Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος μέσα στο 2010
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος μέσα στο 2010
Τηλέφωνο του Ζαφείρη ίσως να γνωρίζουν οι Θεσσαλοί, ή ακόμη και ο Νίκος (agiooros).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
aggelikiglafki
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αχ !!Τυχεροί!Το ξαναλέω μην ξεχάσετε και τα ονόματα που σας έχουμε ΄δωσει για να μνημονεύσουν οι πατέρες.και βέβαια αναλυτικοί αναφορά όταν με το καλό γυρίσετε
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Νάσαι καλά Νικόλα Μεθαύριο που θα πάω , με αυτές τις πληροφορίες , λέω να πάω με το τρένο και εν συνεχεία με το ΚΤΕΛ Χαλκιδικήςfilotas έγραψε:Η σωστή παράκαμψη των Τεμπών για ΙΧ είναι Λάρισα-Τύρναβος-Ελασσόνα-Κοζάνη-Εγνατία οδός-Κλειδί-Θεσσαλονίκη. Ο άλλος δρόμος είναι πολύ δύσκολος και δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρηθείτε.
Άλλωστε έτσι θα περάσετε να πάρετε κι εμένα από την Κοζάνη ().
Η καθυστέρηση λόγω της παράκαμψης είναι περίπου 1- 1,5 ώρα. (Λάρισα - Κλειδί 1 - 1,5 ώρα) Λάρισα-Κοζάνη-Κλειδί 2 - 2,5, ανάλογα με την κίνηση.
Για τους Αθηναίους προτείνω διανυκτέρευση στην Κοζάνη ή στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή το βράδυ, και αναχώρηση για Ουρανούπολη νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Η χρονική διαφορά Κοζάνης-Ουρανούπολης, Θεσσαλονίκης- Ουρανούπολης είναι περίπου 45 λεπτά. Η συνολική διαδρομή Κοζάνη Ουρανούπολη είναι 2,5 - 3 ώρες, ανάλογα με τον οδηγό.
Στην Κοζάνη μπορείτε να μείνετε στο Ξενοδοχείο του Φίλιππου (filtor) με τιμές πολύ πιο λογικές απ' ότι στη Θεσσαλονίκη.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλημέρα σας φίλοι μου,aggelikiglafki έγραψε:Αχ !!Τυχεροί!Το ξαναλέω μην ξεχάσετε και τα ονόματα που σας έχουμε ΄δωσει για να μνημονεύσουν οι πατέρες.και βέβαια αναλυτικοί αναφορά όταν με το καλό γυρίσετε
Την αναλυτική αναφορά που ζητάει η "aggelikiglafki" από την εκδρομή σας στο Άγιον Όρος, την απαιτούμε (με την καλή έννοια του όρου) και όλοι εμείς που δεν μπορούμε να έρθουμε. Ας φροντίσουν οι αδελφοί μας να μας παρουσιάσουν μια ωραία περιγραφή της εκδρομής τους, αντάξια αυτής που μας παρουσίασε ο "panagiotisspy" για την εμπειρία του από την πρώτη φορά που πήγε στο Άγιον Όρος. Την απολαύσαμε πραγματικά και προσωπικά εγώ την εκτύπωσα και την μοίρασα στους οικείους μου για να την ευχαριστηθούν και εκείνοι. Το συγγραφικό ταλέντο του Παναγιώτη είναι χάρισμα από τον Θεό !
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πράγματι. Παναγιώτη να έχεις κοντά και κανένα λαπ-τοπ!!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
nikiforos
- Κορυφαίος Αποστολέας

Κάπως μακρυά πέφτει η ΚΟΖΑΝΗ για διανυκτέρευση.... Εξ άλλου στην ουρανούπολη θα έλθουν κ άλλοι από πιο βόρεια Ελλάδα!!!!!.aposal έγραψε:Α, ο αγαπητός Φίλιππας! Καλό παιδί και ...δικέφαλος!filotas έγραψε:Στην Κοζάνη μπορείτε να μείνετε στο Ξενοδοχείο του Φίλιππου (filtor) με τιμές πολύ πιο λογικές απ' ότι στη Θεσσαλονίκη.
Προλαβαίνουμε αν διανυκτερεύσουμε στη Κοζάνη; Τι ώρα φεύγουν τα πλοία από Ουρανούπολη;
Τα ΙΧ που θα μείνουν στην Ουρανούπολη, για μια εβδομάδα, θα είναι ...ασφαλή;
Όσο για την ασφάλεια των αυτοκινήτων .... υπάρχουν δύο χώροι στάθμευσης φυλασσόμενοι με σχετικά μικρό τίμημα!!!! Κανένα πρόβλημα.
Συλλογάται Καλά!!!, όποιος Συλλογάται Ελεύθερα , Χριστιανικά και Ορθόδοξα......
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Απόστολε μην το παρακάνουμε κιόλας ! Πιστεύω να αστειεύεσαι !!! Ο Παναγιώτης είναι νεώτατος και σίγουρα έχει πολύ καλή μνήμη ! Με την βοήθεια της μνήμης του και με τον καλό συγγραφικό του λόγο, αν θέλει, θα μας τα περιγράψει όποτε μπορέσει !!!!aposal έγραψε:Πράγματι. Παναγιώτη να έχεις κοντά και κανένα λαπ-τοπ!!
-
nikiforos
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλή κ η Κοζάνη, αλλά για όσους δεν έχουν περάσει από τα Παράλια της Λάρισας.... θέλω να τονίσω ότι είναι μια από της ωραιότερες διαδρομές(παραθαλάσσιες) της χώρας μας που αξίζει κανείς να την απολαύσει, ιδιαίτερα μέρα..... Στην κυριολεξία σμύγει ο καταπράσινος Κίσσαβος με την θάλασσα.Captain Yiannis έγραψε:Νάσαι καλά Νικόλα Μεθαύριο που θα πάω , με αυτές τις πληροφορίες , λέω να πάω με το τρένο και εν συνεχεία με το ΚΤΕΛ Χαλκιδικήςfilotas έγραψε:Η σωστή παράκαμψη των Τεμπών για ΙΧ είναι Λάρισα-Τύρναβος-Ελασσόνα-Κοζάνη-Εγνατία οδός-Κλειδί-Θεσσαλονίκη. Ο άλλος δρόμος είναι πολύ δύσκολος και δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρηθείτε.
Άλλωστε έτσι θα περάσετε να πάρετε κι εμένα από την Κοζάνη ().
Η καθυστέρηση λόγω της παράκαμψης είναι περίπου 1- 1,5 ώρα. (Λάρισα - Κλειδί 1 - 1,5 ώρα) Λάρισα-Κοζάνη-Κλειδί 2 - 2,5, ανάλογα με την κίνηση.
Για τους Αθηναίους προτείνω διανυκτέρευση στην Κοζάνη ή στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή το βράδυ, και αναχώρηση για Ουρανούπολη νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Η χρονική διαφορά Κοζάνης-Ουρανούπολης, Θεσσαλονίκης- Ουρανούπολης είναι περίπου 45 λεπτά. Η συνολική διαδρομή Κοζάνη Ουρανούπολη είναι 2,5 - 3 ώρες, ανάλογα με τον οδηγό.
Στην Κοζάνη μπορείτε να μείνετε στο Ξενοδοχείο του Φίλιππου (filtor) με τιμές πολύ πιο λογικές απ' ότι στη Θεσσαλονίκη.![]()
Συλλογάται Καλά!!!, όποιος Συλλογάται Ελεύθερα , Χριστιανικά και Ορθόδοξα......
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Α, όχι, δεν γράφω κι'άλλη ιστορία!aposal έγραψε:Πράγματι. Παναγιώτη να έχεις κοντά και κανένα λαπ-τοπ!!
Την μέλλουσα εκδρομή μας, ας την περιγράψει κάποιος άλλος!
Ή ας την περιγράψουμε πολλοί, από κοινού.
Σε συνέχειες κιόλας.
Κάτι σαν το περίφημο μυθιστόρημα των τεσσάρων! (Καραγάτσης, Μυριβήλης, Βενέζης, Τερζάκης).
Πάντως αν έγραφα την περιγραφή, πιθανόν να άρχιζε κάπως έτσι:
"Σάββατο 15 Μαΐου 2010, ξημερώματα, η ώρα τέσσερις.....
Αυτή την αυγή, δεν χρειάστηκε να ηχήσει το ξυπνητήρι, για να με ξυπνήσει.
Είχα προλάβει να το κλείσω, πολύ προτού χτυπήσει.
Ηταν τόση η προσμονή, τόσο γλυκειά η αγωνία μου, που πριν αλέκτωρ λαλήσει, ήμουνα στο πόδι.....
Για άλλη μια φορά, θάπαιρνα τον μακρυνό κι'ωραίο δρόμο για τον Αθωνα.....
Μαζί με τόσους καλούς αδελφούς μου....."
Θα μου πείτε αδελφοί, πού το ξέρω από τώρα, ότι θα γίνει έτσι.
Το ξέρω, γιατί πάντα το ίδιο μου συμβαίνει σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις.
Μακάρι να μας αξιώσει η Παναγία μας, να καταφέρουμε τον Μάϊο να επισκεφθούμε το Περιβόλι Της.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Νικηφόρε προετείνεις, σε περίπτωση που δεν έχουν ανοίξει τα Τέμπη, να πάμε μέσω παραλίας της Λάρισας;