Περί καπνίσματος

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Αρχισες να βλεπεις και ελεφαντες?Κατι δεν παει καλα :D :D :D :D
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

alexandergreek έγραψε:
smarti έγραψε:ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ !!!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ!!!!ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΛΕΩ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΠΝΙΣΩ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΞΑΝΑΚΑΠΝΙΖΩ!!!ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ !!ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. :cry: :cry:
Κάποιος απο τους σύγχρονους γεροντάδες συνέστησε σε ένα φανατικό καπνιστή, να λέει το Πατερ Ημων κάθε φορά πρίν καπνίσει ένα τσιγάρο... ο καπνιστής το εφάρμοσε κάνοντας υπακοή, και εν τέλει (δεν ξέρω πόσες εβδομάδες μετά) το έκοψε, βρήκε τη δύναμη!
Ευχαριστω για τη συμβουλη σου.Αρχισα να το κανω,δεν ξερω ομως γα ποσο :oops:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
kolpan
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

ΤΣΙΓΑΡΟ Πάρτε την απάντηση από την ιδια την πηγή.

Δημοσίευση από kolpan »

Αδελφοί μου.Εχω πάει με τον πατέρα μου στις 5 Μαΐου στον Αγιο Εφράιμ. Με το που μπαίνουμε στο προαύλιο, του λέγει μια δαιμονισμένη γυναίκα. Νικολάκη δεν πας να κάνεις κομποσκοίνια και ψαλτήρια και λιβάνια! Απ' το δικό μου το λιβάνι κάνεις όλη την ημέρα.Να λοιπόν οι σύγχρονοι πατέρες γιατί το αποκαλούν λιβάνι του διαβόλου. Δεν χρειάζεται να σας πω κάτι άλλο. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΙΣΜΑ.[/b]
Άβαταρ μέλους
kokostur
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από kokostur »

Κάπνιζα από τα 12 μου χρόνια. Λόγω και της δουλειάς μου -μουσικός- στα νυχτερινά κέντρα, το τσιγάρο είχε γίνει ΕΝΑ με τον εαυτό μου. Από ένα έως δύο πακέτα ήθελα την ημέρα. Ο γέροντας μου (μακαριστός Θεοδόσιος ο εν Ακουμίοις Κρήτης) μου έλεγε συνεχώς ότι "το κάπνισμα είναι πορνεία του στόματος", δίχως να μπορέσω ποτέ να καταλάβω τι εννοούσε.
Ώσπου κάποια στιγμή, πριν περίπου 6,5 χρόνια, ακούγοντας έναν εξορκισμό, κι ενώ η όλη ακρόαση απαιτούσε τσιγάρο, ακούω τη δαιμονιζόμενη να λέει στον ιερέα: "εσείς έχετε το λιβάνι σας και εμείς το δικό μας, το οποίο είναι το τσιγάρο!".
Εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα τόσο "ένοχα" ώστε έσβησα αμέσως το τσιγάρο που κρατούσα λέγοντας από μέσα μου απευθυνόμενος στο ταγκαλάκι "τόσα και τόσα κάνω που σε ευχαριστούν, θα σε θυμιάζω κιόλας;"
Από τότε δεν ξαναέβαλα τσιγάρο στο στόμα μου. Μαχαίρι, που λένε. Αν και πέρασα πολλούς πειρασμούς (και λόγω δουλειάς και λόγω συνήθειας αφού κάπνιζα πάνω από 20 χρόνια) κατάφερα -με τη βοήθεια του Θεού- να κρατήσω μακρυά μου αυτήν την αρρώστια.

Εύχομαι και σε όποιους από εσάς που καπνίζετε αδελφοί μου να σας δοθεί μια ανάλογη ευκαιρία-βοήθεια να κόψετε αυτήν την καταραμένη συνήθεια.
Ου γαρ εισι δύο ή τρεις συνηγμένοι εις το εμόν όνομα, εκεί ειμι εν μέσω αυτών. (Ματθ.18,20)
perivleptos
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από perivleptos »

Επανέρχομαι σήμερα φίλοι μου, την ημέρα που κλείνω 6 μήνες χωρίς ούτε μια τζούρα.......

Τους τελευταίους 3 μηνες είχα τον πατέρα μου άρρωστο με καρκίνο, πηγαινε - ελα νοσοκομεία, ακτινοβολιες, πόνοι, στεναχώριες και όμως αντεξα .....

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου ο πατέρας μου πέθανε...... και πάλι άντεξα....

Δεν υπάρχει καμια δικαιολογία για να ξανακαπνίσω.... Είναι μια απάτη η σκέψη πως μπορεί να ξανακαπνίσεις όταν βρεθείς σε δύσκολη στιγμή....

Ειμαι ελεύθερος και δοξάζω τον Θεό για την δύναμη που μου έδωσε..
Εικόνα
giorgospet
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από giorgospet »

Χθές το βράδυ το σιχάθηκα και πέταξα το πακέτο (διάβαζα πατερικά βιβλία και κάπνιζα). Σήμερα άρχισα πόλεμο, τέλος. Ε, όχι να τον λιβανίζουμε κιόλας.
Τις προσευχές σας, να με βοηθήσει ο Θεός.
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

perivleptos Καλόν παράδεισο στον πατέρα σου.

Καλή δύναμη στον αντικαπνιστικό αγώνα όλων
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Καλό Παράδεισο Κώστα για τον πατέρα σου!
Το ότι παρά τις στενοχώριες σου δεν λύγισες, αλλά συνέχισες τον αγώνα, να το βλέπουν μερικές - μερικές, που γράφουν 20 κείμενα ημερησίως (ένα για κάθε τσιγάρο), αλλά από αγώνα ...γιοκ!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Οι Τούρκικες φράσεις μου, του τύπου "καρντάς", ή "γιοκ", οφείλονται στην Θρακιώτικη καταγωγή μου, οπότε, παρακαλώ πολύ, μην με παρεξηγείτε.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

aposal έγραψε:Καλό Παράδεισο Κώστα για τον πατέρα σου!
Το ότι παρά τις στενοχώριες σου δεν λύγισες, αλλά συνέχισες τον αγώνα, να το βλέπουν μερικές - μερικές, που γράφουν 20 κείμενα ημερησίως (ένα για κάθε τσιγάρο), αλλά από αγώνα ...γιοκ!
Εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Οχι και 20 κειμενα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-x :-x :-x :x :x
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”