Καλλωπισμός

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Καλλοπισμος

Δημοσίευση από aposal »

(Για να ελαφρύνει λίγο ο διάλογος)
Δεν μπορώ να φανταστώ ένα συνειδητό μέλος του φόρουμ αυτού, γυναίκα συγκεκριμένα, να βάψει τα μαλλιά της ξανθά!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

aposal έγραψε:(Για να ελαφρύνει λίγο ο διάλογος)
Δεν μπορώ να φανταστώ ένα συνειδητό μέλος του φόρουμ αυτού, γυναίκα συγκεκριμένα, να βάψει τα μαλλιά της ξανθά!
:45 :45 :45 :45 :65 :65 :angry5 :angry5
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
arxontopoulo
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από arxontopoulo »

aposal έγραψε:Δεν μπορώ να φανταστώ ένα συνειδητό μέλος του φόρουμ αυτού, γυναίκα συγκεκριμένα, να βάψει τα μαλλιά της ξανθά!
Για ποια χτυπάει άραγε η καμπάνα; :roll:

:lol: :lol: :lol:
Όπως αγαπάς!
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

arxontopoulo έγραψε:
aposal έγραψε:Δεν μπορώ να φανταστώ ένα συνειδητό μέλος του φόρουμ αυτού, γυναίκα συγκεκριμένα, να βάψει τα μαλλιά της ξανθά!

όχι μόνο για μία........ :oops: :oops: :oops:
sokratism
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από sokratism »

eleimon έγραψε:εχει βρεθει ανθρωπος που μου εχει πει οτι αν θες να σαι σωστο μελος της εκκλησιας θα φερεσαι και θα κινησαι οπως κανανε οι αγιες μας...Μα γινονται αυτα τα πραγματα?μπορει καποιος να συγκρινει τους απλους λαικους ανθρωπους με τους αγιους της εκκλησιας μας?
Γειά σου eleimon
Ξέρεις και οι άγιοι της Εκκλησίας μας δεν γεννήθηκαν άγιοι, έγιναν. Ήταν στην αρχή σαν και μας. Όλοι είμαστε μέσα στο ίδιο στάδιο, στην ίδια παλαίστρα. Αναλόγως με τον αγώνα του κάθε ενός έρχεται και το βραβείο που δεν είναι τίποτα άλλο από την αιώνια παραμονή μας δίπλα, απέναντι, μαζί με Τον Χριστό.

Άρα λοιπόν θα επιμείνω και θα πω πως όχι μόνο δε πρέπει να συγκρίνουμε την καθημερινότητα μας με την καθημερινή ζωή των αγίων αλλά να πάμε και ένα βήμα παραπέρα να την κάνουμε πράξη τη ζωή των Αγίων. Αν δε μπορούμε, τουλάχιστον να προσπαθήσουμε ΦΙΛΟΤΙΜΑ να την κάνουμε πράξη.

Προσπαθώντας τώρα φιλότιμα (δεν υπάρχει συνειδητός χριστιανός που να μην προσπαθεί να κάνει πράξη τη ζωή των Αγίων στο μέτρο που μπορεί) θα διαπιστώσεις και μόνη σου ότι ...το να βάψεις τα μαλιά σου θα είναι λίγο ...πως να το πω έτσι όμορφα χωρίς να στεναχωρήσω...θα είναι λίγο άκομψο.

:roll:
αδερφέ μου συγχώρα με γιατί στις συμβουλές είμαι πρώτος αλλά στην εφαρμογή τελευταίος
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Teri έγραψε:
arxontopoulo έγραψε:

όχι μόνο για μία........ :oops: :oops: :oops:
Αχά!!! Ο αδελφός aposal φανέρωσε πεντακάθαρα στο φόρουμ την προτίμησή του για τις καστανές!!! 8)

Πες κι άλλα, πες κι αλλά............ :lol: :lol: :lol:
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Καλλωπισμός

Δημοσίευση από aposal »

Ο αμαρτωλός, ανάξιος και αχάριστος Απόστολος (μαζεύομαι...) θέλησε να ελαφρύνει λίγο τη συζήτηση προκειμένουν να αφομοιωθούν πιο εύκολα τα νοήματά της!
Επ' ουδενί δεν δημοσιοποίησε τις χρωματολογικές του προτιμήσεις (μη γένοιτο)! 'Αλλωστε οι καλές ψυχές κρύβονται πίσω από οποιοδήποτε χρώμα, είτε φυσικό, είτε τεχνητό!
Επαναλαμβάνει πάντως την άποψή του ότι οι παντρεμένοι οφείλουν να κινούνται με γνώμονα της διατήρηση και βελτίωση του γάμου τους! Και καλόν είναι να μην κρίνουμε τις πράξεις που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας, όταν δεν γνωρίζουμε τα βαθύτερά τους κίνητρα!
Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να κρίνουμε τα πρόσωπα, γιατί αυτό είναι αμαρτία!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Μου είναι δύσκολο να συμφωνήσω με τη νάποψη οτι η κοινωνία στην οποία ζούμε μας επιβάλλει να είμαστε κάπως δηλ. καλλοπισμός.
Πιστεύω ότι οφείλουμε να είμαστε καθαροί και στην εμφάνιση αλλά και στη ψυχή μας και ευσεβεί ντυμένη.
Την ευσέβεια δε τη δείχνουμε αποκλειστικά και μόνο με φούστες μέχρι τον αστράγαλο και πλεξούδες τα μαλλιά.
Ευσεβείς είναι και μια γυναίκα με κοντό μαλλί και παντελόνι αρκεί να μην προκαλεί - γενικά να μην προκαλεί κάποιος.
θέλω όμως να διαφωνίσω σ'ένα σημείο με κάποιες κυρίες και θα ήθελα να μου εξηγήσουν γιατί η κοινωνία στην οποία ζούμε επιβάλλει το μακιγιάζ το κόκκινο νύχι με τα σχέδια και διάφορα άλλα;
Δηλ. αν παω στο χώρο εργασίας μου με διακριτικά νύχια και όχι με κόκκκινα είμαι έξω απο την κοινωνία;
Με πιο τρόπο το εργασιακό μου περιβάλλον μου επιβάλλει το βαμμένο μάτι κλπ;
μήπως όλα αυτά είναι απλά δική μας κρυφή ικανοποίηση για να προβάλλουμε τα χαρίσματά μας;
Ειδάλλως εγώ που δε θ΄λω να μακιγιάρω τα μάτια μου μπροστά στα παιδιά μου δέιχνω μια μαμά απεριποίητη και έτσι κάνω κομπλεξικά τα παιδιά μου;Τον άντρα μου;
Η αγάπη του άντρα μου προς εμένα εξαρτάται με το να με βλέπει με το κόκκινο νυχάκι και το ματάκι βαμμένο;
Εάν μια αγάπη και ένας σεβασμός ορίζεται απο τέτοιους παραμέτρους τότε λυπάμαι αλλά το παιχνίδι είναι χαμένο.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

vasilikirimp έγραψε: Ειδάλλως εγώ που δε θ΄λω να μακιγιάρω τα μάτια μου μπροστά στα παιδιά μου δέιχνω μια μαμά απεριποίητη και έτσι κάνω κομπλεξικά τα παιδιά μου;Τον άντρα μου;
Η αγάπη του άντρα μου προς εμένα εξαρτάται με το να με βλέπει με το κόκκινο νυχάκι και το ματάκι βαμμένο;
Εάν μια αγάπη και ένας σεβασμός ορίζεται απο τέτοιους παραμέτρους τότε λυπάμαι αλλά το παιχνίδι είναι χαμένο.
Έχω την άποψη πως όλα εξαρτώνται από την πνευματική ωριομότητα του αντρός, όσον αφορά τις γυναίκες. Αν μια γυναίκα έχει παντρευτεί έναν άντρα που του αρέσει ο καλωπισμός (κανένας μας δεν είναι τέλειος), τότε προκειμένου να σώσει τον γάμο της, πρέπει να κάνει υποχωρήσεις, πάντοτε βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη του πνευματικού της.
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Απόστολε έτσι όπως το θέτεις είμαι σύμφωνη αλλά ίσως να μην έγινα και ιδιαίτερα κατανοητή πιστεύω ότι τις περισσότερες φορές εμείς οι ίδιες είμαστε αυτές που κρυβόμαστε πίσω απο δήθεν επιζητήσεις της κοινωνίας ενώ στην ουσία εαν ψάξουμε και γνωρίσουμε τον εαυτό μας ίσως ότι κάνουμε το κάνουμε απο δική μας φιλαρέσκεια.
Οτι αφορά το σύζυγο πιστεύω πως παίζει ρόλο που έχει βασίσει κανείς το γάμο του - ποια θεμέλια υπάρχουν - εάν είσαι και είναι μαζί σου για αυτό που ΕΙΣΑΙ τότε πιστεύω σε δεύτερη μοίρα κατατάσσει τον καλλοπισμό.
Και πάλι για να μην γίνω και τελείως κακιά δε σημαίνει ότι σα γυναίκες δε πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας.
Είπες όμως και μια μαγική λεξούλα που πιστεύω ΄το ι συσχετίζεται με πολλούς τομείς στη ζωή μας και αυτή είναι η ωριμότητα!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”