123 έγραψε: Δεν είναι απαραίτητο να κολυμπήσει στα βαθειά απ ευθείας. Γι αυτό του είπα να διαβάσει τον "αόρατο πόλεμο" αλλά ήδη τον απέρριψε. Και ξέρεις γιατί? Γιατί στάθηκε σε ένα δυο αράδες κι απέκλεισε όλο το βιβλίο.΄Αντίθετα θα έπρεπε να πάρει αυτό που του πάει περισσότερο και να το δουλέψει στο μυαλό του.![]()
![]()
χθες το βραδυ ,επιστρεφοντας σπίτι ,διάβαζα τον βίο του π.Πορφυρίου.
οταν ηταν νεος μοναχος στα Καυσοκαλύβια οι γερονταδες του του επεσημαναν:
"εκεινο το βιβλιο δεν θα το ανοιξεις καθολου.εισαι μικρος ακόμα και πρέπει να μαθεις ταπείνωση και υπακοη και μετά θα μπορείς να το διαβάσεις"
στις αρχες της διακονιας του ως πνευματικος εφαρμοζε κατα γραμμα τα επιτίμια του αγιου Νικοδημου.Επειτα καταλαβε πως έκανε λάθος.
ο άγιος Νικοδημος ήταν το πρωτο βιβλιο (ΑορατοςΠολεμοπς,Πνευματικα γυμνασματα και το "Ανθρωπος και θεανθρωπος" του π.Ιουστινου)που μου συνεστησε ενας αγιος γεροντας οταν τον πρωτογνωρισα.....
ειναι σπουδαια βιβλια,αλλα οχι για ολους.τα δανεισα παλιοτερα μεσα στον ζήλο μου σε καποιους και μου τα επεστρεψαν σε 2 μερες γιατι τρομαξαν με την αυστηρότητα τους!!!
ο Βασιλης πχ θα διαβαζα πιο ευχαριστα την γ.Γαβριηλια τωρα ή το "Ερωτος φύσις " του παπα Φιλοθεου Φάρου...ή το "Καταφύγιον Ιδεών" του Γιανναρα