Μια απορία...(τι θα γινόταν αν γεννιόμουν αλλού;)

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
grigoria-ka
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Μια απορία...(τι θα γινόταν αν γεννιόμουν αλλού;)

Δημοσίευση από grigoria-ka »

γεια σας κ παλι!ειχα μια συζητηση με εναν αθεο προσπαθουσε να με πεισει
για το πιστευω μου,τον απαντησα σε αρκετα,αλλα ξερετε τι?
με εκανε μια ερωτηση που θα ηθελα κ τη δικη σας απαντηση,
με ειπε"τι θα γινομουν αν ειχα γεννηθη μερικα χιλιομετρα πιο διπλα,
σε ποιον θα πιστευα αν ειχα γεννηθη π.χ στην τουρκια ?"
Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: μια απορια...

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Πες του, εσύ γεννήθηκες σε χριστιανική χώρα και είσαι άθεος, εγώ σε μουσουλμανική μπορεί να είμουν χριστιανή.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
grigoria-ka
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από grigoria-ka »

Σπάρτακος έγραψε:Πες του, εσύ γεννήθηκες σε χριστιανική χώρα και είσαι άθεος, εγώ σε μουσουλμανική μπορεί να είμουν χριστιανή.

σωστα!!!ωραια απαντηση :smile:
Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Μια απορία...(τι θα γινόταν αν γεννιόμουν αλλού;)

Δημοσίευση από filotas »

Ο Θεός, όπως είπε ο Απόστολος Παύλος, θα μας κρίνει ανάλογα με τα δεδομένα της ζωής μας. Αν γεννηθούμε Χριστιανοί ή γίνουμε αργότερα, σύμφωνα με το θέλημα Του, όπως μας το έδωσε ο ίδιος και η Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας. Αν γεννηθούμε με άλλη θρησκεία ή άθεοι και δεν μάθουμε για το Χριστό σ' όλη την επίγεια ζωή μας, σύμφωνα με τον εσωτερικό νόμο της συνειδήσεως.

Πάντως κανείς δεν πρόκειται να δικαιωθεί απέναντι στο Θεό αν ισχυριστεί ότι δεν Τον γνώρισε και γι αυτό δεν τήρησε το θέλημά Του ("ου δικαιωθήσεται ενώπιόν σου πας ζων" (Ψαλμος 142ος)).
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Σπάρτακος έγραψε:Πες του, εσύ γεννήθηκες σε χριστιανική χώρα και είσαι άθεος, εγώ σε μουσουλμανική μπορεί να είμουν χριστιανή.
Kαι μετά χτύπα τον κι όλας για να βάλει μυαλό :roll:

Με το μαλακό βρε παιδιά , δεν είναι το σωστό ο "επιθετικός" τρόπος ή ο ψυχρός χαρακτηρισμός
Αν εμείς είμαστε όντως πιστοί και ακτινοβολεί στα μάτια μας η χαρά και η πίστη αυτό από μόνο του είναι μια "απόδειξη" στα μάτια του άλλου που είχε την επιλογή να μην πιστεύει ( μέχρι στιγμής )
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
pepiixthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pepiixthis »

:105
«στενή η πύλη και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα στην ζωήν»
petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από petrosathonas »

grigoria-ka έγραψε:γεια σας κ παλι!ειχα μια συζητηση με εναν αθεο προσπαθουσε να με πεισει
Θα του απαντούσα "Δεν γνωρίζω, γι' αυτό δοξάζω τον Θεό που είμαι Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός".
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Σε μια θεωρητική ερώτηση, αρμόζει και μια θεωρητική απάντηση.

Εάν πχ, το θέλημα του Θεού, για έναν άνθρωπο Χ, ήταν να γεννηθεί στο συγκεκριμένο μέρος και να γίνει χριστιανός, τότε για τον ίδιο άνθρωπο Χ, το θέλημα του Θεού, δεν θα επηρεαζόταν από την γεωγραφία.

Εξάλλου στις περισσότερες περιπτώσεις μια τέτοια ερώτηση- σοφιστεία, στόχο δεν έχει (εκ του ερωτώντος) την καλοπροαίρετη απάντηση, απλά θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τον ερωτώμενο. Και για αυτό τον λόγο, η καταλληλότερη απάντηση, δεν είναι λεκτική. Είναι έμπρακτη, δείχνοντας προς τον όποιο δύσπιστο ή μη πιστό συνομιλητή μας, όχι ότι εμείς νομίζουμε ότι είμαστε καλύτεροί του, (μπορεί να είναι καλύτερος αυτός καίτοι δεν πιστεύει), αλλά δηλώνοντάς του την πίστη μας, και να φαίνεται ότι την στηρίζουμε έμπρακτα και αληθινά, με την έκφραση αλήθειας και αδελφικότητας προς αυτόν και από ολόκληρη την συμπεριφορά μας γενικότερα.
Δεν είναι σωστό νομίζω νάχουμε ως στόχο, να "ταπώσουμε", με την απάντησή μας τον αδελφό μας.
Πιο εύκολα πείθεται κάποιος κατά την γνώμη μου βλέποντας έναν και μόνο πιστό άνθρωπο, να έχει συνέχεια λόγων και πράξεων, με ταπεινότητα και χωρίς έπαρση, παρά διαβάζοντας όλα τα βιβλία του κόσμου περί τον Χριστιανισμό, ή ακούγοντας "αποστομωτικές" απαντήσεις.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Οι διάφορες ΄΄τεχνικές΄΄ προσεγγισης του άλλου με σκοπό να πείσουν τον άλλο, παραμένουν στο επίπεδο των τεχνικών και της μάσκας.
Λέμε την αλήθεια μας, προσέχοντας πολύ που τη λέμε,και πως τη λέμε, διότι ενδεχομένως έχομε να κάνομε με χοίρους ή άλλα ζωντανά πολύ πιό επικίνδυνα.
Αν ΔΕΝ την δεχτούν δικαίωμά τους και καλώς, αν την δεχτούν παλι καλώς,αλλά όπως μας μιλάνε απαντάμε. Δεν παριστάνουμε τους γλυκανάλατους, τους δήθεν πράους, τους δήθεν ευτυχισμένους - λόγω της πίστης μας- με ένα ψεύτικο χαμόγελο μέχρι τα αυτιά μας ( θα έχεται δει πιστεύω ). Γενικώς αποφεύγουμε παντού και πάντα τα δήθεν.
Φυσικά είναι καλό να είμαστε ευγενικοί και να ακούμε τον συνομιλιτή, που σίγουρα κάτι ξέρει που δεν το ξέρουμε εμείς.
Αλλά δεν πρεπει σώνει και καλά να φαινόμαστε σαν μαθητευόμενοι γκουρού ή να ΄΄δείχνουμε΄΄ ότι είμαστε ευτυχισμένοι λόγω κάποιας πνευματικής΄΄μέθης΄΄, και συνάμα ήρεμοι να ακούσωμε τα πάντα λες και έχουμε παρει λεξοντανήλ, κοιτώντας τον άλλο με ματια αγελάδας, για να αισθάνεται αυτός άνετα.

Με βάσει τα ανωτέρω - για το θέμα- όποια απάντηση δεχόταν ο ερωτών, μέσα στο πλαίσιο της ευγένειας και της ευπρέπειας ήταν αποδεκτή, αφού δεν ξέρουμε λεπτομέρειες μάλιστα για τον γενικότερο χαρακτήρα, τις προθέσεις, και το καλοπροαίρετο ή το κακοπροαίρετό του.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

grigoria-ka έγραψε:γεια σας κ παλι!ειχα μια συζητηση με εναν αθεο προσπαθουσε να με πεισει
ise sigouri pos zitouse logikes apantisis?????
diavazontas sixronos to thema tou dimitris 39 gia to mikro pedi pou gnorise ton xristo stin patra......
katalava pos enas atheos den zitai apo tous xristianous apantisis....ala zitai na gnorisi ton Xristo mas... :8
akoma katalava pos an enas moussoumanos pou exi nomous den ine efxaristimenos apo aftous tous nomous tou ena prepi na kseri ke na lei na tha pao stous xristianous pou ine dikei anthropoi na paro gnomes tou theou....den entexo kathe mera na diaskorpizete i periousia mou... :8
mesa mou me sipoi krivonte perisotera apo osa fantasese....ksipnate :8 ksipnate :8 ksipnate :8
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”