[quote="Dimitris39"]
On the 20th of July demonstrations

Είμαστε υπερήφανοι για την ομογένεια σε όλο τον κόσμο, και ιδιαίτερα συγκινημένοι που, παρ’ όλο που ζουν σε άλλες χώρες και μακρυά από την Ελλάδα, όχι μόνο δεν ξεχνούν, αλλά υπενθυμίζουν και σε μάς τους Έλληνες που ζούμε στην πατρίδα, όχι μόνο ότι πρέπει να θυμόμαστε, αλλά και ότι ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Αυτό θα είναι η δύναμή μας. Μπράβο στην ομογένεια!… Και ντροπή σε μάς!!!
Μπράβο πραγματικά στην ομογένεια.
Και μην ξεχνάμε πως αυτοί οι άνθρωποι και την πατρίδα νοσταλγούν και πάντα την μνημονεύουν και την υπερασπίζονται και πατρίδα- κατά κάποιο τρόπο- δεν έχουν. Εκεί στο εξωτερικό, οι ντόπιοι τους θεωρούν Ελληνες και τους βλέπουν με "μισό μάτι". Και όταν έρχονται εδώ, εμείς με την σειρά μας, τους θεωρούμε ξένους.
Δεν θα ξεχάσω τα λόγια του εκ Βορείου Ηπείρου καταγόμενου Ολυμπιονίκη μας Πύρρου Δήμα, που είχε πει ότι: "Στην Αλβανία με έλεγαν βρωμοέλληνα και όταν ήρθα στην Ελλάδα όλοι με φώναζαν βρωμοαλβανό".
Ας πάρουμε λοιπόν τα "φώτα" της ομογένειας, μπας και δούμε κανένα καλό.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.