Ας βοηθήσουμε όλοι!!! Είναι στο χέρι μας!!

Εδώ αναρτούνται αιτήματα & προσφορές βοηθείας με στόχο την αλληλοβοήθεια των μελών μας.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!! ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ!!

Δημοσίευση από eleimon »

«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

eleimon έγραψε:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

smarti έγραψε:
aposal έγραψε:Είμαι κι εγώ εδώ!
Να σαι καλά Απόστολε!! Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συμμετοχή σου!!! :105 :105
Συγνωμη αν αργω λίγάκι, αλλλά περιμένω τους γονείς μου από Γερμανία που έχω να τους δω 7 μήνες, από λεπτό σε λεπτό θα είναι εδώ και έχω λίγο τρέξιμο....συγχωρέστε με...!!

Συμμετοχές

1.agiooros
2.Pilotos
3.eleimon
4.Τeri
5.Xenia
6.smarti
7. calendula
8.maralin
9.Σπάρτακος
10.Captain Yiannis
11.tanos
12.virgin
13. NIKI
14.pepiixthis.
15.ktistos
16.ANTREAS
18.theodora
19.Γεώργιος-Κέρκυρα
20.Domna
21.dora gian
22.nasos
23.aposal
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ;;; ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΣΑ
ο Χριστός σώζει....
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Και βέβαια μπορεί να ανανεωθεί η λίστα..!!! Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συμμετοχή σου!! ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!!! :105 :105

Συμμετοχές

1.agiooros
2.Pilotos
3.eleimon
4.Τeri
5.Xenia
6.smarti
7. calendula
8.maralin
9.Σπάρτακος
10.Captain Yiannis
11.tanos
12.virgin
13. NIKI
14.pepiixthis.
15.ktistos
16.ANTREAS
18.theodora
19.Γεώργιος-Κέρκυρα
20.Domna
21.dora gian
22.nasos
23.aposal
24.ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Το σκέφτομαι αν θα συμμετάσχω.
Δε θέλω να βοηθήσω; όχι.
Απεναντίας, το θέλω πολύ.
Δε θέλω όμως να βοηθήσω μίζερα.
Και το να δώσω απο 1 έως 20€ π.χ, το θεωρώ μιζέρια.
Απο τη στιγμή που δε δύναμαι να δώσω ένα σεβαστό ποσό,
της τάξεως έστω των 100, 150 ή 200€, το σκέφτομαι να συμμετάσχω.
Το να δώσω λίγα ευρώ, το θεωρώ ότι κοροϊδέυω τον εαυτό μου,
για να πω ότι έδωσα ελεημοσύνη και ότι έκανα κάτι καλό. :cry:
Δε ξέρω βρε παιδιά, είναι πως το βλέπει και κυρίως πως το νοιώθει κανείς... :cry:
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Byzantine_Spirit έγραψε:Το σκέφτομαι αν θα συμμετάσχω.
Δε θέλω να βοηθήσω; όχι.
Απεναντίας, το θέλω πολύ.
Δε θέλω όμως να βοηθήσω μίζερα.
Και το να δώσω απο 1 έως 20€ π.χ, το θεωρώ μιζέρια.
Απο τη στιγμή που δε δύναμαι να δώσω ένα σεβαστό ποσό,
της τάξεως έστω των 100, 150 ή 200€, το σκέφτομαι να συμμετάσχω.
Το να δώσω λίγα ευρώ, το θεωρώ ότι κοροϊδέυω τον εαυτό μου,
για να πω ότι έδωσα ελεημοσύνη και ότι έκανα κάτι καλό. :cry:
Δε ξέρω βρε παιδιά, είναι πως το βλέπει και κυρίως πως το νοιώθει κανείς... :cry:
Επικροτώ αυτή την αφοπλιστική τοποθέτηση με ειλικρίνεια !! Συμφωνώ !! :39 :39 :39
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Κορίτσια, είναι στο χέρι του καθενός μας να δώσει όσα θέλει..το ποσό των 10 με 20 ευρώ το έβαλα σκεπτόμενη και κάποιους που δεν μπορούν για διάφορους λόγους να δώσουν παραπάνω....Για εκείνα τα κράτη ακόμα και το ένα ευρώ πιάνει τόπο. Ο καθένας μας ας δώσει όσα μπορεί.Αλλά να δώσει.Και νομίζω, πως πολλοί θα είναι αυτοί που θα δώσουν παραπάνω....μακάρι να μπορέσουν όλοι να δώσουν κάτι παραπάνω...αλλά και από την άλλη το αφήνουμε στου καθενός τη διάθεση και την οικονομική άνεση που έχει. Η ελεημοσύνη έτσι και αλλιώς βγαίνει από την καρδιά..όσα θέλει και μπορεί ο καθένας ας δώσει!! Θα χαιρόμασταν Βασιλική και Byzantine_Spirit, αν μπορούσαμε να σας συμπεριλαμβάνουμε και εσάς σε αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε. Περιμένω νεότερα σας!!!
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Εγώ σα Βασιλική έχω μια απορία ακόμη - βέβαια θα την εκφράσω - ξέρω θα βιαστούν πολλοί εδώ μέσα να με κρίνουν για τα " μη χριστιανικά μου " συναισθήματα - αλλά όπως έχετε όλοι σας καταλάβει ένα απο τα μεγαλύτερα αμαρτήματά μου είναι ότι μόλις κάτι νοιώθω ότι με πνίγει πρέπει να το πω -
Θα μιλήσω για τη Κατερίνη ,που είναι μια πόλη στην οποία ζω - αν κάνει κανείς μια βολτούλα γύρω στις 12.00 που δίνουν τα συσσίτεια στις ενορίες , θα μείνει με το στόμα ανοιχτό
Πόσοι άνθρωποι!!!!!!!!!!!! Απίστευτο ..................
Πόσα παιδιά;;;;;;
Παιδιά που δε θα κάτσουν σε ένα στρωμένο τραπέζι Πασχαλινό ,με τα καινούργια τους παπουτσάκια , ρουχαλάκια και πολλά άλλα , όπως τα δικά μας.
Δε αντισταθμίζω , ούτε βάζω σε ζυγαριά παιδιά τα μεν - παδιά και τα δε...........

Να σας πω όμως πως νοιώθω;
Οτι περπατώ στο δρόμο και βρίσκεται ενα εμπόδιο μπροστά μου
Εγω τι κάνω;
Σηκώνω το πόδι και το προσπερνώ.......

Έτσι νοιώθω, προσπεράσαμε το πόνο και τη δυστυχία που είναι δίπλα μας ......όμως δε θέλουμε να τη δούμε , και, βλέπουμε πέρα μακρυά στον ορίζοντα......

Δε ξέρω βρε παιδιά , η δική μου καρδιά όταν περνάω απο την Αγία Τριάδα της Κατερίνης πιο πολύ πονά...................παρά απο τις φωτογραφίες
Συγνώμη...........................
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

βασιλική, το ότι θα βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά στον τρίτο κόσμο δεν πάει να πει..ότι δεν κοιτάμε γύρο μας η δεν μπορούμε να βοηθήσουμε ο καθένας στην πόλη που είναι..η ελεημοσύνη έτσι και αλλιώς νομίζω μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει..όπως είπες και εσύ..πάντα υπάρχουν άτομα που δεν έχουν να φάνε η ένα κρεβάτι να κοιμηθούνε, ρούχα να φορέσουν και είναι γύρο μας....όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε στις ενορίες που είμαστε. Αυτό τώρα εδώ που οργανώσαμε είναι κάτι άλλο...και θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε... θα χαιρόμουν για τη συμμετοχή σου και της Byzantine_Spirit.
xenia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από xenia »

Καταρχήν Βασιλική μου, έχεις πιάσει ακριβώς τον παλμό και των δικών μου σκέψεων!
Το ζήτημα της εσωτερικής ιεραποστολής, με έχει απασχολήσει σε απίστευτο βαθμό!
Απλώς εκείνο που σκέφτομαι προκειμένου να τα βάλω σε μια τάξη μέσα μου είναι ότι
το να βοηθήσεις στον τόπο σου, δεν σε εμποδίζεις να βοηθήσεις και εκτός!
Δηλάδη, με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να πω ότι όποιος γνωρίζει και εντός Ελλάδας περιοχές που
υπάρχει ανάγκη βοήθειας να οργανωθούμε οι "edo" και να κινηθούμε και προς αυτή την κατεύθυνση, τί λες?
Προς το παρόν υπάρχει αυτή η πρωτοβουλία και την ενισχύουμε όπως μπορούμε!
Το ίδιο θα γίνει και αν κάποιος προτείνει μια κίνηση και για εντός Ελλάδας! προτείνετε λοιπόν και όλοι εδώ είμαστε. :smile:
Δεύτερον, ανήσυχό μου πνεύμα ποιος λέει πως το ποσό των 20 ευρώ πχ δεν είναι σεβαστό?
Σεβαστό είναι κάθε ποσό που βγάζει ο άνθρωπος με τον ιδρώτα του προσώπου του.
Πιστεύεις ότι εγώ μπορώ να δώσω παραπάνω? Όχι απαντώ μόνη μου. Λοιπόν τί, μου προτείνεις να
μην το κάνω επειδή είναι μικρούλι το ποσό? Αν είχαμε παραπάνω θα δίναμε παραπάνω...
Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι! Αυτά είναι του πειρασμού μην το σκέφτεσαι.
Όπως μην σκέφτεσαι ότι αν δεν μπορείς να συμμετέχεις θα γίνει κάτι τραγικό...
Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες!
Αυτά με αγάπη και προ τα δύο μέλη!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αλληλοβοήθεια”