Μη ντρέπεστε , ας συστηθούμε μεταξύ μας !

Συζητήσεις αλληλογνωριμίας μελών και οργάνωσης συναντήσεων.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
alexandrapa
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Re: Μη ντρέπεστε , ας συστηθούμε μεταξύ μας !

Δημοσίευση από alexandrapa »

Αν και δεν ξέρω πως συστηνόμαστε διαδικτυακώς θα κάνω μια προσπάθεια γιατί ένιωσα πολύ χαρούμενη σήμερα που έγινε η εγγραφή μου στο φόρουμ. Χθες είδα πως είχαν ανασταλλεί και απογοητεύθηκα, αλλά ευτυχώς (ή δυστυχώς για σας) έγινα μέλος της παρέας σας!
Ονόμαζομαι Αλεξάνδρα, είμαι 22 ετών, μόλις τελείωσα τις σπουδές μου και είμαι ανάμεσα σε μια προσωρινή δουλειά και σε αναμονή απάντησης (ελπίζω θετικής) για να φύγω στο εξωτερικό για διδακτορικές σπουδές.
Η σχέση μου με την Εκκλησία ήταν θα έλεγα πάντα... χλιαρή. Στο σπίτι μου όλοι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αλλά μάλλον όπως οι περισσότεροι έχουμε ξεχάσει το θέμα της πίστης και συμμετέχουμε ελάχιστα στα μυστήρια της. :oops: Ίσως επειδή αυτό ήταν το περιβάλλον που μεγάλωσα δεν έδειξα ποτέ μεγάλο ενδιαφέρον για τα Θεία και φυσικά ακόμα απέχω πολύ από αυτά. Το "ταρακούνημα" μου ήρθε φέτος όταν άρχισα, θες από τύχη, θες από ατυχία, να ασχολούμαι με κάποια νεοεποχίτικα κόλπα. Είναι τρομερό το πόσο ελκυστικά μοιάζουν σε κάποιον απονήρευτο. Όλες αυτές οι ιδέες για παγκόσμια αγάπη, ειρήνη, ενέργεια που αναβλύζει από μέσα μας και θεραπεύει, κρύσταλλα (φύκια για μεταξωτές κορδέλλες με λίγα λόγια), εντυπωσίασαν το φτωχό μου μυαλό. Ενώ δεν είμαι παρορμητικός άνθρωπος σε συγκεκριμένα κομμάτια, εκεί έτρεξα αμέσως να αγοράσω βιβλία να "μορφωθώ". Σκεφτόμουν να ξεκινήσω γιόγκα για να συνδυάσω ηρεμία με γυμναστική όπως προβάλλεται και άλλα τέτοια. Στην ουσία όχι μόνο ήμουν πρόθυμη να μπλέξω με αυτά, αλλά άρχισα να στηρίζω μια καλοστημένη επιχείρηση με τα χρήματα μου, που οπως ξέρετε οι περισσότεροι δεν περισσεύουν σε κανένα, πόσο μάλλον σε φοιτητές.
Θέλω να πιστεύω πως η Πρόνοια του Θεού και ο Ίδιος, ασχολήθηκε μαζί μου (μόνο που το λέω μου ακούγεται εγωιστικό, μα συγχωράτε με) και ένας πολύ καρδιακός μου φίλος ανησύχησε. Στην αρχή δεν άκουγα. Πάντα ερχόμασταν σε σύγκρουση όταν συζητούσαμε θεολογικά θέματα. Αδυνατούσα να καταλάβω γιατί να μην έχει ο καθένας την πίστη του, και όλοι να ζούμε αρμονικά. Αυτό ήταν φυσικά το σημείο που εκμεταλλεύθηκαν οι θιασώτες της Νέας Εποχής πάνω μου. Δόξα τω Θεώ, αυτός ο φίλος μου ήρθε μια μέρα σπίτι μου κρατώντας ένα βιβλίο. Ήταν πολύ διστακτικός, δεν ήθελε να φανεί πως επεμβαίνει στη ζωή μου ή μου κάνει κηρύγματα. Το βιβλίο που ίσως να το γνωρίζετε πολλοί από εσάς ήταν "Οι γκουρού, ο νέος και ο π.Παΐσιος" του κ.Φαρασίωτη. Μπορώ να πω πως ενώ στα πρώτα λεπτά το κοίταξα με έναν... σνομπισμό, κάτι στο οπισθόφυλλο με κέρδισε. Το διάβασα σε δυο βράδια, όταν τέλειωσε ένιωθα απαρηγόρητη. Μέσα σε 2 μέρες είχα πάθει σόκ με το καλοστημένο παιχνίδι που έβλεπα να στήνεται μπροστά μου. Άρχισα να νιώθω απίστευτες τύψεις αλλά και πάλι δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν έχω πνευματικό και όπως προείπα κάθε άλλο παρά κοντά στην Εκκλησία ήμουν. Σε μια απεγνωσμένη κίνηση πέταξα όλα τα αντικείμενα που είχα μαζέψει, επέστρεψα τα βιβλία και αμέσως ένιωσα ένα βάρος να φεύγει. Όσο πιο πολύ έψαχνα τόσο άνοιγαν τα μάτια μου. Έτσι έφτασα και σε εσάς. Μιας και είμαι του χώρου, ένιωσα ανακούφιση που είδα πως η Ορθοδοξία έχει υποστηρικτές και στο Διαδίκτυο. Σίγουρα έχω να διανύσω χιλιόμετρα μέχρι να νιώσω πως είμαι έστω και στο ελάχιστο κοντά στο Θεό, πώς ακόμα κι εσείς που νιώθετε αμαρτωλοί, τουλάχιστον δεν Τον είχατε αρνηθεί τόσα χρόνια.
Μαθαίνω και στην ουσία είμαι νεοσσός σε όλα αυτά, οπότε συγχωρήστε με αν κακοκαρδίσω κάποιον ή αν δείξω τεράστια άγνοια σε θέματα που έχετε λύσει από καιρό. Εύχομαι με τη βοήθεια σας να ευοδώσει ο αγώνας και η αναζήτηση που ξεκίνησα. Να είναι ο Θεός κοντά σε όλους μας, και να καλεί κοντά του ο Ιησούς όλα τα χαμένα πρόβατα του, σαν και του λόγου μου.
Σας ευχαριστώ πολύ. Μου βγήκε απροσδόκητα μεγάλη η δημοσίευση, ελπίζω να μη σας κούρασα, απλά είναι η πρώτη φορά που μιλάω για αυτά.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

Kαλως ήρθες Αλεξάνδρα! μεγάλη ευλογία αυτός ο φίλος που έχεις! :8
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Καλώς ήλθες Αλεξάνδρα στην παρέα μας !

Δεν μας κούρασες καθόλου ίσα ίσα που εγώ χάρηκα πολύ που ο Θεός μας σε βοήθησε και δεν παρασύρθηκες ολοκληρωτικά από τέτοιου είδους πράγματα.
Μην νομίζεις ότι και εμείς εδώ είμαστε κάτι το αξιόλογο. Τον αγώνα μας κάνουμε καθημερινά. Πέφτουμε και σηκωνόμαστε και παρακαλούμε τον Θεό για το έλεός του.

Να είσαι καλά και μακάρι να ωφεληθείς πνευματικά από τα γραπτά των αδελφών μας εδώ !
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

Αλεξανδρα εαν και δεν ειμαι ο πλεον καταληλος για συμβουλες παρ ολα αυτα θα σου πω μια δυο.

Το πρωτο ειναι οτι ολοι μας ειμαστε αμαρτωλοι και κανεις πλην του Χριστου μας δεν ειναι αναμαρτητος.

Σαν αρχη πρεπει να βρεις εναν καλο πνευματικο, θελει ψαξιμο και πιστευω οτι θα σε βοηθηση και το φορουμ να βρεις εναν ( δεν προσεξα απο ποια περιοχη της Ελλαδας εισαι;)
Μετα ολα θα στα τακτοποιηση αυτος και εδω μεσα θα βρεις σιγουρα ορισμενες απαντησεις σε καποια σου ερωτηματα καθως εχει παιδια με θεολογικες γνωσεις.

Ο Καλος Θεός Αλεξανδρα δεν αφηνει κανεναν και τιποτα να καταστρεψει μια ψυχη, αλλα θελει και την δικη μας συμμετοχη και τον προσωπικο μας αγωνα, μην ξεχνας οτι ο ληστης σωθηκε στον σταυρο επανω και απο τους δωδεκα μαθητες ο ενας Τον προδωσε και ο Πετρος Τον αρνηθικε τρεις φορες μεσα σε μια νυχτα, γι αυτο να μην απογοητευεσε και να κανεις τον αγωνα σου.

ΥΓ: Να ξερεις οτι ο παπουλης (γερων Παισιος) εχει βοηθησει πολυ κοσμο εν ζωη και αλλο τοσο κοσμο μετα την κοιμηση του, να πας στην σουρωτη και στο μοναστηρι του Αγιου Ιωαννου του Θεολογου και να πας στον Ταφο του να του "πεις" ενα ευχαριστω.

Καλως ηρθες και παλι Αλεξανδρα
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
alexandrapa
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από alexandrapa »

Σας ευχαριστώ όλους για το θερμό καλώς όρισμα. Ντρέπομαι αφάνταστα, μα ταυτόχρονα κάτι μέσα μου σκιρτάει από χαρά όταν διαβάζω τέτοια λόγια, από ανθρώπους που δε με ξέρουν. Στο δήμο Αθηναίων μένω τα τελευταία χρόνια και θα εκτιμούσα αφάνταστα όποιος ξέρει να με κατευθύνει σε θέματα πνευματικού. Δεν έχω αυτοκίνητο οπότε οι μετακινήσεις μου είναι περιορισμένες, οπότε ελπίζω να υπάρχει κάποιος αδελφός ή αδελφή που να έχει πνευματικό σε αυτήν την περιοχή. Και πάλι σας ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αλεξανδρα εχει πολλα παιδια απο αθηνα και πιστευω οτι καποιος θα σου πει για καποιο πνευματικο, εαν οχι θυμισου να το ξαναπεις απο εβδομαδα και θα σου πει η κυρια Αγγελικη angieholy ειναι στο συντονισμο του φορουμ που σιγουρα θα ξερει.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Έχω κουράσει να λέω και να ξαναλέω πως μ αρέσουν απίστευτα οι άνθρωποι που καταθέτουν εγγράφως στο παρόν φόρουμ την ψυχή τους.
Αλεξάνδρα καλώς ήρθες.
Έχεις και καταπληκτικό όνομα (που όμως το έχει και η πεθερά μου :20 ).
Τον πνευματικό θα στον δώσει ο Θεός. Να είσαι σίγουρη γι αυτό.
Αρκεί να είσαι κοντά στο Χριστό μας, κοντά στην εκκλησία μας.
Αν βρεις πνευματικό κοντά σχετικά θα είναι ευλογία.
Πρόσεχε όμως.
Δεν είναι απαραίτητο - με το ζόρι δηλ - να είναι ο ιερέας της ενορίας σου.
Κάποια στιγμή στη ζωή σου μέσα στην εκκλησία θα στον στείλει ο Θεός.

Κατά τα λοιπά.
Το να σε καλοσορίζει ο Στάθης είναι σαν να πηγαίνεις επίσκεψη σε φιλικό σπίτι
και να σε καλοσορίζει ο σκύλος στην αυλή.
Και πρόσεχε γιατί είναι πρωην μαντρόσκοιλο (μαζί με τον Απόστολο).
(Τώρα σίγουρα δεν το γλιτώνω το ξύλο).
Πάντως αν θέλεις να κάνεις με πνευματικούς παρέα σ αυτό το φόρουμ, σε παρακαλώ
να με επιλέξεις και έστω με το ζόρι να με συμπαθήσεις.
Και τέλος πάντων μακριά από Αγγελική, Διονύση, Φιλότα κλπ.
Λένε πολλά - συνήθως άσχετα με την πίστη μας - και πιθανόν τελικά να επιλέξεις τη γιόγκα...

Καλώς ήρθες καλή μας αδερφούλα!
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

[quote="stathisgrh"]Αλεξανδρα εαν και δεν ειμαι ο πλεον καταληλος για συμβουλες παρ ολα αυτα θα σου πω μια δυο.

Οπως βλεπεις βγενοπουλε της το ειπα της κοπελας γιατι ημουν σιγουρος οτι θα βγεις και θα πεις καλα λογια για μενα :mrgreen: και εγω σε αγαπαω και πρωτα ο Θεός στο τελος του μηνα που θα παμε στο Αγιο Ορος θα σου το δειξω :mrgreen: :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

Κατ΄αρχάς Αλεξάνδρα με εντυπωσίασε το γράψιμό σου σε σχέση με την ηλικία σου, καλώς ήλθες στη γωνιά αυτή.

Θα πρότεινα τον π. Ευστάθιο στον ιερό ναό Αγ. Νικολάου Καισαριανής ( Μητροπολιτικός) τηλ. 2107221203, 2107213522.

Δεν θα στο πρότεινα αν δεν είχαμε δική μας και δοκιμασμένη αντίληψη. Και πάλι καλώς ήλθες.
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
paulina
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paulina »

Αλεξάνδρα καλώς ήλθες!

Εύχομαι να βρεις κι εσύ σ' αυτό το φόρουμ ό,τι βρήκα κι εγώ!

Ο Θεός που πάντα είναι δίπλα μας θα σε βοηθήσει στα θέματα που σε απασχολούν και θα βρεις με την καθοδήγηση των αδελφών μας έναν καλό πνευματικό!

Καλόν αγώνα!
«Πάροικος εγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ. Μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς Σου»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αλληλογνωριμία & Συναντήσεις μελών του agiooros.net”