Τι γίνεται στη Ρωσία?

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

plagiaskepsi έγραψε:
ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΡΙΟΙ
....................(ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΤΟ ΛΕΩ)...ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΔΟΘΕΙ Η ΑΓΙΑ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ????????????????
Στο ερωτημα αυτο εχει δοθει απαντηση ανα τους αιωνες απο πληθος Μαρτυρων και Ομολογητων,κληρικων και λαικων.
Τωρα, και στο μελλον,ας δωσει ο καθενας μας την δικη του απαντηση.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

[quote="aposal"]
Τα ανοίγματα προς τους καθολικούς, καθώς και οι συμπροσευχές δεν αρέσουν ούτε σ' εμένα. Δεν θα βγώ όμως ποτέ εγώ ο τρισάθλιος και ανάξιος να πως τον Πατριάρχη μας αιρετικό.
Όποιος το κάνει, ήθελα να ήξερα, δεν έχει φόβο Θεού;
[/quote

Προσωπικα αποφευγω ακομα και στη σκεψη μου,καθε χαρακτηρισμο για τον Οικουμενικο Πατριαρχη. Πιστευω εχουμε ολοι χρεος να προσευχομαστε και γι αυτον και για ολους τους Ιερωμενους μας.
Δεν σου κρυβω ομως οτι νιωθω πολλη ανησυχια και φοβο βλεποντας στις ημερες μας να συμβαινουν πραγματα που θα ειχαν εξοργισει γενεες Ορθοδοξων.
Ισως ειναι δοκιμασιες που επιτρεπει ο Κυριος για να βγουμε απο τον πνευματικο μας ληθαργο,να δουμε οτι χανομαστε, και να αγωνιστουμε να μην προδωσουμε την Πιστη μας, γιατι εκει μονον υπαρχει σωτηρια.
Και μεσα στον αγωνα αυτο,να ετοιμαστουμε για ακομη μεγαλυτερους αγωνες γιατι ισως "ο καιρος εγγυς "...
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

aposal έγραψε:...Εγώ έχω σπουδάσει μηχανικός. Αν λοιπόν μου έρθει ένας πελάτης και μου πει "Πολλά σίδερα έβαλες ρε Μηχανικέ σ' αυτήν την γωνιακή κολώνα. Αφού δεν παίρνει πολύ βάρος, δεν αφαιρείς μερικά;", εγώ θα του πω να κοιτάξει τη δική του δουλειά, ώστε να κάνω κι εγώ τη δική μου, την οποία σπούδασα και για την οποία ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΩ υποδείξεις από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν...
"Φλέγομαι" απο χθές να πάρω θέση στα "Μηχανηλίκια"...!!!

Εγώ λοιπόν, ασκώντας επαξίως το επάγγελμα του πραγματογνώμονα, την απόλυτη θέση ενός επιστήμονα την αντιμετωπίζω μέσα απο την αβεβαιότητα της επιστημονικής σκέψης.

Και εξηγούμαι...

Είναι δεδομένο οτι σε κάθε επιστημονική θέωρηση υπάρχουν παραδοχές. Εφ' όσον υπάρχει έστω και μια παραδοχή αυτό σημαίνει οτι στο μέλλον με την πρόοδο της επιστήμης τα όρια της παραδοχής μπορεί να αλλάξουν. Οπως έγινε και με τον αντισεισμικό κανονισμό...

Αρα, η απάντηση στο ερώτημα αν κάποιος είναι σίγουρος για την μελέτη του ή όχι είναι μια : "σύμφωνα με τις τρέχουσες παραδοχές της επιστήμης και του Νόμου, η μελέτη μου είναι απόλυτα σύννομη και δεν σηκώνω κουβέντα".

Μόνο ετσι μπορεί να αντιμετωπιστεί μια μελλοντική κατάρευση χωρίς να εμπλακεί ο μελετητής (και επιβλέπων) σε αέναους δικαστικούς αγώνες.

Αλλα πάντα μα πάντα θα υπάρχει ανοιχτό το παράθυρο για βελτίωση...

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από srev »

aposal έγραψε:
srev έγραψε:Αδελφοί,

Οι Εσφιγμενίτες που κράζουν από δεκαετίες τώρα είναι αιρετικοί με απόφαση του οικ. πατρ. κι ο οικ. πατρ. είναι άμεμπτος, έτσι;
Αδελφέ μου Σπύρο, σωστά αναφέρεις για τους Εσφιγμενίτες. Δεν σου προκαλεί εντύπωση όμως ότι απ 'όλο το Άγιον Όρος μόνο μία μονή θεωρεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη αιρετικό και δεν τον μνημονεύει, ενώ οι υπόλοιπες 19 τον μνημονεύουν;
Δεν σου προκαλεί εντύπωση ότι την ίδια στάση κρατούν και οι 80 περίπου Μητροπολίτες μας;
Ναι, μου προκαλεί, εντύπωση και ανησυχία. Αν αποσχιστούν όλες τότε θα υπάρξει πρόβλημα μεγάλο. Δε γνωρίζω τί πρέπει να γίνει. Ίσως αν ασκηθεί πίεση να περικοπούν οι οικουμενικές κινήσεις μας.

Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους μοναχούς μας, ιδιαιτέρως του Αγ. Όρους. Φέρουν ατόφια την παράδοση και καρδιά της Ορθοδοξίας.

Σπύρος
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

srev έγραψε:...Ναι, μου προκαλεί, εντύπωση και ανησυχία. Αν αποσχιστούν όλες τότε θα υπάρξει πρόβλημα μεγάλο. Δε γνωρίζω τί πρέπει να γίνει. Ίσως αν ασκηθεί πίεση να περικοπούν οι οικουμενικές κινήσεις μας...
Σε άλλο ποστ έγραψα την θέση μου την οποία επαναλαμβάνω αναπροσαρμοσμένη ως εξής :

Η πίστη μας στην Ορθοδοξία σαν ατομική επιλογή πνευματικής ανέλιξης δεν έχει μάτια για να βλέπει προσεγγίσεις άλλων.

Πρέπει όμως μέσα μας να ξεχωρίσουμε τα θέματα Διοίκησης της Εκκλησίας από τα θέματα προσέγγισης στις Αρχές της Πίστης μας.

Εσύ Σπύρο αναφέρεσαι σε Διοικητικά θέματα χειρισμού των "οποιονδήποτε άλλων" που δεν είναι η θέση μας να χειριστούμε.

Εγώ αναφέρομαι σε θέματα πίστης και προσέγγισης σε ατομικό επίπεδο που καταλήγει σε συστράτευση για την Ορθοδοξία.

Δεν είναι η θέση μου να μιλάω για Οικουμενισμό ή για τις βλέψεις της Ρωσσικής εκκλησίας αφού ο όρος αποτελεί στρατηγική επέκτασης "άλλων" και πρέπει να αντιμετωπίζεται σε επίπεδο Διοίκησης.

Αφού δεν κατέχω θέση Διοίκησης δεν είναι δυνατόν να γνωρίζω τις παραμέτρους τις οποίες πρέπει να λάβω υπ'όψη μου για τον σχεδιασμό άμυνας και επίθεσης και συνεπώς η μόνη μου επιλογή είναι να εμπιστεύομαι απόλυτα τον Διοικητή συσπειρούμενος πίσω του μαζί με όλους τους άλλους απλούς στρατιώτες.

Τα ερωτήματα για την Ουνία και τα άλλα παρόμοια μεταξύ των οποίων και οι θέσεις για την Ρωσσική Εκκλησία, δείχνουν ότι αυτοί που τα θέτουν δεν έχουν την δεουσα εμπιστοσύνη στους Προκαθημένους μας.

Και αυτό είναι το θεμα που ο κάθε ένας μας πρέπει να δεί μέσα του.

Χρειαζόμαστε ενότητα για να γίνουμε και να παραμείνουμε σαν μια γροθιά. Και άσε τους Πάπες και τα Παπάκια να κάνουν παιχνίδι...

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

eortologio_gr έγραψε: Αρα, η απάντηση στο ερώτημα αν κάποιος είναι σίγουρος για την μελέτη του ή όχι είναι μια : "σύμφωνα με τις τρέχουσες παραδοχές της επιστήμης και του Νόμου, η μελέτη μου είναι απόλυτα σύννομη και δεν σηκώνω κουβέντα".
Συ είπας!
(απαντώ κατά τον Εβραϊκό τρόπο. Μεθερμηνευόμενο σημαίνει : είναι όπως τα λες).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”