Τέτοιες ενώσεις είναι πραγματικά ευπρόσδεκτες
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
σχετικά με αυτό βρήκα κάτι σχετικό στο νετ, απόROMFAIA έγραψε: Α επίσης θέτεις λάθος την ερώτησή σου. Καμμία παλαιοημερολογίτικη ομάδα δεν ισχυρίζεται ότι οι υπόλοιπες είναι αιρετικές. Εκκλησιολογικές και όχι δογματικές είναι οι διαφορές μεταξύ ημων και ημων. Σαν τετοιες λοιπόν ουδόλως αφορούν τους εκτός του χώρου ευρισκόμενους.
http://www.oodegr.com/oode/orthod/paleo ... lathi1.htm
Οι Ζηλωταί φυσικά προσπαθούν να αποδείξουν, ότι το σχίσμα τους με την Εκκλησια είναι ζήτημα πίστεως, ενώ τα εσωτερικά τους σχίσματα είναι αθώα, επειδή οφείλονται σε ανθρώπινα πάθη. Η δικαιολογία τους δεν είναι ορθή. Τα ανθρώπινα πάθη αποτελούν την αφορμή της διασπάσεώς τους, το αίτιο όμως είναι η αποδοχή του ανωτέρω κακοδόξου φρονήματος. Αλλα και αν δεχθούμε, ότι μόνο οι ανθρώπινες αδυναμίες οδηγούν τούς Ζηλωτάς στην πολυδιάσπασι, αυτή και μόνη είναι ικανή να τούς καταδικάση πλήρως. Κατά τον ιερό Χρυσόστομο, «ουδέν ούτω παροξύνει τον Θεόν, ως το Εκκλησιαν διαιρεθήναιό Διαμαρτύρομαι, ότι του εις αίρεσιν εμπεσείν το την Εκκλησιαν σχίσαι ουκ έλαττόν εστι κακόν»49· και μάλιστα -συμπληρώνει ο Αγιος- αν μεταξύ των απεσχισμένων υπάρχει η ίδια πίστι.
Αντιγράφω από
http://www.oodegr.com/oode/orthod/paleo ... c156185419
"Εαν οι ίδιοι οι Ζηλωταί θεωρούν αιρετικούς όλους τούς αντιφρονούντας Ζηλωτάς και τις παρατάξεις τους ψευδεκκλησίες, εμείς για ποιο λόγο να τούς θεωρήσουμε, ότι αποτελούν την Καθολική Εκκλησια; Εαν οι ίδιοι οι Ζηλωταί θεωρούν, ότι όλοι οι αντιφρονούντες Ζηλωταί δεν έχουν ιερωσύνη και αποστολική διαδοχή και γι αυτό τελούν ακόμη και αναχειροτονίες Ζηλωτών επισκόπων και ιερέων, εμείς για ποιο λόγο να τούς θεωρήσουμε κανονικούς επισκόπους η ιερείς; "
http://www.oodegr.com/oode/orthod/paleo ... c156185419
"Εαν οι ίδιοι οι Ζηλωταί θεωρούν αιρετικούς όλους τούς αντιφρονούντας Ζηλωτάς και τις παρατάξεις τους ψευδεκκλησίες, εμείς για ποιο λόγο να τούς θεωρήσουμε, ότι αποτελούν την Καθολική Εκκλησια; Εαν οι ίδιοι οι Ζηλωταί θεωρούν, ότι όλοι οι αντιφρονούντες Ζηλωταί δεν έχουν ιερωσύνη και αποστολική διαδοχή και γι αυτό τελούν ακόμη και αναχειροτονίες Ζηλωτών επισκόπων και ιερέων, εμείς για ποιο λόγο να τούς θεωρήσουμε κανονικούς επισκόπους η ιερείς; "
Αδελφοι μου, οι αντιπαραθεσεις Παλαιο- και Νεοημερολογιτων εχουν αναγραφει σε αυτο το φορουμ εκτενεστατα.
Οποιος ενδιαφερεται,ας ανατρεξει σε αυτες.
Η μπορουμε να τις συνεχισουμε ,αν θελετε, για να διαιωνισουμε την διαιρεση και να συσσωρευσουμε δικαιολογιες γιατι δεν προσπαθησαμε να πλησιασουμε αδελφους Ορθοδοξους,και γιατι ετσι αγνοησαμε το Θελημα του Κυριου.
Καλον θα ηταν αν καποιος εχει να γραψει κατι επικοδομητικο πανω σε αυτο το θεμα,να το γραψει. Αλλοιως να σιωπησει,να κανει εναν αυτοελεγχο,και θερμη προσευχη για να μας ελεησει ο Κυριος .
Η μπορουμε να τις συνεχισουμε ,αν θελετε, για να διαιωνισουμε την διαιρεση και να συσσωρευσουμε δικαιολογιες γιατι δεν προσπαθησαμε να πλησιασουμε αδελφους Ορθοδοξους,και γιατι ετσι αγνοησαμε το Θελημα του Κυριου.
Καλον θα ηταν αν καποιος εχει να γραψει κατι επικοδομητικο πανω σε αυτο το θεμα,να το γραψει. Αλλοιως να σιωπησει,να κανει εναν αυτοελεγχο,και θερμη προσευχη για να μας ελεησει ο Κυριος .
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
anny έγραψε:
Με την ευχή η ένωση των Ρώσων να ευοδωθεί Ορθόδοξα (αν και διατηρώ επιφυλάξεις), εύχομαι να υπάρξει και στην Ελλάδα κάποιος γενναίος Ιεράρχης που θα δράσει ανατρεπτικά στο Οικουμενιστικό κατεστημένο, έχοντας σαν οδηγό και φάρο Ποιμαντικής την νήψη και την Πατερική θεολογία όχι μόνο σαν γνώση αλλά και σαν πράξη.
ΑΜΗΝ ! ΑΜΗΝ ! ΑΜΗΝ !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Α ! πα ! πα! πα ! πα !vic έγραψε:και αυτά γιατί πρέπει να ακούγεται η αλήθεια. Και αν αποκρύπτονται τόσο σημαντικά θέματα από όσους επιχειρούν να ελκύσουν στις τάξεις των εν Ελλάδι παλαιοημερολογιτών, θα πρέπει αυτά να γίνουν γνωστά,
Φυλαχτειτε απο τους Παλαιοημερολογιτες ,προσεξτε τα παιδια σας, αυτοι δεν μας αγαπανε οπως η Σκοπια !
Melpomeni έγραψε:Αδελφοι μου, οι αντιπαραθεσεις Παλαιο- και Νεοημερολογιτων εχουν αναγραφει σε αυτο το φορουμ εκτενεστατα.
Δεν έχω πάρει απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα, γιατί "δεν έχω καλές προθέσεις", λέει, και είμαι "εκτός του χώρου".
Σ' ευχαριστώ και για τις συμβουλές για αυτοέλεγχο και θερμή προσευχή.
Και νομίζω ότι είναι εποικοδομητικό να μάθουμε τους λόγους διαίρεσης των διαφόρων εκκλησιών των παλαιοημερολογιτών. Θα καταλάβουμε πολλά για τα πιστεύω τους και τις εκκλησιολογικές τους θεωρίες.
Και εφόσον αυτοί μας κατηγορούν ως αιρετικούς και δεν πρέπει να αντιδράσουμε απέναντι αυτής της βλασφημίας;
vic έγραψε:Melpomeni έγραψε:Αδελφοι μου, οι αντιπαραθεσεις Παλαιο- και Νεοημερολογιτων εχουν αναγραφει σε αυτο το φορουμ εκτενεστατα.
Δεν έχω πάρει απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα, γιατί "δεν έχω καλές προθέσεις", λέει, και είμαι "εκτός του χώρου".
Σ' ευχαριστώ και για τις συμβουλές για αυτοέλεγχο και θερμή προσευχή.
Και νομίζω ότι είναι εποικοδομητικό να μάθουμε τους λόγους διαίρεσης των διαφόρων εκκλησιών των παλαιοημερολογιτών. Θα καταλάβουμε πολλά για τα πιστεύω τους και τις εκκλησιολογικές τους θεωρίες.
Και εφόσον αυτοί μας κατηγορούν ως αιρετικούς και δεν πρέπει να αντιδράσουμε απέναντι αυτής της βλασφημίας;
Δεν απευθυνομαι μονο σε σενα αδελφε μου για αυτοελεγχο και θερμη προσευχη .Απευθυνομαι σε ολους μας,και σε "εμας" και σε "αυτους",ολους τους Ορθοδοξους που μαχονται για μια ζωντανη και δρωσα Ορθοδοξια ,μια Ορθοδοξια χωρις πληγες διχασμου,μια Ορθοδοξια υπακουη στο θελημα του Ενος Κυριου .Του Κυριου ΜΑΣ . Μια Ορθοδοξια που παραμενει σε εμπολεμη κατασταση με τις δυναμεις του σκοτους.
Μια απαντηση στα ερωτηματα σου, και σε πολλα ερωτηματα,νομιζω που τα συνοψιζει ολα ειναι η εξης : Η βασικη αιτια ειναι η εργασια του ταγκαλου και η μεταπτωτικη , επιρρεπης στην αμαρτια φυση μας.
Οσο για τυχον βλασφημιες,αν μας βλασφημουν αδικα,εχουμε μισθο γι αυτο.Αν μας βλασφημουν δικαια,παλι καλο μας κανει, μπορει να βοηθησει στην αυτογνωσια.