Συμπροσευχή(;)- Μία άποψη από το Πατριαρχείο

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Κλειδωμένο
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Για να σκεφτούμε και τα θετικά
Οχι τα θετικά μιας ένωσης με υποχωρήσεις της Ορθόδοξης παράδοσης .Οχι
Αλλά τα θετικά τέτοιων επισκέψεων
Η επίσκεψη γίνετε για ποιό λόγο ?
Για απλούς τουριστικούς ?
Ο Πάπας αλήθεια πήγε στην Αγιά Σοφιά ? οι γκρίζοι λύκοι ήταν εκεί ? πως αντέδρασαν ?
Διότι αυτή τη στιγμή μας αρέσει δε μας αρέσει αν γινόταν κάτι θα είχαμε όλη τη Δύση με το μέρος μας και η Τουρκία δε θα έμπαινε στην Ευρώπη ούτε το 3006

Κοίτα Μίσα μου εγώ δε το βλέπω από θρησκευτική άποψη
Από θρησκευτική άποψη είναι απαράδεκτο να φιλήσουν Ορθόδοξοι το χέρι του Καρδινάλιου Βίζεντζερ ( πως στο καλό τον λένε :lol: )
Αλλά το βλέπω πιο χμμμμ κοινωνικοπολιτικά το θέμα
Κακά τα ψέμματα υπάρχει αντίκτυπο και σε πολιτικό επίπεδο διότι όλη η Ευρώπη βλέπει ότι υπολογίζει ο Πάπας την Ελλάδα ( που κακά τα ψέμματα οι καθολικοί έχουν τη δύναμη στην Ευρώπη και όχι εμείς )
Μη πέσετε να με φάτε μιλάω πολιτικά
Yunan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Yunan »

Χαίρετε αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, εν Χριστώ αδερφοί

Επειδή νομίζω πως εκφράστηκαν, αν όχι όλες πάντως αρκετές απόψεις και σκέψεις, θα πρότεινα, εάν δεν υπάρχει αντίρρηση, να σταματήσουμε το διάλογο αυτόν εδώ, με την ευχή της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ Ημών και των υπολοίπων Χριστιανών, και την επιστροφή τους, αν και όταν ο Θεός το επιτρέψει, εις την Μίαν, Αγίαν και Καθολικήν Εκκλησία της Ορθοδόξου Πίστεως.

Ας δείξουμε εμπιστοσύνη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, κι εάν θέλουμε να έχουμε κριτική στάση απέναντί του, τουλάχιστον ας είναι χωρίς προκαταλήψεις, και με αγάπη.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ως Μητέρα Εκκλησία, στο Σταυρό που σηκώνει μας χρειάζεται όλους. Μας χρειάζεται σήμερα, και πολύ περισσότερο στα χρόνια που έρχονται. Ας το έχουμε στην προσευχή μας.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους σας, ζητώ συγνώμη εάν σκανδάλισα οποιονδήποτε.

Δεν είναι κακό να έχουμε διαφορετικές απόψεις, ειδικά όταν τις εκφράζουμε με αγάπη και σεβασμό προς τις απόψεις του αδελφού μας.

Με εκτίμηση, Yunan

Η Παναγία να’ναι πάντα μαζί μας
garoufalakis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

agglikaniki ekllisia

Δημοσίευση από garoufalakis »

:( δηλαδη εγο που παντρεφτικα με αγγλιδα( πολλιτικο)αρνουμε τον χριστο αρνουμε τιν 1 ομοουσια αγια τριαδα 8O η πρεπη να πιασο και να τησ πο με το ζορη ορθοδοξη ο φευγο καθος εδιξα το σεβασμο στο τη θελει να πηστευη :?
elpis o theos
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Μisha, πάλι με όλο το σεβασμό, τι ήθελες να κάνει ο Βαρθολομαίος, να του κάνει καβγά του Πάπα, να του τα χώσει ή να του κάνει σκηνή στην επίσκεψη; Πάντως μιας και ανέφερες πιέσεις από Ρωσσία, φαντάζεσαι να σκάγανε μύτη στην Πόλη τίποτα πιστές Ρωσσίδες με μαντήλες, να διαδηλώσουν μαζί με τις μουσουλμάνες ενάντια στον Πάπα;
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

vasilis_m21 έγραψε:Μisha, πάλι με όλο το σεβασμό, τι ήθελες να κάνει ο Βαρθολομαίος, να του κάνει καβγά του Πάπα, να του τα χώσει ή να του κάνει σκηνή στην επίσκεψη; ;
Σωστό κ αυτό
Αλλωστε στην Ελλάδα ήθελε να έρθει του το απαγορέψαμε νομίζω ( ή δε θυμάμαι καλά ? )
Στην Τουρκία ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ τέτοιο δικαίωμα μιας και δεν κάνουμε εμείς κουμάντο εκεί
Επίσης όπως προ είπα είναι ΚΑΙ πολιτικοί οι λόγοι
Θα μπορούσε βέβαια να αποφύγει την συνλειτουργία
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ναι, παίζουν και πολιτικοί λόγοι και αφόρητες πιέσεις. Για όσους τον έκριναν λέγοντας ότι τον προτιμούσαν πιο μαρτυρικό και αιματοβαμμένο ήρωα, ήθελα να πω παιδιά αν θέλετε μαρτύρια και ηρωισμούς, θυσιάστε τον εαυτό σας όχι τους άλλους. Στο φινάλε αν θέλετε να δείτε μαρτύρια και αντοχή στον πόνο, υπάρχουν show με αναστενάρηδες!! :wink:
Yunan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Yunan »

Χαίρετε αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, εν Χριστώ αδερφοί

Επειδή νομίζω πως εκφράστηκαν, αν όχι όλες πάντως αρκετές απόψεις και σκέψεις, θα πρότεινα, εάν δεν υπάρχει αντίρρηση, να σταματήσουμε το διάλογο αυτόν εδώ, με την ευχή της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ Ημών και των υπολοίπων Χριστιανών, και την επιστροφή τους, αν και όταν ο Θεός το επιτρέψει, εις την Μίαν, Αγίαν και Καθολικήν Εκκλησία της Ορθοδόξου Πίστεως.

Ας δείξουμε εμπιστοσύνη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, κι εάν θέλουμε να έχουμε κριτική στάση απέναντί του, τουλάχιστον ας είναι χωρίς προκαταλήψεις, και με αγάπη.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ως Μητέρα Εκκλησία, στο Σταυρό που σηκώνει μας χρειάζεται όλους. Μας χρειάζεται σήμερα, και πολύ περισσότερο στα χρόνια που έρχονται. Ας το έχουμε στην προσευχή μας.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους σας, ζητώ συγνώμη εάν σκανδάλισα οποιονδήποτε.

Δεν είναι κακό να έχουμε διαφορετικές απόψεις, ειδικά όταν τις εκφράζουμε με αγάπη και σεβασμό προς τις απόψεις του αδελφού μας.

Με εκτίμηση, Yunan

Η Παναγία να’ναι πάντα μαζί μας
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

vasilis_m21 έγραψε: παιδιά αν θέλετε μαρτύρια και ηρωισμούς, θυσιάστε τον εαυτό σας όχι τους άλλους. :
Πολύ έξυπνο μ'αρέσει
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Yunan έγραψε:Χαίρετε αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, εν Χριστώ αδερφοί

Επειδή νομίζω πως εκφράστηκαν, αν όχι όλες πάντως αρκετές απόψεις και σκέψεις, θα πρότεινα, εάν δεν υπάρχει αντίρρηση, να σταματήσουμε το διάλογο αυτόν εδώ,
Υπάρχει αντίρρηση
Δε καταλαβαίνω το λόγο γιατί επιμένεις να φιμωθεί ο διάλογος
Το θέμα ακόμα είναι προς συζήτησην.Ακόμα ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά τέτοιων επαφών
Εμαθα για τον Αγιο Μάρκο τον ευγενικό και πήρα θάρρος
Γιατί ?
Προς τι η παύση της συζήτησης ? όποιος σκανδαλίζετε μπορεί να μην το συζητάει άλλο ;)

Βασίλη έξυπνο όπως είπα αυτό που είπες αλλά κακά τα ψέμματα από αυτούς που κρατάνε τα ινία της Ιεραρχίας θέλεις να παλεύουν για τα γνήσια και Ορθόδοξα πιστεύω σου
Χωρίς να θέλω να πω κάτι για τον Πατριάρχη . Το ξαναλέω
Δεν μπορώ να κρίνω γιατί δεν ξέρω πολλά
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Καλά σίγουρα όλοι θα θέλαμε δυναμικές εκπροσωπήσεις. Ωστόσο, την αλήθεια ή έστω κάποια πιστεύω μπορεί να τα εκπροσωπήσει και ένας απλός άνθρωπος. Για παράδειγμα, η Μητέρα Τερέζα, η Ζαν ντ Αρκ δεν ήταν ηγέτες εκκλησίας ωστόσο και με την απλή ιδιότητα του πιστού ή με την ιδιότητα της μοναχής, εγιναν οι καλύτεροι διαφημιστές του καθολικισμού.
Γι' αυτό είπα ότι όποιος διαμαρτύρεται, μπορεί να θυσιάσει τον εαυτό του, αντί να απαιτεί να θυσιαστει ο άλλος.

Ynan, το θέμα δεν είναι καθόλου λήξαν,το θέμα έχει ζουμί, ο διάλογος έχει φουντώσει οπότε δεν θα το κόψουμε στο καλύτερο!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”