Φίλε IonaIonas έγραψε:Φίλοι μου καλημέρα
Εδώ συζητάμε για να νοιώσουμε την αλήθεια και όχι για να κατισχύσουμεό ένας του άλλου.
Ο φίλος Ionath εαν δεν πείθεται σε μας και αν νομίζει ότι είναι ο μόνος που κατέχει την αλήθεια ας ακούσει τουλάχιστον και τους αγίους:
ΠΟΤΕ δεν έγραψα πουθενά ότι κατέχω την αλήθεια. Αρα ΨΕΥΔΕΥΣΑΙ
Πολύ περισσότερο δεν έγραψα πουθενά ότι ΜΟΝΟ εγώ κατέχω την αλήθεια!
Την αλήθεια την ψάχνω και θα την ψάχνω μέχρι να πεθάνω. Γιατί αν είχα βρεί και βιώσει την αλήθεια, η Αλήθεια θα με είχε καθαρίσει και θα μουνα Άγιος.
Στο δρόμο αυτό της αναζήτησης έκρινα σκόπιμο να ανοίξω τα μάτια και τα αυτιά μου σε κάθε μονοπάτι που βρήκα και διατείνεται ότι οδηγεί στην Αλήθεια.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο Θεός μέσα στην άπειρη αγάπη του έχει δώσει πολλούς δρόμους και άπειρες ευκαιρίες στους ανθρώπους για να Τον γνωρίσουν.
Δρόμους άλλους καλύτερους και άλλους χειρότερους ανάλογα πώς τους κατανόησαν οι άνθρωποι και πως τους προσάρμοσαν στην κουλτούρα τους.
Στην αναζήτηση αυτή έχω διαβάσει διάφορα βιβλία και κάθε ένα με προβληματίζει και μου προσθέτει κάτι λίγο στην αντίληψη που έχω για αυτό τον κόσμο.
Παντού συνάντησα ΟΜΟΙΑ πράγματα. ΙΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ. ίδια ανάγκη για επιστροφή στις ρίζες, στο Πατέρα Δημιουργό δηλαδή.
Δεν είμαι τυχαία χριστιανός επειδή με βάφτισαν μωρό. Λέω Χριστιανός απλά, χωρίς διακοσμητικά επίθετα. Είναι επιλογή μου γιατί πιστεύω στο Λόγο του Θεού, όπως φανερώθηκε μέσω του Ιησού Χριστού.
Δεν νοιώθω όμως ούτε καλύτερος, ούτε πνευματικότερος, ούτε αγιότερος, ούτε σοφώτερος από τους συνανθρώπους μου οποιασδήποτε θρησκείας.
Απεχθάνομαι και αηδιάζω με τον θρησκευτικό φανατισμό γιατί θεωρώ ότι είναι η ύψιστη υποκρισία και εγωισμός.
Ο Χριστός μου είπε: Αγάπα το Θεό σου και τον (οποιδήποτε) Συνάνθρωπό σου. Αυτό προσπαθώ.
Επίσης μου είπε: Εγώ είμαι η Οδός και Αλήθεια και η Ζωή. Αυτή η ελπίδα φωτίζει το σκοτάδι της ψυχής μου.
Τέλος βρίσκω αφάνταστα ΒΑΡΕΤΟ το να αραδιάζει ο καθένας αποσπάσματα από διάφορα κείμενα. Δεν το έχω κάνει ποτέ. Η λήψη πνευματικής τροφής είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.
Δεν υποστηρίζω κάτι με λόγια άλλων. Λέω τι καταλαβαίνω, τι νοιώθω, τι πιστεύω εγώ, απλά. Και αυτό νομίζω έχει σημασία. Τα κείμενα είναι εκεί και είναι διαθέσιμα για τον καθένα. Και πιστέψτέ με ο καθένας πιθανά τα κατανοεί διαφορετικά.
Α και να μη το ξεχάσω. Η υπογραφή στα μυνήματά μου είναι απόφθεγμα βουδιστικής διδασκαλίας. Δεν νομίζω να ενόχλησε κανέναν. :)
Με αγάπη για όλους, Γιάννης .