Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος μέσα στο 2010

Συζητήσεις αλληλογνωριμίας μελών και οργάνωσης συναντήσεων.

Συντονιστής: Συντονιστές

Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος μέσα στο 2010

Δημοσίευση από panagiotisspy »

vasilisalt έγραψε:Αδέρφια πειράζει να έρθω ακέφαλος ή τουλάχιστον μη αρτιμελής; Αν τολμήσω και πω στη συζυγο πως θα λείπω το τριήμερο του αγίου πνεύματος, βλέπω κατ΄ αρχην να γίνεται μουσουλμάνα και ίσως δολοφόνος με πριόνι. Εννοείται πως θέλω πολύ να συμμετέχω. Αν γίνει πιο μετά θα με βολέψει περισσότερο. Δηλώνω συμμετοχή και βλέπουμε. Τώρα όσον αφορά την ηλικία είμαι 38. Προτείνω να βάλουμε ακόμα μια παράμετρο. Το βάρος του καθενός. Νιώθω πολύ αδύνατος και φοβάμαι μη με παρει ο άνεμος. Με 1.82 ύψος και 135 κιλά λέτε να έχω πρόβλημα; Προτείνω στην ομάδα τη δική μου για να μη νιώθω άσχημα, οι υπόλοιποι να κουβαλάνε και από 1 σακι τσιμέντο ώστε να είμαστε όλοι το ίδιο. Αλλωστε θα χρειαστουν στην σκητη του Αγ. Ανδρέα απ οτι διάβασα.
Καλώς ήλθες Βασίλη!
Ολα θα τα δούμε. Ημερομηνία, πρόγραμμα κλπ. Απλά φτιάχνεται σιγά σιγά ένα προσχέδιο, ώστε να ωριμάσει σταδιακά και να καταλήξουμε κάπου έως Φεβρουάριο περίπου.
Οσο για την σύζυγο, μπορεί να σου γκρινιάζει λιγάκι, αλλά από ό,τι φαίνεται σου το ανταποδίδει με την μαγειρική της, την οποία μαγειρική φαίνεται πως τιμάς ιδιαιτέρως! :lol: :lol: :lol:
petrosathonas έγραψε:Την πρώτη μέρα από Ουρανούπολη κατεβαίνουμε Δοχειαρίου.
Την επόμενη μέρα καραβάκι για Διονυσίου.
Την επόμενη καραβακι για Δάφνη, πούλμαν για Καρυές. Προσκύνημα στο Πρωτάτο-Σκήτη Αγίου Ανδρέα-Κουτλουμούσι όπου και μπορούμε να μείνουμε.
Την επόμενη Παναγούδα-Ιβήρων από το μονοπάτι.
Την επόμενη ταξί για Καρυές και ταξί για Βατοπέδι.
Αν βολέψει βγαίνουμε από εκεί για Ιερισσό.
Αν όχι ταξί για Καρυές, πούλμαν για Δάφνη και έξω.

Υπάρχει βέβαια και ένας άλλος άξονας Καρακάλου-Φιλοθέου-Μεγίστη Λαύρα.
Όλα τα συζητάμε.

Καλό βράδυ.
Επιτέλους μια ολοκληρωμένη πρόταση! Ευχαριστούμε Πέτρο! Πολύ ωραία!
Ας την θεωρήσουμε αν θέλετε αδελφοί, ως κορμό προγράμματος, που θα μπει βέβαια σε διαδικασία συζήτησης, προσθηκών και μεταβολών, για να κατασταλάξουμε κάπου.

Να αναφέρω μόνο, ότι την τελευταία δεκαετία, έχω πάντα δυσκολίες με την Μονή Δοχειαρίου, διότι άλλοτε φιλοξενεί με το σταγονόμετρο και άλλοτε λόγω διαφόρων εργασιών δεν φιλοξενεί καθόλου. Εάν ακολουθήσουμε το πλαίσιο πάνω - κάτω που έθεσε ο Πέτρος, στην περίπτωση που υπάρξει δυσκολία με την Δοχειαρίου, μπορούμε να αποβιβαστούμε σε αυτήν, να προσκυνήσουμε την Παναγία την Γοργοϋπήκοο και μετά να μεταβούμε στην όμορη Μονή Ξενοφώντος (30 λεπτά μόνο, σε πολύ βατό μονοπάτι).

Θεωρώ πως είμαστε σε καλό δρόμο!
Εις αναμονήν και άλλων προτάσεων, καθώς και περισσοτέρων συμμετοχών!
Καλημέρα σε όλους.

1.Νίκος agiooros 43
2.Απόστολος aposal 47
3.Πέτρος petrosathonas 40 5 ημέρες Δοχειαρίου-Διονυσίου-Βατοπεδίου-Ιβήρων.
4.Ζαφείρης zafeiris 31
5.Παναγιώτης panagiotisspy 43 22/05/2010 7 ημέρες Σκήτη Αγίου Ανδρέου
6.Δημήτρης Dimitris39 39 3 ημέρες Καυσοκαλύβια
7.Μιχάλης ravniotis
8.Φώτης kausokalivia 24 Απρίλιος 2010 7 ημέρες
9.Γιάννης keliotis 59
10.Νικηφόρος Nikiforos
11.Βασίλης vasilisalt 38 Μετά του Αγ. Πνεύματος
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

vasilisalt έγραψε:Αδέρφια πειράζει να έρθω ακέφαλος ή τουλάχιστον μη αρτιμελής; Αν τολμήσω και πω στη συζυγο πως θα λείπω το τριήμερο του αγίου πνεύματος, βλέπω κατ΄ αρχην να γίνεται μουσουλμάνα και ίσως δολοφόνος με πριόνι. Εννοείται πως θέλω πολύ να συμμετέχω. Αν γίνει πιο μετά θα με βολέψει περισσότερο. Δηλώνω συμμετοχή και βλέπουμε. Τώρα όσον αφορά την ηλικία είμαι 38. Προτείνω να βάλουμε ακόμα μια παράμετρο. Το βάρος του καθενός. Νιώθω πολύ αδύνατος και φοβάμαι μη με παρει ο άνεμος. Με 1.82 ύψος και 135 κιλά λέτε να έχω πρόβλημα; Προτείνω στην ομάδα τη δική μου για να μη νιώθω άσχημα, οι υπόλοιποι να κουβαλάνε και από 1 σακι τσιμέντο ώστε να είμαστε όλοι το ίδιο. Αλλωστε θα χρειαστουν στην σκητη του Αγ. Ανδρέα απ οτι διάβασα.
Έχω την άποψη πως η διατήρηση καλού κλίματος μέσα στην οικογένεια είναι ανώτερο από την επίσκεψή σου στο Α.Ο. Αν είναι να έρθεις και να δημιουργηθούν τριβές, θεωρώ ότι είναι καλύτερο να μείνεις.

Παναγιώτη είναι εύκολο να επισκεφθούμε τον τάφο του μακαριστού Γέροντα Πορφυρίου;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Παναγιώτη είναι εύκολο να επισκεφθούμε τον τάφο του μακαριστού Γέροντα Πορφυρίου;
Βρίσκεται στα Καυσοκαλύβια.
Είναι θέμα συνεννόησης με τους άλλους αδελφούς, αν θα βάλουμε στο πρόγραμμα την συγκεκριμένη Σκήτη. Θέλω να πω, πως δεν δυνάμεθα να επισκεφθούμε απλώς τον τάφο του γέροντα, αλλά πρέπει να μείνουμε κιόλας στα Καυσοκαλύβια.
Προσωπικά θα το ήθελα πολύ.
Υπάρχει η δυνατότητα, στο αρχικό πρόγραμμα του Πέτρου, ακριβώς μετά την Μονή Διονυσίου, να προγραμματιστεί επίσκεψη στα Καυσοκαλύβια και εν συνεχεία να ακολουθηθεί η ροή του προγράμματος κανονικά.
Θα το δούμε.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Μακάρι να το καταφέρουμε.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
kausokalivia
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kausokalivia »

Δεν υπάρχει ο τάφος του γέροντα Πορφυρίου .Άγνωστο ακόμη είναι και το που βρίσκονται τα Άγια λείψανα του
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

http://www.rel.gr/photo/thumbnails.php?album=45

Προσωπικά δεν έχω πάει, αλλά στην παραπάνω διεύθυνση, υπάρχουν πληροφορίες για τον γέροντα και φωτογραφίες του τάφου του, λέγοντας ότι βρίσκεται στα Καυσοκαλύβια.
Άβαταρ μέλους
kausokalivia
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kausokalivia »

Όταν ταφή ένας μοναχός στα 3 χρόνια γίνετε η ανακομιδή τον λειψάνων. Από όσο ξέρω ο γέροντας είχε ταφή στο κοιμητήριο τον καυσοκαλιβίων και μετά την ανακομιδή τον λειψάνων του στον ίδιο χώρο τάφηκαν άλλοι μοναχοί και τα λείψανα δεν γνωρίζουμε που βρίσκονται. Αν κάποιος αδελφός γνωρίζει κάτι διαφορετικό ας μας ενημερώσει. Έχω επισκεφθεί 8 φορές τα καυσοκαλίβια και από όσο γνωρίζω το μόνο που διατηρείται από τον γέροντα είναι το κελλί στο οποίο έμενα στο οποίο τώρα μένει ένα πνευματικό του τέκνο και έχει διατηρήσει το δωμάτιο στο οποίο έμενε ο γέροντας όπως ήταν πριν το θάνατο του.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Απ' ό,τι έχω διαβάσει ο μακαριστός Γέροντας είχε ζητήσει από τον Θεό να του αποκαλύψει πότε πλησιάζει το τέλος του, ώστε να προλάβει να μεταβεί στο Α.Ο. Ήθελε να περάσει τις τελευταίες του ώρες στο μέρος που αγάπησε, στο μέρος όπου δέχθηκε την Θεία Χάρη, σε ηλικία μόλις 17 ετών και απ' όπου αναγκάστηκε να φύγει (για λόγους υγείας η κοσμική ερμηνεία, γιατί το σχέδιο του Θεού τον ήθελε στην πρωτεύουσα είναι η πνευματική ερμηνεία). Θάφτηκε στα Καυσοκαλύβια.
Έχουν δημοσιευτεί και φωτογραφίες του - απλού - τάφου του. Τώρα αν συμβαίνει αυτό που λέει ο Φώτης δεν το γνωρίζω.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Σκεφτόμενος ότι μάλλον θα είμαστε πολλοί στην παρέα, θυμήθηκα το εξής:
Γενικά τα μοναστήρια δέχονται παρέες έως 5 ατόμων, αλλά και στα τηλέφωνα για τα διαμονητήρια ισχύει το ίδιο.
Εχω πολλές φορές δει στο Αγιο Ορος μεγάλες έως πολύ μεγάλες ομάδες προσκυνητών.
Συλλόγους δασκάλων ή θεολόγων, σχολές ευελπίδων ή ικάρων, ενώσεις επαγγελματιών, σωματεία εργαζομένων.
Επίσης μου έχει τύχει να πάρω τηλέφωνο σε μονή για εξασφάλιση κάποιας διανυκτέρευσης και να μου αρνηθούν ευγενικά, λέγοντας ότι την συγκεκριμένη μέρα που ζήτησα, δεν γίνεται λόγω της φιλοξενίας κάποιας τέτοιας μεγάλης ομάδας.
Εμείς δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε ανάλογα? Ως ομάδα μελών του forum Αγιο Ορος μάλιστα, ίσως να το "δικαιούμαστε" λιγάκι και λόγω ονόματος. Γιατί όχι?
Εχει κάποιος εμπειρία επ αυτού, ή κάποιες σχετικές γνώσεις? Εννοώ την φιλοξενία μεγάλων "γκρουπ".

Ο Νίκος (agiooros), μήπως έχει κάποια ιδέα επ'αυτού? Θα μπορούσαμε να φιλοξενηθούμε ως forum?
petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από petrosathonas »

Είναι επίσης και τα υπόλοιπα μέλη που θα θέλουν να περπατήσουν την έρημο Νέα Σκήτη-Αγία Άννα- Κερασιά-Καρούλια μέχρι ίσως και Βίγλα-Μεγίστη Λαύρα.
Ίσως και κορυφή...

Όλα είναι υπό συζήτηση.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αλληλογνωριμία & Συναντήσεις μελών του agiooros.net”