Πίνετε πολλούς φραπέδες;

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Δίκιο έχει η Evi_J.Η αλήθεια είναι οτί εγώ μόνο έξω όταν βγαίνω με έναν φίλο μου πίνω καφέ.
Αλλά ναι όλοι διαμαρτυρόμαστε οτί δεν έχουμε λεφτά ενώ σπαταλάμε τόσα λεφτά για καφέδες,να πηγαίνουμε στα κλαμπ το βράδυ και να τα σκορπάμε σε διάφορες διασκεδάσεις,με αποτέλεσμα ενώ στην Αφρική δεν έχουν τίποτε και πεθαίνουν της πείνας εμάς που μας περισσεύουν και τα σκορπάμε σε διασκεδάσεις αυτά και γκρινιάζουμε οτί τα λεφτά μας δεν μας φτάνουν ενώ όντως αν τα δίναμε εκεί δεν θα πέθαιναν της πείνας.
Τουλάχιστον ας τα δίνουμε σε ελεημοσύνες σε όσους μας ζητούν αδέλφια.
Ο υποφαινόμενος έχει δαπανήσει σε Internet cafe τα τελευταία 5 χρόνια τόσα λεφτά που είναι μια μικρή περιουσία,τα οποία αν δίνονταν σε ελεημοσύνες και στα παιδιά της Αφρικής θα έδιναν τροφή σε πολλές χιλιάδες από αυτούς για χρόνια ολόκληρα.
ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ!
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
ktistos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από ktistos »

Μπράβο Evi_J!!!

Αν και δεν πίνω καφέ ξοδεύω ένα σωρό λεφτά σε πολλά "αναγκαία" πράγματα. Ντροπή μου!

Δεν γίνεσαι λίγο πιο συγκεκριμένη με διευθύνσεις, λογαριασμούς που μπορούμε να στείλουμε; Κατά προτίμηση σωματεία ορθόδοξα ιεραποστολικά.

Σε ευχαριστούμε :)
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Η ζωή μας είναι γεμάτη από περιττά έξοδα:
Καφέδες, περιοδικά, τσίχλες, κινητά (που τα αλλάζουμε σαν τα πουκάμισα) ρούχα (ένα τη μέρα), δύο ή τρία αυτοκίνητα, σκάφη κλπ. Σ' όλες μας τις δραστηριότητες κάνουμε υπερβολές, ακόμη και στο φαγητό! Ζούμε σε μια εποχή αφθονίας, ευμάρειας, κατανάλωσης, όπου δυστυχώς έχουμε χάσει το μέτρο, έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει - πραγματική - στέρηση και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον πόνο των άλλων αδελφών μας. Αυτό μας κάνει ανάξιους ως Χριστιανούς. Άλλωστε ο μόνος λόγος διαμαρτυρίας, απεργιών κλπ, τα τελευταία 30 χρόνια είναι οικονομικός : απαιτούμε μονίμως - ΜΟΝΟ - περισσότερα χρήματα!
Δεν μας ενδιαφέρει αν ως διαμαρτυρόμενοι, ή απεργώντες βλάπτουμε τον συνάνθρωπό μας, αρκεί να βολευτεί η δική μας τσέπη. Διότι αυτά που ζητάμε τα δικαιούμαστε, θεωρούνται "κεκτημένα".
Πόσο απομακρυνόμαστε από την αγάπη του Χριστού! Πόσο αμαρτωλοί γινόμαστε και δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουμε! Και μετά ρωτάμε γιατί επιτρέπει ο Θεός τόσα τροχαία δυστυχήματα, πυρκαγιές και σεισμούς! Ευτυχώς για μας που υπάρχουν αυτοί οι λίγοι - ελάχιστοι - αδελφοί μας, που σε πείσμα τω καιρών επιμένουν να ζουν σαν πραγματικοί Χριστιανοί και προσεύχονται ΚΑΙ για μας! Αυτοί είναι αληθινοί ΗΡΩΕΣ! Δεν τους μαθαίνει ο κόσμος γιατί οι ίδιοι δεν επιδιώκουν καμία προβολή, αλλά και γιατί τα ΜΜΕ κόπτονται για άλλα.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
zafeiris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από zafeiris »

ΕΥΓΕ evi_j . Προσωπικά "με έστειλες αδιάβαστο"........
ο καιρός γαρ εγγυς
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Δεν γίνεσαι λίγο πιο συγκεκριμένη με διευθύνσεις, λογαριασμούς που μπορούμε να στείλουμε; Κατά προτίμηση σωματεία ορθόδοξα ιεραποστολικά.
Όπως λέει και ο pilotos
Απευθυνθείτε στους κατά τόπους Συλλόγους Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής ή στο Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας και ρωτήστε πως μπορείτε να βοηθήσετε... Τηλεφωνήστε ή επισκεφτείτε τα γραφεία τους. http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... orum=73542

Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε:
1) ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
2) Σε γενικές γραμμές για Ασία, Αφρική Αμερική Ευρώπη μπορείτε να δείτε την ιεραποστολική σελίδα της οικογένειας του πατρός Κοσμά Γρηγοριάτη: http://www.iersyn.gr/support.html (Του γνωστού π. Κοσμά)
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

aposal έγραψε:Η ζωή μας είναι γεμάτη από περιττά έξοδα:
Aposal, το ξέρω ότι η ζωή μας είναι γεμάτη από περιττά έξοδα. Γιατί όμως έγραψα όλη αυτήν την ιστορία με τον καφέ; Για να καταλάβετε ότι όχι μόνο ένα τόσο ασήμαντο πράγμα όπως ο καφές μας απασχολεί, αλλά ότι μας απασχολεί και ως κομμάτι της ζωή μας. Στην δικιά μου ζωή π.χ έγινε με έναν ωραιό ρομαντικό τρόπο (ποιος δεν αναπολεί εκείνη την καλή νοικοκυρά με την ποδιά στην μέση που αντιπροσωπεύει την παλιά καλή Ελλάδα; ), δηλ ως μέρος της ζωής μου που το έμαθα "ως είναι". Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι υπάρχει περίπτωση να μην πιω καφέ.... Αντιλαμβάνεσαι το σοκ που έπαθα όταν αντιλήθηκα τι καταλήγει να σημαίνει "πίνω καφέ"; Έχεις πάθει και εσύ κάτι ανάλογο; Και ξέρεις μετά τον καφέ άρχισα να μαζεύω λεφτά από δω και από κει. Και είναι εκπληκτικό το πόσα λεφτά που "δεν έχεις", μπορείς να μαζέψεις. Αυτό το συναίσθημα προσπαθώ να ξυπνήσω. Δεν αμφιβάλλω ότι πολλοί άνθρωποι θα έδιναν λεφτά αν σκεφτόντουσαν την ιεραποστολή. Κάποιος λοιπόν πρέπει να το πει. Δεν νομίζεις;
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Gewrgiosgr »

Η ελεημοσύνη είναι ενα τεράστιο θέμα στην ζωή του πιστού.
παντα πρέπει να γίνετε με αγάπη σύμφωνα με του Πάυλου.

πολλα επίπεδα υπάρχουν.
καποιος μπορεί να βγάζει 2000 ευρώ το μήνα να κρατάει για τα απαραίτητα και να στέλνει τα 1000 στην αφρική καθε μήνα εδώ και πόσα χρόνια και να μην το ξέρει κανείς.
αλλοι συνταξιούχοι με 200 ευρώ στέλνουν 5 ευρώ.
και άλλοι βγάζουν 3 και 4 χιλίαρικα και δεν δίνουν ούτε ενα ευρώ!

Γενίκα οποιος έχει το χάρισμα της ελεημοσύνης και της αφιλαργυρίας πρέπει να ευχαριστεί τον Θεό που του το έδωσε.

Θύμαμαι παλία οταν είχα ακούσει οτι ο Κακά ο ποδοσφαιρίστης(αυτος που κάθε γκόλ το αφιερώνει στον Κύριο)δίνει το 10 τις εκατο των εσοδων του.
και είχα κοροιδέψει "καλό παιδί" και γιατι δεν τα δίνει όλα και τετοια και οτι βγαζει 50000 ευρω το μήνα και τέτοια.

Ας αρχίσουμε με το 10 τα έκατο να δίνουμε η οτι μπορούμε πάντοτε με αγάπη και διάκριση.
πολύ καλο το θέμα που άνοιξες.
πίνω εναν διπλό ελληνικό καθε πρώη στην δουλεία αλλα απο περιτα έξοδα δυστηχως κανω πάρα πολλα.
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
lazarr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lazarr »

Gewrgiosgr έγραψε:Ας αρχίσουμε με το 10 τα έκατο να δίνουμε η οτι μπορούμε πάντοτε με αγάπη και διάκριση.
Πολύ σωστά Γιώργο, η δεκάτη είναι η βάση και το ζητούμενο σαν αρχή για την προσφορά του καθενός .Ας μην την υποτιμάμε.Δεν είναι και εύκολο σε μόνιμη βάση να δίνει κάποιος 100, 200 ή παραπάνω Ευρώ το μήνα από το εισόδημά του, νομίζω πολύ λίγοι το κάνουν.Και αν σκεφτεί κανείς ότι οι φαρισαίοι που άκουσαν τα φοβερά ουαί, έδιναν και άλλα εκτός από τη δεκάτη και έφταναν συνολικά το 30 ή 40% του εισοδήματος τους , τι να πούμε εμείς.. :( ας είμαστε λοιπόν λιτοί σε όλα για τον εαυτό μας(και έτσι πετυχαίνουμε πολλά και δεν σκανδαλίζουμε και τους άλλους) και γενναιόδωροι με τους αδελφούς μας.Τότε ο Θεός θα ικανοποιεί όλες τις ανάγκες μας(και σε καφέ :D ) πριν καν ζητήσουμε οτιδήποτε. :)
Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος...
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Evi_J έγραψε:
aposal έγραψε:Η ζωή μας είναι γεμάτη από περιττά έξοδα:
Aposal, το ξέρω ότι η ζωή μας είναι γεμάτη από περιττά έξοδα. Γιατί όμως έγραψα όλη αυτήν την ιστορία με τον καφέ; Για να καταλάβετε ότι όχι μόνο ένα τόσο ασήμαντο πράγμα όπως ο καφές μας απασχολεί, αλλά ότι μας απασχολεί και ως κομμάτι της ζωή μας.
Αυτό το συναίσθημα προσπαθώ να ξυπνήσω. Δεν αμφιβάλλω ότι πολλοί άνθρωποι θα έδιναν λεφτά αν σκεφτόντουσαν την ιεραποστολή. Κάποιος λοιπόν πρέπει να το πει. Δεν νομίζεις;
Δεν διαφωνούμε καθόλου! Και προαυξάνω αυτά που έγραψες!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
andreastsa
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re:

Δημοσίευση από andreastsa »

Evi_J έγραψε:Πέρισυ κάποιος πατήρ τάδε - δεν θυμάμαι το όνομα του δυστυχώς- έστειλε ένα γράμμα στην εκπομπή "Όπου γης" στην Πειραϊκή εκκλησία. Το διάβασε ο Λυκούργος δυνατά. Ήταν ένα γράμμα από την Αφρική. Από την ιεραποστολή της Αφρικής. Και περιέγραφε πως με δυο ΓΙΑ ΜΑΣ πενταροδεκάρες, εκεί πέρα κάνουν θαύματα. Με το 2 ευρώ που εγώ τα σπαταλαώ από ΣΥΝΗΘΕΙΑ για το καφεδάκι μου, εκεί πέρα αγοράζουν φάρμακο κατά της ελονοσίας. Η ελονοσία, μια σπάνια και σχεδόν άγνωστη για την Ευρώπη αρρώστια, εκεί πέρα θερίζει. Εκεί πέρα τα 2 ευρώ που κάνει ο καφές μας, φτάνουν για να σωθή μια ζωή από την πιο ηλίθια αρρώστια του κόσμου. Με 3 ευρώ σωζεις 4 παιδιά από την τύφλωση που τυφλώνονται λόγο έλλειψης βιταμίνης "Α". Με 25 ευρώ ζει μια οικογένεια!! Το όλο γράμμα ήταν μια τραγωδία. Η περιγραφή του μου θύμισε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν ΜΟΝΟ 1 ευρώ!! Ένα ευρώ που εγώ, σε συνδιασμό με άλλο ένα τα πετάω κυριολεκτικά για ένα κουταλάκι καφέ, και ένα κουταλάκι ζάχαρη!! Με 3 ευρώ αγοράζουμε άλλη μια κάρτα για το κινητό για να πλουτίζουμε τον ΟΤΕ και την Vodafone και για πεθαίνουν οι συνάνθρωποι μας.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως ένοιωσα όταν κατάλαβα το πόσο αχάριστη είμαι. Δόξα τον Θεό, σπίτι έχω, γονείς έχω, σκάνε από υγεία, έχω τα πάντα ενώ μόλις στα κάτω σύνορα της χώρας μου οι άνθρωποι πεινάνε, ουρλιάζουν για λίγο φαγητό, στο τέλος σπαρταράνε τυφλά μέσα στις μύγες και πεθαίνουν για ΝΑ ΠΙΝΩ ΕΓΩ ΤΟ ΦΡΑΠΕΔΑΚΙ ΜΟΥ!! Ένιωσα πολύ άσχημα. Και ακόμα πιο άσχημα όταν κάποιοι άνθρωποι όπως π.χ ο πιλότος κάνουν ολόκληρο ΘΕΜΑ ή τον Διονύση που και αυτός προσπάθησε να ΒΟΗΘΗΣΕΙ και ΚΑΝΕΙΣ δεν ενδιαφέρεται.

Με θύμωσε αυτό. Ήθελα να δω... Λένε σωστά ο πιλότος και ο Διονύσης; Ή μήπως είναι όντως τα έξοδα μας τόοοοοσα πολλά ώστε δεν έχουμε λίγα να δώσουμε και στους άλλους; Μήπως τα ξοδεύουμε προς δική μας ευχαρίστηση; Εσείς τι συμπέρασμα βγάλατε βρε παιδία; Έχουμε λεφτά ή δεν έχουμε; Τα πετάμε τσάμπα ή όχι; Είναι ψέμμα ότι μπορούμε να φτιάξουμε τα φραπεδάκια μας στο σπίτι για να έχουμε να τα δώσουμε μετά στην Αφρική;

Και όχι.... δεν τα λέω τραγικά τα πράγματα. Όλοι σας ξέρετε ότι έχω δίκιο. Όλοι ξέρετε ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται. Για μας 3 ευρώ δεν είναι τίποτα! Για αυτούς είναι η μισή ζωή τους. Κανείς δεν σας εμποδίζει αντί να πιείτε ένα φραπεδάκι στον δρόμο, να το φτιάξετε σπίτι σας, που η αντίστοιχη συσκευασία είναι 10 φορές ποιο φτηνή, και να δώσετε τα υπόλοιπα λεφτά στην Αφρική όπως είπα. Εγώ αυτό έκανα. Από τότε στέλνω περίπου 60 ευρώ τον μήνα. Έπινα ΕΝΑΝ φραπέ την ημέρα από 2 ευρώ χ 30 μέρες = 60!! Τι θα γινόταν αν έπινα 2; 3; Αν κάπνιζα; Αν, αν, αν....; ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ότι η ιδεολογία μας "δεν έχω λεφτά" είναι ένα καθαρό ψέμμα που απλά το υποθάλπτουμε; Τουλάχιστον 60 ευρώ έχουμε όλοι μας. Όχι;

Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να πίειτε έναν φραπέ κάντε το στο σπίτι. Και βάλτε τα λεφτά που θα δίνατε στην καφετέρια στην άκρη για αυτούς που δεν έχουν. Σκεφτείτε το πόσα λεφτά θα μαζέψετε. Πόσο κάνουν τα τσιγάρα σας; Ε, αυτά τα λεφτά δώστε τα αλλού αφού τα δίνετε που τα δίνετε. Γιατί να μην τα δώσετε σε κάποιον που τα έχει ανάγκη που θα σας γλυτώσει και την ζωή στο τέλος;

Αυτά είχα να πω. Ξέρω ότι δυσαρέστησα μερικούς. Λυπάμαι. Αλλά ότι όλοι μας έχουμε βολευτεί δεν είναι ψέμμα. Μπορούμε βέβαια να το αλλάξουμε.... στο χέρι μας είναι.... θέλουμε όμως;
Evi αν και περσινό το post σου είναι αυτό που λένε έχω μείνει speechless! :o , και τι θέμα επίσης πολύ καλό!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”