Γυναικεία απορία

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΠΟΡΙΑ

Δημοσίευση από aposal »

dora gian έγραψε:Na και ενας Χριστιανος που υπερασπεζετε τη γυναικα αντι να τη φοβαται....... :P :P :P :P :P :P :P
ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Koyk
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Re: ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΠΟΡΙΑ

Δημοσίευση από Koyk »

dora gian έγραψε:Na και ενας Χριστιανος που υπερασπεζετε τη γυναικα αντι να τη φοβαται....... :P :P :P :P :P :P :P

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Γυναικεία απορία

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Συνεχίζω εδώ, κατά την υπόδειξη της Teri.

Εγώ πάντως δεν συμφωνώ σε αυτή την απαγόρευση.
Σκύβω το κεφάλι και υποτάσσομαι, ακολουθώντας, παρά την διαφωνία μου.
Στο κάτω-κάτω ποιός είμαι εγώ που θα πω κάτι?
Δεν ξέρω αν είναι σωστό που διαφωνώ.
Αλλά όμως διαφωνώ. Απολύτως. Αυτό μπορώ να το πω.

Αλλοι διαφωνούν, ακόμα και στην ύπαρξη του Θεού. Κάποτε ανήκα σε αυτούς.
Αλλαξα και τώρα πιστεύω, διότι σκέφτηκα, έψαξα, ένοιωσα, αισθάνθηκα.
Ισως αναλόγως κάποτε, να αλλάξω γνώμη και επί του προκειμένου. Ως τώρα δεν το καταλαβαίνω.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Παναγιώτη μου στο τέλος βλέπω να με μισήσεις για τα φιτίλια που σου ανάβω μέσα σου (εγωισμός, αυτοδικαίωση κλπ).
Αλλά αγαπημένε μου αδερφέ δεν αντέχω να μη φωνάξω πως μου ΄΄πειράζεις΄΄ καθημερινά τον εγκέφαλο με τις εκφράσεις σου και το περιεχομενό τους.
Επετρεψέ μου αδερφέ μου να συνυπογράψω την παραπάνω τοποθέτηση σου όπως ακριβώς είναι.
Σ΄ ευχαριστώ
NIKI
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKI »

Καλησπέρα αγαπητα εν Χριστώ αδέλφια μου.Αγαπητες μου αδελφούλες.Εγω επειδη ρωτησα και γεροντα και ιεραποστολο μου εχουν πει οτι κοινονωντας αιμα Χριστου συνεπως γινεται ενα στο αιμα μας.Αν ειμαστε αδιαθετες τοτε το αιμα Χριστού φευγει ( συγχωρατε με για αυτο) και παει σε μια σερβιεττα την οποια πεταμε στο καλαθι κλπ. Ακομα και αυτην ακομα εστω και λιγο αιμα αν υπάρχει τοτε πρεπει να την καιμε.Τωρα για το αντιδωρο και τον αγιασμο δεν φευγουν οπως το αιμα. Συγχωρατε με αν εκανε πολυ "εντονη" επεξηγηση.Ευχαριστώ :25
Άβαταρ μέλους
vivika
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vivika »

pepiixthis έγραψε:Έχω μια απορία, όταν οι γυναίκες ειναι αδιάθετες ξέρουμε ότι δεν επιτρέπεται να κοινωνάνε, να ασπάζονται της εικόνες,να τρώνε αντίδωρο , μήπως απαγορευεται και τίποτα αλλο γνωρίζετε? :oops:
Επιτρέπεται να πιουμε αγιασμό?
Με βάση τα όσα γνωρίζω από συζητήσεις με ιερείς, αλλά κυρίως τα όσα μου είχε πει ο πνευματικός μου (έχει κοιμηθεί) το ΜΟΝΟ που ΔΕΝ επιτρέπεται να κάνουμε οι γυναίκες όταν έχουμε έμμηνο ρύση είναι
1) να μετέχουμε της Θείας Κοινωνίας και
2) να πιούμε από το Μεγάλο Αγιασμό.
«Γρηγορεῖτε καί προσεύχεσθε, ἵνα μή εἰσέλθητε εἰς πειρασμόν» Ματθ. κστ' 41
Ω Θεέ μου, δώσε μου τη δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ,
και τη σοφία για να γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ τους.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Τα παράγματα πρέπει αν είναι όπως τα είπε η ΝΙΚΙ. Όσο για τον μεγάλο αγιασμό, θα ξαναπω ότι η διαφορά στον επιθετικό προσδιορισμό (μεγάλος ή μικρός) έχει να κάνει με τον πανηγυρικόν της τελετής και όχι με την αξία του αγιασμού, που είναι ΙΔΙΑ, είτε μιλάμε για τιν μικρό, είτε για τον μεγάλο.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Ακούω διάφορες αιτιολογήσεις στο ζήτημα.
Αλλά το θέμα δεν είναι να κατανοήσω τις απαντήσεις σε ένα ερώτημα.
Πρώτα πρέπει να κατανοήσω το ερώτημα.
Αλλά δεν τα καταφέρνω να το κατανοήσω.
Ισως να φταίει η πενιχρή μου κατάρτιση σε θεολογικό-πνευματικό επίπεδο.
Ισως να φταίει το ότι είμαι αμαρτωλός.
Την ερώτηση: "Επιτρέπεται να μεταλαμβάνουν οι γυναίκες που βρίσκονται σε έμμηνο ρύση?", δεν την καταλαβαίνω.
Δεν καταλαβαίνω, πώς είναι δυνατόν να τεθεί σε διαπραγμάτευση και σε ενδεχόμενη απαγόρευση ή μη απαγόρευση, η ίδια η ανθρώπινη φύση. Και μάλιστα σε θέμα πνευματικού καθήκοντος ή πνευματικού δικαιώματος.
Η παραπάνω ερώτηση ,μου φαίνεται ίδια με την ερώτηση: "Επιτρέπεται να μεταλαμβάνουν τον μήνα Ιούνιο, όσοι έχουν ύψος από 1.63 έως 1.65?", ή την ερώτηση" Επιτρέπεται να πίνουν Αγιασμό, όσοι έχουν καστανόξανθα μαλλιά?".
Συγγνώμη για τα ενδεχομένως άστοχα παραδείγματα. Δεν ειρωνεύομαι καθόλου, απλά απορώ.

Υπάρχει κάποια σαφής θέση της Εκκλησίας? Και δεν εννοώ την απάντηση κάποιου ιερέα ή κάποιου γέροντα, αλλά της επίσημης Εκκλησίας ή η υπόδειξη κάποιου Αγίου.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

panagiotisspy έγραψε:Υπάρχει κάποια σαφής θέση της Εκκλησίας? Και δεν εννοώ την απάντηση κάποιου ιερέα ή κάποιου γέροντα, αλλά της επίσημης Εκκλησίας ή η υπόδειξη κάποιου Αγίου.
κ. Παναγιωτη υπαρχει το Πηδαλιο, το οποιο αν εχω καταλαβει καλα ειναι ενα βιβλιο με τους Ιερους Κανονες της Εκκκλησιας μας. Εκει μεσα λοιπον οποιος το διαβασει θα βρει απαντησεις και για το τι κανουν οι γυναικες οταν εχουν εμμηνη ρυση και πως πρεπει να συμπεριφερονται.

Το λεω γιατι οταν ρωτησα τον πνευματικο σχετικα με το θεμα αυτο που συζηταμε τωρα, μου ειπε καποια πραγματα, αλλα μου προσθεσε επισης οτι καλο θα ηταν να κοιταζαμε στο Πηδαλιο για να βρουμε τις ακριβης απαντησεις.
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Παναγιώτη σωστά απορείς, αλλά δεν είμαστε εμείς που επιτρέπουμε ή απαγορεύουμε την Θεία Κοινωνία. Ό,τι πει ο πνευματικός, άσχετα αν το κατανοούμε ή όχι.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”