Η αναζήτηση επικοινωνίας θεωρείται μοιχεία;

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η αναζήτηση επικοινωνίας θεωρείται μοιχεία;

Δημοσίευση από ψυχουλα »

vasilikirimp έγραψε:Είχα μια συζήτηση πρόσφατα και ακολούθησε ο εξής προβλημτισμός :
Βλέπουμε μια οικογένεια ένα ζευγάρι με ένα ή και περισσότερα παιδιά..............
Ο σύζυγος είναι ένας καλός πατέρας , καλός συζυγος , αυτό που λένε οικογενειάρχης.
Σε ένα πράγμα υστερεί , στην επικοινωνία με τη γυναίκα του .
Η γυναίκα απο πλευράς της , δε μπορεί να του επισυνάψει κανένα θέμα εκτός του γεγονότος ότι δεν επικοινωνούν πέρα απο τα οικογενειακά , τα των παιδιών και όπως καταλαβαίνετε τα καθημερινά της οικογένειας.
Αυτή νοιώθει απέραντη μοναξιά , διότι αυτά που έχει στη ψυχή της δε μπορεί να τα μοιραστεί με κανέναν ή τουλάχιστον με αυτόν που θα ήθελε, με το συζυγό της.
Εγκλωβισμένη μέσα στη δική της μοναξιά μπορεί να αναζητησει αλλού αυτή τη πολυπόθητη παρέα;
Στο μυαλό της η διεργασία που γίνεται θεωρείται μοιχεία;
Η αναζήτηση επικοινωνιας θεωρείται μοιχεία;
ειναι πολυ ασχημο αυτο που συμβαινει με πολλα ζευγαρια να καταληγουν να μιλανε μονο για το προγραμμα της οικογενειας και οχι για τα συναισθηματα τους.
οχι δεν ειναι μοιχεια αλλα πως θα νιωθει ο συζυγος οταν βλεπει τη γυναικα του να μιλαει πχ στο τηλεφωνο με τον καλο της φιλο με τις ωρες; γιατι να του βαζουμε ιδεες; εμας θα μας αρεσε αν εκεινος εκανε το ιδιο στη θεση μας; δευτερον, ενω μπορει να αρχισει αθωα κανεις δεν μπορει να εγγυηθει πως θα καταληξει γιατι ενα απο τα πιο δυνατα ελκυστικα σημεια που μπορουμε να βρουμε στο ετερο φυλο ειναι η κατανοηση και η επικοινωνια! δεν κινδυνευει απλως να μοιχευσει (οχι οτι ειναι απλο) αλλα να χωρισει και να καταληξει με εκεινον που "μονο αυτος την καταλαβαινει"
τελος επικοινωνια μπορεις να πετυχεις και σε ατομα του ιδιου φυλου οπου και παλι μπορει να καταληξεις βεβαια να μιλας με τις ωρες στο τηλεφωνο ή να βγαίνεις ολη την ωρα για να συναντησεις τις φιλες σου και ο συζυγος να βγαζει καπνους απο τα αυτια και να νιωθει οτι τον εχεις γραμμενο!
για μενα το σημαντικο ειναι να προσπαθησεις να αποκαταστησεις τη χαμενη επικοινωνια με το συζυγο σου του οποιου η σιωπη κρουει ενα καμπανακι κινδυνου αντι να αφηνεις τριτους να παρεισφρυουν στη σχεση σου εστω και σε φιλικο αγνο επιπεδο. οκ, βεβαιως και να επικοινωνεις με τους γυρω σου αλλα να κρατας και μια αποσταση και σε πρωτη γραμμη και προτεραιοτητα να ειναι ο συντροφος σου και να προσπαθεις να βλεπεις εγκαιρα τι δεν παει καλα και οχι μολις χωλαινει καπου ο αντρας μας τσουπ βρισκουμε ενα υποκαταστατο. αλλωστε μπορει να υπαρχουν χιλιοι λογοι που δε μας μιλα ο συζυγος, μηπως τον προβληματιζει κατι; μηπως εχει καταθλιψη, αγχος; εμεις δεν πρεπει να καταφερνουμε να τον κανουμε να νιωθει οτι μπορει να μας μιλησει;
τελος θεωρω πολυ ασχημο να συζητα κανεις τα προσωπικα προβληματα του γαμου του με τριτους και οχι με το συντροφο του που τον αφορουν το βρισκω προσβλητικο για το συντροφο εκτος βεβαια αν μιλαμε για ακραιες καταστασεις που αναζητας βοηθεια αλλο αυτο.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η αναζήτηση επικοινωνίας θεωρείται μοιχεία;

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Captain Yiannis έγραψε:
Captain Yiannis έγραψε:
vasilikirimp έγραψε:Είχα μια συζήτηση πρόσφατα και ακολούθησε ο εξής προβλημτισμός :
Βλέπουμε μια οικογένεια ένα ζευγάρι με ένα ή και περισσότερα παιδιά..............
Ο σύζυγος είναι ένας καλός πατέρας , καλός συζυγος , αυτό που λένε οικογενειάρχης.
Σε ένα πράγμα υστερεί , στην επικοινωνία με τη γυναίκα του .
Η γυναίκα απο πλευράς της , δε μπορεί να του επισυνάψει κανένα θέμα εκτός του γεγονότος ότι δεν επικοινωνούν πέρα απο τα οικογενειακά , τα των παιδιών και όπως καταλαβαίνετε τα καθημερινά της οικογένειας.
Αυτή νοιώθει απέραντη μοναξιά , διότι αυτά που έχει στη ψυχή της δε μπορεί να τα μοιραστεί με κανέναν ή τουλάχιστον με αυτόν που θα ήθελε, με το συζυγό της.
Εγκλωβισμένη μέσα στη δική της μοναξιά μπορεί να αναζητησει αλλού αυτή τη πολυπόθητη παρέα;
Στο μυαλό της η διεργασία που γίνεται θεωρείται μοιχεία;
Η αναζήτηση επικοινωνιας θεωρείται μοιχεία;

Όχι δεν είναι μοιχεία , εκεί καταλήγει , όμως
Filotas έγραψε
Καπετάνιε νομίζω ότι είσαι απόλυτος, δεν είναι απαραίτητο μια φιλία μεταξύ ανθρώπων του αντίθετου φύλου να καταλήξει σε ερωτική σχέση, ειδικά αν αυτοί οι δυο άνθρωποι έχουν υγιές χριστιανικό υπόβαθρο και ελέγχουν τακτικά τον εαυτό τους με τη βοήθεια του Πνευματικού τους.

Παρ' όλα αυτά θα πρέπει να εντοπίσουμε στη αρχική δημοσίευση της Βασιλικής τα περίεργα σημεία, που οδηγούν μια γυναίκα, ή έναν άνθρωπο θα έλεγα εγώ, στο ν' αναγκαστεί να συμπληρώσει κάποια κενά του έξω από το Γάμο του.

Η όλη ιστορία ξεκινά από το πως διαλέγουμε σύντροφο για όλη μας τη ζωή. Αν τον διαλέξουμε για να μπορεί να μας καλύπτει όλα μας τα κενά, τότε είναι μάλλον δύσκολο στο μέλλον να μας δημιουργηθεί η ανάγκη να καλύψουμε τα κενά μας εκτός Γάμου.

Ύστερα, τι σημαίνει έλλειψη επικοινωνίας; Τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι ο σύντροφός μου δεν ανταποδίδει την αγάπη μου, όπως θέλω εγώ να την ανταποδίδει. Αυτή η στάση είναι απόλυτα εγωιστική και καθόλου χριστιανική. Μάλλον αυτός που αισθάνεται κάπως έτσι πρέπει ν΄αναζητήσει το πρόβλημα στη σχέση του με τη/το σύντροφό του στις δικές του πνευματικές ασθένειες. Όταν ένας άνθρωπος αισθάνεται έτσι, τότε καλά θα κάνει να συζητήσει το πρόβλημά του με τον Πνευματικό του, για ν' αναζητήσουν μαζί την αιτία του προβλήματος.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, που η ύπαρξη κενού, δεν οφείλεται στις προθέσεις ή στη συμπεριφορά του συντρόφου, αλλά στις ελλείψεις του. Τότε δεν είναι κακό ν' αναζητούμε την κάλυψη του κενού σε σωστές φιλίες με ανθρώπους του ίδιου ή του αντίθετου φύλου. Χρειάζεται όμως προσοχή η σχέση μας με τους φίλους μας να είναι συμπληρωματική του Γάμου μας και να μην δημιουργεί προβλήματα σ΄αυτόν. Γι αυτό καλά είναι οι φιλικές σχέσεις να είναι κατά το δυνατόν οικογενειακές.

Η μοναξιά φίλη Βασιλική είναι συνήθως εγωισμός. Ξεκινά με τη φράση κλισέ "δεν με καταλαβαίνουν", στην πραγματικότητα όμως σημαίνει "δεν ικανοποιούν τις ανάγκες μου, όπως θέλω εγώ" και "δεν τους καταλαβαίνω, γιατί δεν τους αγαπώ αρκετά". Όποιος αισθάνεται μοναξιά χρειάζεται να ξαναψάξει τις σχέσεις του με το Θεό και με τους άλλους ανθρώπους και να τις βάλει σε πιο υγιείς βάσεις.
Έγραψα
Λέει παραπάνω , επιπλέον των άλλων , ο μεστός λόγος του Νικόλαου " " Καπετάνιε νομίζω ότι είσαι απόλυτος, δεν είναι απαραίτητο μια φιλία μεταξύ ανθρώπων του αντίθετου φύλου να καταλήξει σε ερωτική σχέση, ειδικά αν αυτοί οι δυο άνθρωποι έχουν υγιές χριστιανικό υπόβαθρο και ελέγχουν τακτικά τον εαυτό τους με τη βοήθεια του Πνευματικού τους. ""

Φαντάζει απόλυτος ο λόγος μου , όμως στηρίζεται σε διαπιστώσεις .

Και μέχρι σήμερα , από προσωπική εμπειρία , δεν έχω κανένα παράδειγμα , στο οποίο ,
το να έχει ακουμπήσει κανείς την ψυχή του σε ένα συνάνθρωπό του , διαφορετικού φύλλου ,
στην συνέχεια δεν έχει ακουμπήσει και το κορμί του.

Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσω , ότι , μέχρι πριν από μερικά χρόνια , δεν είχα εμπειρία σχέσεων με ανθρώπους που είχαν κοινό στοιχείο τους , την αγάπη τους για τον Κύριο Ιησού Χριστό μας.

Αυτό είναι σίγουρα ένα επιπλέον στοιχείο το οποίον μου λείπει , και το οποίο όντως , θα έπρεπε να είναι το στοιχείο καθορισμού του κανόνα.

Τώρα μπορεί να τεθεί και αλλιώς , ο κανόνας να είναι αυτό που λέω εγώ , και η εξαίρεση ( επιβεβαίωση του κανόνα ) να προέρχεται από την αγάπη μας προς Αυτόν , ΟΠΟΤΕ γίνονται και θαύματα.

Θα μου πείτε τώρα , τι κανόνες και εξαιρέσεις μας αραδιάζεις εδωπέρα , συνχωρήστε με θα προσπαθήσω να διορθωθώ.

Δόξα τω Θεώ
Τελικά μετά από χρόνια και κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια επί του θέματος ..λέω,

ότι η μόνη αλώβητη αγάπη οποιουδήποτε , είναι η εν Χριστώ Αγάπη.

Αυτή μόνο, δεν κινδυνεύει να υποπέσει σε "μοιχεία" μεταξύ φίλων διαφορετικού φύλου :smile:

Η Βασιλική βεβαία δεν είναι μαζί μας, ... αλλά ... είναι ....σαν να είναι,
άλλωστε η Θριαμβεύουσα Εκκλησία ... εδώ δεν είναι;;; :8
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”