το ενα της ματι...
Συντονιστής: Συντονιστές
- grigoria-ka
- Κορυφαίος Αποστολέας

το ενα της ματι...
η μητερα του ειχε μονο ενα ματι...ντρεποταν γι αυτην κ ωρες ωρες τη μισουσε.η δουλεια της ηταν μαγειρισα στη φοιτητικη λεσχη.μαγειρευε για τος καθηγητες κ τους φοιτητες να βγαζει τα εξοδα τους...δεν ηθελε να του μιλαει μη μαθουν οτι ειναι παιδι μια μαναςμε ...ενα ματι.οι φοιτητες ετρεχαν να φυγουν οταν την εβλεπαν,δε μπορουσαν να αντεξουν το "θεαμα"τους προκαλουσε ανατριχιλα.μα απο μικρος ειχε προβλημα με την εικονα της μητερας του.οταν πηγενε δημοτικο περασε η μητερα του να πει ενα"γεια"ενοιωσε στεναχωρημενος"πως μπορεσε να με το κανει αυτο"?αναρωτιοταν...την αγνοησε,της εριξε ενα βλεμμα μισητο κ ετρεμε.την επομενη μερα ενας σσυμμαθητης του λεει "εε η μητερα σου εχει μονο ενα ματι"ηθελε να πεθανει,να εξαφανιστει.οταν γυρισε σπιτι ειπε"αν ειναι να γελανε ολοι μαζι μου εξαιτιας σου τοτε καλυτερα να πεθανεις".αυτη δε του απαντησε..."δεν μ ενοιαζε τι ειπα η τι αισθανθηκε,γιατι ημουν πολυ νευριασμενος"ειπε αργοτερα σε ενα φιλο του."ηθελα να φυγω απο εκεινο το σπιτι κ να μην εχω καμια σχεση μαζι της,ετσι διαβασα πολυ σκληρα με σκοπο να φυγω για σπουδες μακρυα...κ τα καταφερα,κ ηρθε κ εκεινη κ επιασε δουλεια εκει στη λεσχη για να με βοηθαει...λες κ δε μπορουσε να παει καπου αλλου?..."αργοτερα παντρευτηκε.αγορασε σπιτι,εκανε παιδια κ ηταν ευχαριστημενος με τη ζωη του,την οικογενεια του,τη δουλεια του!μια μερα μετα απο χρονια απουσιας,οπως ο ιδιος της ζητησε η μητερα του πηγε να τον επισκευθει.δεν ειχε δει απο κοντα τα εγγονια της.μολις εμφανιστηκε στην πορτα τα παιδια αρχισαν να γελανε,θυμωσε επειδη ειχε παει χωρις να τον προειδοποιηση.τοτε τις φωναξε"πως τολμας να ερχεσαι ξαφνηκα στο σπιτι κ να τρομαζεις τα οπαιδια μου?βγες εξω!φυγε!"η μητερα απαντησε γαληνια"αα,ποσο λυπαμε κυριε!μαλλον μου εδωσαν λαθος διευθυνση"κ εξαφανηστηκε χωρις να καταλαβουν τα μικρα πως ειναι η γιαγια τους...περασαν χρονια,κ μια μερα βρηκε στο γραμματοκυβωτιο του μια επιστολη για τη σχολικη συγκεντρωση της ταξης του απο το δημοτικο,που θα γινοταν στη πολη που γεννηθηκε...ειπε ψεματα στη γυναικα του οτι θα εκανε ενα επαγκελματικο ταξιδι κ πηγε.οταν τελειωσε η συγκεντρωση των συμαθητων,πηγε στο σπιτι που μεγαλωσε απο περιεργεια...οι γειτονες του ειπαν οτι η μητερα του ειχε πεθανει προσφατα.δεν εβγαλε ουτε ενα δακρυ.τον εδωσαν ενα γραμμα που ειχε αφηση γι αυτον:"αγαπημενε μου γιε,σε σκεφτομαι συνεχεια.λπαμε που ηρθα σπιτι σου κ φοβησα τα παιδια σου.εμαθα οτι ερχεσαι για τη σχολικη συγκεντρωση κ ενιωσα πολυ χαρουμενη.αλλα φοβαμαι οτι μπορει να μην ειμαι σε θεση να σηκωθω απο το κρεβατι για να ερθω να σε δω.εγαωα αυτο το γραμμα να στο δωσουν αν δεν με προφτασεις.στεναχωριεμαι που σε εφερνα σε δυσκολη θεση κ ντρεποσουν για μενα οσο ησουν μικρος.βλεπεις...οταν ησουν πολυ μικρος,ειχες ενα σοβαρο ατυχημα κ εχασες το ματι σου.δεν αντεχα να σε βλεπω να μεγαλωνεις με ενα ματι.ετσι σου εδωσα το δικο μου.ημουν τοσο υπερηφανη που ο γιος μου θα εβλεπε τον κοσμο με τη δικη μου βοηθεια,με το δικο μου ματι...,εχεις παντα ολη την αγαπη μου.
η μητερα σου".
η μητερα σου".
Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
Re: το ενα της ματι...
πολύ συγκινητική ιστορία να σαι κάλα... είναι από κάποι βιβλίο ???
- grigoria-ka
- Κορυφαίος Αποστολέας

XRHSTOS έγραψε:πολύ συγκινητική ιστορία να σαι κάλα... είναι από κάποι βιβλίο ???
μου το εδωσε ο πνευματικος μου,ειναι του οσιου νικανωρ
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
Τι αγάπη είναι αυτή της αληθινής μάνας!!!
Τι φίλαυτη κοινωνία, τι σκληρή κοινωνία είμαστε! Είναι φοβερό, αλλά
να μισείς και τους ίδιους τους γονείς..και πολλές φορές να τους ρίχνουμε στα γηροκομεία...
Πριν πολλά χρόνια, ο Δεσπότης Αυγουστίνος, έκτισε ένα γηροκομείο εδώ στην περιοχή μας.
Αλλά κανείς δεν έστελνε τους γονείς του εκεί! Τότε επαίνεσε την πόλη μας , διότι τιμούσε τους γονείς!!!
Τώρα, έχουν αλλάξει τα πράγματα.....
Η φιλαυτία διώχνει την θυσία..και η θυσία διώχνει την φιλαυτία...
Τι φίλαυτη κοινωνία, τι σκληρή κοινωνία είμαστε! Είναι φοβερό, αλλά
να μισείς και τους ίδιους τους γονείς..και πολλές φορές να τους ρίχνουμε στα γηροκομεία...
Πριν πολλά χρόνια, ο Δεσπότης Αυγουστίνος, έκτισε ένα γηροκομείο εδώ στην περιοχή μας.
Αλλά κανείς δεν έστελνε τους γονείς του εκεί! Τότε επαίνεσε την πόλη μας , διότι τιμούσε τους γονείς!!!
Τώρα, έχουν αλλάξει τα πράγματα.....
Η φιλαυτία διώχνει την θυσία..και η θυσία διώχνει την φιλαυτία...
- grigoria-ka
- Κορυφαίος Αποστολέας

η αγαπη της μανας ειναι τοσο ΜΕΓΑΛΗ που δε χωραει στο μυαλο μας.κανενας ανθρωπος δε μπορει να αγαπηση περισοτερο απο μια μανα

ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
- evagelia
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΗΝ ΜΑΝΝΑ ΓΙΑΤΙ?? ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΝΑΣ!!ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΜΩΣ??
ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΝΑ??ΔΥΣΤΗΧΩΣ!!!!!!!!!!!
ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΝΑ??ΔΥΣΤΗΧΩΣ!!!!!!!!!!!

- kausokalivia
- Συστηματικός Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ένας Γέροντας μου είχε πει ότι μόνο ένας Άγιος μπορεί να αγαπήσει περισσότερο από ότι μια μάνα το παιδί της
- inaf
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη που μπορεί να έχει ο άνθρωπος γιατί ο Θεός είναι Αγάπη. Μακάρι να είχα τόση δα. Με έκανες να κλάψω, ευχαριστούμε που το μοιράστηκες.

«Ιδού βαδίζω…» Κύριε, δέξου με
ξεχνώντας τον πολύ μου ρύπο…
Εσύ που ακούς τον κρυφό πόθο μου
και της καρδιά μου κάθε χτύπο.
ξεχνώντας τον πολύ μου ρύπο…
Εσύ που ακούς τον κρυφό πόθο μου
και της καρδιά μου κάθε χτύπο.