Τέτοιες ενώσεις είναι πραγματικά ευπρόσδεκτες

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε και τους λόγους που η κάθε ομάδα των παλιοημερολογιτών στην Ελλάδα δέχεται τις άλλες ως αιρετικές και σχισματικές.
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Αυτή την απορία την έχω και εγώ! πώς γίνεται ενώ οι του Παλαιού να έχουν τα ίδια μυστήρια με εμάς του Νέου (διε έμε κακώς κάνουμε αυτή την διάκριση καθώς είμεθα Χριστιανοί Ορθόδοξοι) και οι του Παλαιού να έχουν χωριστεί σε τόσες ομάδες και η κάθε μία να αντιπαλεύεται την άλλην εν αντιθέση με έμας του Νέου πυ είμεθα ένα σώμα με μία κεφαλή! Διατί!!!
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

Alefteris έγραψε:Όχι η κατά Χριστον Αγάπη επειδή πλησιάζει την Τελειότητα του Πανάγαθου δεν κάμνει διάκριση σε τίποτα γιατι είναι Τέλεια Αγάπη! Όταν αγαπάς τον Χριστό με όλο σου το είναι αγαπάς και κάθε τι που ο Πανάγαθος Δημιούργησε! Υπήρχαν Γεροντάδες που προσεύχονταν να σωθεί ο διάβολος αδελφή μου ενώ ήξεραν πως δε θα γίνει ποτέ γιατί ο διάβολος είναι Εγωιστής κι όμως Αγαπούσαν τόσο πολύ το Κύριό μας που έκανα αυτό που εμείς το θεωρούμε τρελλο! Η αγάπη είναι όπλο πίστεως και σωτηρίας! Μην κοιτάς που την έχουν καταντήσει το ευτελέστερο αγαθό! Συγχώρησον αν σε στεναχώρησα ή σε πίκρανα αδελφή μου! Προσκυνώ, εύχεσθαι!
Ειρηνη στην καρδια σου αδελφε μου,δεν με στενοχωρησες,προσπαθω να καταλαβω τι εννοει ο καθενας οταν χρησιμοποιει λεξεις και εννοιες που εχουν σκοπιμα αλλοιωθει στην εποχη μας για να χρησιμοποιουνται σαν παραπετασμα καπνου ,κρυβοντας την πραγματικη οψη και το μεγεθος της αποστασιας.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

Alefteris έγραψε:Αυτή την απορία την έχω και εγώ! πώς γίνεται ενώ οι του Παλαιού να έχουν τα ίδια μυστήρια με εμάς του Νέου (διε έμε κακώς κάνουμε αυτή την διάκριση καθώς είμεθα Χριστιανοί Ορθόδοξοι) και οι του Παλαιού να έχουν χωριστεί σε τόσες ομάδες και η κάθε μία να αντιπαλεύεται την άλλην εν αντιθέση με έμας του Νέου πυ είμεθα ένα σώμα με μία κεφαλή! Διατί!!!

Οπου υπαρχει διαιρεση,εχει βαλει ο ταγκαλος την ουρα του.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andriyian »

Alefteris έγραψε:Αυτή την απορία την έχω και εγώ! πώς γίνεται ενώ οι του Παλαιού να έχουν τα ίδια μυστήρια με εμάς του Νέου (διε έμε κακώς κάνουμε αυτή την διάκριση καθώς είμεθα Χριστιανοί Ορθόδοξοι) και οι του Παλαιού να έχουν χωριστεί σε τόσες ομάδες και η κάθε μία να αντιπαλεύεται την άλλην εν αντιθέση με έμας του Νέου πυ είμεθα ένα σώμα με μία κεφαλή! Διατί!!!
Αγαπητοι ΛΕΥΤΕΡΗΣ και ΒΙΚΥ εχετε δικιο γι΄αυτο που λετε.Η διψα για εξουσια η προβολη και ο ταγκαλος που εβαλε την ουρα του φταιει. Αν ομως ψαξεις καλυτερα θα δεις πως και στο νεο ημερολογιο υπαρχουν φατριες και οργανωσεις οπως π.χ. "Χρυσοπηγη","Ζωη" που καθεμια με τον τροπο της επηρεαζει τα γεγονοτα στην εκκλησια μας. Εχουν γραφτει κατα καιρους σε εφημεριδες πολλα δημοσιευματα. Απλα δεν χωριζονται γιατι κυριαρχει το συνολικο συμφερον. Το τρυπτιχο Χρημα ,Εξουσια,Δυναμη τους κανει ολους υποτακτικους.
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

vic έγραψε:θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε και τους λόγους που η κάθε ομάδα των παλιοημερολογιτών στην Ελλάδα δέχεται τις άλλες ως αιρετικές και σχισματικές.
Από ενδιαφέρον ή από περιέργεια, η οποία εκ του πονηρού προκύπτει προκειμένου να εξαπολυθούν μύδροι εναντίον ημών..?
alefteris έγραψε:Είσθε Χριστιανοί Ορθόδοξοι όπως και έγω πρός τί λοιπόν το διατυμπανίζετε οτι είσθε του Παλαιού?
Εσύ αν δεν κάνω λάθος έγραψες: "Έχω την εντύπωση πως είστε του παλαιού ημερολογίου". δεν θα ήταν αγένεια να μην λάβεις απάντηση?

alefteris έγραψε:Αυτή την απορία την έχω και εγώ! πώς γίνεται ενώ οι του Παλαιού να έχουν τα ίδια μυστήρια με εμάς του Νέου (διε έμε κακώς κάνουμε αυτή την διάκριση καθώς είμεθα Χριστιανοί Ορθόδοξοι) και οι του Παλαιού να έχουν χωριστεί σε τόσες ομάδες και η κάθε μία να αντιπαλεύεται την άλλην εν αντιθέση με έμας του Νέου πυ είμεθα ένα σώμα με μία κεφαλή! Διατί!!!
Μέσα στην ενότητα σας βρίσκω. Τόσο ενωμένοι μεταξύ σας που αποφασίσατε να ενωθείτε και με όλες τις ψευτοθρησκείες και αιρέσεις που βλασφημούν τον Κύριό μας και αυτό το λέτε ΑΓΑΠΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
vic έγραψε:καλο θα ήταν, όπως εμάς του νέου ημερολογίου μας γνωρίζουν, να μας πουν και σε ποιες ομάδες παλαιοημερολογιτών ανήκουν.
Κατ΄αρχήν δεν γνωρίζουμε όπως λες που ανήκετε γιατί υπάρχουν κόντρες μεταξύ Φαναρίου και Ελλαδικής εκκλησίας. Επίσης υπάρχουν όπως σωστα λέει ο antriyian ενα σωρό οργανώσεις που η κάθε μία εξ αυτών διαφορετικά αντιλαμβάνεται την ορθοδοξία. Δεν ξέρω αν θα σου καλύψω την περιέργεια με το να σου πω ότι υπακούω στον γέροντά μου ο οποίος είναι αγιορείτης ο οποίος δεν μνημονεύει τον Πατριάρχη από την εποχή της άρσης των αναθεμάτων επί Αθηναγόρα.
Ανήκω στην Ορθόδοξη Εκκλησία που ίδρυσε ο Χριστός δια των Αποστόλων Του την ημέρα της Πεντηκοστής.
Εσύ όμως που ανήκεις...?
alefteris έγραψε:Όχι η κατά Χριστον Αγάπη επειδή πλησιάζει την Τελειότητα του Πανάγαθου δεν κάμνει διάκριση σε τίποτα γιατι είναι Τέλεια Αγάπη!
Ερώτηση : Έχεις κάποια σχέση με το διαγραφέν μέλος "proskynitis" ? Βέβαια ακόμα και να έχεις δεν θα μας το πείς, αλλά όλη αυτή η αγαπολογία έντονα μου τον θυμίζει.

Any way, επειδή το θέμα έχει συζητηθεί επανηλλειμένα σε αυτό το φόρουμ και έχω πραγματικά κουραστεί με όλη αυτή την παραφιλολογία περί παλαιού εορτολογίου που επικρατεί δεν έχω καμμία διάθεση να ξαναμπώ σε όλη αυτή την συζήτηση.
Αν κάθε φορά που κάποιος αδελφός του παλαιού γράφει κάποια άποψη πρόκειται να δέχεται επίθεση μόνο λόγω της ιδιότητάς του και όχι με βάση αυτά που γράφει (αν είναι σωστά ή όχι), τότε πάψτε να προσάπτετε φανατισμό σε μας. Κυττάξτε στον καθρέφτη σας καλύτερα για να δείτε τον "σκοταδιστή" τον "ταλιμπάν" και τον "φανατικό".

Γιορτάστε για άλλη μία φορά τα Χριστούγεννα με τους φίλους σας τους παπικούς και αφήστε μας εμάς να γιορτάζουμε με την Βηθλεεμ, το Αγιο Όρος και τους απανταχού της γης Ορθοδόξους.
Και αφού φάτε την γαλοπούλα σας κοιμηθείτε ήσυχοι ότι ποιήσατε το καθήκον σας απέναντι στον γεννηθέντα Κύριο.

Και κρατήστε την αγαπολογία σας για τους απανταχού αιρετικούς.
Η Ορθοδοξία άλλωστε πάντοτε διωκόμενη ήταν.
Εκ μέρους των αδελφων του πατρίου εορτολογίου,θέλω δε, θερμά να σας ευχαριστήσω γιατί με την συμπεριφορά σας μας κάνετε και μας τους ανάξιους και αμαρτωλούς πλην όμως Ορθοδόξους, μετόχους στο ελάχιστο αυτών των διωγμών και έτσι μπορούμε να ελπίζουμε κατατι παραπάνω στο Έλεός Του.

Συγχωρήστε με.
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

Τό [Συγχωρήστε] με στό τέλος μού αρεσε
Εικόνα
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

Τι κρίμα που δεν κάνεις την ίδια παρατήρηση στα "ευχεσθε και οικονομείτε" και "προσκυνώ" του μέλους alefteris.
Τι κρίμα που οι ταβανόπροκες και οι ειρωνίες στρέφονται πάντοτε στα γραφέντα υπό παλαιοεορτολογιτών.
Τι κρίμα που μετά από τόσο καιρό σιωπής, Ηλία, τόσο που ανησυχήσαμε πραγματικά για σενα, έρχεσαι για να παρατηρήσεις αυτό?

Μέσα από την καρδιά μου σου εύχομαι να έχεις καλές γιορτές. :wink:
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

ROMFAIA έγραψε:Τι
Τι κρίμα που μετά από τόσο καιρό σιωπής, Ηλία,
Καί πού ξέρεις εσυ τι λόγους ειχα για αυτή τή σιωπη πού λες
Εικόνα
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

Δεν ξέρω και εύχομαι να μην ήταν κάτι σοβαρό, που σε απασχολούσε και οδήγησε σε αυτή την σιωπή.
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”