«Δική» του Θεία Λειτουργία καθιέρωσε ο ιερέας Κων. Μπέης

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Shubik
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Re: «Δική» του Θεία Λειτουργία καθιέρωσε ο ιερέας Κων. Μπέης

Δημοσίευση από Shubik »

Τις τελεταίες μέρες έχω μιλήσει τόσο με τον ιερομόναχο που συνδέομαι όσο και με άλλους 5 κληρικούς από την Πρέβεζα για ανταλλαγές ευχών λόγω των εορτών. Ότι γράφω είναι σύμφωνο με τη γνώμη τους. Είμαι σχεδόν βέβαιος πως ο υποτιθέμενος κληρικός είναι άλλη μια φαντασίωση αυτών που στον ΑΜΚΑ βλέπουν σχέδιο του αντιχρίστου. Ας υποθέσουμε πως αυτός ο παπάς υπάρχει. Προτιμά να προδώσει τους ιερούς κανόνες για να μην πέσει σε δυσμένεια από τον πρωτοσύγκελο; Πόσο αξιόπιστη είναι η μαρτυρία κάποιου που εμμέσως πλην σαφώς αυτοχαρακτηρίζεται ελεϊνός προδότης, ξεφτίλας και κότα; Εσύ δε μας τα λες καλά αγαπητέ efadamop.
efadamop
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από efadamop »

Ρίχνεις το επίπεδο με τους χαρακτηρισμούς σου και το ξέρεις. Μάλλον έχασες την ψυχραιμία σου. Δεν πειράζει.
Από την άλλη εγώ πιστεύω πως είναι ιερέας, του και τους ασκείται τρομοκρατία δυστυχώς πρωτοσυγγελιακού τύπου (νέος όρος δικός μου) και όταν κάποια μέρα θα μπορέσει να βγει να πει και επωνύμως αυτό που λέει τώρα ανωνύμως, θα κλαίμε για την κατάντια μας ως χριστιανοί...
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Andreasmas »

Shubik έγραψε:Αυτές οι ανώνυμες καταγγελίες στον πατέρα Ιωάννη ξεπερνάνε το όριο του γελοίου. Αν υπάρχει αυτός ο ιερέας που πιστεύει πως προδίδει τους ιερούς κανόνες για να μην πέσει σε δυσμένεια από τον πρωτοσύγκελο, τότε είναι πιο γελοίος από τις καταγγελίες που αναφέρθησαν. Μιλάω συνέχεια με ανθρώπους από την Πρέβεζα και το “δήθεν” κλίμα τρομοκρατίας είναι ανύπαρκτο.

Tι ύφος είναι αυτό Shubik;
Όποιος κι αν είναι ο Ιερέας , ό,τι κι αν έκανε ,είσαι εσύ σε θέση να κρίνεις με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο
έναν λειτουργό του Υψίστου;
ΛΥΠΑΜΑΙ :oops:
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
Shubik
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Shubik »

Αγαπητέ Andreasmas οι χαρακτηρισμοί μου είναι στο κενό, γιατί όπως γράφω συνεχώς δεν υπάρχει κανένας τέτοιος ιερέας. Αυτό προσπαθώ να δείξω με τα λεγόμενά μου. Έχω εκατό μαρτυρίες από ανθρώπους στην Πρέβεζα. Περιμένω να δείξεις ανάλογη ευαισθησία σε αυτούς που χαρακτηρίζουν τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και τον πρωτοσύγκελό του τρομοκράτες και αιρετικούς.

Η μόνη τρομοκρατία που υπάρχει είναι των συκοφαντών του ορθόδοξου ρύπου αλλά δε θα τους περάσει. Οι ίδιοι ομολογούν πως εκτός από την Πρέβεζα, στις μητροπόλεις Σισανίου, Κοζάνης και Δημητριάδος ήδη τελούνται ακολουθίες με μεταφρασμένα αποσπάσματα. Σύντομα θα μάθουν πως και στην ενορία μου στην Αθήνα έγινε την περασμένη Κυριακή το ίδιο. Σε δέκα χρόνια η πλειοψηφία των ενοριών αυτό θα κάνει. Οι συκοφάντες ας συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά του ΑΜΚΑ.
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Andreasmas »

Ό,τι είπα το εννοώ. :oops:
Ουδέν άλλο σχόλιο.
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
Shubik
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Shubik »

Δηλαδή εσύ πιστεύεις πως υπάρχει ιερέας ο οποίος λειτουργεί ενάντια στη συνείδησή του και στη διδασκαλία του Χριστού, γιατί φοβάται έναν πρωτοσύγκελο και στη συνέχεια το μόνο που κάνει είναι να γράφει ανώνυμες καταγγελίες και να τις στέλνει στον π. Ιωάννη Φωτόπουλο;
Αν ήξερες τον πρωτοσύγκελο και το μητροπολίτη προσωπικά όπως εγώ, θα άλλαζες χρώμα για άλλους.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ Π.ΙΩΑΝΝΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ...ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ ,ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΧΑΡΤΙ!
BACKGROUND.jpg
Πιό πάνω είναι μια ...διασάφηση του ενοριακού κέντρου Αγίου Ιωάννη Πρέβεζας για τις "φήμες" που έφτασαν στα αυτιά τους πριν ακόμα δημιουργηθούν.

Επειδή εμείς δεν μιλάμε στηριζόμενοι σε ...φήμες αλλά σε ειπωμένα λόγια,καμωμένα έργα και γραπτές καταγγελίες , λέμε ότι δυστυχώς το περιβόητο κείμενο εναντίον του "π.Ιωάννη Φωτόπουλου και της ...παρέας του" συμπληρώθηκε με υπογραφές ιερέων οι οποίοι υποχρεώθηκαν να υπογράψουν σε λευκό χαρτί χωρίς να γνωρίζουν λεπτομέρειες του κειμένου.

Δεν το λέμε εμείς ,ούτε το κατασκευάσαμε απο το μυαλό μας .Την καταγγελία αυτή την κάνει ιερεύς απο την Πρέβεζα ό οποίος μεταξύ των άλλων αναδεικνύει και το ...φιλελεύθερο καθεστώς που έχει επιβάλλει ο μεταρρυθμιστής μητροπολίτης Πρεβέζης.

Στον σεβαστό Ιερέα που για προφανείς λόγους κρατά την ανωνυμία του, λέμε ότι έχει την αμέριστη συμπάθεια και συμπαράσταση όλων ημών που διαχειριζόμαστε το παρόν ιστολόγιο και ότι έχουμε στείλει το e-mail του στον π. Ιωάννη Φωτόπουλο.Όταν και εάν μας απαντήσει ο π. Ιωάννης θα δημοσιεύσουμε ευχαρίστως την απάντησή του.

Ευχόμεθα εκτός του πατρός Ιωάννου, την σοβαρή αυτή μαρτυρία-καταγγελία να την διαβάσουν και μερικοί "καθ΄ύλην αρμόδιοι" αλλά και αρκετοί πιστοί της Πρέβεζας ώστε να αντιληφθούν το μείζονος δογματικής και ποιμαντικής σημασίας αυτό θέμα των "λειτουργικών παραφράσεων" τις οποίες αυθαιρέτως και αντικανονικώς (αντιθέτως προς τους Ιερούς κανόνες) επέβαλαν στην Πρέβεζα και δυστυχώς και αλλού στο τυπικό της Ορθοδόξου λατρείας μας.

Αναδημοσίευση από:
http://orthodox-watch.blogspot.com/2009 ... _4769.html

Να ρωτήσω κάτι; :13 :13 :13 :13
Στη φωτογραφία το (β), αυτός που έγραψε το κείμενο εννοεί, ότι δεν μνημονεύεται ο Αρχιεπίσκοπος;
Μα... :shock: :shock: :shock: αν σε μια Θεία Λειτουργία δεν μνημονεύεται ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχουμε αποκοπή από την Εκκλησία;;;;; :13 :13 :13 :13 :13
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
efadamop
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από efadamop »

Τετάρτη, Δεκέμβριος 30, 2009
Μια επιστολή από την Πρέβεζα
"Σεβαστέ π. Ιωάννη.Την ευχή σας και χρόνια πολλά.Είμαι απο την … κληρικός.Τηρώ την ανωνυμία για ευνόητους λόγους.Θα ήθελα να αναφέρω τα παρακάτω.Στην ιερατική σύναξη του μηνός Δεκεμβρίου δόθηκε απο τον πρωτοσύγκελο … λευκό χαρτί όπου ζητήθηκε να υπογράψουμε οι ιερείς.Υπέγραψα κι εγώ αναγκαστικά για να μην μπω στο στόχαστρο αυτού του ανθρώπου.Τα περί ελευθερίας των ιερέων που αναφέρει στην σελίδα του ενοριακού κέντρου είναι όλα ψευδή.Σας αναφέρω χαρακτηριστικά.Παραμονή Χριστουγέννων, πριν τον εσπερινό στον Μητροπολιτικό ναό,ο πρωτοσύγκελος με αυταρχικό ύφος δίνει στον ψάλτη του ναού φυλλάδα με μεταφρασμένα κείμενα της εορτής να διαβάσει.Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων κατά την διάρκεια συλλείτουργου σε κεντρικό ναό της πόλης όλοι οι Ιερείς ήταν αναγκασμένοι να διαβάζουν τις ευχές απο μετάφραση.Αλήθεια που είναι η ελευθερία του κάθε παπά να μπορεί να αρνηθεί να τελέσει τη Θ.Λειτουργία χωρίς μετάφραση!Αν το κάνει μαύρο σκοτάδι τον έφαγε!!!Θα περάσει απο το γραφείο του Επισκόπου...!!!Δυστυχώς με αυτά τα τερτίπια το μόνο που καταφέραμε είναι να διχάσουμε τον κόσμο και να τον διώξουμε απο την Εκκλησία.Αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν μας προβληματίζει.Αυτό που προέχει είναι η προσωπική μας ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ και ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ μας.Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας και παρακαλώ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ! http://agapi-pisti-elpida.blogspot.com/ ... _4846.html"

Τί απαράδεκτα πράγματα είναι αυτά;! Ο κύριος Μελέτιος άγιος Πρεβέζης είναι εξόχως πνευματικός άνθρωπος και με την εκκλησιαστική και κοσμική έννοια του όρου. Τώρα τί μεσολάβησε; Προφανώς παρασύρθηκε από ιερείς "προοδευτικότερους" και πλέον "ανοικτόμυαλους" από μας τους "τυπολάτρες καθηστερημένους".Από καιρό παρακολουθώ αυτή την νεοβααρλαμίτικη μούρλα που έπιασε ορισμένους συν-αδέλφους αδελφούς στην εν λόγω μητρόπολη και η ελαχιστότητα μου εξεγείρεται. Γουστάρουμε λοιπόν μοντέρνα εκκλησία και μοντέρνο λόγο για να τσιμπήσουν οι νέοι; Συγγνώμη για το "γουστάρουμε" αλλα προσπαθώ να φανώ και εγώ μοντέρνος και "αγαπητικά προσεγγίσιμος" με τις ..."μάζες" και μάλιστα σε γλώσσα κατανοητή από τον λαό(σοκ ε;!).

Ε,λοιπόν με το θάρρος του τριαντάρη που πριν να περάσει από την Εκκλησία, πέρασε και από άλλα ακραία νεολαίικα στέκια( οι ...νεωτεριστές προοδευτικοί αδερφοί δεν θα το αντέξουν,γι'αυτό δεν επεκτείνομαι), έχω να δηλώσω πώς οι νέοι δεν γουστάρουν(πάλι γουστάρουν-τί άταχτος που είμαι) τους παπάδες και την εκκλησία με προσωπίδες ευμενίδων και τάχα πατρικα ευπροσηγόρων. Οι νέοι ελκύονται από την αυθεντικότητα, την αυθεντικότητα που λείπει από τα πάντα και από όλους. Γι'αυτό θέλουν την Εκκλησία,Εκκλησία... τον παπά παπά... τους ψαλμούς ψαλμούς... και την σκάφη σκάφη.

Στην Εκκλησία δεν πάμε για να καταλάβουμε, πάμε για να λειτουργηθούμε και για να το πώ πιο ορθά να συλ-λειτουργήσουμε. Λυπάμαι, οι μεταφράσεις των λειτουργικών κειμένων είναι για κλάματα. Τις διάβασα σε φιλικό ιστολόγιο και έφριξα. Το πνεύμα και το γράμμα της μετάφρασης μου θυμίζουν αυτούς που αντί για "γαμήσας" λένε "νυμφεύσας" και αντί για "κλάσας", ..."κόψας". Λυπάμαι, αλλά δεν υπάρχει αναγκαιότητα μετάφρασης.Σε μια σχετική συζήτηση κάποιος μου είπε πώς επιμένοντας στη μη μετάφραση των λειτουργικών κειμένων, θέλουμε τον απόστολο Παύλο(ανάγνωσμα αποστόλου) κομπάρσο. Ε, λοιπόν όχι. Εσείς θέλετε και τον Παύλο και τον Χριστό και τον Χρυσόστομο και τον Ρωμανό το Μελωδό κομπάρσους στο επιδεικτικό θέατρο του ύποπτου διανοουμενισμού σας.

Η Εκκλησία δεν είναι μαγαζί στην εθνική για να μετέρχεται διαφημιστικών τρυκ προκειμένου να προσελκύσει πελάτες. Καλύτερα τρεις χριστιανοί και πεντακόσια άδεια καθίσματα, παρά πεντακόσιοι "ψαρεμένοι οπαδοί" και μια λειτουργία μασκαράτα. Δεν είμαστε προτεστάντες χτεσινοί που ζητάν θηράματα. Στους ανθρώπους δείχνουμε τα χέρια μας ανάπηρα ή γερά και κρίνουμε για να κριθούμε, για να μνημονεύσω τον ποιητή. Την φτώχεια μας την δείχνουμε. Για τον πλούτο μας (που στο κάτω δεν είναι δικός μας αλλα είναι παρακαταθήκη προς παράδοση), θα ντραπούμε ή θα απολογηθούμε; Θα νιώσουμε μειονεκτικά μπροστά σ'αυτόν που διψά γιατί έχουμε το νερό και θα στερήσουμε τον μαργαρίτη από τον πένητα για να μην τον θαμπώσουμε;Αυτά είναι παράλογα πράγματα.

Επιβιώσαμε 2000 χρόνια. Και δεδομένου ότι μαρτυρούντες και ομολογούντες επιβιώνουμε και όχι αλλιώς σας ευχαριστούμε που μας ξυπνάτε το μυαλό και την καρδιά και μας γεννάτε την διαρκή ανάγκη να γυρίζουμε στην πίστη.

Πάτερ αδερφέ, εσύ που έστειλες την επιστολή τί να πώ;! Μερικοί ξεχνούν πώς τα αξιώματα στην Εκκλησία είναι ευκαιρίες διακονίας όχι των υφισταμένων, αλλά των παρισταμένων στην σύναξη και επιδεικνύουν αυταρχικές συμπεριφορές. Δεν θα επιμείνω σ'αυτό, ότι ου γινώσκω τον άνθρωπο και μπορεί να τον αδικώ. Πάντως οφείλω να πώ πώς είμαι κατά της ανώνυμης καταγγελίας, όποιες και νά' ναι οι συνέπειες. Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε, δεδομένου πώς οι απειλές συνήθως παραμένουν στα λόγια.

Δείξτε θάρρος και κάνετε αυτό που υπαγορεύει η καρδιά σας και σε καλό θα βγεί γιατί στο κάτω κάτω επιμένω και δεν πάψω να το λέω, όπως και νά'χει: ο προϊστάμενος σας είναι εξόχως πνευματικός άνθρωπος, κάθε συνειδητός ορθόδοξος και τίμιος άνθρωπος οφείλει να το αναγνωρίσει.

http://iereasanatolikisekklisias.blogspot.com/
Shubik
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Shubik »

Η μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης αριθμεί λίγο περισσότερους από 130 ενεργούς κληρικούς. Από αυτούς οι 78 υπέγραψαν ένα κείμενο, στο οποίο υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να χρησιμοποιήσουν μεταφρασμένα αποσπάσματα στις ακολουθίες. Στην πράξη, στις περισσότερες ενορίες τελούνται οι ακολουθίες που όλοι γνωρίζουμε. Που βλέπετε λοιπόν την τρομοκρατία; Γιατί 50 κληρικοί δεν υπέγραψαν το κείμενο και ακόμα περισσότεροι ακολουθούν την παραδοσιακή λειτουργία; Αυτοί δεν τρομοκρατήθηκαν; Προφανώς οι συκοφάντες υποτιμούν τη νοημησύνη μας.
Άβαταρ μέλους
XRHSTOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από XRHSTOS »

γιατι ασχολουμαστε τόσο πολύ με αυτό το θέμα; δεν λέμε φυσικά να αλλάξει ολο το τυπικό αλλά αν πει κ μια αιτηση δική του δεν χάλασε κ ο κοσμος στις ατομικες προσευσες πως λεμε πολλες φορες οτι θελουμε... δεν λεω να λεει ειδικα την ωρα εκειη οτι θελει αλλα κ μια αιτηση διαφορετικη τι προβλημα να δημιουργησει;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”