Σελίδα 8 από 13

Re: Νηστίσιμες συνταγές

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 20, 2012 3:42 pm
από Domna
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
http://www.keramaris.gr/muepsilonlambda ... mueta.html

Re: Νηστίσιμες συνταγές

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 20, 2012 3:43 pm
από Domna
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
http://www.keramaris.gr/kappaomicronups ... alpha.html

Re: Νηστίσιμες συνταγές

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 20, 2012 3:43 pm
από Domna
ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
http://www.keramaris.gr/tausigmaomicron ... alpha.html

Re: Νηστίσιμες συνταγές

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 20, 2012 3:44 pm
από Domna
ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
http://www.keramaris.gr/nuetasigmatauio ... alpha.html

Re: Νηστίσιμες συνταγές

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 07, 2012 4:01 am
από Domna
Νηστίσιμη τούρτα σοκολάτα

Υλικά
Για 4-6 άτομα

Για τη βάση
160 γραμμάρια φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
100 γραμμάρια αμύγδαλο σε σκόνη
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γραμμάρια ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

Για τη γέμιση
400 γραμμάρια ταχίνι
50 γραμμάρια μέλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
400 γραμμάρια κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
400 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Για το σερβίρισμα
κακάο σκόνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για τη βάση
Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά μαζί ανακατεύοντας με το χέρι, με το σύρμα. Με αυτό το μείγμα βγαίνουν 5 περίπου 5 δίσκοι διαμέτρου 20 εκ. και πάχους 0,5 εκ. Ψήνουμε το μείγμα της βάσης στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για 12 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αναμειγνύουμε πολύ καλά ανακατεύοντας και προσθέτουμε το ταχίνι το μέλι και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Για τη συναρμολόγηση γέμισης – βάσης
Σε ένα τσέρκι 20 εκ. τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο, απλώνουμε μία δόση κρέμας και καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους δίσκους και την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα την οποία απλώνουμε και περιφερειακά. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Πασπαλίζουμε με κακάο και γαρνίρουμε με ζαχαρωμένα λουλούδια.

Re: Νηστίσιμες συνταγές

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 07, 2012 5:24 am
από agiooros
Δόμνα εγώ τα έφτιαξα όλα και έχω πάρει 5 κιλά.

Re: Νηστίσιμες συνταγές

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 07, 2012 7:29 am
από Domna
Αλήθεια , λεβέντη ; :mrgreen:
Εγώ πάντως δεν έβαλα κιλά από αυτές τις συνταγές γιατί δεν τις έκανα όλες !!!
Δεν χρειάζεται να τις κάνουμε όλες !!! Απλά τις βάζω για να υπάρχει ποικιλία στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή !
Αλλά εαν κάποια μέλοι δεν θέλουν να βλέπουν αυτό το θέμα άλλο , ε τότε ας το αφαιρέσει η Αγγελική μας !

Re: Νηστίσιμες συνταγές

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιούλ 08, 2012 5:27 am
από Domna

Re: Νηστίσιμες συνταγές

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιούλ 09, 2012 9:50 am
από angieholi
Domna έγραψε:Αλλά εαν κάποια μέλοι δεν θέλουν να βλέπουν αυτό το θέμα άλλο , ε τότε ας το αφαιρέσει η Αγγελική μας !
Δεν υπάρχει λόγος να σβηστεί το θέμα!!!! Αλλά ούτε υπάρχει λόγος να γραφτεί και όλος ο νηστίσιμος τσελεμεντές!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ενδιαφέρον, επιθυμητή και ωφέλιμη η ποικιλία.... αλλά με την υπερπληθώρα, ζαλίζεται κανείς και δεν ξέρει τι να πρωτοδιαλέξει! :8 :8 :8

Re: Νηστίσιμες συνταγές

Δημοσιεύτηκε: Δευ Αύγ 06, 2012 9:30 am
από Domna