aposal έγραψε:...Εγώ έχω σπουδάσει μηχανικός. Αν λοιπόν μου έρθει ένας πελάτης και μου πει "Πολλά σίδερα έβαλες ρε Μηχανικέ σ' αυτήν την γωνιακή κολώνα. Αφού δεν παίρνει πολύ βάρος, δεν αφαιρείς μερικά;", εγώ θα του πω να κοιτάξει τη δική του δουλειά, ώστε να κάνω κι εγώ τη δική μου, την οποία σπούδασα και για την οποία ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΩ υποδείξεις από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν...
"Φλέγομαι" απο χθές να πάρω θέση στα "Μηχανηλίκια"...!!!
Εγώ λοιπόν, ασκώντας επαξίως το επάγγελμα του πραγματογνώμονα, την απόλυτη θέση ενός επιστήμονα την αντιμετωπίζω μέσα απο την αβεβαιότητα της επιστημονικής σκέψης.
Και εξηγούμαι...
Είναι δεδομένο οτι σε κάθε επιστημονική θέωρηση υπάρχουν παραδοχές. Εφ' όσον υπάρχει έστω και μια παραδοχή αυτό σημαίνει οτι στο μέλλον με την πρόοδο της επιστήμης τα όρια της παραδοχής μπορεί να αλλάξουν. Οπως έγινε και με τον αντισεισμικό κανονισμό...
Αρα, η απάντηση στο ερώτημα αν κάποιος είναι σίγουρος για την μελέτη του ή όχι είναι μια : "σύμφωνα με τις τρέχουσες παραδοχές της επιστήμης και του Νόμου, η μελέτη μου είναι απόλυτα σύννομη και δεν σηκώνω κουβέντα".
Μόνο ετσι μπορεί να αντιμετωπιστεί μια μελλοντική κατάρευση χωρίς να εμπλακεί ο μελετητής (και επιβλέπων) σε αέναους δικαστικούς αγώνες.
Αλλα πάντα μα πάντα θα υπάρχει ανοιχτό το παράθυρο για βελτίωση...
Χρ.