Οι παλιοί μας φίλοι
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Οι παλιοί μας φίλοι
Τι δουλειά έχει ο Mark Knopfler με τους Turtles; Ο Μαρκ ήταν ο αρχηγός και κιθαρίστας των Dire Straits, μια δεκαετία αργότερα!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
νόκ νόκ... who's there?aposal έγραψε:Τι δουλειά έχει ο Mark Knopfler με τους Turtles; Ο Μαρκ ήταν ο αρχηγός και κιθαρίστας των Dire Straits, μια δεκαετία αργότερα!
Για το τραγούδι των Dire Straits Sultans of Swing ήταν αυτό το σχολιάκι... monsieur!
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

νοκ, νοκ... who's there?
Η παραρτήρησή μου δεν απευθυνόταν σε σένα ...mademoiselle!
Η παραρτήρησή μου δεν απευθυνόταν σε σένα ...mademoiselle!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Carlos Santana – Jingo
Κι επειδή τα πνεύματα πρέπει να ξυπνάνε πότε-πότε, ας ακούσουμε το περίφημο Jingo των Santana. Το συγκρότημα του Carlos πρωτοεμφανίστηκε στην περίφημη rock συναυλία του Woodstock, τον Αύγουστο του 1969 και εκεί τραγούδησε τρία κομμάτια που συμπεριλήφθηκαν στο πρώτο τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε λίγο αργότερα με τίτλο το όνομά τους. Τα: Evil ways, soul sacrifice και το ορχηστρικό Jingo.
Το τελευταίο βασίστηκε σε ένα ρυθμικό πρότυπο του Νιγηριανού καλλιτέχνη Babatunde Olatunji. Οι μόνοι στίχοι που ακούγονται είναι οι τρεις συλλαβές: Jin-Go-Ba, οι οποίες στην πραγματικότητα δεν σημαίνουν τίποτε.
Απολαύστε τον εξωτικό ρυθμό του τραγουδιού με τα περίφημα κρουστά τα οποία παίζουν οι Michael Carabello's (simple conga lick), Michael Shrieve (ο εκπληκτικός 18χρονος ντράμερ) και ο Jose Chepito Areas (second set of congas), που μόνον ο Carlos ήξερε να δένει τόσο όμορφα με τη rock μουσική και τα δικά του ονειρεμένα κιθαριστικά σολαρίσματα.
Κι επειδή τα πνεύματα πρέπει να ξυπνάνε πότε-πότε, ας ακούσουμε το περίφημο Jingo των Santana. Το συγκρότημα του Carlos πρωτοεμφανίστηκε στην περίφημη rock συναυλία του Woodstock, τον Αύγουστο του 1969 και εκεί τραγούδησε τρία κομμάτια που συμπεριλήφθηκαν στο πρώτο τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε λίγο αργότερα με τίτλο το όνομά τους. Τα: Evil ways, soul sacrifice και το ορχηστρικό Jingo.
Το τελευταίο βασίστηκε σε ένα ρυθμικό πρότυπο του Νιγηριανού καλλιτέχνη Babatunde Olatunji. Οι μόνοι στίχοι που ακούγονται είναι οι τρεις συλλαβές: Jin-Go-Ba, οι οποίες στην πραγματικότητα δεν σημαίνουν τίποτε.
Απολαύστε τον εξωτικό ρυθμό του τραγουδιού με τα περίφημα κρουστά τα οποία παίζουν οι Michael Carabello's (simple conga lick), Michael Shrieve (ο εκπληκτικός 18χρονος ντράμερ) και ο Jose Chepito Areas (second set of congas), που μόνον ο Carlos ήξερε να δένει τόσο όμορφα με τη rock μουσική και τα δικά του ονειρεμένα κιθαριστικά σολαρίσματα.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Για τους παλιούς καλούς μας φίλους, που πιθανόν να μην τους ξαναακούσουμε, διαβάσουμε, δούμε. Το τραγούδι του Carlos είναι από τα πλεον αγαπημένα μου...
Πολύ καλό σχόλιο monsieur Aposal:"""...εξωτικό ρυθμό του τραγουδιού με τα περίφημα κρουστά.......που μόνον ο Carlos ήξερε να δένει τόσο όμορφα με τη rock μουσική και τα δικά του ονειρεμένα κιθαριστικά σολαρίσματα."""
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ας συνεχίσουμε στον ιδιο περιπου ρυθμο
για ολους τους φίλους καινούριους και παλιούς.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Για όλους τους φίλους μας
Runaway - Del Shannon
Runaway - Del Shannon
Απίθανο Τούλα μου! Πού το ξετρύπωσες!!! Καλά αυτή η "ψεύτικη" είναι όλλλα τα λεφτά!
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σ' το 'πα και σ' το ξαναλέω....
Παραδοσιακό....
Στο ‘πα και στο ξαναλέω
στο γιαλό μην κατεβείς
κι ο γιαλός κάνει φουρτούνα
και σε πάρει και διαβείς
Κι αν με πάρει που με πάει
κάτω στα βαθιά νερά
κάνω το κορμί μου βάρκα
τα χεράκια μου κουπιά
το μαντήλι μου πανάκι
μπαινοβγαίνω στη στεριά
Στο ‘πα και στο ξαναλέω
μη μου γράφεις γράμματα
γιατί γράμματα δεν ξέρω
και με πιάνουν κλάματα....
Παραδοσιακό....
Στο ‘πα και στο ξαναλέω
στο γιαλό μην κατεβείς
κι ο γιαλός κάνει φουρτούνα
και σε πάρει και διαβείς
Κι αν με πάρει που με πάει
κάτω στα βαθιά νερά
κάνω το κορμί μου βάρκα
τα χεράκια μου κουπιά
το μαντήλι μου πανάκι
μπαινοβγαίνω στη στεριά
Στο ‘πα και στο ξαναλέω
μη μου γράφεις γράμματα
γιατί γράμματα δεν ξέρω
και με πιάνουν κλάματα....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.