Ένταση στο Αιγαίο.

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ένταση στο Αιγαίο.

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Στήνουν νέα Ίμια
Εικόνα
http://www.zougla.gr/news.php?id=52962
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Αδελφέ μου Δημήτρη, με όλα αυτά ήθελα να πω, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στην Τουρκία, δεν ευθύνονται για όλα αυτά.
Μεγαλώνουν μέσα στο ψέμμα! Υφίστανται παραπληροφόρηση και πλύση εγκεφάλου. Και εγώ και εσύ αν μεγαλώναμε εκεί από παιδιά, πιθανόν να λέγαμε τα ίδια με τον Τούρκο συνομιλητή μου.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΩΝ
http://www.army.gr/dimosieuseis/hmerisi ... 0715/2.jpg

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ" ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
http://www.army.gr/dimosieuseis/hmerisi ... 0715/6.jpg
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

Διπλωματικό «πινγκ-πονγκ»
Αυστηρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών σε τουρκικές δηλώσεις για το Αιγαίο

15/07/09 20:52

Αθήνα

Οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας δεν συνάδουν «με την απαράδεκτη και αντίθετη σε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου συμπεριφορά που φθάνει στο σημείο υπέρπτησης ελληνικού εδάφους από τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρ.Δελαβέκουρας απαντώντας στο τουρκικό ΥΠΕΞ ότι «το πρόβλημα στο Αιγαίο πρέπει να εξεταστεί στο σύνολό του».

Ο κ. Δελαβέκουρας είπε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που βασίζεται στην εφαρμογή των κριτηρίων της Κοπεγχάγης και την αρχή της καλής γειτονίας.

«Οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και η εκπεφρασμένη βούληση των δύο κυβερνήσεων για βελτίωσή τους, δεν συνάδει με την απαράδεκτη και αντίθετη σε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου συμπεριφορά που φθάνει στο σημείο υπέρπτησης ελληνικού εδάφους από τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

»Σε τελική ανάλυση, το status quo στο Αιγαίο δεν επηρεάζεται από τέτοιες πρακτικές. Αντίθετα, αυτοαναιρείται η διακηρυγμένη επιδίωξη της Τουρκίας για μηδενικά προβλήματα με τους γείτονές της» πρόσθεσε.

«Η μοναδική, απλή και ξεκάθαρη λύση, είναι η εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου με σεβασμό στο σχετικό με το Αιγαίο διεθνές συμβατικό πλαίσιο, καθώς και το Δίκαιο της Θάλασσας, όπως αποτυπώνεται στην Σύμβαση του ΟΗΕ του 1982, στο σύνολό του» τόνισε ο κ. Δελαβέκουρας.

Επανέλαβε ότι η Αθήνα είναι έτοιμη για την παραπομπή του θέματος της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπουράκ Οζούγκιεργκιν, δήλωσε ότι τα «προβλήματα στο Αιγαίο μπορούν να λυθούν αν οι δύο χώρες (Ελλάδα και Τουρκία) αποδεχθούν ότι πορεύονται προς έναν συνεταιρισμό εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Μπ.Οζούγκιεργκιν είπε ότι τα θέματα στα οποία δεν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, μπορούν να παραπεμφθούν σε τρίτες πλευρές.

Ο Μπ. Οζούγκιεργκιν, κατά τη σημερινή εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων, υποστήριξε ότι οι δύο πλευρές μπορούν να συζητήσουν τα μεταξύ τους προβλήματα.

Υποστήριξε, πάντως, ότι «το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο εάν εξεταστεί στο σύνολό του», λέγοντας ότι δεν αρκεί να εξεταστούν μόνο ένα προς ένα τα ζητήματα, γιατί έτσι δεν λύνεται «το μεγάλο πρόβλημα», όπως δήλωσε.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ δήλωσε πως «υπάρχει συμφωνία σε κάποια ζητήματα στο Αιγαίο», χωρίς όμως να προχωρήσει σε διευκρινήσεις.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών και σημείωσε: «εμείς δεν πιστεύουμε πως το πρόβλημα μπορεί να λυθεί δημιουργώντας, ή προβάλλοντας τις εντάσεις. Μπορούμε να συνομιλήσουμε και να λύσουμε τα προβλήματα. Εμείς θεωρούμε το Αιγαίο υδάτινη μάζα, που δεν μας χωρίζει, αλλά μας ενώνει».

Αναφερόμενος στις τουρκικές δηλώσεις, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε από το ελληνικό ΥΠΕΞ να παρέχει ενημέρωση σχετικά με τη δήλωση της Αγκυρας ότι υπάρχει «συμφωνία» Τουρκίας και Ελλάδας σχετικά με το Αιγαίο, καθώς και ως προς τα θέματα που η συμφωνία αυτή αφορά.

«Μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, η τακτική της Τουρκίας γίνεται πλέον φανερή. Είναι προφανές, ειδικά μετά την πρόσφατη (9/7/2009) ενημέρωση της υπουργού Εξωτερικών στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων, πως η Ελλάδα κινείται δίχως προσαρμογές στην τακτική της στα ελληνοτουρκικά θέματα» είπε ο κ. Λοβέρδος.

Νέες τουρκικές παραβιάσεις

Συνεχίστηκαν την Τετάρτη οι τουρκικές παραβιάσεις.

Συνολικά 14 τουρκικά αεροσκάφη προκάλεσαν τέσσερις παραβιάσεις και δύο παραβάσεις στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, χωρίς να προκληθεί εμπλοκή.

Αυτό το κείμενο ελήφθη από το in.gr,
στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Ermite
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ermite »

Christos έγραψε:
Φόβοι για θερμό επεισόδιο

Ο Φίλιπ Γκόρντον

05/07/09 10:47 Αθήνα

Την προτροπή της Ουάσιγκτον προς την Αγκυρα να σταματήσει τις υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, αποκαλύπτει ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις Φίλιπ Γκόρντον. Όπως λεει, οι ενέργειες της Τουρκίας μπορούν να οδηγήσουν σε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.
αναφέρει χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, υπογραμμίζοντας:

«Είμαστε ενοχλημένοι από την πρόσφατη αυτή εξέλιξη, και έχουμε ήδη παρέμβει. Έχουμε στενές σχέσεις και με τις δυο χώρες, και με τις ένοπλες δυνάμεις τους, και ζητούμε και από τις δυο να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να κάνουν πίσω».

Ο κ. Γκόρντον, που είναι υπεύθυνος για τον χειρισμό των ελληνοτουρκικών σχέσεων, του Κυπριακού και του Σκοπιανού, σημειώνει επίσης ότι εάν η Αγκυρα δεν ανοίξει έως τον Δεκέμβριο τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, θα κινδυνεύσει η διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ.

Τέλος, αναφερόμενος στην πρόταση Νίμιτς για την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», τονίζει ότι το σημαντικό είναι να υπάρξει συμφωνία και από τις δύο πλευρές. Σημειώνει, δε, πως «πέρα από το όνομα υπάρχουν και άλλες πτυχές του ζητήματος, όπως η ταυτότητα και το εύρος χρήσης».

Νon paper με υποδείξεις

Επανεξέταση των διεθνών συνθηκών που διέπουν το καθεστώς του Αιγαίου προτείνουν οι Αμερικανοί ως ένα από τα μέσα για να εκτονωθεί η ένταση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο.

Οι ιδέες της Ουάσιγκτον εμπεριέχονται σε άκρως απόρρητο δισέλιδο «non paper» βασικά σημεία του οποίου αποκαλύπτει Το Βήμα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το «non paper» παρεδόθη στην ελληνική πλευρά από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.
Όταν πας σε ένα μαγαζί και ο μαγαζάτορας σε εξαπατήσει, και ξαναπάς και ξανά σε γελάσει, ε, κάθε επόμενη φορά (αν είσαι υποχρεωμένος να πηγαίνεις εκεί) είσαι καχύποπτος και άκρως προσεκτικός.
Είτε μιλούμε γιά Άγκυρα, είτε γιά Ουάσιγκτον, καλό δεν περιμένουμε.
Όλη αυτή η συνέντευξη και τα ήξεις-αφίξεις μισόλογα του Γκόρτον στόχο έχουν την Ελλάδα.
"Μην γίνει θερμό επεισόδιο" σημαίνει: Έλληνες, μαζευτείτε, γιατί μπορεί να σας τη δώσει και να γίνετε μακελειό..
Εμείς, οι ειρηνοποιοί αστυνόμοι όλου του κόσμου, σας συνιστούμε να επιδείξετε ψυχραιμία και υποχωρητικότητα και οι δυό!! (οι Τούρκοι παραβιάζουν και παρασπονδούν, αμφότεροι πρέπει να δείξουμε υποχωρητικότητα. Μωρέ μπράβο! ο άνθρωπος μας περνά γιά τελείως κάφρους).
Και παραδίδουν non paper αλλά paper ξεκάθαρο (τί βγαίνει ευγενικά και διακριτικά από τα συρτάρια τυράννων), γιά να ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Δηλαδή, τί κάνει νιάου-νιάου. Να πάψει να ισχύει η Λωζάνη και όποια άλλη Συνθήκη μας κατοχυρώνει στο Αιγαίο και να παραδώσουμε την "ελληνική λίμνη" στα χέρια των αδηφάγων Τούρκων!..
Και γιά να φανεί η αλαζονεία τους: Αποφαίνεται και εν ονόματι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν θα προχωρήσουν οι ενταξιακές διαδικασίες της Τουρκίας!..
"οι υψηλοί τη ύβρει" θα έρθει ώρα και "ταπεινωθήσονται" από τον Δικαιοκρίτη..
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

"Ο αργός θάνατος του Ευφράτη - Τι είχε πει ο γέροντας Παΐσιος"
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&a ... 26927&ct=2
andreastsa
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από andreastsa »

Δείτε λίγο το παρακάτω:
http://infognomonpolitics.blogspot.com/ ... ost_9.html
andreastsa
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από andreastsa »

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

filtor έγραψε:"Ο αργός θάνατος του Ευφράτη - Τι είχε πει ο γέροντας Παΐσιος"
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&a ... 26927&ct=2
Αποσπάσματα από το βιβλίο «Σκεύος εκλογής» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου

Σε μια συζήτηση που είχε με τον κύριο Δ. (που ήταν μεγάλος σε ηλικία) και τον γιο του, αφού προέβλεψε ότι η ΕΣΣΔ θα διαλυθεί και ότι ο κύριος Δ. θα ζει να το δει, είπε:
-Να γνωρίζεις ότι και η Τουρκία θα διαλυθεί. Θα γίνει πόλεμος σε δύο ημίχρονα. Εμείς θα είμαστε οι νικητές γιατί είμαστε ορθόδοξοι.
-Γέροντα, με τον πόλεμο, εμείς δεν θα πάθουμε κακό;
-Ε, το πολύ κάνα – δυο νησιά να πειράξουν αυτοί, αλλά εμάς θα μας δώσουν την Κων/πολη. Θα τα δείτε! Θα τα δείτε!

Ρώτησα μια μέρα του έτους 1987 τον Γέροντα για τον μελλοντικό παγκόσμιο πόλεμο, εκείνον που ονομάζεται «Αρμαγεδών» και που τον αναφέρουν οι Γραφές. Με πατρικό ενδιαφέρον μου ανέφερε διάφορα σχετικά στοιχεία. Θέλησε μάλιστα να προχωρήσει περισσότερο, αποκαλύπτοντας ορισμένες ενδείξεις που θα μας πιστοποιήσουν ότι πράγματι βρισκόμαστε στην γενεά του Αρμαγεδώνος. Είπε λοιπόν : «Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν από ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα και τα χρησιμοποιούν για αρδευτικά έργα, τότε να ξέρετε ότι έχουμε ήδη μπει στην ετοιμασία του μεγάλου εκείνου πολέμου και κατ’ αυτόν τον τρόπο ετοιμάζεται η οδός για τις δύο μυριάδες μυριάδων στρατού των από ανατολών ηλίου, που αναφέρει η Αποκάλυψη. Μέσα σ’ όλη την ετοιμασία είναι και τούτο : Πρέπει να ‘χει στερέψει ο ποταμός Ευφράτης για να μπορέσει να περάσει ο πολυάριθμος στρατός. Αν και – γελούσε ο Γέροντας σ’ αυτό το σημείο – διακόσια εκατομμύρια Κινέζοι, όταν φτάσουν εκεί, από ένα κύπελλο νερό να πιουν, πάει, τον άδειασαν τον Ευφράτη!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

Μελέτη αξιολόγησης της Τουρκικής απειλής ζήτησε ο πρωθυπουργός - Τελειώνει το αυτο-εμπάργκο

http://www.defencenet.gr/defence/index. ... &Itemid=40
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”