Thomas15n έγραψε:
Στο τελευταίο του φύλλο ο "Ορθόδοξος Τύπος" γράφει...Η απόφασις ελήφθη ομοφώνως, ενώ οι πυρκαϊαί ήσαν εις πλήρη εξέλιξιν, αι πληγαί από την συμφοράν ήσαν ανοικταί και ο Αρχιεπίσκοπος από το Μαϊάμι εδήλωνεν υποκριτικώς ότι η ασθένειά του τον "μετεμόρφωσεν".
Αδελφοί μου συγχωρέστε με, αλλά το να μιλάνε τόσο απαξιωτικά και χωρίς καθόλου σεβασμό για τον Αχιεπίσκοπο
δεν είναι Χριστιανικό! Είναι σαν να διαβάζω πολιτική εφημερίδα!
Μπορεί όντως ο Αρχιεπίσκοπος να έχει κάνει σοβαρά λάθη! Αλλά όταν δεν δείχνεις σεβασμό στο πρόσωπό του σημαίνει ότι δεν σέβεσαι τον θεσμό της ιεροσύνης, και κατ' επέκταση τον ίδιο τον ιδρυτή της, τον Χριστό. Γιατί ο Ίδιος ο Χριστός ΕΠΕΤΡΕΨΕ την χειροτονία του, ως Αρχιεπισκόπου.
Στην ορθοδοξία δεν υπάρχει προσωπολατρεία. Όταν φιλάς το χέρι κάποιου ιερέα, δεν δείχνεις σεβασμό στον Παπανίκο, ή στον Παπαγιάννη, ή όπως αλλιώς λέγεται , ώς φυσικού προσώπου, αλλά ως εκπροσώπου του Θεού! Ο σεβασμός δηλαδή πηγαίνει στον θεσμό.
Και μένα κάποιες αποφάσεις και κάποιες ενέργειες, όπως οι συμπροσευχές για παράδειγμα των Ιεραρχών μας, δεν μου άρεσαν! Αλλά μέχρις εκεί! Ποιός είμαι εγώ που θα κατακρίνω έναν Ιεράρχη; Εγώ είμαι (
και αν δεν το πιστεύω πραγματικά, κακό του κεφαλιού μου) ο πιο ανάξιος απ όλους! Είναι δυνατόν να κατακρίνω κάποιον καλύτερο; Γιατί, ό,τι και να είναι ο Ιεράρχης, εφ' όσον εγώ είμαι ο χειρότερος, αυτός είναι καλύτερός μου!
Να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία μας! Και αν κάνει λάθη, αυτή είναι η ΜΟΝΗ αρμόδια να τα διορθώσει. Ο Γέροντας Παίσιος είχε πει ότι αν η Εκκλησία κινδυνεύσει ο Ίδιος ο Χριστός θα κατέβει να την βοηθήσει! Εφ' όσον λοιπόν ο Χριστός ανέχεται τα - όποια - λάθη της, ποιοί είμαστε εμείς που δεν μπορούμε να τα ανεχθούμε; Και όταν χρειαστεί, ο Ίδιος ο Θεός θα δώσει τη λύση!
Εμπιστοσύνη στην Εκκλησία, σημαίνει εμπιστοσύνη στον Θεό!