Εναντίον της Τουρκίας!

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Yunan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Yunan »

Έτσι Μελπομένη μου!!!

Λοιπόν, Διαφήμιση δεν κάνω αλλά όποιος βρεθεί στην Πόλη να αναζητήσει το παρακάτω λουκουμάδικο, δίπλα σχεδόν στην μικρή κλειστή αγορά, (Misir Carsisi).

Μην αμελήσετε να ρωτήσετε για λουκουμάκι σύκου γεμιστό με καρύδι...

Εικόνα
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

"Αγαπώ πολύ την Πατρίδα μου και λυπούμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες. Η λέξη "Έλληνας" δεν αποδίδει φυλετισμό. Η λέξη "Έλληνας" αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων. Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμαστε Θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά."
(Γέροντας Παΐσιος)

Όποιος μου καταλογίζει - ειρωνικά - αυτά που έχει μέσα του, έχω να πω ας τα κρατήσει για τον εαυτό του.
Από την στιγμή που ο πατριωτισμός έγινε αμαρτία, τότε τι να πω...
Είναι και Σαρακοστή... 8)
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Εναντίον της Τουρκίας!

Δημοσίευση από filtor »

lovethink έγραψε:
filtor έγραψε:Δεν προτείνω να τους μιμηθούμε σε καφρίλα - αλίμονο! - απλά ας συμπεριλάβουμε την ομάδα στις προσευχές μας και ας ευχηθούμε μόνο να κερδίσει :lol:
Nα ρωτήσω
Μπορώ να προσευχηθώ και για την ΑΕΚ ?
Και κάτι νουμεράκια του Τζόκερ άμα είναι
Επίσης να προσευχηθώ να βρω τη Βαλίτζα στον Φερεντίνο ?

Υπέρ Μπάσκετ και Βόλευ Υπερ Τέννις και Ράγκμπυ
Αμήν

Να'σαι καλά βρε Filtor με έκανες και χαμογέλασα
Χαίρομαι που σε κάνω να χαμογελάς. :lol:
Πάντως είσαι γενναιόδωρος δεν μπορώ να πω...
Σε ανταμοιβή του χαμόγελου - εγώ ο ανόητος - που σου πρόσφερα, εσύ με την αδίστακτη διαστρέβλωση των λόγων μου θα με αγιάσεις και δεν το αξίζω!...
taje
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από taje »

Το κείμενο που θα παραθέσω μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να το αναζητήσει στον 3 τόμο της Πάπυρος Larousse Britannica(στην νέα έκδοση που διατίθεται εδώ και λίγο καιρό μέσω των περιπτέρων) και ο συντάκτης του είναι ο κύριος Ιωακείμ Παπάγγελος(διδάκτορας αρχαιολογίας,αν δεν κάνω λάθος):

"...Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο,μετά την κατάληψη της Μακεδονίας από τα γερμανικά στρατεύματα,τα είκοσι μοναστήρια του Αγίου Όρους ζήτησαν από τον Χίτλερ να θέσει υπό την προστασία του το Όρος(16/29 Απριλίου 1941)..."

Γιατί δεχθήκαν,ουσιαστικά,να δηλώσουν υποταγή στον κατακτητή και δεν προτιμήσαν να πεθάνουν για την ελευθερία και την πίστη τους?
Φυσικά και δεν κρίνω την απόφαση τους ως εσφαλμένη καθώς μάλλον και εγώ το ίδιο θα έπραττα.Όμως όλοι εσείς που δηλώνετε πρόθυμοι να πεθάνετε αντί να υποδουλωθείτε τι έχετε να σχολιάσετε?
Δούλοι είμαστε του Θεόυ και υποχρέωση μας είναι να ακολουθούμε το Ευαγγέλιο,το οποίο ως μεγίστη αρετή ορίζει την αγάπη(τόσο μέσω του λόγου του Κυρίου μας"...αγαπάτε τους εχθρούς ημών...",όσο και μέσω των λόγων του θεόπνευστου Παύλου "..μείζον δε τούτων η αγάπη") και να ζούμε σύμφωνα με το παράδειγμα που μας παρέδωσαν με τον βίο τους,οι απόστολοι,οι προφήτες,οι μάρτυρες και οι άγιοι μας.
Κανείς δεν είναι τέλειος,ούτε στο Άγιο Όρος,πόσο μάλλον όσοι χειρίζονται τις τύχες των λαών,άνθρωποι δεμένοι με τον κόσμο τούτο.Δέχομαι την υπέρμετρη αγάπη για την πατρίδα,όμως δεν δέχομαι το μίσος για κανέναν(ακόμα και ο Σοφοκλής αιώνες πριν έγραφε "δεν γεννήθηκα για να μισώ αλλά για να αγαπώ").Δεν είμαστε ανώτεροι από κανέναν λαό,αλλά ούτε και κατώτεροι από κανέναν.Πάνω από τους λαούς βρίσκονται οι άνθρωποι,με τις αιώνιες ψυχές τους,σε αντίθεση με τα έθνη που κάποτε θα καταργηθούν.Κανένας ηγέτης κανενός κρατός δεν σκέφτεται πατριωτικά,και όποιος πιστεύει το αντίθετο ας ανατρέξει στην σύγχρονη ιστορία.Πως μπορεί να είναι πατριώτης και άνθρωπος του Θεού κάποιος που επιτρέπει να μεγαλώνει η ψαλίδα μεταξύ των φτωχών και των πλουσίων?Πως μπορεί να αγαπάει την πατρίδα του και τους κατοίκους αυτής
κάποιος που στηρίζεται οικονομικά για να εκλεγεί από τους πλουτοκράτορες και από τις ξένες κυβερνήσεις?Πως μπορεί να είναι πατριώτης κάποιος που επιτρέπει σε γέρους ανθρώπους να ζουν με 150 και 200 ευρώ,την ίδια ώρα που ο ίδιος ψηφίζει την αύξηση των αποδοχών του και ας προέρχεται από ευκατάστατη οικογένεια?
Αυτοί οι πολιτικοί θα μας οδηγήσουν σε πόλεμο.Για καμία πατρίδα,απλά για το συμφέρον τους.
Ξυπνάτε επιτέλους!

Άντε θύμα, άντε ψώνιο άντε σύμβολο αιώνιο αν ξυπνήσεις , μονομιάς θάρθει ανάποδα ο ντουνιάς

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ,ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΟΣ,ΟΥΤΕ ΚΕΝΤΡΩΟΣ,ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ!
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

silver έγραψε:Ο Lovethink έγραψε :

Τα ίδια σ........... να μη πω τη λέξη , είμαστε όλοι

Αν νομίζεις ότι τα τέκνα της έπαγγελίας, που θα κληρονομήσουν τον Παράδεισο και τα τέκνα του διαβόλου, που θα εισέλθουν στην αιώνια κόλαση, είναι τα ίδια σ....... τότε έχεις, ίσως, ακόμη καιρό, κάνε στροφή 180 μοιρών, κλάψε, θρήνησε, άλλαξε ζωή, και ζήτα το έλεός Του. Ο Κύριος είναι φιλέσπλαχνος, θέλει δε πάντας ανθρώπους σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν.

».[/b]
Δεν κάνεις μια μικρή αυτοκριτική για να δεις πόσο βαρεμένος είσαι ?
Ακου κάτι για να ξηγούμαστε
Εγώ είμαι ζόρικο παιδί
Είμαι ντόμπρος και δεν θα γυρίσω να πω τα κλασσικά "εγώ είμαι ο πιο αμαρτωλός από όλους εγώ αχ συγνώμμη που εκείνο που το άλλο που εκείνο "
Θέλω όταν λέω είμαι ΒΛΑΚΑΣ να το ΠΙΣΤΕΥΩ και όχι να το λέω για να δείξω ταπεινός
Ακουμε λοιπόν καλά
α) να προσέχεις τι γράφει ο άλλος και να μη βγάζεις συμπεράσματα
Οταν είπα ότι τα ίδια σ.... είμαστε όλοι , εννοώ ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη και δεν σκύβουμε ταπεινά το κεφάλι να καταλάβουμε πόσο μικροί είμαστε και κάνουμε πολέμους και μισούμε ανθρώπους
Δεν εννοούσα τους ΑΓΙΟΥΣ ανθρώπους και αν θίχτηκες επειδή νιώθεις ότι είσαι άγιος ή αν είσαι όντως άγιος τότε συγνώμμη

Αλλά την γνώμη μου την κρατώ
Ναι δεν είμαστε τόσο βάρβαροι όπως οι Τούρκοι
Σίγουρο
Ούτε είμαστε τόσο κουτοπόνηροι όπως οι Αλβανοί
Ούτε είμαστε τόσο θερμοί όπως οι Ιταλοί
Ούτε είμαστε τόσο Αυταρχικοί όπως οι Γερμανοί
Ούτε είμαστε τόσο ψυχροί όπως οι Νορβηγοί
Ο κάθε λαός έχει τις δικές του ρίζες και τα δικά του χαρακτηριστικά σε γενικές γραμμές
Αλλά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , ας μην κάνουμε χειρότερα από τους Εβραίους και νομίζουμε πια πως εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ο ΜΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και πως αξίζει να ΧΥΘΕΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΑΙΜΑ για να νιώσουμε την ηδονή της νίκης ή ότι ξαναπήραμε την Αγιά Σοφιά

Και γενικώς τα λόγια πίσω από έναν υπολογιστή τα απεχθάνομαι όταν είναι επαναστατικά γιατί είναι ψεύτικα από τη φύση τους
Οσο δίπλα σου έχεις ένα ποτήρι αναψυκτικό , δεν δέχομαι επαναστατικά λόγια πίσω από έναν υπολογιστή ούτε για ειρήνη ούτε για πόλεμο

Filtro ευχαριστώ για την διπλωματική και πονηρή σου απάντηση

(Παιδιά συνέλθετε , έχει χαλάσει η παρέα η παλιά . Πέφτει πολύ εχθρική διάθεση νιώθω )
Μην είστε τόσο φιλοπολεμικοί
ΨΥΧΕΣ είναι όλοι οι άνθρωποι

Οσο για το "κλάψε, θρήνησε, άλλαξε ζωή," δεν θα μου πεις ΕΣΥ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ τι θα κάνω εγώ στη δική μου ζωή γιατί δεν έχεις την παραμικρή ιδέα ΑΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΣΟ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ
Για αυτό θα σε παρακαλέσω ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ προτροπές

Ευχαριστώ και σε παρακαλώ Σαρακοστιάτικα μη με συγχίσεις πάλι
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Φτου γκαντεμιά
Βγάλανε το EDIT :lol:
Καλά το βαρεμένος το παίρνω πίσω ( τουλάχιστον το πολύ ) :lol: :lol: :lol: :lol:

Ουφ θέλω πίσω τον Μίσα , την Πόπη , την 123 που πήγαν όλοι ? :(
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Εναντίον της Τουρκίας!

filtor έγραψε:
lovethink έγραψε:
filtor έγραψε:Δεν προτείνω να τους μιμηθούμε σε καφρίλα - αλίμονο! - απλά ας συμπεριλάβουμε την ομάδα στις προσευχές μας και ας ευχηθούμε μόνο να κερδίσει :lol:
Nα ρωτήσω
Μπορώ να προσευχηθώ και για την ΑΕΚ ?
Και κάτι νουμεράκια του Τζόκερ άμα είναι
Επίσης να προσευχηθώ να βρω τη Βαλίτζα στον Φερεντίνο ?

Υπέρ Μπάσκετ και Βόλευ Υπερ Τέννις και Ράγκμπυ
Αμήν

Να'σαι καλά βρε Filtor με έκανες και χαμογέλασα
Χαίρομαι που σε κάνω να χαμογελάς. :lol:
Πάντως είσαι γενναιόδωρος δεν μπορώ να πω...
Σε ανταμοιβή του χαμόγελου - εγώ ο ανόητος - που σου πρόσφερα, εσύ με την αδίστακτη διαστρέβλωση των λόγων μου θα με αγιάσεις και δεν το αξίζω!...
Ελα μωρέ πιά
Ξινίλα πιά ....... αμάν . Μάθετε να κάνετε και λίγο χιούμορ
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

O Αδελφός έγραψε :
Ειδικά όταν το λένε γυναίκες που δεν πάνε στο πόλεμο
Κανείς μας δεν δικαιούται να ξεχνά την τεράστια συμβολή της Ελληνίδας στους εθνικούς αγώνες. Σε χρόνια δύσκολα, η απελευθέρωση της πατρίδας και η διάσωση της ελληνικής φυλής, υπήρξε η μόνη της μέριμνα. Οι Ελληνίδες με κάθε τρόπο, στην πόλη ή στο βουνό, στα χωριά, στα χαρακώματα ή τα μετόπισθεν επετέλεσαν το καθήκον τους και δείχνοντας απαράμιλλο ηρωισμό κατέγραψαν τις δικές τους σελίδες δόξας και μεγαλείου.

============
Πέντε απο σας θα καταδιώκουν εκατόν εχθρούς και εκατόν από σας θα καταδιώκουν αναριθμήτους (Λευ-ιτικόν κστ:8 ).

Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...(Θ. Κολοκοτρώνης 1821).

Ο νοών νοείτω.........
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

Προς διευκόλυνσίς σας, ο Silver είναι γένους αρσενικού.

O taje έγραψε :
ο Θεός,σύμφωνα με το σχέδιο Του που ούτε εγώ,ούτε εσύ,ούτε κανείς δεν δύναται να γνωρίσει και να κατανοήσει
Ο Θεός δεν μας θέλει διαρκώς νικητές
Τελικά με ποιούς είναι ο Θεός?
Με Όλους και όσα επιτρέπει τα επιτρέπει για καλό όλων.
Στη πρώτη σου πρόταση, ουδείς γνωρίζει τα του Θεού !
Στη δεύτερή σου πρόταση βλέπω να είσαι καλώς γνώστης του θελήματος του Θεού !
Στη τρίτη σου πρόταση, με τη φόρα που έχεις πάρει, έγινες σχεδόν απόλυτος γνώστης της θελήσεως του Θεού !

Όσα ισχυρίζεσαι περί Θείας Πρόνοιας
Εσύ αδελφέ, δεν δέχεσαι το δόγμα της Προνοίας ;
Ας σταματήσει η υποκρισία περί περιούσιου λαού.
Εσύ, δεν δέχεσαι την ύπαρξη του περιούσιου λαού; Και αν δεν είναι οι Ορθόδοξοι, ο περιούσιος λαός, μπορείς να μας πείς ποιός λαός είναι;
Εμείς οι Ορθόδοξοι, εις Αυτόν αμαρτάνουμε, αλλά και Αυτόν ορθοδόξως, λατρεύουμε!
Περάστε μία βόλτα από τα ψητοπωλεία και τα σουβλατζίδικα και δείτε την κίνηση τους τώρα την Σαρακοστή
Απάντηση :
τω δε εργαζομένω ο μισθός ου λογίζεται κατά χάριν αλλά κατά οφείλημα, τω δε μη εργαζομένω, πιστεύοντι δε επί τον δικαιούντα τον ασεβή, λογίζεται η πίστις αυτού εις δικαιοσύνη (Ρωμ. Δ:4).
Οι διαφορετικές απόψεις δεν επιτρέπονται από ότι φαίνεται στο χριστιανικό αυτό site.
Ενώ εδώ μέμφεσαι το χριστιανικό ήθος μου, γράφεις :
Γέμισε το σαιτ με Κολοκοτρώνηδες και Μπουμπουλίνες των πλήκτρων
ήτοι : είπε ο όνος τον πετεινό κεφάλα !

===============
Πέντε απο σας θα καταδιώκουν εκατόν εχθρούς και εκατόν από σας θα καταδιώκουν αναριθμήτους (Λευ-ιτικόν κστ:8 ).

Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...(Θ. Κολοκοτρώνης 1821).

Ο νοών νοείτω.........
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Βρε Silver αγοράκι μου γλυκό μην έχεις τόσο άγχος οκ
Και όσοι τρώνε σουβλάκια μπορεί να έχουν καλύτερη καρδιά από εμένα ή εσένα που δεν τρώς/με
Και νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες , και όσοι ήρθατε την ενάτη (δεν εννοεί θέση στη Eurovision φαντάζομαι ) και όσοι ήρθατε (δεν θυμάμαι τι λέει πιο πριν )
Δεν ξέρω έχω την αίσθηση πως το φόρουμ δεν είναι πια γλυκό και φιλικό αλλά κάποιοι το έχουν δει λίγο ως ΚΥΡΗΓΜΑΤΙΕΣ ως ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ
Δεν ξέρω αλλά κάπου με χαλάει το να προσβάλει κάποιος τον άλλον αν δεν έχει το δικό του κατά τη γνώμη του πάντα πνευματικό επίπεδο
Λέμε για τον Πάπα αλλά τελικά πολλοί άνθρωποι την έχουν δει αντιπρόσωποι και εκπρόσωποι κτλπ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”