Tα παγώνια για να εντυπωσιάσουν το ταίρι τους ανοίγουν διάπλατα τα φτερά τους και ξεδιπλώνουν όλη αυτή την πανδαισία χρωμάτων
Ε αφήστε και εμάς να αρέσουμε στο ταίρι μας όσοι έχουμε κι όσοι δεν έχουμε να βρούμε
Ε μα γιορτάδες μέρες μη το ένα μη το άλλο ,στον κόσμο μέσα ζούμε ,δεν είμαστε σε μοναστήρι
Δηλαδή βρε παιδιά με κάτι post ,δημιουργείτε μια πιεστική αγχωτική κατάσταση λες και ο Χριστιανισμός είναι όλος μια απαγόρευση
Εβαλα ένα πουλοβεράκι πράσινο , ε και ; θα πάω στη κόλαση επειδή δεν πήρα μαύρο ;
Κατά τη γνώμη μου το ντύσιμο δεν έχει απολύτως καμμιά σημασία.
Ο άνθρωπος που ντύνεται για να εκφράσει εγωισμούς, ή να κοροϊδέψει, ή να προκαλέσει, θα το κάνει όπως και αν είναι ντυμένος.
Και βέβαια θα το κάνει και σ'ένα σωρό άλλους τομείς, πολύ σημαντικότερους απ' το ντύσιμο.
Και βέβαια κανείς δεν θα κριθεί για το φαίνεσθαι, αλλά για το είναι του.
Επίσης ένας που ντύνεται με σπουδή και σεμνοτυφία μήπως "φανεί τίποτα", ίσως να σκανδαλίζεται ο ίδιος ή να σκανδαλίζει και τους άλλους, περισσότερο από έναν που ίσως να φορά κάτι πιό προκλητικό αλλά που το φορά με καθαρή καρδιά χωρίς νάχει κανέναν κακό σκοπό.
Επίσης κάποιοι μπορεί να θεωρούν σκανδαλιστικό, το εντελώς αντίθετο από αυτό που έχει κυριαρχήσει να θεωρείται ως τέτοιο.
Οσο για τα γούστα, ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαλέγει αυτό που του αρέσει, φτάνει κι' αυτό νάναι χωρίς εγωισμούς και ψέμματα.
Οπως έχουμε τις απόψεις μας επί θεμάτων ποικίλων, αυτονόητο είναι νάχουμε και το γούστο μας επί ενδυματολογικών θεμάτων.
Το να συζητάμε αν είναι σωστό να μας αρέσει αυτό που διαλέγουμε να φορέσουμε, είναι σαν να συζητάμε αν είναι σωστό να καταθέτουμε την άποψή μας στο φόρουμ.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
theodosis79 έγραψε:Μα δεν είπε κανείς το αντίθετο βρε Μάνο. Αυτά δεν πειράζουν. Αλλα είναι τα χειρότερα!
theodosis79
Αυτό με το ζιβάγκο εγώ το είπα. αλλά δεν αναφερόμουν στην γοητεία. αναφερόμουν στο ότι εγώ μπορεί να σκανδαλιστώ είτε ο άλλος φορά κάτι που τον αφήνει γυμνό είτε όχι. δεν αναφέρθηκα σημασιολογικά τουλάχιστον σε γοητεία σε ότι αφορά το ζιβάγκο. το τι θεωρούμε γοητεία και ποιός θα μας γοητευσει είναι καθαρά προσωπικό θέμα.
όπως είπε ο Παναγιώτης, σημασία έχει το τι είναι και όχι το τι φαίνεσθαι! συμφωνώ μαζί σου.
και αυτό είναι το σημαντικό που λες, ότι αλλού είναι τα χειρότερα και αλλού θα έπρεπε να ενοχλούμαστε.
lovethikg, νομίζω θα εξαρτηθεί το αν θα καείς στο πυρ το εξώτερον με τι θα το συνδιάσεις το πράσινο πουλοβερ!! να υποθέσω το χρώμα πράσινο είναι όντως και όντως απο τυχαία (ατυχέστατη) επιλογή και όχι από κάτι άλλο....!!!!!
πλάκα κάνω.
φόρα πασά μου ότι χρώμα θες.... το αν πάμε στην κόλαση απο άλλα θα κριθεί και όχι απο αυτό.
•«Η σεμνή αμφίεση των χριστιανών είναι μυριόλεκτο της Γραφής και της παραδόσεως δίδαγμα. Είναι καιρός να παρουσιάσουμε καθαρά και με ειλικρίνεια τη διδασκαλία της Εκκλησίας, ώστε να σταματήσει η διαρκώς διογκούμενη τάση να κάνουμε διευκολύνσεις και εκπτώσεις στα πνευματικά θέματα με αποτέλεσμα την εκκοσμίκευση...» (Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)
•«Θέλω οι γυναίκες να προσεύχονται με ενδυμασία σεμνή. Να στολίζουν τον εαυτό τους με αίσθημα εντροπής και σωφροσύνης» (Α΄Τιμ. 2, 9-10)
Κατά τη γνώμη μου δεν γίνεται τίποτα αν δεν υπάρχει πρώτα η εσωτερική σεμνότητα.
Ενας άνθρωπος εσωτερικά σεμνός δεν θα προκαλέσει ποτέ ή αν προκαλέσει θα το κάνει πάντοτε χωρίς να τόχει σκοπό και μόνο απέναντι σ' αυτούς που πάνε γυρεύοντας να προκληθούν.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
panagiotisspy έγραψε:Ας κοιτάξουμε πρώτα το δάσος και μετά το δέντρο.
Κατά τη γνώμη μου δεν γίνεται τίποτα αν δεν υπάρχει πρώτα η εσωτερική σεμνότητα.
Ενας άνθρωπος εσωτερικά σεμνός δεν θα προκαλέσει ποτέ ή αν προκαλέσει θα το κάνει πάντοτε χωρίς να τόχει σκοπό και μόνο απέναντι σ' αυτούς που πάνε γυρεύοντας να προκληθούν.
Συμφωνώ
Οταν η καρδιά είναι σεμνή πιστεύω ότι ακτινοβολεί έτσι κι αλλιώς σε όλο τον άνθρωπο και πλέον αυτός ο άνθρωπος παύει να σκανδαλίζει
ή μάλλον πάλι σκανδαλίζει ,αυτούς που θέλουν να κρίνουν έτσι κι αλλιώς ,είτε το σεμνό ντύσιμο είτε το άσεμνο
αν βλέπαμε όλοι μας την εσωτερική μας (α)σεμνότητα δεν θα μας ενοχλούσε και δεν θα μας σκανδάλιζε η σωματική γύμνια του αλλου γιατι δεν θα την "βλέπαμε".