Lovethink τι ευχάριστη έκπληξη, απ'τα λημέρια εδώ ξανά! Ελπίζω να μην είναι παροδικό. Ίσως πρέπει να σου αφιερώσουμε κάτι για να γίνει μόνιμη η επάνοδος, τι θα λεγες για το άσμα της Άννας?
"Και τι έγινε...και τι έγινε...
και τι έγινε πες μου
που μαστε χωριστά
η καρδιά σου για μένα
μια ζωή θα χτυπά''
vasilis_m21 έγραψε:Lovethink τι ευχάριστη έκπληξη, απ'τα λημέρια εδώ ξανά! Ελπίζω να μην είναι παροδικό. Ίσως πρέπει να σου αφιερώσουμε κάτι για να γίνει μόνιμη η επάνοδος, τι θα λεγες για το άσμα της Άννας?
"Και τι έγινε...και τι έγινε...
και τι έγινε πες μου
που μαστε χωριστά
η καρδιά σου για μένα
μια ζωή θα χτυπά''
Speaking of Δέσποινα, λέω παντού ότι μου αρέσουν όλα τα καινούρια της Βανδή, (Κάλαντα, Αν δεν μαγαπάς, Μέχρι Μάη Μήνα, Λεφτά)
και με ειρωνεύονται! Δεν αρέσουν σε κάποιους και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, εγώ τα ακούω συνέχεια τα άσματα!
Θεά η Δέσποινα! αν και σε αγιορείτικο σάητ δεν κάνει να μιλάμε για θεές ούτε για ημίθεες όπως η Βίσση! 8O
silver έγραψε:Προς διευκόλυνσίς σας, ο Silver είναι γένους αρσενικού.
O taje έγραψε :
ο Θεός,σύμφωνα με το σχέδιο Του που ούτε εγώ,ούτε εσύ,ούτε κανείς δεν δύναται να γνωρίσει και να κατανοήσει
Ο Θεός δεν μας θέλει διαρκώς νικητές
Τελικά με ποιούς είναι ο Θεός?
Με Όλους και όσα επιτρέπει τα επιτρέπει για καλό όλων.
Στη πρώτη σου πρόταση, ουδείς γνωρίζει τα του Θεού !
Στη δεύτερή σου πρόταση βλέπω να είσαι καλώς γνώστης του θελήματος του Θεού !
Στη τρίτη σου πρόταση, με τη φόρα που έχεις πάρει, έγινες σχεδόν απόλυτος γνώστης της θελήσεως του Θεού !
Silver, καλέ μου Silver τι σου συμβαίνει?
Γιατί διαρκώς προσπαθείς να ανακαλύπτεις ασυμβατότητες στα λεγόμενα όσων διαφωνούν μαζί σου?
Γιατι πάντοτε στα δύσκολα ερωτήματα λακεύεις?
Καταρχήν οι λόγοι μου που παραθέτεις μόνο αντιφατικοί δεν είναι,απλά αντιφατική και προκατειλλημένη είναι η κρίση που διαθέτεις!
Γράφω ότι ούτε εγώ,ούτε εσύ ούτε κανείς δεν δύναται να γνωρίσει και να κατανοήσει το σχέδιο του Θεού.Το σχέδιο του Θεού δεν κατανοείται αλλά φανερώνεται κατά χάριν για λόγους οικονομίας σε αγίους.Αν εσύ είσαι ένας Άγιος,σου ζητώ συγνώμη και ζητώ και την προσευχή σου.
"Ο Θεός δεν μας θέλει διαρκώς νικητές" γράφω εν συνεχεία.Δεν είναι δικό μου συμπέρασμα,ούτε δική μου ερμηνεία των Θείων Λόγων αλλά λόγος αγίου Πατέρα.Καθημερινά διαβάζω Πατερικά Ανθολόγια και το έχω συναντήσει σε ένα από αυτά.
"Όσο για το ότι ο Θεός είναι με Όλους και όσα επιτρέπει τα επιτρέπει για καλό μας" πάλι δεν είναι δικό μου απόφθεγμα αλλά παράθεση λόγων του γέροντος Πορφυρίου(αν δεν κάνω λάθος,αν κάνω συγχωρεστε με).
Που βλέπεις λοιπόν την αντίφαση?Που βλέπεις την προσωπική μου Θεολογία που με φόρα εξαπέλυσα?
Ας πάμε όμως στα ερωτήματα στα οποία για κάποιους λόγους αποφεύγεις!
1ον:Τι έχεις να σχολιάσεις για το παρακάτω
Το κείμενο που θα παραθέσω μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να το αναζητήσει στον 3 τόμο της Πάπυρος Larousse Britannica(στην νέα έκδοση που διατίθεται εδώ και λίγο καιρό μέσω των περιπτέρων) και ο συντάκτης του είναι ο κύριος Ιωακείμ Παπάγγελος(διδάκτορας αρχαιολογίας,αν δεν κάνω λάθος):
"...Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο,μετά την κατάληψη της Μακεδονίας από τα γερμανικά στρατεύματα,τα είκοσι μοναστήρια του Αγίου Όρους ζήτησαν από τον Χίτλερ να θέσει υπό την προστασία του το Όρος(16/29 Απριλίου 1941)..."
Γιατί δεχθήκαν,ουσιαστικά,να δηλώσουν υποταγή στον κατακτητή και δεν προτιμήσαν να πεθάνουν για την ελευθερία και την πίστη τους?
2ον:Γιατί ενώ όλοι οι Τούρκοι μας μισούν θανάσιμα και συνεχώς θέλουνε το κακό μας,στις διαδηλώσεις των γκρίζων λύκων κατά του Πατριαρχείου και κατά της Ευρωπαικής Ένωσης,μαζεύονται 500 με 1000 άτομα σε μία Πόλη όπου οι Τούρκοι κάτοικοι ξεπερνούν τα 13 εκατομμύρια!
silver έγραψε:
ήτοι : είπε ο όνος τον πετεινό κεφάλα !
πορευθεντες δε οι μαθηται και ποιησαντες καθως προσεταξεν αυτοις ο Ιησους,ηγαγον την ονον και τον πωλον,και επεθηκαν επανω αυτων τα ιματια αυτων,και επεκαθισεν επανω αυτων"
Κατά Ματθαίον 21,6-7(για να μην αρχίσεις πάλι να λες ότι το συνέγραψα εγώ το απόσπασμα :) )
Τιμή μου λοιπόν να είμαι όνος!Εγώ εξάλλου μετέφερα και στο έπος του 40,πολεμοφόδια στους ήρωες μας.
Εσύ σαν πετεινός τι κατάλαβες?Όλη μέρα με τις κότες δεν βαριέσαι?
Μην θιχτείς πλάκα κάνω!Αν το σκεφτείς σου προσφέρω και μία διέξοδο για να αρχίζεις να με κατηγορείς ως υβριστή και να μην μου απαντήσεις στις ερωτήσεις.
Για σένα δουλεύω! ;)
Βρε Silver αγοράκι μου γλυκό μην έχεις τόσο άγχος οκ
Και όσοι τρώνε σουβλάκια μπορεί να έχουν καλύτερη καρδιά από εμένα ή εσένα που δεν τρώς/με
Και νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες , και όσοι
Αδελφέ είσαι λίγο απρόσεκτος. Αυτό ακριβώς λέγω στον taje, ότι η Πίστη μετράει και όχι τα σουβλάκια, γιατί δεν διάβασες το άδάφιο που παρέθεσα;
============== Γίνεται μια παρανόηση στις πνευματικές σχέσεις μεταξύ γέροντος και πνευματικών τέκνων, με συνέπεια να ειδωλοποιείται, να απολυτοποιείται και να ανάγεται σε επίπεδα αλαθήτου ο γέροντας, πράγμα που κι αυτόν βλάπτει και τα πνευματικά τέκνα μεταβάλλει σε άβουλα και άνοα όντα.
silver έγραψε:
Αδελφέ είσαι λίγο απρόσεκτος. Αυτό ακριβώς λέγω στον taje, ότι η Πίστη μετράει και όχι τα σουβλάκια, γιατί δεν διάβασες το άδάφιο που παρέθεσα;
.[/b]
Αφού το είπες είμαι απρόσεχτος :p Συγνώμμηηηηηηηηηηη
Πρωτον το οτι καποιοι εχουν αξιωματικους παππουδες δεν τους κανει και τους ιδιους αξιωματικους(εκτος και αν ειναι),οπως φερ ειπειν το οτι εχω παππου χειρουργο δεν με κανει και μενα σπυρου...Επιπλεον τα πρακτικα εκεινης της εποχης δεν ειναι κρυμμενα σε καποια στοα για να υπερηφανευονται μερικοι μερικοι οτι εχουν αποκλειστικες γνωσεις επι του θεματος,αλλα βρισκονται στην διαθεση ολων,τοσο τα πολιτικα γεγονοτα της εποχης οσο και η τακτικες του ελληνικου στρατου κτλ κτλ...παμε παρακατω
Επειδη ακουστηκαν και καποιες ανακριβειες σε βαθμο κακουργηματος με ιδιαιτερα αλλαζονικο-ανουσιο υφακι να σημειωσω οτι ο ελληνικος στρατος σε ολη την εκστρατεια ειχε συντριπτικη αριθμητικη υπεροχη(οχι ομως και σε ιππεις,μεγα λαθος) σε αντιθεση με τον εθελοντικο(κατα κυριο λογο) στρατο του κεμαλ..Υπεροχη η οποια πηγε περιπατο εξαιτιας του μεγαλου μετωπου(σε πλατος)που ανοιξαμε...Η μικρασιατικη εκστρατεια ηταν εκ των πραγματων επιβεβλημενη!!!Πως να το κανουμε δηλαδη?με το κινημα των νεοτουρκων η χατζαρα επεφτε συννεφο,λιγο πριν ειχαν αφανισει τους αρμενιους ,ενω ποντιοι και μικρασιατες δεινοπαθουσαν.Για τους τσετες εχεις ακουστα?,αυτην την μαστιγα.Η γιαγια μου που ζουσε στο αξαρι εξω απο την σμυρνη αλλα και ο ιδιος ο παππους μου με μαγαζι στο Και της σμυρνης θα ειχαν πααααρα πολλα να σε πουν γι αυτους.Ενω ακομα και στο βιβλιο του εγροντα παισιου για τον αγιο αρσενιο τον καππαδοκη γινεται λογος γι αυτους,για να μην κανω λογο για τα τοσα ιστορικα βιβλια που μιλανε για την φαρα αυτων βαρβαρων.Αλλα ακομα και ο αλλος ο παππους(βλεπεις προσφυγικης καταγωγης εγω)που ειδε μικρος οντας 7 αδερφια του κρεμασμενα σε ενα πλατανι θα ειχε να σου πει πολλα για τις τακτικες των νεοτουρκων..
Επιπλεον απο την στιγμη που απελευθερωσαν οι τοτε ελληνες την μακεδονια,μια μακεδονια(που αν και εβγαλε τον μακροβιοτερο πρωθυπουργο του συγχρονου κρατους,εναν γηγενη μακεδονα)που απλωνοταν μεχρι τα σκοπια(οπου στο μοναστηρι υπηρχε πλειοψηφεια ελληνων,σημερινο βιτολα)και τμηματα της βουλγαριας και ειχε ΜΕΙΚΤΟ πληθυσμο..Υπηρχαν μεγαλα τμηματα με μεγαλη πλειοψηφεια ελληνων,στην αιγαιακη μακεδονια κυριως,αλλα και σημαντικα τμηματα με σλαβικη πλειοψηφεια,ενω δεν ελειπαν και μουσουλμανικες περιοχες..Στην ιδια την θεσσαλονικη εβραιοι(που κατειχαν την οικονομια της πολης),τουρκοι και ελληνες αποτελουσαν τρια φυλα με μοιρασμενη πληθυσμιακη κατανομη...(ενω η κωνσταντινουπολη φερ ειπειν ειχε πολυπληθες ελληνικο στοιχειο το οποιο σημειωτεον κατειχε και σε ιδιαιτερα σημαντικο βαθμο την οικονομια της πολης)
Μεσα σε αυτα τα πλαισια λοιπον οργανωθηκε ο μακεδονικος αγωνας...και σωστα οργανωθηκε ...ηταν η εποχη που τα νεα κρατη τα απελευθερωμενα απο τον τουρκικο ζυγο κατοχυρωναν περιοχες...Ετσι αν δεν θελαμε μια νεα συνθηκη του αγιου στεφανου,και αν δεν θελαμε να μενουμε παρατηρητες στο οργιο σφαγης ελληνικων πληθυσμων απο τους κομιτατζηδες(οργιο σφαγων που επαναλειφθηκε στα χρονια του 40) επρεπε να αναλαβουμε δραση...
Οταν λοιπον ενεργει η χωρα σου για την απελευθερωση της μακεδονιας,τοτε πως γινεται να μεινει αδιαφορη για τις περιοχες των παραλιων της μικρασιας οπου και οι ελληνες υπερειχαν τοσο σε πληθυσμιακα οσο και σε οικονομικα μεγεθη συντριπτικα??...Πως βαφτιζεται ενας αγωνας σαν την επανασταση του 21,η ο μακεδονικος αγωνας,η επανασταση της κρητης(που ειχε και κατα 25 τα εκατο τουρκικο πληθυσμο) απελευθερωτικος και την ιδια ωρα ο μικρασιατικος αγωνας ιμπεριαλιστικος?Φανταζομαι εδω μεσα μπαινουν παμπολλοι ποντικοι σμυρνιοι κτλ κτλ...Μονο απο αυτο μπορεις να καταλαβεις(ειδικα αν ανεβεις βορεια ελλαδα)πως απεναντι ζουσε μια ακομα Ελλαδα!Τι να την καναμε λοιπον αυτην να την αφηναμε στις ορεξεις των νεοτουρκων?Να ειχαν την τυχη των αρμενιων?
Ο βενιζελος σωστα στο υπομνημα του ζητησε περιοχες με συμπαγεις ελληνικους πληθυσμους οταν του ζητηθηκε να λαβει μερος στον πρωτο παγκοσμιο.Και μπηκε και ολοσωστα στο τελος του πολεμου οταν τα πραγματα γιναν ποια φανερα ποιος θα επικρατησει...και κατοχυρωσε με συνθηκη καποιες περιοχες(δεν του τις δωσαν ολες φυσικα)..Τι ειναι ο απελευθωρτης βενιζελος?ιμπεριαλιστης?τον βαζουμε στην ιδια σακουλα με τον κλεμανσω και τους ιταλους που βρεθηκαν στην τουρκια να σουλατσαιρνουν και ζητουσαν και τι δεν ζητουσαν!!Σε παρακαλω αρκετα η υποκρισια..Οι αγγλοι ανελαβαν καποιες υποχρεωσεις με τον βενιζελο πρωθυπουργο,υποχρεωσεις που ΔΕΝ ανελαβαν με τον γερμανοφιλο βασιλια στην εξουσια,που τους εχθρευονταν σε ολη την διαρκεια του πρωτου παγκοσμιου πολεμου και προκαλεσε μαλιστα και τον διχασμο καιτ ον βομβαρδισμο του πειραια απο τους αγγλους..Ειναι μια πραγματικοτητα αυτη με ψεμματα ανεβηκαν στον θρονο για την καρεκλα οι αντιβενιζελικοι και τοτε βρηκαν προσχημα και μας αφησαν οι αγγλοι...Την ιδια ωρα μπολσεβικοι κομμουνιστες(που λιγο μετα αυτοι οι καθολου ιμπεριαλιστες θα βρεθουν μεχρι το ανατολικο βερολινο για δεκαετιες),γαλλοι,ιταλοι ενισχυαν με καθε τροπο τον κεμαλ...ανοιξαν τις κλειστες αποθηκες πυρομαχικων της αυτοκρατορια για την παρτη του κεμαλ,τον προμηθευσαν με νεες τεχνολογιες,με νεου τυπου μυδραλιοφορα την ιδια ωρα που εμεις διοικουμασταν απο ανικανους αξιωματικους που μειναν στις τακτικες των βαλκανικων πολεμων και με οπλα παλαιας κοπης.Οταν καναν την δουλεια τους στην μοσουλη οι αγγλοι αφησαν πια και την λεκτικη υποστηριξη...
Την παραπανω συνθηκη ο σουλτανος την αποδεχτηκε ωστοσο ο νικητης της καλλιπολης(θαυμασιο το σχετικο εργο με τον μελ γκισμπον παρεπιπτοντως) κεμαλ δεν την αποδεχτηκε και μπηκε στην ανατολη οργανωνε στρατο και προσπαθουσε να προσεταιριστει ολους τους δυσαρεστημενους συμμαχους της αγγλιας(θυμιζω η ιταλια δεν παρευρισκοταν μεταξυ των συμμαχων οταν δοθηκε η αδεια στον βενιζελο για αποβαση)...
Το λοιπο πως φτασαμε στην καταστροφη?Φτασαμε αποενα μικρο λαθος του βενιζελου αλλα και κυριως και πρωτιστα απο την αθλια μικροκομματικη πολιτικη των φιλοβασιλικων(που βγαζαν ολους τους αξιους βενιζελικους αξιωματικους και βαζαν στην θεση τους κατι γηραλεους των βαλκανικων πολεμων),που επανεφεραν τον γερμανοφιλο εχθρο των αγγλων βασιλια κωνσταντινο και δωσαν το προσχημα ετσι στους αγγλους να μην στειλουν ουτε δανεια ουτε πολεμικο υλικο οπως υποσχεθηκαν στον βενιζελο στην νεα εχθρικη κυβερνηση...
Το λαθος του βενιζελου ηταν οτι δεν εδωσε το οκ για στρατιωτικες επιχειρησεις γρηγορα οσο ημασταν στην σμυρνη,αλλα αντ αυτου περιμενε και ασκουσε διπλωματια με τους συμμαχους περιμενοντας...Και ηταν λαθος γιατι στις αρχες ακομα οταν εγινε η αποβαση ο στρατος του κεμαλ ηταν ουσιαστικα ανυπαρκτος και ανοργανωτος...Φανηκε αυτο στις πρωτες επιχειρησεις οταν με ιδιατερη ανεση κατελαβε η ελλαδα μεγαλες εκτασεις χωρις αξιολογη πιεση,στην προσπαθεια της να απωθησει τους τσετες περαν των ελληνικων πληθυσμων οπου και ρημαζαν οτι εβρισκαν...
Λιγο μετα πια η προελαση ηταν πολυ δυσκολη(ανικανοι αξιωματικοι,μεγαλο μετωπο,ελλειψη εφοδιασμου οσο γινοταν βαθια προελαση,παλαιο πολεμικο υλικο)αν και παλι υπηρχαν μικρες αυτην την φορα πιθανοτητες επιτυχιας...Και ηταν δυσκολη διοτι πλεον ο κεμαλ εκανε ενα αξιομαχο συγχρονο στρατο(μικροτερο μεν καλα διοικημενο και με νεα οπλα δε),οπου φανηκε ειδικα στο εσκι σεχιρ η δυναμικη του...μετα απο την ηττα και την παγιωση για ενα χρονο του μετωπου,κυμα ενθουσιασμου διαπερασε ολους τους τουρκους οπου συνεχως παρουσιαζονταν στον νεο στρατο του κεμαλ,ετσι τον αυγουστο η ισχυ του κεμαλ ηταν αρκετη (αν και παλι αμφιβολη εξαιτιας κυριως του ογκου του ελληνικου στρατευματος)για την διαλυση του μετωπου,οπως και εγινε με την συνεργια εγκληματικων στρατηγικων σφαλματων απο μερια ελληνων.....
Ηταν ασφαλως θεμιτη η απελευθερωση των μικρασιατικων ελληνων...και οταν ο βενιζελος ειχε την συνθηκη στα χερια του και την υποστηριξη των αγγλων σωστα εδωσε εντολη για αποβαση...Αυτο που κανεις δεν επριμενε ηταν η ηττα στις εκλογες μετα τον θριαμβο...αρα η μικρασιατικη καατστροφη βαραινει κυριως τον λαο που ψηφισε τους λαικιστες ανικανους καρεκλοκενταυρους τους αντιβενιζελικους οι οποιοι μοιραζαν υποσχεσεις για απαγκιστρωση και βασιζαν την ρητορικη τους στον εθνικο διχασμο και στο συναισθηματισμο της μανας του φανταρου(το εντελως αντιθετο τελικα πραξαν)ερχομενοι σε πληρη αντιθεση με τα συμφεροντα της πατριδα
ς εκεινο τον καιρο...Θυμιζω βεβαια οτι στις εκλογες εκεινες ψηφισαν μαζικα εναντιον του βενιζελου οι τουρκικοι πληθυσμοι της μακεδονιας(γιατι αραγε?)
Πιστευουν πολλοι οτι με βενιζελο τα πραγματα θα ειχαν διαφορετικη καταληξη...Αυτο ειναι φανερο οταν με την επανασταση στην κρητη αλλα και στους βαλκανικους(στους οποιους ηταν αντιθετες ολες οι μεγαλες δυναμεις της εποχης)πηρε μεγαλυτερα ρισκα που απεδωσαν...Ενω γινεται αυτο φανερο και οταν επανηλθε για τις διαπραγματευσεις της συνθηκης της λωζαννης και πετυχε σε τρομερα αντιξοες συνθηκες προκαλωντας την τουρκικη οργη(απειλησνα να φυγουν)στην ανταλλαγη να συμπεριληφθει ο τουρκικος πληθυσμος της μακεδονιας,ενω(και ειδικα αυτο)κατοχυρωσε τα νησια του ανατολικου αιγαιου...
Τωρα ειπαμε οτι για να επιβαλοταν η συνθηκη επρεπε να νικηθει ο στρατος του κεμαλ.στρατος που ολοενα υποχωρουσε και αρα με περισσια προχειροτητα οι ελληνες (δυστυχως) συνεχως τον κυνηγουσαν...(κεμαλ που ξανα θυμιζω κανεις δεν ασχολουταν μαζι του αρχικα)...ετσι φτασαμε στον σαγγαριο...ο οποιος για να ακριβολογουμε δεν βρισκεται δα και στην περσεπολη ουτε και στην ινδια οπως παλευουν να μας πεισουν καποιοι...ηταν μεν μακρυα απο την περιοχη της σμυρνης αλλα οχι και τοσο μακρυα για να δικαιολογει τοσο θορυβο...η μονιμη τακτικη υποχωρηση του κεμαλ επεβαλε την απρουσια μας στον σαγγαριο..αλλα οι αξιωματικοι του ελληνικου στρατου σε συνεργασια με τους πολιτικους αποδειχτηκαν ανικανοι να συντριψουν την δυναμη του κεμαλ και να κατακτησουν την αγκυρα(χωριο τοτε)διοικητικο και στρατιωτικο κεντρο του κεμαλ(κεμαλ που βρισκοταν στο μετωπο σε αντιθεση με τους δικους μας)και να επιφερουν ετσι συντριπτικο πληγμα στο ηθικο του στρατου σταματωντας και τις ενθουσιωσεις προσχωρησεις νεων τουρκων
Τελος παντων με κλανιες δεν βαφονται αυγα!!!!!!
Λοιπον η ολη ρητορικη που βαφτιζει τον απελευθερωτικο αγωνα της μικρασιας ιμπεριαλιστικο ειναι παρμενη απο την αριστερα.και ως γνωστον ο σωστος αριστερος βρισκεται στην δυση...Προκαλουν δυσαναλογα μεγαλο θορυβο σε σχεση με την δυναμικη του 5 αντε με συνασπισμο 8 τα εκατο που τους αναλογει...Δεν ειναι κακο να ακουγεται η γνωμη τους(ασφαλως και οχι!!)αλλα απο αυτο το σημειο μεχρι να γινεται κυριαρχη ιδεολογια των μμε ταυτισμενη με εναν ψευτοπροοδευτισμο και να μπαινει και στα σχολικα βιβλια υπαρχει αβυσσαλεα διαφορα...
Μιλουνε για την ελλαδα ωσαν να προκειται για καποια βικτωριανη αγγλια της οποιας οι αποικιες απλωνονται σε τετοιο σημειο ωστε ο ηλιος να μην δυει ποτε!!μιλουν για την ελλαδα ωσαν να προκειται για την ναπολεοντια γαλλια,η ξερω γω για το βελγιο με τους ακρωτηριασμενους κογκολεζους αποικους του.Δεν ειναι αληθεια η ελλαδα αυτη η χωρα η οποια στην ιστορια της εδω και 4 αιωνες σχεδον δεν εχει αλο γνωρισει παρα μονο γενοκτονιες και διωγμους,παιδομαζωματα και εξισλαμισμους σε σημειο που ακομα και αυτη η πελοπονησος να φτασει να εχεις λιγοτερους και απο εκατο χιλιαδες ελληνες!!!!Και η αποβαση στην μικρασια κανουν λογο γι αυτην λες και προκειται για αποβαση στις ακτες της γουαδελουπης η της γης του πυρος...Στην μικρα ασια κυριοι δεν ζουσαν επι χιλιετιες πολυ πριν ερθουν οι τουρκοι ελληνες?εκει δεν μεγαλουργησε ο ελληνισμος?η ιωνια δεν προσφερε στην ανθρωποτητα τον πολιτισμο της?η μηπως τελικα ο ομηρος ειναι ο ομαρ των τουρκων...και για τους τουρκους μιλατε λες και προκειται για διωγμενους ιαθεγενεις ινδιανους....δεν ειναι αυτοι που με φωτια και τσεκουρι σκορπισαν τον ολεθρο στην περιοχη αφανιζοντας καθε ελληνα απο την μικρα ασια?η μονη λυση ο εξισλαμισμος...Η μηπως τελικα ο ομηρος ηταν τουρκος και οι τουρκοι απογονοι των ασσυριων οπως ισχυριζονται οι φιλοι γειτονες?(ανοιξτε εναν χαρτη να δειτε ποσα τουρκικα ρκταη υπαρχουν απο τα βαθη της ασιας μεχρι εδω για να δουμε απο που ρκατα η σκουφια τους,τουρκμενισταν κτλ) ...και μηπως τελικα η κυπρος ηταν βαθια και προαιωνια τουρκικη?αν ναι εχετε δικιο να φωναζετε...αν ομως η επι χιλιετιες ελληνικη κυπρο(και να χαρειτε μην μου εξομοιωνεται τα πεντηντα εξηντα εγκληματα ανοητων ελληνων με τις γενοκτονιες,σ αυτες τις εξισωσεις οι ναζι σκιζαν) εζησε την τραγωδια μολις το 1974...Αν η τουρκικη μεινοτητα(οι μισοι μουσουλμανοι της θρακης)ακομα υπαρχουν στην δυτικη θρακη ενω η ιδια συνθηκη που προστατευει τους ελληνες της Πολης παει επριπατο αφου απο το 55 και μετα ελληνας ουτε για δειγμα δνε εμεινε σε ιμβρο τενεδο και Πολη τοτε να χαρειτε ολη την ρητορικη σας εξαντλειστε την στους απεναντι...
Ρητορικη πυο αληθεια τι αντιπροσωπευει?Την σταλινικη διδακτορια που δνε ητνα ιμπεριαλιστικη και εφτασε εμχρι το ανατολικο εβρολινο χτιζονταν το τειχο του αισχους?(ας σας μιλησουν οι λετονοι για αυτην την ρητορικη),τον πολ ποτ?την κουβα?αν ειναι ιδεατα εκει ο δρομος ειναι ανοιχτος και τα σκυλια δεμενε.Να χαρειτε
ας μιλησει και ο γερος του μωρια,εγω πολυ φλυαρησα....
O Θεόδωρος Κολοκοτρώνης απηύθυνε στις 7 Οκτωβρίου 1838 (σε ηλικία 68 ετών) στην Πνύκα, τον πιο κάτω λόγο προς τους νέους του Α΄ Γυμνασίου της Αθήνας:
Παιδιά μου!
Εις τον τόπο τούτο, οπού εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εδημηγορούσαν τον παλαιό καιρό άνδρες σοφοί, και άνδρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ και ούτε να φθάσω τα ίχνη των. Εγώ επιθυμούσα να σας ιδώ, παιδιά μου, εις την μεγάλη δόξα των προπατόρων μας, και έρχομαι να σας ειπώ, όσα εις τον καιρό του αγώνος και προ αυτού και ύστερα απ' αυτόν ο ίδιος επαρατήρησα, και απ' αυτά να κάμωμε συμπερασμούς και δια την μέλλουσαν ευτυχίαν σας, μολονότι ο Θεός μόνος ηξεύρει τα μέλλοντα. Και δια τους παλαιούς Έλληνας, οποίας γνώσεις είχαν και ποία δόξα και τιμήν έχαιραν κοντά εις τα άλλα έθνη του καιρού των, οποίους ήρωας, στρατηγούς, πολιτικούς είχαν, δια ταύτα σας λέγουν καθ' ημέραν οι διδάσκαλοί σας και οι πεπαιδευμένοι μας. Εγώ δεν είμαι αρκετός. Σας λέγω μόνον πως ήταν σοφοί, και από εδώ επήραν και εδανείσθησαν τα άλλα έθνη την σοφίαν των.
Εις τον τόπον, τον οποίον κατοικούμε, εκατοικούσαν οι παλαιοί Έλληνες, από τους οποίους και ημείς καταγόμεθα και ελάβαμε το όνομα τούτο. Αυτοί διέφεραν από ημάς εις την θρησκείαν, διότι επροσκυνούσαν τες πέτρες και τα ξύλα. Αφού ύστερα ήλθε στον κόσμο ο Χριστός, οι λαοί όλοι επίστευσαν εις το Ευαγγέλιό του, και έπαυσαν να λατρεύουν τα είδωλα. Δεν επήρε μαζί του ούτε σοφούς ούτε προκομμένους, αλλ' απλούς ανθρώπους, χωρικούς καί ψαράδες, και με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος έμαθαν όλες τες γλώσσες του κόσμου, οι οποίοι, μολονότι όπου και αν έβρισκαν εναντιότητες και οι βασιλείς και οι τύραννοι τους κατέτρεχαν, δεν ημπόρεσε κανένας να τους κάμη τίποτα. Αυτοί εστερέωσαν την πίστιν.
Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοια και ετρώγονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι καί τους υπόταξαν. Ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαμαν ό,τι ημπορούσαν, δια να αλλάξη ο λαός την πίστιν του. Έκοψαν γλώσσες εις πολλούς ανθρώπους, αλλ' εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν. Τον ένα έκοπταν, ο άλλος το σταυρό του έκαμε. Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ [αντιβασιλέα], έναν πατριάρχη, καί του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος. Ύστερον έγιναν οι κοτζαμπάσηδες [προεστοί] εις όλα τα μέρη. Η τρίτη τάξη, οι έμποροι και οι προκομμένοι, το καλύτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέρνοντες τον ζυγό έφευγαν, και οι γραμματισμένοι επήραν και έφευγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα των, και έτσι ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, και αυτή αύξαινε κάθε ήμερα χειρότερα• διότι, αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση, τον ελάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια, ή εσύρετο από τον έμπορο της Ευρώπης ως βοηθός του ή εγίνετο γραμματικός του προεστού. Και μερικοί μην υποφέροντες την τυραννίαν του Τούρκου και βλέποντας τες δόξες και τες ηδονές οπού ανελάμβαναν αυτοί, άφηναν την πίστη τους και εγίνοντο Μουσουλμάνοι. Καί τοιουτοτρόπως κάθε ήμερα ο λαός ελίγνευε καί επτώχαινε.
Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετάφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία, και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς οπού κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποίους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποίαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε. Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι. Και έτσι έγινε και επροόδευσεν η Εταιρεία.
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.
Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...
Εγώ, παιδιά μου, κατά κακή μου τύχη, εξ αιτίας των περιστάσεων, έμεινα αγράμματος και δια τούτο σας ζητώ συγχώρηση, διότι δεν ομιλώ καθώς οι δάσκαλοι σας. Σας είπα όσα ο ίδιος είδα, ήκουσα και εγνώρισα, δια να ωφεληθήτε από τα απερασμένα και από τα κακά αποτελέσματα της διχονοίας, την οποίαν να αποστρέφεσθε, και να έχετε ομόνοια. Εμάς μη μας τηράτε πλέον. Το έργο μας και ο καιρός μας επέρασε. Και αι ημέραι της γενεάς, η οποία σας άνοιξε το δρόμο, θέλουν μετ' ολίγον περάσει. Την ημέρα της ζωής μας θέλει διαδεχθή η νύκτα του θανάτου μας, καθώς την ημέραν των Αγίων Ασωμάτων θέλει διαδεχθή η νύκτα και η αυριανή ήμερα. Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε• και, δια να γίνη τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την καλλιέργεια του Θρόνου και την φρόνιμον ελευθερία.Τελειώνω το λόγο μου.
Ζήτω ο Βασιλεύς μας Όθων!
Ζήτω οι σοφοί διδάσκαλοι! Ζήτω η Ελληνική Νεολαία!
yparxei έγραψε:
Ρητορικη πυο αληθεια τι αντιπροσωπευει?Την σταλινικη διδακτορια που δνε ητνα ιμπεριαλιστικη και εφτασε εμχρι το ανατολικο εβρολινο χτιζονταν το τειχο του αισχους?(ας σας μιλησουν οι λετονοι για αυτην την ρητορικη),τον πολ ποτ?την κουβα?αν ειναι ιδεατα εκει ο δρομος ειναι ανοιχτος και τα σκυλια δεμενε.Να χαρειτε
Μην γράφεις μεγάλα κείμενα κουράζεσαι και μετά δεν βγάζουμε άκρη :p