Η ροκ μουσική είναι αποδεκτή από την Εκκλησία;
Συντονιστής: Συντονιστές
-
nikolaos-9
Re: Η ροκ μουσική είναι αποδεκτή από την Εκκλησία;
Βέεεεεβαια εγωισμός είναι ο φόβος του θανάτου. Εγωισμός που μπορεί να πολεμηθεί με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Δεν ξέρω αν έχεις δει την καταπληκτική τανία "το νησί": Ο Ανατόλιος ρωτήθηκε στο τέλος της ζωής του: "-Φοβάσαι το θάνατο;
-Δε φοβάμαι το θάνατο,φοβάμαι πως θα παρουσιαστώ ενώπιον του Θεού με τις αμαρτίες μου"
Τόσο πολύ είχε αλλοιωθεί από τη χάρι,παρόλο που στην αρχή της ταινίας έδειχνε να προδίδει το σύντροφό του για να μη σκοτώσουν τον ίδιο.
Ένα πραγματικό γεγονός: Όταν πέθαινε ο Άγιος Σισώης (και ενώ το πρόσωπό του έλαμπε σαν να ήταν άγγελος και οι αδελφοί ήταν γύρω του), παρακαλούσε εντούτοις το Θεό να του δώσει αρχή μετανοίας. Ατελείωτα τα μέτρα της αγιοσύνης, όπως και απέραντο το έλεος του Θεού για τον καθένα μας.
Μπορούμε όμως να σκεφτούμε και το άλλο: Τα θαύματα!! Που χαρίζουν πίσω τη ζωή σε ανθρώπους που έχουν πίστη, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν έχουν πίστη. Δίνουμε μία ερμηνεία με το πεπερασμένο μας μυαλό: Πως τα θαύματα γίνονται γιά να ενισχυθεί η πίστη των ανθρώπων. Σίγουρα και ισχύει. Για να δημιούργησε ο Θεός τη ζωή, σημαίνει πως έχει πράγματι μεγάλη αξία. Απλά θα πρέπει να δουλέψουμε και να μην είμαστε τόσο εαυτούληδες. Το καλό είναι πως εάν κάνουμε εμείς ένα βήμα προς το Θεό, εκείνος κάνει δέκα προς τα εμάς.
Πότε θα κάνουμε την αρχή;
Η γυναίκα μου δεν τη θεωρεί καταθληπτική τη σειρά, αλλά ενδιαφέρουσα διότι, όπως λέει, ο πρωταγωνιστής- γιατρός είναι κάτι σαν τον Σέρλοκ Χόλμς της ιατρικής!
-Δε φοβάμαι το θάνατο,φοβάμαι πως θα παρουσιαστώ ενώπιον του Θεού με τις αμαρτίες μου"
Τόσο πολύ είχε αλλοιωθεί από τη χάρι,παρόλο που στην αρχή της ταινίας έδειχνε να προδίδει το σύντροφό του για να μη σκοτώσουν τον ίδιο.
Ένα πραγματικό γεγονός: Όταν πέθαινε ο Άγιος Σισώης (και ενώ το πρόσωπό του έλαμπε σαν να ήταν άγγελος και οι αδελφοί ήταν γύρω του), παρακαλούσε εντούτοις το Θεό να του δώσει αρχή μετανοίας. Ατελείωτα τα μέτρα της αγιοσύνης, όπως και απέραντο το έλεος του Θεού για τον καθένα μας.
Μπορούμε όμως να σκεφτούμε και το άλλο: Τα θαύματα!! Που χαρίζουν πίσω τη ζωή σε ανθρώπους που έχουν πίστη, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν έχουν πίστη. Δίνουμε μία ερμηνεία με το πεπερασμένο μας μυαλό: Πως τα θαύματα γίνονται γιά να ενισχυθεί η πίστη των ανθρώπων. Σίγουρα και ισχύει. Για να δημιούργησε ο Θεός τη ζωή, σημαίνει πως έχει πράγματι μεγάλη αξία. Απλά θα πρέπει να δουλέψουμε και να μην είμαστε τόσο εαυτούληδες. Το καλό είναι πως εάν κάνουμε εμείς ένα βήμα προς το Θεό, εκείνος κάνει δέκα προς τα εμάς.
Η γυναίκα μου δεν τη θεωρεί καταθληπτική τη σειρά, αλλά ενδιαφέρουσα διότι, όπως λέει, ο πρωταγωνιστής- γιατρός είναι κάτι σαν τον Σέρλοκ Χόλμς της ιατρικής!
Αχ και αν είχα και εγώ τέτοιοα καρδιά.... Όχι δεν την έχω δει ακόμα την ταινία, έστω και αν την έχω. Δεν έτυχε να την δω... την ξέχασα.nikolaos-9 έγραψε:Βέεεεεβαια εγωισμός είναι ο φόβος του θανάτου. Εγωισμός που μπορεί να πολεμηθεί με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Δεν ξέρω αν έχεις δει την καταπληκτική τανία "το νησί": Ο Ανατόλιος ρωτήθηκε στο τέλος της ζωής του: "-Φοβάσαι το θάνατο;
Αυτό είναι μια καταπληκτική ερώτηση... εδώ μια μουσικούλα δεν μπορούμε να αφήσουμε...Μπορούμε όμως να σκεφτούμε και το άλλο: Τα θαύματα!! Που χαρίζουν πίσω τη ζωή σε ανθρώπους που έχουν πίστη, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν έχουν πίστη. Δίνουμε μία ερμηνεία με το πεπερασμένο μας μυαλό: Πως τα θαύματα γίνονται γιά να ενισχυθεί η πίστη των ανθρώπων. Σίγουρα και ισχύει. Για να δημιούργησε ο Θεός τη ζωή, σημαίνει πως έχει πράγματι μεγάλη αξία. Απλά θα πρέπει να δουλέψουμε και να μην είμαστε τόσο εαυτούληδες. Το καλό είναι πως εάν κάνουμε εμείς ένα βήμα προς το Θεό, εκείνος κάνει δέκα προς τα εμάς.
Ναι αυτό είναι αλήθεια. Όμως πέραν τούτου (το οποίο είναι το μοναδικό που μου αρέσει στην σειρά) κατά τ' άλλα είναι θεολογικά καταθλιπτική. Ενώ δηλ δεν λέει "Παναγια μου πεθαίνω, τι να κάνω;" ώστε να σου δημιουργήσει τύψεις, κατάθλιψη ή κάτι τέτοιο, μιλάει με τέτοιο τρόπο ο "Σέρλοκ χολμς" - γνωστός και ως Δρ. ΧάουζΗ γυναίκα μου δεν τη θεωρεί καταθληπτική τη σειρά, αλλά ενδιαφέρουσα διότι, όπως λέει, ο πρωταγωνιστής- γιατρός είναι κάτι σαν τον Σέρλοκ Χόλμς της ιατρικής!
Ασε δε που έχει και κάποια θρησκευτικά υπονοούμε. Ο ίδιος μάλιστα δεν πιστεύει στον θεό, αλλά στην ιατρική, έτσι δεν διστάζει να Τον υποβιβάσει για χατήρι της.... Τέσπα... πρέπει να το δεις μερικές φορές για να καταλάβεις.... Εγώ σταμάτησα να το βλέπω γιατί δεν βρίσκω λόγο ποια να βλέπω απλά ανθρώπους να υποφέρουν μόνο και μόνο για να μας δείξει το πο΄σο καλός γιατρός είναι αυτός!
Τέσπα.... λίγο με το εδώ, λίγο με το εκεί και αλλάξαμε θέμα... λέω να το παρατήσουμε.. είναι και αργά κιόλας και έχω μια νύστα......
Σε ευχαριστώ πολύ για την συζήτηση... Ήταν ελπιδοφόρα, σε διαβεβαιώνω....
NIKOSZ σε ευχαριστώ... έσκασα στα γέλια.... λίγο ασυγχρόνιστο ήταν το καημένο με την μουσική αλλά μην περιμένουμε και θαύματα. Και αυτό που έκανε φτάνει...
Λοιπόν παιδιά καληνύχτα...
Όνειρα γλυκά, και θεάρεστα.
Λοιπόν παιδιά καληνύχτα...
Όνειρα γλυκά, και θεάρεστα.
-
nikolaos-9
Όνειρα γλυκά και σε σένα.
Καληνύχτα
Καληνύχτα
Καλημέρα!
είδα πιάσατε τον Χάουζ χτες!
λοιπον αυτη η σειρά όντως έχει υποθέσεις οπου ο γιατρός ειρωνεύεται το θρησκευτικό συναίσθημα όμως ο σεναριογράφος δεν ασπάζεται την άποψη του γιατρού δηλ. δείχνει ότι ο γιατρός εχει τοσο πολυ παγώσει τον ψυχικό του κόσμο με αποτέλεσμα να είναι δυστυχης ασχετα αν εχει επιτυχια στην ερμηνεια των διαφορων λοιμωξεων. αυτο που αρεσει σε μένα σε αυτή τη σειρά είναι ο χαρακτήρας του γιατί είναι αυτό που λέμε μην τον βλέπεις έτσι κατα βάθος είναι ψυχούλα, και κυρίως το ποσα κουφά σου δείχνει ότι μπορούν να συμβούν στο σώμα σου
είδα πιάσατε τον Χάουζ χτες!
λοιπον αυτη η σειρά όντως έχει υποθέσεις οπου ο γιατρός ειρωνεύεται το θρησκευτικό συναίσθημα όμως ο σεναριογράφος δεν ασπάζεται την άποψη του γιατρού δηλ. δείχνει ότι ο γιατρός εχει τοσο πολυ παγώσει τον ψυχικό του κόσμο με αποτέλεσμα να είναι δυστυχης ασχετα αν εχει επιτυχια στην ερμηνεια των διαφορων λοιμωξεων. αυτο που αρεσει σε μένα σε αυτή τη σειρά είναι ο χαρακτήρας του γιατί είναι αυτό που λέμε μην τον βλέπεις έτσι κατα βάθος είναι ψυχούλα, και κυρίως το ποσα κουφά σου δείχνει ότι μπορούν να συμβούν στο σώμα σου
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Νίκο στα νιάτα σου ήσουν πουλί;;;;;;
Εγώ θέλω να βάλω δύο κομματια εδώ το ένα απο ένα ροκ συγκρότημα και το άλλο ελληνικό
το πρώτο κομμάτι των "σατανιστών " ακούγοντάς το σας αγαλιάζει τη ψυχή ή σας τρομάζει;
Και το δεύτερο είναι γαλήνια και ήρεμη μουσική που μπορεί να ομορφύνει τη ψυχή μας.
Για μένα και τα δύο κομμάτια ομορφαίνουν με το τρόπο τους τη σκέψη μας
http://www.youtube.com/watch?v=eLoQteiJNOU
http://www.youtube.com/watch?v=DyUOdO98 ... re=related
Εγώ θέλω να βάλω δύο κομματια εδώ το ένα απο ένα ροκ συγκρότημα και το άλλο ελληνικό
το πρώτο κομμάτι των "σατανιστών " ακούγοντάς το σας αγαλιάζει τη ψυχή ή σας τρομάζει;
Και το δεύτερο είναι γαλήνια και ήρεμη μουσική που μπορεί να ομορφύνει τη ψυχή μας.
Για μένα και τα δύο κομμάτια ομορφαίνουν με το τρόπο τους τη σκέψη μας
http://www.youtube.com/watch?v=eLoQteiJNOU
http://www.youtube.com/watch?v=DyUOdO98 ... re=related
οχι ουτε αγαλλιαζει ουτε τρομαζει! και τα δυο για τα γουστα μου ειναι βαρετα. ειναι θεμα προσωπικου γουστου σε αλλους αρεσουν οι εντονοι ρυθμοι σε αλλους οι χαλαροι και γαληνιοι. ας πουμε και στα παραδοσιακα κομματια μου αρεσουν τα γρηγορα οι πεντοζαλες, οι πυρριχειοι κτλ. για να μου αρεσει αργο και χαλαρο κομματι θα πρεπει να εχει φοβερη μελωδια και εναλλαγες. ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας πιστευω και τελειως ασχετο με την πιστη και τα θρησκευτικα πιστευω. αλλωστε και ο Χριστος δεν ηταν παντα μειλιχιος, μην ξεχναμε την εκρηξη του Κυριου στο Ναό!
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Σωστά μιλάς απλά το ροκ κομμάτι το έβαλα για χάρη του πόστ δηλ. να δούμε ότι όλα δεν είναι άσπρο - μαύρο
Νομίζω όμως ότι και κάποιες μπαλάντες παρόλο που είναι απάλες και όμορφες, δεν είναι αθώες.
Και περνούν μηνύματα σατανικά ή αθείστικα ή απελπισίας που αν είσαι έφηβος και λίγο πληγωμένος από κανένα νεανικό έρωτα ,με λίγο αδύναμο χαρακτήρα ,στέκεσαι στο άκρο του γκρεμού και αυτά απλά σου δίνουν την μικρή ώθηση.Αυτήν την εντύπωση έχω.
Και περνούν μηνύματα σατανικά ή αθείστικα ή απελπισίας που αν είσαι έφηβος και λίγο πληγωμένος από κανένα νεανικό έρωτα ,με λίγο αδύναμο χαρακτήρα ,στέκεσαι στο άκρο του γκρεμού και αυτά απλά σου δίνουν την μικρή ώθηση.Αυτήν την εντύπωση έχω.
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Το έχω βιώσει αυτό, πραγματικά. Παιδιά αν δεν τα ζούσα όλα αυτά θα έμπαινα στον κόπο να τα διαψεύσω ή να πω οτι είναι υπερβολές. Δεν έχω ζήσει πιο εφιαλτική στιγμή. Ξέρετε τι αντύκτυπο μπορεί να έχουν αυτά στην τρυφερή και ευαίσθητη ψυχή ενός νέου? Μπράβο αδελφέ που το ανέφερες αυτό.