Απαγόρευση θείας κοινωνίας
Συντονιστής: Συντονιστές
vasilis_m21, εάν εσένα ο Θεός σε προίκισε με λεβέντικη κορμοστασιά και θέλεις να ξεφαντώνεις με τα κορίτσια, μπράβο σου κι επιλογή σου. Δεν θα σε κρίνω πολύ δε περισσότερο δεν σε κατακρίνω (όπως εσύ)
Εγώ όμως που είμαι χοντρή και μάλιστα έχω και μουστάκι και λίγες τριχούλες στο πηγούνι πρέπει να ριχτώ στον Καιάδα?
Μπορεί να είμαι άσχημη αλλά τα πάω καλά με τον εαυτό μου γιατί αγαπάω τον Θεό και βλέπω άλλες ομορφιές στους ανθρώπους. Και δεν έχω στραφεί στον Θεό για να ισορροπηθώ λόγω εξωτερικής εμφάνισης αλλά γιατί πιστεύω σ' Αυτόν. Και δόξα τω Θεώ τα δώρα που μου δίνει είναι πάρα πολλά και σε πληροφορώ πολύ περισσότερα από τις καλοκαιρινές διακοπές
Υπάρχουν άπειροι δρόμοι να διαλέξει ο άνθρωπος. Δεν είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις τον δικό μου.
Ο δρόμος σου όμως, θα πρέπει να προσέξεις να είναι ο δρόμος της καρδιά σου.
Εγώ όμως που είμαι χοντρή και μάλιστα έχω και μουστάκι και λίγες τριχούλες στο πηγούνι πρέπει να ριχτώ στον Καιάδα?
Μπορεί να είμαι άσχημη αλλά τα πάω καλά με τον εαυτό μου γιατί αγαπάω τον Θεό και βλέπω άλλες ομορφιές στους ανθρώπους. Και δεν έχω στραφεί στον Θεό για να ισορροπηθώ λόγω εξωτερικής εμφάνισης αλλά γιατί πιστεύω σ' Αυτόν. Και δόξα τω Θεώ τα δώρα που μου δίνει είναι πάρα πολλά και σε πληροφορώ πολύ περισσότερα από τις καλοκαιρινές διακοπές
Υπάρχουν άπειροι δρόμοι να διαλέξει ο άνθρωπος. Δεν είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις τον δικό μου.
Ο δρόμος σου όμως, θα πρέπει να προσέξεις να είναι ο δρόμος της καρδιά σου.
-
stratos
- Κορυφαίος Αποστολέας

βασιλη ποιοι κλειστηκαν σε μοναστηρια ;vasilis_m21 έγραψε:
Πολλοί απ αυτούς που κλείστηκαν σε μοναστήρια τώρα συντηρούνται με αντικαταθλιπτικά. Ή πήραν καμμιά 30ρια κιλά απ΄τις πολλές νηστείες.
Λοιπόν απτο να αφήσει μια κοπέλα μουστάκι ή απτο να γίνει ένα αγόρι μουντρούχος, μαμούχαλος, κάλλιο να πάει στα νησιά να ξεφαντώσει.
Καλά εσύ τη σωτηρία της ψυχής την βλέπεις να κρίνεται απτο αν θα πάμε διακοπές ή όχι;
Όσο για τους πνευματικούς, έχουν συνηδητοποιήσει ότι ο κόσμος όταν έχει προβλήματα προτιμά να πληρώνει ψυχολόγους/ψυχαναλυτές απτο να παει σε παπά;
κανενας δεν κλεινετε σε μοναστηρι . . .απλα πηγαινει για να βιωσει το Ευαγγελειο μιας και δεν μπορει στον κοσμο
η λεξη [κλειστηκαν] που ειπες ταιριαζει σε ατομα που δεν ειχαν ποτε τους ζωντανη πιστη και ποτε τους γνωση της αληθειας
πηγαιναν για οποιονδηποτε αλλο τελικα.
καποιος που γνωρισε τον Θεο οχι μονο δεν βλεπει κλεισιμο στο μοναστηρι αλλα παει και σε σπηλιες ,και σε κελια με ενα μονο ανοιγμα για να του δινουν τροφη
ο Θειος ερωτας δεν μπορει να σταθει σε οτιδηποτε γηινο
αρκει να τον γνωρισεις πραγματικα [και να μην νομιζεις οτι τον γνωρισες]
τωρα οσο για αυτο που λες Λοιπόν απτο να αφήσει μια κοπέλα μουστάκι ή απτο να γίνει ένα αγόρι μουντρούχος, μαμούχαλος, κάλλιο να πάει στα νησιά να ξεφαντώσει.
Καλά εσύ τη σωτηρία της ψυχής την βλέπεις να κρίνεται απτο αν θα πάμε διακοπές ή όχι; ειναι λαθος
κανενας πνευματικος δεν θα σου προτεινει να πας να ξεφαντωσεις με τουρισριες στα νησια γιατι ειναι αντιευαγγελικο
θα ηταν τσαρλατανος και οχι πνευματικος
ειναι στα ματια του Θεου λαθος πως να το κανουμε
ετσι θελει και ετσι μας λεει
φυσικα λαθος ειναι καποιος πνευματικος να σε πιεσει να γινεις μοναχος ενω [δεν το εχεις]
οσο για αυτο τα παραδειγματα δειχνουν τελικα ποιοι το εχουν συστημα αυτο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stratos την Σάβ Δεκ 16, 2006 8:10 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Εδώ θα διαφωνήσω και δεν το λέω για σένα προσωπικά Μίσα.Misha έγραψε: οι δυστυχισμένοι,μίζεροι ,ψυχαναγκαστικοι,καταθλιπτικοί "θεούσοι" είναι σύνηθες φαινόμενο.
δυστυχώς....
Πάψτε πια να βλέπετε (οι περισσότεροι)κακομοιριά πίσω από μια μετάνια.
Μόλις δείτε μια γυναίκα να προσκηνάει την λέτε θεούσα και κομπλεξική και καταθλιπτική και...και...και....
Τι πάει να πει θεούσα? Άμα της αρέσει να αφήνει μουστάκι καλά κάνει, άμα της αρέσει να φοράει μακριές φούστες και πάλι καλά κάνει. Η επιλογή του τρόπου ζωής της είναι δικός της λογαριασμός και δεν μας πέφτει λόγος. Τώρα αν κάνει μικρούς ή μεγάλους σταυρούς ο Θείος είναι κριτής.
Δεν θα κρίνουμε τους Χριστιανούς από τους σταυρούς της κάθε "θεούσας"
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

Θυμηθείτε τον Παπαδιαμάντη, που στους Εμπόρους των Εθνών παρουσιάζει μια ερωτευμένη καλόγρια να εξομολογείται και να λέει στον πνευματικό της ότι δεν βλέπει τον λόγο να μετανοήσει για κάτι, απτη στιγμή που ένας άνθρωπος ερωτεύεται και ξαναερωτεύεται στη ζωή του.
Λοιπόν αμαρτία είναι να κλέβεις και να σκοτώνεις.
Αν είσαι λίγο φιλήδονος δεν είναι κι έγκλημα πια..
Δεν καταλαβαίνω όμως την λογική... επειδή όλοι αυτοί είναι σύνηθες φαινόμενο -και πράγματι είναι και μάλιστα μπορεί πολλοί από εμάς να ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία- αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει υγιής Ορθοδοξία; ότι δεν υπάρχουν καλοί Πνευματικοί, ότι δεν υπάρχουν σήμερα Άγιοι; μήπως σημαίνει ότι πρέπει ότι πρέπει να βαφτίσουμε την αμαρτία αγιότητα όπως βάφτιζαν οι παπικοί τα κοτόπουλα ψάρια; Μήπως στην προσπάθειά μας να στηλιτεύσουμε την άσχημη κατάσταση που υπάρχει τα ισοπεδώνουμε όλα; Επειδή -ας υποθέσουμε ότι- οι πολλοί παπάδες είναι κακοί μήπως αυτό δικαιολογεί τον καθένα από εμάς να αμαρτάνουμε; ή μήπως ζήτησε κανείς τον Χριστό και του αρνήθηκε τον Εαυτό του;Misha έγραψε:σε όλα δικιο έχει ο Βασίλης...vasilis_m21 έγραψε:
Πολλοί απ αυτούς που κλείστηκαν σε μοναστήρια τώρα συντηρούνται με αντικαταθλιπτικά. Ή πήραν καμμιά 30ρια κιλά απ?τις πολλές νηστείες.
Λοιπόν απτο να αφήσει μια κοπέλα μουστάκι ή απτο να γίνει ένα αγόρι μουντρούχος, μαμούχαλος, κάλλιο να πάει στα νησιά να ξεφαντώσει.
Καλά εσύ τη σωτηρία της ψυχής την βλέπεις να κρίνεται απτο αν θα πάμε διακοπές ή όχι;
Όσο για τους πνευματικούς, έχουν συνηδητοποιήσει ότι ο κόσμος όταν έχει προβλήματα προτιμά να πληρώνει ψυχολόγους/ψυχαναλυτές απτο να παει σε παπά;
από την σκοπιά που τα παρατηρεί...πολλές φορές στην προσπάθεια να πετύχουμε το υπερ φύσιν ,χάνουμε το κατά φύσιν.
οι δυστυχισμένοι,μίζεροι ,ψυχαναγκαστικοι,καταθλιπτικοί "θεούσοι" είναι σύνηθες φαινόμενο.
δυστυχώς....
-
stratos
- Κορυφαίος Αποστολέας

δεν ξερω ποσο χρονων εισαι αλλα και εγω ετσι τα εβλεπαvasilis_m21 έγραψε: Λοιπόν αμαρτία είναι να κλέβεις και να σκοτώνεις.
ειχα οργωσει απο μικρος τα νησια την ευρωπη,και τα club [και ολα τα σχετικα που δεν λεγονται
αλλα μια μερα............μπαμ !!!
κατακεφαλα που λεμε
μπορω να γυρισω την πλατη μου στην αληθεια τωρα;
μετα απο οσα ειδα και γνωρισα;

-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η φιληδονία είναι αμάρτημα ο υγιής έρωτας είναι ευλογία Θεού.vasilis_m21 έγραψε:Θυμηθείτε τον Παπαδιαμάντη, που στους Εμπόρους των Εθνών παρουσιάζει μια ερωτευμένη καλόγρια να εξομολογείται και να λέει στον πνευματικό της ότι δεν βλέπει τον λόγο να μετανοήσει για κάτι, απτη στιγμή που ένας άνθρωπος ερωτεύεται και ξαναερωτεύεται στη ζωή του.
Μήπως ψάχνεις για δικαιολογίες γιατί δεν μπορείς να τιθασεύσεις τα πάθη σου?
Δεν είμαι ειδική για να σε συμβουλεύσω αλλά για να δεις αν είσαι σε καλό δρόμο θα πρέπει πρώτα να κάνεις μια αναγνωριστική έρευνα, να δεις και να παραδεχθείς τα πάθη σου ως αμαρτίες (δεν ξέρω εγώ εσύ τα ξέρεις) και μετά ένα ένα βάλε μπρος να τα απαλείψεις.
Σου συνιστώ να διαβάσεις το "αόρατος πόλεμος" του Αγ. Νικοδήμου του Αγιορείτη. Εκεί θα βρεις σωστές συμβουλές.
Μάλιστα υπάρχουν αποσπάσματα και σε κάποιο παλίότερα άρθρο στον χώρο αυτό.
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

Οι νέοι κι οι νέες στις μέρες μας μετανιώνουν για ό,τι δεν κάνανε, για παράδειγμα μετανιώνουν που δεν είχαν σχέση νωρίτερα ή που δεν είχαν περισσότερες ''περιπέτειες''.
Τον έχω διαβάσει τον Νικόδημο τον Αγιορείτη και τον έχω απορρίψει για τα ακραία που λέει. Αυτός λέει οι γυναίκες να φοράνε μαντήλα. Σιγά μη διαβάσω ξανά τέτοια.
Τον έχω διαβάσει τον Νικόδημο τον Αγιορείτη και τον έχω απορρίψει για τα ακραία που λέει. Αυτός λέει οι γυναίκες να φοράνε μαντήλα. Σιγά μη διαβάσω ξανά τέτοια.