Τάξιμο!
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: Ταξιμο!
Η κύρια διαφορα εγκειται στο οτι στο τάξιμο το τασόμενο ειναι κάτι το οποίο ειμαστε απόλυτοι κυρίαρχοι και μπορουμε να το δωσουμε ή οχι. Εδω όμως δεν ειναι στο χερι σου το κόψιμο του πάθους (εσύ το είπες πάθος) οπότε πώς μπορεις να λές οτι θα το δώσεις(κόψεις) εφόσον δεν εισαι απολυτος κυρίαρχος?? Και επειτα κατι άλλο στην ουσία τι ζητάς απο την Παναγία??? Και την οικογένεια σου να διαφυλάττει και το πάθος σου να κοψει???? Εσυ τι προσφέρεις??? Γιατι εννοείται οτι χωρις την βοήθεια Της ή του Υιού Της δεν το κόβεις...
Λιγο μου ακούγεται περίεργα....βοήθαμε και γω θα κόψω αυτο....δηλ. χάρη Της κάνω???
Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός, όπως και να χει συγχωρα με.
Λιγο μου ακούγεται περίεργα....βοήθαμε και γω θα κόψω αυτο....δηλ. χάρη Της κάνω???
Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός, όπως και να χει συγχωρα με.
-
arxontopoulo
- Συστηματικός Αποστολέας

Νομίζω αυτό που προσφέρει είναι την προαίρεση και την υπόσχεσή της για μεγαλύτερο αγώνα.Koyk έγραψε:.... Εσυ τι προσφέρεις??? ....
Όπως αγαπάς!
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

καταλαβα τι θελετε να πειτε....οτι τελικα ...εγω δεν κανω τιποτα....και σιγουρα δεν της κανω χαρη..... ζηταω μονο απο ολην μου την καρδια να με βοηθησει......γιατι μονο η Παναγια μπορει....ειμαι τοσο αναξια που δεν νομιζω να μπορω να κανω κατι μονη μου γι αυτο ζητησα βοηθεια....Το τι θα κανω εγω αν με βοηθησει...νομιζω θελω να κανω πιο ευαρεστη τη ζωη μου απενατι στο Χριστο και στην Παναγια μας.Να γινω μια σωστη χριστιανη μητερα.....
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Γι αυτο μιλησα για υποσχεση και οχι για ταξιμο...arxontopoulo έγραψε:Νομίζω αυτό που προσφέρει είναι την προαίρεση και την υπόσχεσή της για μεγαλύτερο αγώνα.Koyk έγραψε:.... Εσυ τι προσφέρεις??? ....
Σου το ευχομαι ολόψυχα...να επιβλέψει επι την ταπείνωση σου, και να σε βοηθήσει με τα δυό Της χέρια...smarti έγραψε:καταλαβα τι θελετε να πειτε....οτι τελικα ...εγω δεν κανω τιποτα....και σιγουρα δεν της κανω χαρη..... ζηταω μονο απο ολην μου την καρδια να με βοηθησει......γιατι μονο η Παναγια μπορει....ειμαι τοσο αναξια που δεν νομιζω να μπορω να κανω κατι μονη μου γι αυτο ζητησα βοηθεια....Το τι θα κανω εγω αν με βοηθησει...νομιζω θελω να κανω πιο ευαρεστη τη ζωη μου απενατι στο Χριστο και στην Παναγια μας.Να γινω μια σωστη χριστιανη μητερα.....
Ορίστε??????Koyk έγραψε:Η κύρια διαφορα εγκειται στο οτι στο τάξιμο το τασόμενο ειναι κάτι το οποίο ειμαστε απόλυτοι κυρίαρχοι και μπορουμε να το δωσουμε ή οχι. Εδω όμως δεν ειναι στο χερι σου το κόψιμο του πάθους (εσύ το είπες πάθος) οπότε πώς μπορεις να λές οτι θα το δώσεις(κόψεις) εφόσον δεν εισαι απολυτος κυρίαρχος?? Και επειτα κατι άλλο στην ουσία τι ζητάς απο την Παναγία??? .
Σιγά πρόσεξε μην δίνεις τόσο ελπιδοφόρα μηνύματα γιατί θα πάρουν τα μυαλά μας αέρα!!!
Σαφέστατα και είμαστε κυρίαρχοι των παθών μας,
σαφέστατα και έχουμε τη δύναμη να τα κόψουμε ανά πάσα στιγμή.
Η θέληση μας λείπει και αυτή είναι που καταθέτει και υπόσχεται η κοπελιά μας! Και καλά κάνει!
Άσε που αν υποστηρίζεις ότι δεν είσαι κυρίαρχος των παθών σου, ουσιαστικά είναι σαν να μοιράζεσαι με κάποιον άλλον την κυριαρχία αυτή! σαν κάποιος άλλος να σε εξουσιάζει και να εκδηλώνεις τα πάθη σου, ενώ εσύ έχεις μόνο το μισό μερίδιο ευθύνης. Σαν κάπου να θέλεις να τα φορτώσεις δηλαδή. Ε δε θέλω πονηριές μέρα που είναι....
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

Διαφωνώ!xenia έγραψε:
Κάθετα, οριζόντια, πλάγια, σε όλες τις διαστάσεις διαφωνώ!!!!!
Τίποτα δεν είμαστε χωρίς τη Θεία Χάρη! Τίποτα δεν μπορούμε να πετύχουμε χωρίς βοήθεια από ψηλά!
-
arxontopoulo
- Συστηματικός Αποστολέας

Νομίζω πως αυτό εννοείται... Χωρίς τον Θεό τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε. Αυτό που κατάλαβα εγώ ότι θέλει να πει η Ξένια, είναι ότι είμαστε αυτεξούσιοι και αν υποδουλωνόμαστε σε κάποιο πάθος, αυτό το κάνουμε με την δική μας ελευθερία και θέληση. Άρα, με την δική μας ελευθερία και θέληση μπορούμε και να αποκοπούμε από αυτό.Teri έγραψε:Διαφωνώ!xenia έγραψε:
Τίποτα δεν είμαστε χωρίς τη Θεία Χάρη! Τίποτα δεν μπορούμε να πετύχουμε χωρίς βοήθεια από ψηλά!
Όπως αγαπάς!
Προφανώς! Αυτό είναι δεδομένο. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι με τη χάρη Του Θεού γίνονται όλα όσα πετυχαίνουμε! Αμφισβητώ όμως, τη δύναμη του πονηρου, εαν εμείς οι ίδιοι δεν του τη δώσουμε με τη θέλησή μας!Teri έγραψε: Διαφωνώ!
ως εκ τούτου λοιπόν, και με βάση την παραπάνω επισήμανση περί θείας χάριτος, επιμένω ότι είμαστε απόλυτα κυρίαρχοι των παθών μας.. Εκεί άλλωστε έγκειται και η διαφωνία μου εξ' αρχής!
Ε..... υποκλίνομαι... υποκλίνομαι....arxontopoulo έγραψε: Νομίζω πως αυτό εννοείται... Χωρίς τον Θεό τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε. Αυτό που κατάλαβα εγώ ότι θέλει να πει η Ξένια, είναι ότι είμαστε αυτεξούσιοι και αν υποδουλωνόμαστε σε κάποιο πάθος, αυτό το κάνουμε με την δική μας ελευθερία και θέληση. Άρα, με την δική μας ελευθερία και θέληση μπορούμε και να αποκοπούμε από αυτό.