Το ντύσιμο (αμφίεση) απο χριστιανικής απόψεως...
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Andreasmas
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Το ντύσιμο (αμφίεση) απο χριστιανικής απόψεως...
Α΄καθολικής επιστολής Πέτρου.
Κεφ.Γ΄
Κεφ.Γ΄
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
Ας αναρωτηθούμε πως θα μας ήθελε ο Θεός ντυμένους κι αν κάθε φορά που βγαίνουμε έξω και Τον συναντούσαμε, θα θέλαμε πραγματικά να μας δει. Η κοσμική μας ζωή, αρκετές φορές μας οδηγεί να κάνουμε πράγματα που δεν τα θέλει ο Κύριος, όπως το προκλητικό ντύσιμο. Διαλέγουμε τον φαρδύ και αρεστό δρόμο στους πολλούς, που οδηγεί τους ανθρώπους στην κόλαση.
Στενή και τεθλιμμένη η οδός η απάγουσα εις την ζωήν. Είτε το θέλουμε είτε όχι έτσι είναι...
Πρέπει να προσπαθούμε να καθαρίζουμε την ψυχή μας, την καρδιά και το νου μας. Κι αν το μέσα μας είναι καθαρό και το έξω θα είναι καθαρό. Υπάρχουν υποκριτές (πρώτη εγώ) που κάνουν το έξω να φαίνεται καθαρό, αλλά το μέσα το αφήνουν ακάθαρτο. Τους ανθρώπους μπορούμε να τους ξεγελάσουμε, αλλά στα μάτια του Θεού τίποτα δεν μένει κρυφό.
Στενή και τεθλιμμένη η οδός η απάγουσα εις την ζωήν. Είτε το θέλουμε είτε όχι έτσι είναι...
Πρέπει να προσπαθούμε να καθαρίζουμε την ψυχή μας, την καρδιά και το νου μας. Κι αν το μέσα μας είναι καθαρό και το έξω θα είναι καθαρό. Υπάρχουν υποκριτές (πρώτη εγώ) που κάνουν το έξω να φαίνεται καθαρό, αλλά το μέσα το αφήνουν ακάθαρτο. Τους ανθρώπους μπορούμε να τους ξεγελάσουμε, αλλά στα μάτια του Θεού τίποτα δεν μένει κρυφό.
«Πάροικος εγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ. Μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς Σου»
-
Andreasmas
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τέλειο !!!polina έγραψε:Ας αναρωτηθούμε πως θα μας ήθελε ο Θεός ντυμένους κι αν κάθε φορά που βγαίνουμε έξω και Τον συναντούσαμε, θα θέλαμε πραγματικά να μας δει. Η κοσμική μας ζωή, αρκετές φορές μας οδηγεί να κάνουμε πράγματα που δεν τα θέλει ο Κύριος, όπως το προκλητικό ντύσιμο. Διαλέγουμε τον φαρδύ και αρεστό δρόμο στους πολλούς, που οδηγεί τους ανθρώπους στην κόλαση.
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
-
nikoletap
- Συστηματικός Αποστολέας

Θα συμφωνήσω με την Πωλίνα. Το ντύσιμο παίζει μεγάλο ρόλο στη σωτηρία μας, είτε το θέλουμε είτε όχι! Δεν γίνεται να πηγαίνουμε στο ναό σεμνοί και ταπεινοί και μόλις φύγουμε να φοράμε ρούχα άσεμνα και προκλητικά. Άλλωστε όπως είπε και ο Παύλος "η γυναίκα δεν πρέπει να φοράει ανδρικά ρούχα και ο άνδρας γυναικεία". Και αυτό ισχύει στους αιώνες!
Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις που το επάγγελμα κάποιου δεν του επιτρέπει να τηρήσει αυτόν τον κανόνα (για γυναίκες μιλάω), ή κάποιες άλλες περιστάσεις στη ζωή που θα πρέπει να φορέσει παντελόνι ή φόρμα. Τότε το συζητάει με τον Πνευματικό της και μαζί βρίσκουν τη λύση.
Πάντως θεωρώ οτι οι άντρες έχουν λιγότερα προβλήματα. Δεν νομίζω κανένας να θέλει να φορέσει φούστα; χαχαχα
Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις που το επάγγελμα κάποιου δεν του επιτρέπει να τηρήσει αυτόν τον κανόνα (για γυναίκες μιλάω), ή κάποιες άλλες περιστάσεις στη ζωή που θα πρέπει να φορέσει παντελόνι ή φόρμα. Τότε το συζητάει με τον Πνευματικό της και μαζί βρίσκουν τη λύση.
Πάντως θεωρώ οτι οι άντρες έχουν λιγότερα προβλήματα. Δεν νομίζω κανένας να θέλει να φορέσει φούστα; χαχαχα
Τί ανταποδώσω τω Κυρίω περί πάντων, ών ανταπέδωκέ μοι;
Μιλάμε για το θέμα "γυναίκα" και παντελόνι ;nikoletap έγραψε: Άλλωστε όπως είπε και ο Παύλος "η γυναίκα δεν πρέπει να φοράει ανδρικά ρούχα και ο άνδρας γυναικεία". Και αυτό ισχύει στους αιώνες!
α
Μα κελεμπίες φορούσαν την παλιά εποχή ,στην πορεία των χρόνων φορούσαν φουστανέλες
πότε το παντελόνι καθιερώθηκε ως ανδρικό ένδυμα;
Η Εκκλησία απαγορεύει το παντελόνι ή το ετερόφυλο ένδυμα ;
Καλή Σαρακοστή
-
Andreasmas
- Κορυφαίος Αποστολέας

-
nikoletap

lovethink έγραψε:nikoletap έγραψε: Άλλωστε όπως είπε και ο Παύλος "η γυναίκα δεν πρέπει να φοράει ανδρικά ρούχα και ο άνδρας γυναικεία". Και αυτό ισχύει στους αιώνες!
αΜιλάμε για το θέμα "γυναίκα" και παντελόνι ;
Μα κελεμπίες φορούσαν την παλιά εποχή ,στην πορεία των χρόνων φορούσαν φουστανέλες
πότε το παντελόνι καθιερώθηκε ως ανδρικό ένδυμα;
Η Εκκλησία απαγορεύει το παντελόνι ή το ετερόφυλο ένδυμα ;
Η Εκκλησία δεν απαγορεύει τίποτα, απλά λέει οτι σωστό είναι το κάθε φύλο να φορά τα δικά του ρούχα για να μπορούν να ξεχωρίζουν. Στην σημερινή εποχή λοιπόν τέτοιο ρούχο είναι το παντελόνι. Ακόμα και όταν φορούσαν κελεμπίες, άλλη ήταν για τους άνδρες και άλλη για τις γυναίκες.
Ο Παύλος επίσης κάνει λόγο για τα μαλλιά των γυναικών (ότι πρέπει να είναι μακριά), ενώ για τον άντρα πρέπει να είναι κοντά (Κεφ.ια',στιχ.14).
Αυτά βέβαια τα ακολουθεί ο καθένας κατά την δύναμή του και με τις συμβουλές πάνω απ΄όλα του Πνευματικού του.
-
nikoletap

Αντρέα πολύ σωστό το βίντεο!
Και σήμερα άλλα παντελόνια είναι για τις γυναίκες κι άλλα για τους άντρεςnikoletap έγραψε: Η Εκκλησία δεν απαγορεύει τίποτα απλά λέει οτι σωστό είναι το κάθε φύλο να φορά τα δικά του ρούχα για να μπορούν να ξεχωρίζουν. Στην σημερινή εποχή λοιπόν τέτοιο ρούχο είναι το παντελόνι. Ακόμα και όταν φορούσαν κελεμπίες, άλλη ήταν για τους άνδρες και άλλη για τις γυναίκες.
Εντάξει δεν θα ζαλίσω και τον πνευματικό μου για να μου πει πως να κουρέψω τα μαλλιά μουΟ Παύλος επίσης κάνει λόγο για τα μαλλιά των γυναικών (ότι πρέπει να είναι μακριά), ενώ για τον άντρα πρέπει να είναι κοντά (Κεφ.ια',στιχ.14).
Αυτά βέβαια τα ακολουθεί ο καθένας κατά την δύναμή του και με τις συμβουλές πάνω απ΄όλα του Πνευματικού του
Οσο αφορά το θέμα κάλυμα γυναικός (κατά την διάρκεια της προσευχής) πότε καταργήθηκε ;
Θέλω να πω ότι τόσα κηρύγματα κάθε Κυριακή ,τόσα θέματα ατέλειωτα και μάλιστα και θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την θρησκεία (πχ πολιτικά) δεν έχω
ακούσει ποτέ κάποιον ιερέα να κάνει κήρυγμα και να ζητά από τις γυναίκες να φοράνε κάλυμμα στη κεφαλή κατά την ώρα της λειτουργίας
Αυτό σημαίνει τι ; ότι δεν νοιάζει τους ιερείς τι είπε ο Απόστολος Παύλος; AN EINAI ΔΥΝΑΤΟΝ ! είναι αδιανόητο και να το σκεφτούμε
Αρα οι κοινωνίες αλλάζουν και κάποιος λόγος θα υπάρχει
Δεν γνωρίζω καλά τα εκκλησιαστικά ,δεν γνωρίζω αν βγήκε ποτέ κάποια εγκύκλιος κατά ή υπέρ της μαντήλας στην κεφαλή των γυναικών
Οσο αφορά τα μαλλιά ..... ο Χριστός είχε μακριά μαλλιά , οι ιερείς μας το ίδιο , γιατί άραγε είναι αμαρτία για τον άντρα το μακρύ μαλλί ;
Το φτωχό μου μυαλό δεν μπορεί να τα καταλάβει όλα αυτά
Καλή Σαρακοστή
- marinam
- Κορυφαίος Αποστολέας

παιδιά σχωράτε με αλλά και απο χτες ήθελα να το ρωτήσω είπα να το καθυστερήσω, σήμερα όμως δεν μπορώ θα το ρωτήσω. Για να καταλάβω γιατι πιθανον να το έχω καταλάβει λάθος και κατα συνέπεια να εκφραστώ και λάθος και δεν το θέλω και για να μην με νομισετε ότι το παίζω "Πνευματική διάνοια -και χωρίς Πνευματικό" αλλά και επειδή μπορεί να διαβάσει κάποια ψυχή το ποστάρισμα μου και να παρει λάθος μηνύματα.
ερώτηση: ένας καλός χριστιανός εξαρτάται το αν είναι καλός απο τα ρούχα? το αν φορά κοντή φούστα ή γενικά φούστα η γυναίκα καθορίζει και το βάθος της πίστης της? Ωραία με όλα αυτά που είπε ο Χριστός, παρεπιπτόντως είπε και πολλά άλλα πολύ πιο σημαντικά, πιο καθοριστικά, για Ιερείς, για ανθρώπους, για το ποίμνιο, αλλά κανείς μας περαν τις ολίγες εξαιρέσεις δεν τα λαμβάνουμε ποτέ μα ποτέ υπόψιν μας. Παίζει ρόλο η μετανοία μας η θέση μας στην Εκκλησία απο τα ρούχα?
δεν συμφωνώ καθόλου με ορισμένες απόψεις και χαίρομαι γιατι ίσως να έχω λάθος και έτσι με βοηθάτε. Νικολέτα το αναφερω γιατι το διάβασα σε δικό σου ποστάρισμα, δίκιο έχεις, είναι υποκρισία αυτό που γίνετε, πάμε σεμνοί, (ψευτο)ταπεινοί παράδειγμα το Πάσχα και μετά τον Επιτάφιο φέυγουν όλοι, άλλοι για να φάμε, άλλοι για να πάμε έξω, και μένουν 3 και ο κούκος στις περισσοτερες Εκκλησίες.
είναι όμως υπερβολή και άστοχο να λέμε όμως ότι κρίνετε η σωτηρία μας απο τα ρούχα. αν δεν εξομολογηθώ δεν θα βρω αναπαυση και αυτό είναι το πιο σημαντικό, αν ντυθώ σεμνά λέτε να σωθώ? αν είναι να μην βρω Πνευματικό που παιδεύομαι τόσο καιρό αλλά να ράψω κανα συνολάκι, ταγιερ και να πάω στην Εκκλησία και να υποδύομαι κάτι ψέυτικο και μια κοροιδια σκέτη προς τον Υψηστο.
ερώτηση: ένας καλός χριστιανός εξαρτάται το αν είναι καλός απο τα ρούχα? το αν φορά κοντή φούστα ή γενικά φούστα η γυναίκα καθορίζει και το βάθος της πίστης της? Ωραία με όλα αυτά που είπε ο Χριστός, παρεπιπτόντως είπε και πολλά άλλα πολύ πιο σημαντικά, πιο καθοριστικά, για Ιερείς, για ανθρώπους, για το ποίμνιο, αλλά κανείς μας περαν τις ολίγες εξαιρέσεις δεν τα λαμβάνουμε ποτέ μα ποτέ υπόψιν μας. Παίζει ρόλο η μετανοία μας η θέση μας στην Εκκλησία απο τα ρούχα?
δεν συμφωνώ καθόλου με ορισμένες απόψεις και χαίρομαι γιατι ίσως να έχω λάθος και έτσι με βοηθάτε. Νικολέτα το αναφερω γιατι το διάβασα σε δικό σου ποστάρισμα, δίκιο έχεις, είναι υποκρισία αυτό που γίνετε, πάμε σεμνοί, (ψευτο)ταπεινοί παράδειγμα το Πάσχα και μετά τον Επιτάφιο φέυγουν όλοι, άλλοι για να φάμε, άλλοι για να πάμε έξω, και μένουν 3 και ο κούκος στις περισσοτερες Εκκλησίες.
είναι όμως υπερβολή και άστοχο να λέμε όμως ότι κρίνετε η σωτηρία μας απο τα ρούχα. αν δεν εξομολογηθώ δεν θα βρω αναπαυση και αυτό είναι το πιο σημαντικό, αν ντυθώ σεμνά λέτε να σωθώ? αν είναι να μην βρω Πνευματικό που παιδεύομαι τόσο καιρό αλλά να ράψω κανα συνολάκι, ταγιερ και να πάω στην Εκκλησία και να υποδύομαι κάτι ψέυτικο και μια κοροιδια σκέτη προς τον Υψηστο.
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με