smarti έγραψε:Αυτη είναι η ιστορία μου.....ο αγώνας να μην το βάλω στο στόμα κάπου κάπου είναι λίγο σκληρός αλλά εκεί τότε θυμάμαι την Παναγιά μας και αυτό που τις έταξα...και προσπαθώ να το ξεχάσω...... Το είχα σκεφτεί και εγώ ότι ίσως δεν είναι σωστό να τάζουμε τα πάθη μας...αλλά από τη στιγμή που αυτή η φίλη μου , μου είπε πως αλλιώς δεν ήξερε πως θα τα καταφέρει και τα κατάφερε έτσι...είπα να το εφαρμόσω και εγώ...όχι για μια συναλλαγή αλλά για να σώσω την ζωή μου αυτή που μου χάρισε ο Κύριος και αυτή των παιδιών μου και του άντρα μου.
Δεν ξέρω τι είναι το τάξιμο! Αυτό όμως που αναφέρεις, Σμαραγδή, μοιάζει πολύ με την ιστορία που έγραψα,με τον Γέροντα και τον πατέρα με το άρρωστο κοριτσάκι.
Για μένα η περίπτωσή σου είναι μια προσευχή, μια παράκληση, μια επικοινωνία, απ' αυτήν που (πρέπει να) κάνουμε όλοι μας. Παρακαλούμε τον Θεό άμεσα, ή έμμεσα (μέσω των Αγίων) να μας βοηθήσει σε κάτι. Το αν οι προσευχές μας αυτές θα πραγματοποιηθούν εξαρτάται από κάποιους παράγοντες, όπως είναι το αντικείμενο της παράκλησης, η καθαρότητα της καρδιάς του προσευχομένου κλπ. Αν για την παράκλησή μας αυτή είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια θυσία (πχ νηστεία, ή όπως εδώ το κόψιμο του τσιγάρου), αυτό πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες υλοποίησης.
Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται τάξιμο, έχω όμως την άποψη ότι είναι πέρα για πέρα Χριστιανικό και μακάρι να το εφαρμόσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη του πνευματικού σου, χωρίς την ευλογία του οποίου ματαίως θα αγωνίζεσαι.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.