Συμπαράσταση στον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Κλειδωμένο
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

nkope έγραψε:Αυτή η δημοσίευση είναι αρχαία. Εξ άλλου δεν υπάρχει γνωστή σχέση του συγκεκριμένου ανθρώπου με το παλιό ημερολόγιο.
Α μάλιστα
Συγνώμμη που δεν ψάχνω στα μηνύματα να δω ημέρα που γράφτηκε
Και δεν μίλησα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο
Δεν τον γνωρίζω και δεν έχω ιδέα
Λυπάμαι αλλά το επίπεδο μου και οι γνώσεις μου είναι λειψές ,δεν μου επιτρέπουν τέτοιες συζητήσεις
Συνεχίστε
Καλή Σαρακοστή
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

Στο τελευταίο του φύλλο ο "Ορθόδοξος Τύπος" γράφει στην πρώτη σελίδα ότι έχουμε το άρθρο υπό τον τίτλο "Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΘΑΙΡΕΣΙΣ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ" και γράφει "ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΝ Συνοδικόν Δικαστήριον επεκύρωσε την 30ην Αυγούστου, την απόφασιν του Πρωτοβαθμίου Δικαστηρίου, δια της οποίας καθαιρείται ο Ιερομόναχος Ευθύμιος Τρικαμηνάς. Είναι η πρώτη καταδικαστική απόφασις εναντίον Ιερομονάχου, ο οποίος υπερασπίζεται την Πατερικήν Θεολογίαν τας αποφάσεις Οικουμενικών και τοπικών Συνόδων, τους αγώνας των Πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας εναντίον του Παπισμού και λοιπών χριστιανικών αιρέσεων. Η απόφασις ελήφθη ομοφώνως, ενώ οι πυρκαϊαί ήσαν εις πλήρη εξέλιξιν, αι πληγαί από την συμφοράν ήσαν ανοικταί και ο Αρχιεπίσκοπος από το Μαϊάμι εδήλωνεν υποκριτικώς ότι η ασθένειά του τον "μετεμόρφωσεν".
Ουσιαστικώς με την απόφασιν αυτήν η Δεσποτοκρατία διακηρύσσει ότι την ιδίαν τύχην με αυτήν του αντι-οικουμενιστού αντι-παπικού πατρός Ευθυμίου Τρικαμηνά θα έχουν όλοι όσοι αμφισβητούν τας παποκαισαρικάς αποφάσεις των και επικρίνουν την συμπόρευσιν των με τους Παπικούς. Αυτή η συμπόρευσις της Ιεραρχίας με την αίρεσιν είναι η αιτία, συμφώνως με πολλούς ευσεβείς χριστιανούς και μοναχούς, διά τα δεινά, τα οποία επισωρεύονται εις την Χώραν και εις την Εκκλησίαν."

Οι οικουμενιστές αντεπιτίθενται όπως φαίνεται, και πέσαν οι μάσκες με τους Αιρετικούς δεν είναι μόνο κάποιοι Ιεράρχες, αλλά η πλειοψηφία των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, μενουν ακόμη ο π.Ζήσης ο π.Μεταλληνός, ο π.Σαράντος και ολίγοι ακόμη που υψώνουν φωνή, αλλά μέχρι πότε;
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αδελφέ μου αλλά....
Ο κύβος ερρίφθη.
Ο οικουμενισμός είναι η θρησκεία της Νέας Εποχής και είτε μας αρεσει είτε όχι "κατάπιε" και την νόμω κρατούσα εκκλησία της Ελλάδος.

Το σχέδιο ειναι γνωστό και παναρχαιο...απλά τωρα ο κύκλος κλείνει.
Ο κόσμος πρεπει να ειναι ετοιμος να δεχτεί τον άνομο με τους νόμους του, με την θρησκεία του με την ....ειρήνη και την ασφάλειά του.

Οι ορθόδοξες φωνές πρεπει να παψουν, τα στόματα να κλείσουν. Όποιος μιλά διώκεται με τον εναν ή τον άλλο τρόπο...

Η Εσφιγμενίτες, ο Τρικαμηνάς τωρα, αυριο οι ζηλωτες των πόλεων (αρχισαν ήδη διακριτικοί ...διωγμοί)

Η Ορθοδοξία αδελφέ μου θα κλείσει όπως ακριβώς ξεκίνησε : Με διωγμό και με αίμα...!!

Μα "άρατε τας κεφαλάς ημών ότι εγγυς η απολύτρωσις υμων..."
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Θωμά και Ζωή, τα συμπεράσματά σας για την Εκκλησία της Ελλάδος με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα είναι αυθαίρετα, επειδή η περίπτωση Τρικαμηνά δεν είχε σχέση με τον Οικουμενισμό αλλά με το ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήθελε να μνημονεύει τον Επίσκοπό του γιατί δεν τον θεωρούσε κανονικό.

Εάν έχετε σκοπό να συνεχίσετε την περί Οικουμενισμού συζήτηση παρακαλώ αυτό να γίνει στα αντίστοιχα θέματα, όπου υπάρχουν κι όλες οι σχετικές δημοσιεύσεις κι όχι εδώ. Και παρακαλώ θυμηθείτε ότι οι τοποθετήσεις πρέπει να είναι τεκμηριωμένες κι ότι το πρόβλημά μας είναι ο Οικουμενισμός κι όχι τα πρόσωπα.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Thomas15n έγραψε: Στο τελευταίο του φύλλο ο "Ορθόδοξος Τύπος" γράφει...Η απόφασις ελήφθη ομοφώνως, ενώ οι πυρκαϊαί ήσαν εις πλήρη εξέλιξιν, αι πληγαί από την συμφοράν ήσαν ανοικταί και ο Αρχιεπίσκοπος από το Μαϊάμι εδήλωνεν υποκριτικώς ότι η ασθένειά του τον "μετεμόρφωσεν".
Αδελφοί μου συγχωρέστε με, αλλά το να μιλάνε τόσο απαξιωτικά και χωρίς καθόλου σεβασμό για τον Αχιεπίσκοπο δεν είναι Χριστιανικό! Είναι σαν να διαβάζω πολιτική εφημερίδα!
Μπορεί όντως ο Αρχιεπίσκοπος να έχει κάνει σοβαρά λάθη! Αλλά όταν δεν δείχνεις σεβασμό στο πρόσωπό του σημαίνει ότι δεν σέβεσαι τον θεσμό της ιεροσύνης, και κατ' επέκταση τον ίδιο τον ιδρυτή της, τον Χριστό. Γιατί ο Ίδιος ο Χριστός ΕΠΕΤΡΕΨΕ την χειροτονία του, ως Αρχιεπισκόπου.
Στην ορθοδοξία δεν υπάρχει προσωπολατρεία. Όταν φιλάς το χέρι κάποιου ιερέα, δεν δείχνεις σεβασμό στον Παπανίκο, ή στον Παπαγιάννη, ή όπως αλλιώς λέγεται , ώς φυσικού προσώπου, αλλά ως εκπροσώπου του Θεού! Ο σεβασμός δηλαδή πηγαίνει στον θεσμό.
Και μένα κάποιες αποφάσεις και κάποιες ενέργειες, όπως οι συμπροσευχές για παράδειγμα των Ιεραρχών μας, δεν μου άρεσαν! Αλλά μέχρις εκεί! Ποιός είμαι εγώ που θα κατακρίνω έναν Ιεράρχη; Εγώ είμαι (και αν δεν το πιστεύω πραγματικά, κακό του κεφαλιού μου) ο πιο ανάξιος απ όλους! Είναι δυνατόν να κατακρίνω κάποιον καλύτερο; Γιατί, ό,τι και να είναι ο Ιεράρχης, εφ' όσον εγώ είμαι ο χειρότερος, αυτός είναι καλύτερός μου!
Να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία μας! Και αν κάνει λάθη, αυτή είναι η ΜΟΝΗ αρμόδια να τα διορθώσει. Ο Γέροντας Παίσιος είχε πει ότι αν η Εκκλησία κινδυνεύσει ο Ίδιος ο Χριστός θα κατέβει να την βοηθήσει! Εφ' όσον λοιπόν ο Χριστός ανέχεται τα - όποια - λάθη της, ποιοί είμαστε εμείς που δεν μπορούμε να τα ανεχθούμε; Και όταν χρειαστεί, ο Ίδιος ο Θεός θα δώσει τη λύση! Εμπιστοσύνη στην Εκκλησία, σημαίνει εμπιστοσύνη στον Θεό!
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

nkope έγραψε:Θωμά και Ζωή, τα συμπεράσματά σας για την Εκκλησία της Ελλάδος με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα είναι αυθαίρετα, επειδή η περίπτωση Τρικαμηνά δεν είχε σχέση με τον Οικουμενισμό αλλά με το ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήθελε να μνημονεύει τον Επίσκοπό του γιατί δεν τον θεωρούσε κανονικό.
Αν ρίξετε μια ματια στην συνεντευξή του π. Ευθυμίου θα διαπιστωσετε πως η σχεση με τον Οικουμενισμό είναι αμεση...

http://video.google.com/videoplay?docid ... &plindex=0

Δυστυχώς η συνεντευξη δεν είναι ολοκληρη μα νομίζω είναι αρκετα κατατοπιστική
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Ζωή ο συγκεκριμένος άνθρωπος μπορεί να λέει ότι διώκεται επειδή είναι αγωνιστής, ομολογητής, κατά του Οικουμενισμού ή οτιδήποτε άλλο όμως:

1. Ούτε η παραπομπή του έγινε γι αυτό το λόγο, ούτε η μη μνημόνευση του Επισκόπου του ξεκίνησε επειδή ήταν Οικουμενιστής.

2. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι η μη μνημόνευση γινόταν επειδή ο Επίσκοπος είναι Οικουμενιστής, θα πρέπει να προσκομιστούν κι οι ανάλογες αποδείξεις γι αυτό.

Πολλοί άνθρωποι όταν δεν μπορούν ν΄απολογηθούν γι αυτά που κατηγορούνται, προκειμένου να προκαλέσουν τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση των άλλων προσπαθούν να πείσουν ότι έκαναν ότι έκαναν για κάποιο ανώτερο σκοπό, δημοφιλή κατά περίπτωσιν, όπως είναι σήμερα το θέμα του Οικουμενισμού. Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν πολλές με μια απ΄τις πιο πρόσφατες αυτή του Βαβύλη.

Λυπάμαι αλλά εγώ προσωπικά δεν τον πιστεύω ότι η όλη ιστορία ξεκίνησε για λόγους Οικουμενισμού. Νομίζω ότι είναι ένα ακόμη θύμα της ιστορίας των 12 Μητροπολιτών, στην οποία όμως ενεπλάκη οικειοθελώς.
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Μου κάνει εντύπωση η συμπαράσταση της εκκλησίας των Γ.Ο.Χ. (δεν εννοώ εσένα Ζωή αλλά το επίσημο δημοσιογραφικό όργανο των Γ.Ο.Χ.) στον συγκεκριμένο πρώην νεοημερολογίτη κληρικό.

Κατά τις απόψεις των συγκεκριμένων ανθρώπων τα Μυστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι άκυρα. Κατά συνέπεια η χειροτονία του συγκεκριμένου κληρικού θεωρείται γι αυτούς ως μη γενόμενη. Ποιος είναι ο λόγος λοιπόν που εμπλέκονται σε μια διαμάχη ανάμεσα σ΄έναν μη κανονικά χειροτονημένο κληρικό και σε μια μη κανονική εκκλησία;
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

aposal έγραψε:Αδελφοί μου συγχωρέστε με, αλλά το να μιλάνε τόσο απαξιωτικά και χωρίς καθόλου σεβασμό για τον Αχιεπίσκοπο δεν είναι Χριστιανικό! Είναι σαν να διαβάζω πολιτική εφημερίδα!

Και μένα κάποιες αποφάσεις και κάποιες ενέργειες, όπως οι συμπροσευχές για παράδειγμα των Ιεραρχών μας, δεν μου άρεσαν! Αλλά μέχρις εκεί! Ποιός είμαι εγώ που θα κατακρίνω έναν Ιεράρχη; Εγώ είμαι (και αν δεν το πιστεύω πραγματικά, κακό του κεφαλιού μου) ο πιο ανάξιος απ όλους! Είναι δυνατόν να κατακρίνω κάποιον καλύτερο; Γιατί, ό,τι και να είναι ο Ιεράρχης, εφ' όσον εγώ είμαι ο χειρότερος, αυτός είναι καλύτερός μου!
Καταρχήν γράφω το άρθρο της Εφημερίδας, δεν είναι δικά μου τα λόγια, μετά θα το ξαναγράψω γιά πολλοστή φορά, κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας, Χρυσόστομο κλπ η σιωπή όταν χτυπιέται η πίστι είναι αμαρτία και όχι το να μιλάς, και γιά το ποιός είναι καλύτερος και χειρότερος άσε να το κρίνει ο Θεός, όταν βάλλεται η πίστι μας εκ των έσω ποιός περιμένεις να μιλήσει, ο αέρας, οι πέτρες, το νερό ποιός; Δηλαδή γιά εσένα και άλλους όταν πουλάνε την πίστι όλων μας, τί πρέπει να κάνουμε να καθώμαστε να βλέπουμε απαθείς, χωρίς ούτε καν να μιλάμε. Μήπως να πάψουμε να σκεφτώμαστε κι'όλας να ληθεί το πρόβλημα. Την Εκκλησία την έχτισε ο Χριστός με το αίμα του και την ίδρυσε το Άγιο Πνεύμα την Πεντηκοστή δηλαδή ο ίδιος ο Θεός, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός Ιεράρχη ότι τίτλο κι'αν φέρει εμείς εδώ στην Ανατολική Ορθόδοξο Εκκλησία δεν έχουμε Πάπα Αλάθητο, έχουμε σύνοδο επισκόπων, κι'αυτό γιατί είναι άνθρωποι και σφάλλουν. Ιεράρχης ήταν και ο πάπας της Ρώμης κι'έγινε αιρεσιάρχης, Ιεράρχης ήταν και ο Νεστόριος ο αιρεσιάρχης. Θέλεις κι'άλλα παραδείγματα ή σου φτάνουν αυτά, οι εποχές είναι πονηρές γεμάτες από το πνεύμα της αποστασίας και μου μιλάς γιά υπακοή προς τους ανθρώπους και ανυπακοής προς τον Θεό, αν δεν το κατάλαβες.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”