Μόδα η βλασφημία;;;

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

sverkalo έγραψε:Πάτερ Αντώνιε χωρίς να επικροτώ ότι συνέβει πρέπει να πω μια αλήθεια που βιώνω όσα χρόνια κάνω εκπομπές στην τηλεόραση. Για να βγούνε αυτές οι εκπομπές, περιοδικά έχουν ανάγκη από κάθε είδους διαφήμιση και δυστυχώς πολλά πέφτουν στον βωμό της επιβίωσης. Δεν βλέπω καμμιά συμωνοσία εδώ, όχι ότι δεν υπάρχουν τέτοιες. Απλά μέτριοι άνθρωποι σε αυτό που κάνουν προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ότι μπορούν για να ζήσουν ή και να κερδίσουν αν θέλεις.

Και ετσι να ηταν,ας χρησιμοποιησουν την εφευρετικοτητα τους και ας κατεβαζουν ιδεες που να μην προσβαλλουν το θρησκευτικο συναισθημα των αλλων,βλασφημωντας ιερα συμβολα.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
sverkalo
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από sverkalo »

Απλά τονίζω την μετριότητα στην δουλειά κάποιων ανθρώπων και την προχειρότητα. Την έχω δει και την βλέπω συνέχεια στις μικρές παραγωγές. Δεν έκαναν οι ίδιοι την διαφήμιση, απλά την έβαλαν. Προσωπικά δεν μου αρέσει το περιεχόμενο, εξηγώ όμως γιατί συμβαίνει.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Παιδια εχω ενα προβλημα με το www.fredriksonstallard.com/fs.php.
Ανοιγει η ιστοσελιδα,δειχνε μια μαυρη καρδια που χτυπαει και κολλαμε εκει.Τιποτα αλλο.
Καμμια συμβουλη ?
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

sverkalo έγραψε:Απλά τονίζω την μετριότητα στην δουλειά κάποιων ανθρώπων και την προχειρότητα. Την έχω δει και την βλέπω συνέχεια στις μικρές παραγωγές. Δεν έκαναν οι ίδιοι την διαφήμιση, απλά την έβαλαν. Προσωπικά δεν μου αρέσει το περιεχόμενο, εξηγώ όμως γιατί συμβαίνει.
Βαζοντας την διαφημηση,συνεργουν στην προκληση και την προσβολη.
Βεβαια μας ενδιαφερει να καταλαβαινουμε τι συμβαινει σε πρωτη φαση,και σε δευτερη, μας ενδιαφερει να σταματησουν.
Tom1
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από Tom1 »

Κλικάρεις πάνω στην καρδιά. Λογικά θα σου βγάλει διαφορετικό κέρσορα στην περιοχή εκείνη, δείγμα ενεργού κουμπιού. Αλλά θα πρέπει να αφαιρέσεις από τη διεύθυνση την κατάληξη php και κάτι άλλο. κράτα μόνο το όνομα και το .com
ΠΑΡΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΓΕΝΕΤΟ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΣΤΙ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΝ ΟΦΘΑΛΜΟΙΣ ΗΜΩΝ
sverkalo
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Για να κάνεις κάτι πονηρό πρέπει να έχεις μυαλό. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι ίδιοι που βγαίνουν στις μεσημεριανές.
Tom1
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από Tom1 »

sverkalo έγραψε:Για να κάνεις κάτι πονηρό πρέπει να έχεις μυαλό. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι ίδιοι που βγαίνουν στις μεσημεριανές.
Οκ. Ναι. Αλλά δεν παύουν να θίγουν και να προσβάλλουν. Όχι όπως είπες από πρόθεση. Αφού λοιπόν δεν το ξέρουν οι ίδιοι, όπως θα έκανε ο καθένας μας για κάτι προσωπικό, έτσι θα πρέπει να κάνουμε και τώρα. Μόνο που στην προκείμενη υπόθεση, τουλάχιστον θα έπρεπε να σκεφτούν και λίγο. Δεν μπορούν να "ξαμολάνε" έτσι προϊόντα τέτοιου είδους... Για πές μου αν έχεις δει να κυκλοφορεί κανένας βούδδας σε σχήμα σκούπας ή στόπερ για πόρτα??!!!
Κι εγώ δεν θέλω να πιστέψω πως έχει γίνει εσκεμμένα, αλλά ξέρω πως η Ορθοδοξία μπαίνει στο στόχαστρο και πολεμιέται για καλά... μην το ξεχνάς αυτό. Δες τι έγινε με τις εικόνες στους δημόσιους χώρους, τα διαβατήριά μας τα καινούρια δεν έχουν σταυρούς στους τρούλους των εκκλησιών... όχι κατα λάθος ... χοντραίνει πολύ δε νομίζεις?
Δεν θέλουμε να καταδικάσουμε τα πρόσωπα, αλλά την πράξη. Και μάλιστα στην ιστοσελίδα του προϊόντος doorstopper, επεξηγεί δίπλα τα εξής:
"Δεν χρειάζεται να πρσεύχεσθε για να λειτουργήσει. Σταυρός door-stopper. Μπορείτε να τον κρεμάσετε και στην πόρτα σας μετά την χρήση. Μασίφ οξιά".
Δεν καταλαβαίνω, ή δεν θέλω!!!???
ΠΑΡΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΓΕΝΕΤΟ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΣΤΙ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΝ ΟΦΘΑΛΜΟΙΣ ΗΜΩΝ
sverkalo
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δεν πρέπει να δίνουμε άλλο νοήμα στα γεγονότα γιατί τότε τυφλονόμαστε και δεν τα εξηγούμε σωστά. Υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν την τηλεόραση για να πουλάνε τα είδη τους και μάλιστα βάζουν σαν αγγίστρι τον Παϊσιο και άλλους μοναχούς. Αυτά είναι χειρότερη βλασφημία κατά την γνώμη μου. Είναι φυσικό να θίγεται κάποιος που αγαπάει τον Σταυρό. Εμένα δεν με αγγίζουν αυτά και συγγνώμη γι αυτό. Πιστεύω πως κανείς δεν μπορεί να βλάψει κανέναν με κάτι τέτοιο. Ποιός θα αγοράσει ένα τέτοιο αντικείμενο. Και ακόμη και αν το κάνει πως ξέρουμε ότι έχοντας μια βούρτσα σε σχήμα σταυρού, αυτό δεν θα τον κάνει να αγαπήσει το σύμβολο περισσότερο; Ο Θεός κατά την γνώμη μου έχει πολλούς μυστήριους δρόμους να κινείτε.
chrisden
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από chrisden »

π. Αντώνιε παρακαλώ επιτρέψτε μου μερικές παρατηρήσεις:

1) Σχετικά με το e-mail του περιοδικού, αφού δεν υπάρχει, θα μπορούσαν οι όποιες διαμαρτυρίες να γίνουν στην εφημερίδα Καθημερινή όπου κυκλοφόρησε ως ένθετο το περιοδικό. Σύνταξη Καθημερινής: kathimerini@kathimerini.gr

2) Είναι αλήθεια πως το κατάστημα Box Architects από την αρχή αρνήθηκε πως εμπορεύεται τον σταυρό "βούρτσα" και πως θα διαμαρτυρόταν στο περιοδικό. Οπότε η ευθύνη του περιοδικού είναι ακόμα μεγαλύτερη.

3) Επιχείρησαν να αγοράσουν τα "είδη" και δεν τα βρήκαν στα καταστήματα που αναφέρονται. Οπότε ήδη πιστεύω πως πετύχαμε να μην βλασφημείται ο Ζωοποιός Σταυρός του Κυρίου μας τουλάχιστον στην Ελλάδα. Εάν το περιοδικό έλαβε τηλεφωνήματα ή γράμματα διαμαρτυρίας θα δούμε την αντίδρασή του στο προσεχές τεύχος. Ας αναμείνουμε λίγες ημέρες...

4) Τέλος μια ταπεινή γνώμη. Νομίζω πως η μήνυση είναι επιθετική ενέργεια προς το πρόσωπο κάποιου αδελφού μας. Ακόμα θεωρώ πως θα πρέπει η αντίδρασή μας να μην δημοσιεύεται με "θόρυβο" ώστε να μην καταλήξει να γίνει διαφήμιση για τους εμπλεκομένους. Ας βάλει ο καθένας από εμάς το μικρό και ατελές του και ο Θεός γνωρίζει τα υπόλοιπα.

Την ευχή σας

Καλό Τριώδιο

Χρήστος
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Tom1 έγραψε:Κλικάρεις πάνω στην καρδιά. Λογικά θα σου βγάλει διαφορετικό κέρσορα στην περιοχή εκείνη, δείγμα ενεργού κουμπιού. Αλλά θα πρέπει να αφαιρέσεις από τη διεύθυνση την κατάληξη php και κάτι άλλο. κράτα μόνο το όνομα και το .com
Λειτουργησε ! ! ! Ευχαριστω !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”