Αποφθέγματα Αγίων

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Αποφθέγματα Αγίων

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Ἡ κατάκριση ἀφανίζεται μόνο μέ τήν ταπείνωση, ὅπως τονίζει ὁ Ἡσαΐας ὁ Θηβαῖος χαρακτηριστικά• “...Εἶπε γιά τήν ταπεινοφροσύνη, ὅτι δέν ἔχει γλῶσσα νά κατηγορήσει κανένα γιά ἀμέλεια ἤ νά μιλήσει σέ ἄλλον περιφρονητικά. Ὁ ταπεινός δέν ἔχει μάτια νά προσέξει τά ἐλαττώματα ἑνός τρίτου, οὔτε αὐτιά γιά νά ἀκούσει ὅσα δέν ὠφελοῦν τήν ψυχή, οὔτε τέλος ἔχει παραμικρή διαφορά μέ κανένα. Τίποτα ἄλλο δέ φροντίζει ἀπό τό νά σκέπτεται τίς ἁμαρτίες του. Πρός ὅλους τούς ἀνθρώπους εἶναι εἰρηνικός, σύμφωνα μέ τήν ἐντολή τοῦ Θεοῦ καί ὄχι ἀπό λόγους ἀνθρώπινης φιλίας. Ἄν κάποιος νηστεύει, τρώγοντας μόνο μιά φορά τήν ἐβδομάδα, καί δίνεται σέ μεγάλους ἀσκητικούς ἀγώνες, ἔξω ὅμως ἀπό τόν παραπάνω τρόπο ζωῆς, ὅλοι του οἱ κόποι πᾶνε χαμένοι”.
από τον Πατέρα Δαμιανό Ζαφείρη
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
fotis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotis »

Χριστιανικά Μηνύματα (Κύριλλος Ιεροσολύμων)

Ρίζα κάθε καλού έργου είναι η ελπίδα της ανάστασης. Διότι η προσδοκία της απολαβής δυναμώνει την ψυχή, για να εργάζεται το αγαθό. Ο κάθε εργάτης είναι έτοιμος να υπομείνει κόπους και μόχθους, αν προβλέπει ότι θα πάρει μισθό για τους κόπους του. Έτσι γίνεται και με κάθε ψυχή. Όταν αυτή πιστεύει στην ανάσταση, είναι φυσικό να προσέχει τον εαυτό της. Αν όμως δεν πιστεύει στην ανάσταση, παραδίνεται στη φθορά και την καταστροφή.
http://www.oiagioi.blogspot.com.
Ο υπομείνας,εις τέλος ούτος,σωθήσεται.
Άβαταρ μέλους
fotis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotis »

Τίποτα δεν κάναμε, χωρίς να συμμετέχει το σώμα μας. Βλασφημούμε με το στόμα, προσευχόμαστε με το στόμα, πορνεύουμε με το σώμα, ζούμε αγνή ζωή με το σώμα. Αρπάζουμε με τα χέρια, δίνουμε ελεημοσύνες με τα χέρια και όλα τα υπόλοιπα. Επειδή, λοιπόν, σε όλα, όσα κάναμε, μας υπηρέτησε το σώμα, παίρνει και αυτό μέρος στις απολαβές της μέλλουσας ζωής.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Οι πειρασμοί γίνονται πειρασμοί για αυτούς που πειράζονται, ενώ για αυτούς που δεν πειράζονται γίνονται αιτία για στεφάνια και βραβεία.
Μέγας Φώτιος (810-893 μ.Χ.)
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
fotis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotis »

Ας λυπηθούμε αδελφοί τα σώματα μας κι ας μην τα κακομεταχειριστούμε, σαν να είναι ξένα. Να μην πούμε αυτό, που λένε οι αιρετικοί, ότι το σώμα μας, που είναι το ένδυμα της ψυχής μας, είναι ξένο, αλλά ας το σπλαγχνιστούμε ως κάτι δικό μας. Διότι πρέπει να δώσουμε λόγο στον Κύριο για όλα όσα πράξαμε με το σώμα.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Οι άνθρωποι κρίνουν τα πράγματα ανάλογα με το περιεχόμενο που έχουν μέσα τους. Αν δεν έχουν πνευματικό περιεχόμενο, βγάζουν λάθος συμπεράσματα και αδικούν τους άλλους.
Παϊσίου Λόγοι Γ' σ.32
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

«Τίποτα δεν είναι ισάξιο της υπομονής, αλλά αυτή υπάρχει βασίλισσα των αρετών, θεμέλιο των κατορθωμάτων, λιμάνι ακύμαντο, ειρήνη μέσα στον πόλεμο. Γαλήνη στον κλυδωνισμό, ασφάλεια στις εχθρικές επιβουλές. Αυτόν που την κατέκτησε, τον έκανε στερεότερο και από το διαμάντι….».

Η υπομονή διδάσκει να υπομένουμε με γενναιότητα τα παθήματα. Αποβαίνει γύμνασμα της φιλοσοφίας και διδάσκαλος της αρετής.

Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως
Άβαταρ μέλους
fotis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotis »

Το σημείο του Σταυρού είναι μεγάλη ασφάλεια. Δεν απαιτεί καμιά δαπάνη και για τούτο είναι προσιτό και στους φτωχούς. Δεν είναι κόπος ούτε για τους αρρώστους, επειδή η Χάρη είναι από το Θεό και είναι σημάδι των πιστών και φόβος για τους δαίμονες. Διότι πάνω στο Σταυρό κατανίκησε τους δαίμονες, τους διαπόμπευσε, ολοφάνερα τους κατεξευτέλισε. Όταν, λοιπόν, δουν το Σταυρό, έρχεται στο νου τους ο Εσταυρωμένος. Φοβούνται Αυτόν, που σύντριψε τις κεφαλές του νοητού δράκοντα.
Άβαταρ μέλους
fotis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotis »

Τη σταυρική θυσία του Χριστού προφητικά προτύπωσε ο Μωυσής, τότε που κρέμασε στο ξύλο το χάλκινο φίδι, ώστε όποιος δαγκωνόταν από το ζωντανό φίδι, προσβλέποντας στο χάλκινο φίδι, να σωθεί, δείχνοντας έτσι την πίστη του. Όπως τότε το σταυρωμένο χάλκινο φίδι έσωζε, έτσι και ο Σταυρωμένος Υιός του Θεού, ο Θεός που έγινε και άνθρωπος, σώζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
fotis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotis »

Να μην ντρεπόμαστε να ομολογήσουμε τον Εσταυρωμένο. Η σφραγίδα του Σταυρού ας γίνεται με τα δάκτυλα και με θαρραλέα διάθεση ομολογίας και πάνω σε όλα ας κάνουμε το σημείο του Σταυρού. Και στον άρτο, όταν τρώμε και στο ποτήρι, όταν πίνουμε και στην πόρτα της εισόδου και στην πόρτα της εξόδου. Ας κάνουμε τον σταυρό μας πριν από τον ύπνο, όταν ξαπλώνουμε και όταν σηκωνόμαστε, όταν περπατάμε και όταν καθόμαστε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”