Θάρθη όταν έρθουν δυο καλοκαίρια και δυο Πασχαλιές μαζί.

Γενικότερη συζήτηση σχετικά με την ερμηνεία των προφητειών της Ορθοδοξίας και τα Σημεία των Καιρών στην Εποχή μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Xpnstos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Xpnstos »

aposal έγραψε: Σε παρακαλώ όμως μην χρησιμοποιείς εκφράσεις όπως "σχιζοφρένεια", ή "να σκουληκιάσουν τα τρόφιμα που πήρατε", για τα λάθη μας! Στο κάτω - κάτω είμαστε όλοι αδέλφια και ας κάνουμε και λάθη!
Εντάξει βρέ αδελφέ! Τα δικά σου ας μην σκουληκιάσουν!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(Δεν καταλάβατε το πνεύμα μου. Δεν είναι ότι δεν σας θεωρώ αδελφούς. Στο σπίτι σας όμως δεν ξέσπαγε πότε πότε κανας αδελφικός καυγάς; Δεν έχει τύχει να σας τα χώσει ο αδελφός σας; Εμένα μου έχει συμβεί και τις θυμάμαι αυτές τις φορές με πολύ αγάπη)
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

aposal έγραψε:Να με συγχωρέσετε, αλλά θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει έστω και υποψία ότι μπορεί να εμπεριέχεται κάποια μικρή ανακρίβεια στα Ευαγγέλια,
http://www.oodegr.com/oode/grafi/alathiti1.htm

ΤΑ ΠΑΝΤΑ στην Αγία Γραφή, πρέπει να κατανοούνται μέσα από το πνεύμα της Εκκλησίας, η οποία είναι η μόνη που μπορεί να δώσει τη σωστή διάσταση των γραμμένων, μια και η Αγία Γραφή είναι δικό της προϊόν. Διαφορετικά ο καθένας ερμηνεύει αυθαίρετα τα γραμμένα, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες Προτεσταντικές αιρέσεις στον κόσμο, που ΟΛΕΣ τους λένε ότι κατανοούν σωστά την Αγία Γραφή, αλλά ΟΛΕΣ τους, διαφέρουν η μία από τις άλλες.

Το φυσικό περιβάλλον της Αγίας Γραφής είναι η Εκκλησία. Και μόνο εν τη Εκκλησία, και με την εμπειρία των Αγίων της Εκκλησίας, η Αγία Γραφή αποβαίνει αλάθητος οδηγός ΣΩΤΗΡΙΑΣ.
Καλή Σαρακοστή
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ας δούμε λοιπόν ένα ολοφάνερο λάθος, για να πιστοποιήσουμε αυτό ακριβώς: Ότι η Αγία Γραφή, από μόνη της, αν ερμηνεύεται ξέχωρα από την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας, δεν διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο βιβλίο, και περιέχει λάθη:

Γράφει ο Ματθαίος στο 27/κζ: 9: "Τότε επληρώθη το ρηθέν δια Ιερεμίου του προφήτου λέγοντος: Και έλαβον τα τριάκοντα αργύρια, την τιμήν του τετιμημένου ον ετιμήσαντο από υιών Ισραήλ"

Λοιπόν, ψάξτε όσο θέλετε τον Ιερεμία. Αυτό το εδάφιο δεν θα το βρείτε! Και ας γράφει ο Ματθαίος ότι το λέει ο Ιερεμίας. Πού είναι αυτό το εδάφιο; Βρίσκεται στον προφήτη Ζαχαρία! Γράφει ο Ζαχαρίας:

"και ερώ προς αυτούς: Ει καλόν ενώπιον υμών εστι, δότε στήσαντες τον μισθόν μου ή απείπασθε· και έστησαν τον μισθόν μου τριάκοντα αργυρούς" (Ζαχαρίας 11/ια: 12).

Είναι προφανές εδώ, ότι ο Ματθαίος έγραψε από μνήμης την προφητεία, και έκανε λάθος! Νόμιζε ότι την είχε διαβάσει στον Ιερεμία, αλλά την είχε διαβάσει στον Ζαχαρία! Συνεπώς, αυτά που έγραφε, δεν του τα υπαγόρευε ο Θεός. Δικά του ήταν! Δεν είναι δυνατόν ο Θεός να του υπαγόρευσε λάθος πληροφορία. Λέτε ο Θεός να μην ήξερε ποιος έγραψε την προφητεία στην πραγματικότητα; Όμως ο Θεός τον άφησε να κάνει αυτό το λάθος, για να είναι αυτό το λάθος σήμερα, ατράνταχτη απόδειξη, απέναντι στην αιρετική Προτεσταντική άποψη της αλάθητης Αγίας Γραφής!

http://www.oodegr.com/oode/grafi/alathiti1.htm#5
Καλή Σαρακοστή
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

lovethink έγραψε:Σκέψου τότε ότι έχεις να κάνεις με ένα "χαζό" και διασκέδασε μαζί μου
:)

Εγώ αυτό κατάλαβα
Οτι κάναμε τον Θεό εγχώριο προϊόν
Πάρτε το χαμπάρι και απόφαση ,δεν είμαστε πια ΕΛΛΑΔΑ είμαστε ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΘΕΛΟΥΜΕ δε ΘΕΛΟΥΜΕ
Δεν έχουμε 1821 έχουμε 2007
Θέλουμε δε θέλουμε
Χάνουμε πατρίδες και Θράκη και Κύπρο και Ιμια και και και και
Θέλουμε δε θέλουμε
Αλλοι αποφασίζουν
Θέλουμε δε θέλουμε

Μοιρολατρικό ? μπορεί αλλά δε νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι άλλο επί του παρόντος
Δεν σε είπα χαζό ούτε προτίθεμαι να το κάνω, απλά μάλλον βιάζεσαι, και όσον αφορά την Ελλάδα συμφωνώ μαζί σου, απλά πιστεύω ότι πρώτοι και κύριοι υπεύθυνοι γιά τα χάλια της Ελλάδας είμαστε πρώτοι εμείς και μετά οι ξένοι, αυτό λέω συνέχεια με άλλα λόγια κάθε φορά, πιστεύω ότι αν μετανοήσουμε οι Έλληνες και αγαπήσουμε πραγματικά τον τόπο μας και τον εαυτό μας είμαστε ικανοί να γυρίσουμε την κατάστασι ανάποδα και το αρνητικό να το κανουμε θετικό, μέχρι στιγμής όμως δεν γίνεται γιατί δεν το θέλουμε.

Συμπλήρωμα όσον αφορά το oodegr, ενδιαφέρον αν και μπαίνω σ'αυτό δεν το πρόσεξα ποτέ, πολύ ενδιαφέρον ειλικρινά μπράβο που το έβαλες στο φόρουμ.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Thomas15n έγραψε: δεν γίνεται γιατί δεν το θέλουμε.
Εγώ θέλω
Δώσε μου ψηφοδέλτιο λοιπόν ......
Γιατί μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει
Για πες λοιπόν
πες μου
Που είναι εκείνο το σημείο που δείχνει ότι "Δεν θέλω"

Βρήκα μια σημαία της Δ.Θράκης ΤΟΥΡΚΙΚΗ !!!!!!!
Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν βουλευτές ΤΟΥΡΚΟΥΣ στη Δ.Θράκη
Για πες ? τι να κάνω ?
Να ψηφίσω ΚΚΕ ? να ψηφίσω ΛΑΟΣ ? που μου έχει για βουλευτή τον άλλον και γράφει ότι έχει πάει στα ΛΟΚ ? και ταυτόχρονα έχει την Εφη Σαρρή ( σταυρώστε με σταυρώστε με στα χέρια σας σηκώστε με ) ?
Να ψηφίσω τον Παπαθεμελή ? σου εκπέμπει ηγετική μορφή για τη πολιτική ζωή του τόπου ? άντε το πολύ πολύ να μας βάζει για ύπνο από τις 8 το βράδυ
Ποιόν ? και ΤΙ ?
Αρα είτε συμφωνώ με όσα λες είτε διαφωνώ ένα είναι το σίγουρο
ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ για τη ζωή αυτού του τόπου
Φταίω για τις προσωπικές μου αποφάσεις και το πως επιρρεάζουν τους γύρω μου
Οχι όμως για τα "εθνικά" μας ζητήματα
Τότε θα με θυμηθούν μόνο όταν τα κάνουν σαλάτα και θέλουν να πολεμήσω
Αν τα καταφέρουμε βέβαια να κάνουμε καμμιά αποστολή της προκοπής γιατί σαν νέος άνθρωπος που είμαι , μεγάλωσα γνωρίζοντας το λεγόμενο "φιάσκο" του Κυπριακού , και ότι τα κάναμε σαλάτα και γυρίσαμε λέει πίσω χάνοντας τη μισή Κύπρο
Καλή Σαρακοστή
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

NIKHTARAS έγραψε: Φίλε Χρίστο . Τα ΔΥΟ ευαγγέλια που μιλούνε για
το γενεαλογικό δέντρο του Κυρίου ΜΑΣ , έχουν
καμιά σχέση μεταξύ τους , ή άλλα λέει το ΕΝΑ
και άλλα το άλλο ?? Ποιό από τα δυο να πιστέψω και ΓΙΑΤΙ ??
Και Πώς ένα θεόπνευστο βιβλίο πίπτει σε ΠΟΛΛΕΣ αντιφάσεις

Μπές στο oodegr.com στην θεματική ενότητα "Γραφή" έχει αναφορά σε πολλά και στην γενεαλογία του Ιησού Χριστού.
Θα σε βοηθήσει πολύ.
NIKHTARAS
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από NIKHTARAS »

Thomas15n έγραψε:
NIKHTARAS έγραψε: Φίλε Χρίστο . Τα ΔΥΟ ευαγγέλια που μιλούνε για
το γενεαλογικό δέντρο του Κυρίου ΜΑΣ , έχουν
καμιά σχέση μεταξύ τους , ή άλλα λέει το ΕΝΑ
και άλλα το άλλο ?? Ποιό από τα δυο να πιστέψω και ΓΙΑΤΙ ??
Και Πώς ένα θεόπνευστο βιβλίο πίπτει σε ΠΟΛΛΕΣ αντιφάσεις

Μπές στο oodegr.com στην θεματική ενότητα "Γραφή" έχει αναφορά σε πολλά και στην γενεαλογία του Ιησού Χριστού.
Θα σε βοηθήσει πολύ.

Φίλε Θωμά . Σ΄ευχαριστώ για την συμβουλή σου .

.
Voanerges
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από Voanerges »

Πράγματι, επιθετικός ο φίλος ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ! Τόσο επιθετικός, που χάνει τα όσα δίκαια μπορούν να του αποδοθούν! Διότι έχει! Εξηγούμαστε...

Δέχεται τίς ρύσεις, τους χρησμούς και τις προφητείες των Αγίων αλλά τελικά δεν τις αποδέχεται, ζητώντας ... προϋποθέσεις! Δεν κατανοεί δηλαδή αυτό το... "ξαφνικά θα γίνει"!
Αμφισβητεί την μεταφορά λεχθέντων από γέροντες ή τους υποτακτικούς των (και καλά κάνει) αλλά πιστεύει τους δικούς του φίλους που επισκέπτονται το Άγιο Όρος και τον ενημερώνουν ότι οι γέροντες και μοναχοί δεν μαθαίνουν τα ... νέα! Αυτό, το ρώτησες εσύ ή σου το είπαν μόνοι τους όπως το έφερε η κουβέντα;
Φαίνεται δε, ότι κάνει βόλτες κάτω απο το τραπέζι που συνομιλούν οι στρατηγοί της Τουρκίας, κρατώντας σημειώσεις, για να μας πληροφορήσει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο ελληνο-τουρκικού πολέμου φέτος (κάτι που είναι πιθανό ...να μην γίνει δηλαδή)!
Κυριολεκτικά δογματίζει, έχοντας δείξει σαφείς και προφανείς αδυναμίες στο δόγμα του, αφ' ενός ζητώντας πληροφορίες για τους Πρωτόπλαστους και αφ' ετέρου παραθέτοντας επιστημονικές μεδόδους για την κατά προσέγγιση υπόθεση της ηλικίας τετραπόδων και άλλων διπόδων!

Σε παρακαλούμε, μην περάσεις σε αντιπαράθεση αγαπητέ φίλε ΝΙΚΗΤΑΡΑ!

Στους άλλους φίλους μας τώρα...
Περιμέναμε την εκπλήρωση των προφητειών μετά την κατάρρευση του Κόκκινου Θηρίου (αμέσως), αλλά η ζωή μάς έμαθε ότι έπρεπε να προηγηθούν άλλα πράγματα και το Άγιο Πνεύμα μας δίδαξε ότι κάθε μέρα που περνά, απλώς, μας φέρνει πιο κοντά στην επαλήθευση τους! Τέτοιοι άνθρωποι είμαστε, αυτά μάθαμε και διδαχθήκαμε! Εάν οι πατέρες, δίνουν ημερομηνίες ή είναι ανήσυχοι, τότε δυο τινά συμβαίνουν, τα οποία και κρατάμε για τον ευατό μας!

Και κάποιες γενικές παρατηρήσεις...

Ο εχθρός εκδηλώθηκε στο Νότο! Απομένει να φανερωθεί!

Εάν αυτό είναι αληθές, τότε η καταστροφή του νότου, φωτογραφίζει τη Κρήτη (M Π Ο Υ Ρ Ε Β Ε Σ Τ Ν Ι Χ) και η προσπάθεια για την καταστροφή της Εύβοιας (Γ Κ Ο Ρ Κ Υ ), δείχνει το Αιγαίο!

Εάν και αυτό είναι αληθές (M O V E , E N D OF S E M) τότε ας γνωρίζουν οι 'φίλοι' μας ...

...ότι ο καιρός εκείνος θα είναι καιρός αγώνος και πάλης και πολέμου! Και όπου υπάρχει αγώνας και πόλεμος και πάλη, εκεί νόμος δεν υπάρχει!

Ας ελπίσουμε όμως ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι και ότι όλα αυτά είναι εικασίες!

Time is coming fast! Prepare yourselves! The winner takes all!
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Voanerges έγραψε:Και κάποιες γενικές παρατηρήσεις...

Ο εχθρός εκδηλώθηκε στο Νότο! Απομένει να φανερωθεί!

Εάν αυτό είναι αληθές, τότε η καταστροφή του νότου, φωτογραφίζει τη Κρήτη (M Π Ο Υ Ρ Ε Β Ε Σ Τ Ν Ι Χ) και η προσπάθεια για την καταστροφή της Εύβοιας (Γ Κ Ο Ρ Κ Υ ), δείχνει το Αιγαίο!

Εάν και αυτό είναι αληθές (M O V E , E N D OF S E M) τότε ας γνωρίζουν οι 'φίλοι' μας ...

...ότι ο καιρός εκείνος θα είναι καιρός αγώνος και πάλης και πολέμου! Και όπου υπάρχει αγώνας και πόλεμος και πάλη, εκεί νόμος δεν υπάρχει!

Ας ελπίσουμε όμως ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι και ότι όλα αυτά είναι εικασίες!

Time is coming fast! Prepare yourselves! The winner takes all!
Γιά τα πιό πάνω μπορείς να γίνεις πιό σαφής, τα ρώσικα ονόματα τί σημαίνουν; τί εννοείς; μιλάς γιά εικασίες αλλά δείχνεις σαν να γνωρίζεις τι λές, και τα αγγλικά στο τέλος ήταν ανάγκη; αμάν πιά έλληνες είμαστε ή μήπως όχι;
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Voanerges έγραψε:Περιμέναμε την εκπλήρωση των προφητειών μετά την κατάρρευση του Κόκκινου Θηρίου (αμέσως), αλλά η ζωή μάς έμαθε ότι έπρεπε να προηγηθούν άλλα πράγματα και το Άγιο Πνεύμα μας δίδαξε ότι κάθε μέρα που περνά, απλώς, μας φέρνει πιο κοντά στην επαλήθευση τους! Τέτοιοι άνθρωποι είμαστε, αυτά μάθαμε και διδαχθήκαμε! Εάν οι πατέρες, δίνουν ημερομηνίες ή είναι ανήσυχοι, τότε δυο τινά συμβαίνουν, τα οποία και κρατάμε για τον εαυτό μας!
Από την ενασχόλησή μου με το θέμα που κρατάει τουλάχιστον μία δεκαετία η εντύπωσι που έχω είναι ότι η εικόνα είναι ένα πάζλ που σιγά σιγά κάθε κομμάτι μπαίνει στην θέσι του στο τέλος θα δούμε την συνολική εικόνα, στα μάτια μου η εικόνα είναι πλέον στο μεγαλύτερο μέρος της συμπληρωμένη ήδη δείχνει τί πρόκειται να γίνει πολύ λίγα έχουν μείνει που υπολείπωνται. Την καταχώρησί σου αν και είναι η πρώτη την βρήκα ενδιαφέρουσα αρκετά, είδα ότι είσαι ψιλιασμένος γιά κάποια πράγματα που παίζονται στο χώρο της "εκκλησίας" και αυτό μου άρεσε. Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη από κριτική σκέψι πλέον που δεν δέχεται τα πράγματα εύκολα και ως δεδομένα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προφητείες-Σημεία των Καιρών”