Αγιος Γεωργιος
Συντονιστής: Συντονιστές
- grigoria-ka
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αγιος Γεωργιος
Αγιε μου Γιωργη αφεντη μου,αφεντη καβαλαρη αρματωμενος με σπαθι κ με χρυσο κονταρι.Αγιος εισαι στη θορια,Αγιος στη θεοτη.παρακαλω βοηθαμε Αγιε στρατιωτη απο το αγριο θεριο κ δρακοντα μεγαλο που του πηγενουν ανθρωπο καθε πρωι κ αλλο.αν δεν του πανε ανθρωπο καθε πρωι στην ωρα,σταλια νερο δεν αφηνε να πιουν μεσα στη χωρα,κ ριχνανε τα"τυχερα "τινος θελει να πεσει.τα τυχερα επεσανε εις την βασιλοπουλα οπου την ειχε η μανα της μονη,μονακριβουλα.ο βασιλιας σαν τ ακουσε πολυ του βαροφανει,το βιος μου ολο παρτετο κ το παιδι μου αφηστε.κοσμος σηκωθηκε ορθος στο βασιλια πηγενει,για δως μας το παιδακι σου,για δως μας το παιδι σου,για περνουμε κ σενα.για παρτετο στολιστετο με πολυτιμα πετραδια,κ με χρυσα κ μ αργυρα κι ολο μαργαριταρια.για παρτετο στολιστετο κ καντε το νυφη κ δωστε το στο δρακοντα να το γλυκο μασισει,εις το χειλος του πηγαδιου ριχνουν την αλυσιδα κ πιασανε κ δεσανε την αμυρη κορουλα.ο Αι Γιωργης τ ακουσε το ατι του ποτιζει κ εις το χειλος του πηγαδιου πηγενει κ η κορη τον εκοιταζε με βουρκομενο βλεμμα,η κορη τον εξιγησε με παγωμενο αιμα.φευγα φευγα αφεντη μου να μη σε φαι κ σενα αυτο το αγριο θεριο που θα με φαι κ μενα.ασε με κορη ασε με λιγο υπνο να παρω εγω σκοτωνω το θεριο κ απο δω σε σωζω.τα οροι ολα τρεμουνε κ τα βουνα σαλευουν κ η κορη τα ματακια της ως σαν τη βρυση τρεχουν.ξυπνα ξυπνα αφεντη μου κ το νερο αφριζει κ ο δρακοντας τα δοντια του για μενα ακονιζει.ο Αι Γιωργης ξυπνησε σαν παραλογισμενος κ το κονταρι αρπαξε σαν να ταν μαθημενος,μια κονταρια το εδωσε το βρηκε μες το στομα κ παρευθεις το ξαπλωσε κατω στης γης το χωμα,πηγενε κορη σπιτι σου,πηγενε στους γονεις σου κ πες τους ποιος σε εσωσε σημερα τη ζωη σου.ο βασιλιας σαν τ ακουσε ολο χαρες γεματος για πες μου νεοδοξαστε πιο ειναι το ονομα σου?για να σε κανω χαρισμα να ναι της αρεσκια σου.Γιωργο με λενε απο την καπαδοκια κ αν θελεις να κανεις χαρισμα κανε μια εκλησια κ βαλε κ ζωγραφισε Χριστο κ Παναγια κ στη δεξια του τη μερια βαλεμε καβαλαρη αρματωμενο με σπαθι κ με χρυσο κονταρι.
Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
Re: Αγιος Γεωργιος
Ο Αη-Γιωργης μας...!!!Οταν ηρθαν οι προσφυγες στο τοπο αυτο,λεγαν οι παππουδες μας , πως μαζι με την εικονα Του ήρθε κι Αυτος μαζι!Καθε βράδυ τον ακουγαν να περναει εξω απτα σπιτια τους οταν νύχτωνε!Μετα πέφταν για υπνο ,γιατι ξέραν οτι τους φυλαγε!Κάποιες γυναικες λεγαν οτι τον βλεπανε την ωρα που γεννουσανε κι ετσι τα παιδιά τα βγάζαν Γιωργους και Γεωργίες.Σ΄ενα μεγαλο σεισμό που έγινε πριν μερικα χρόνια καποια πιστη γυναικα ειχε εμπιστευτει στον ιερέα του χωριου ,οτι ειδε τον Αγιο και της ειπε οτι δεν θα παθουμε τιποτε γιατι μας προστατευει!Μεγάλη χαρη Του,μεγαλος Αγιος,αγαπημένος!!!
- grigoria-ka
- Κορυφαίος Αποστολέας

πραγματικα μεγαλος Αγιος

Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
- evagelia
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΜΑΣ ΓΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΝΕΤΙΚΟΣ!!ΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΤΩΧΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΑΣΘΕΝΟΥΝΤΩΝ ΙΑΤΡΟΣ!! ΑΓΙΕ ΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΕ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ!!!

-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

Είμαι ένα απλό μέλος στην ενορία του. Ενορία Αγίου Γεωργίου .......
Δόξα τω Θεώ.