Τα Ορθόδοξα «δώρα» που ετοιμάζουν στον αρχιμάχο Ν.Κόπερφιλντ

Διάφορες σελίδες που ανακαλύψαμε εμείς, ή εσείς, και πιστεύουμε ότι ενδιαφέρουν και κάποιους άλλους.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1253
Εγγραφή: Δευ Μάιος 15, 2006 5:00 am

Τα Ορθόδοξα «δώρα» που ετοιμάζουν στον αρχιμάχο Ν.Κόπερφιλντ

Δημοσίευση από paroikos »

Τα Ορθόδοξα «δώρα» που ετοιμάζουν στον αρχιμάχο Ντέϊβιντ Κόπερφιλντ από Labyrinthos
Ημ/νία: 06-09-2006
Ώρα: 22:38


Γιατί έρχεται στην Ελλάδα; Είναι τυφλός οπαδός του Εωσφόρου; Με ποιο σκεπτικό διαφημίζει τη μαγεία ως θεραπευτικό μέσο; Στις μεθόδους που χρησιμοποιεί επικαλείται τους δαίμονες και τον Σατανά; Γιατί επέλεξε την Ορθόδοξη Ελλάδα για να δείξει τις ικανότητές του; Επιδιώκει, όπως συνηθίζει, χρήμα (σημ. οι παραστάσεις θα έχουν συνολικό κόστος 4,5 εκατομμύρια ευρώ) και δόξα ή επιθυμεί να παρασύρει και να απομακρύνει τους Έλληνες από το Θεό, παρουσιάζοντας τις δυνατότητες της δαιμονικής του επηρείας; Θα υπάρξει επίσημη αντίδραση εκ μέρους της επίσημης Εκκλησίας και της Ιεράς Συνόδου; Ποιο «δώρο» του ετοιμάζουν Αγιορείτες γέροντες και ασκητές από όλη την Ελλάδα; Θα αντιδράσει ο οικείος Επίσκοπος, Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών στην περιφέρεια του οποίου θα δοθούν οι μαγικές παραστάσεις;
Τα ερωτήματα αυτά έχουν αρχίσει να στροβιλίζουν το νου και τη σκέψη πολλών Ορθοδόξων Χριστιανών εξ αφορμής των επτά παραστάσεων που προγραμματίζει να δώσει στο Κλειστό γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου ο υποτιθέμενος μεγαλύτερος μάγος στον κόσμο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. Εκκλησιαστικά περιοδικά υποστηρίζουν ότι η έλευση του αρχιμάγου στην Ελλάδα αποσκοπεί στη μύηση του ελληνικού λαού στη μαγεία και τον αποκρυφισμό (βλ. περιοδικό Παρακαταθήκη τευχ. 48 σελ. 24).
Την ίδια στιγμή ασκητές-γεροντάδες του Αγίου Όρους υποστηρίζουν ότι εδώ και καιρό η Ελλάδα αποτελεί ένα μεγάλο στόχο του μυστηρίου της ανομίας. Οι κύκλοι της ανομίας, προσθέτουν, για άγνωστους προς το παρόν λόγους επιστρατεύουν ότι το καλύτερο διαθέτουν για να παρασύρουν τους ανύποπτους Έλληνες και δη τη νεολαία. Οι ίδιοι σεβάσμιοι εραστές της αδιάλειπτης προσευχής ισχυρίζονται πως οι παραστάσεις του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ έπʼ ουδενί πρέπει να εκληφθούν ως απλό θέαμα και ψυχαγωγία. Αντιθέτως μάλιστα πρέπει να εκληφθούν ως μέσο εισαγωγής στον κόσμο των δαιμονίων και του Σατανά. Επεξηγούν και ερμηνεύουν μάλιστα την όλη στάση τους με δύο δεδομένα, τα οποία είναι άγνωστα στους πολλούς.
Το πρώτο έχει να κάνει με τα σημάδια που χρησιμοποιεί ο αρχιμάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ πάνω στη θεατρική σκηνή. Συνηθίζει στη θεατρική σκηνή του Λάς Βέγκας να χρησιμοποιεί το σταυρό, πάνω στον οποίο ποδοπατά προκειμένου να επικαλεσθεί τους δαίμονες και να εφαρμόσει τα μαγικά τεχνάσματά του. Επίσης, είναι αλήθεια ότι ο συγκεκριμένος αρχιμάγος αντιδρά αρνητικά και παραμένει αμήχανος απέναντι σε θρησκευτικά αντικείμενα και σύμβολα, όπως είναι ο σταυρός και το κομποσχοίνι. Τα ανωτέρω αποτελούν αδιαμφισβήτητες διαπιστώσεις ενός Ορθοδόξου Χριστιανού, πιστού και ενθέρμου μέλους της Εκκλησίας του Χριστού, που παρακολούθησε πριν από 15 περίπου μήνες μία εκ των παραστάσεων που έδωσε ο αρχιμάχος στο Λάς Βέγκας.
Το δεύτερο δεδομένο που επικαλούνται οι Αγιορείτες Πατέρες έχει να κάνει με την διαχρονική προσπάθεια που καταβάλλει ο συγκεκριμένος μάγος να εισαγάγει τη μαγεία, δηλαδή την επίκληση των δαιμόνων και του Σατανά στην εκπαίδευση και στη υγεία, ως τρόπο θεραπείας! Προς τον σκοπό αυτό και σε συνεργασία με πανεπιστημιακά αμερικανικά ιδρύματα έχουν ιδρυθεί έδρες μαγείας στο Νιού Τζέρσεϋ και αλλού, ενώ ταυτόχρονα οι δαιμονικές ενέργειες παρουσιάζονται ως θεραπεία και εφαρμόζονται σε πολλά αμερικανικά και ευρωπαϊκά νοσοκομεία. Ο ίδιος ο Κόπερφιλντ δίδασκε μαγεία σε Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης. Ως είναι φυσικό, είναι αυτονόητο ποιον εκλαμβάνει ως Θεό ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ...

Μπούμερανγκ ή τέχνασμα η εξαφάνιση της Ακρόπολης;

Σε ότι αφορά μάλιστα την αδυναμία του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ να «εξαφανίσει» την Ακρόπολη οι Αγιορείτες Πατέρες την αποδίδουν στο γεγονός του καθαγιασμού και της ευλογίας του Παρθενώνα, ο οποίος, ως γνωστό κατά τα χρόνια της απελευθέρωσης από τους Τούρκους λειτούργησε ως Ιερός Ορθόδοξος Ναός, αφιερωμένος στην Παναγία. Η αρχική πολυδιαφημιζόμενη πρόκληση για τον αρχιμάχο, που αποτέλεσε και το διαφημιστικό τρυκ για να πουλήσει τα εισιτήρια των παραστάσεων του αποδείχθηκε τελικά μπούμερανγκ. Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφους επιχείρησε να διασκεδάσει την αδυναμία του λέγοντας: «Μα, ποιος θέλει να δει την Ακρόπολη να χάνεται;».
Αναγινώσκοντας κανείς τους όρους που έχει επιβάλλει στο συμβόλαιο που έχει συνάψει με την διοργανώτρια εταιρία κατανοεί εύκολα –εάν διαθέτει απλές γνώσεις περί του τρόπου λειτουργίας της μαγείας και των δαιμόνων- τον αποκρυφισμό και τη μυστικότητα με την οποία καλύπτει την όλη δραστηριότητά του ο αρχιμάχος Κόπερφιλντ. Απαιτεί λοιπόν βάσει του συμβολαίου οι εργαζόμενοι που θα βοηθήσουν στις παραστάσεις, εκτός της 100μελούς μόνιμης ομάδας του, να υπογράψουν συμβόλαια πως δεν θα αποκαλύψουν τίποτε απʼ αυτά που τυχόν θα δουν ή θα αντιληφθούν. Επίσης απαγορεύει κατά τη διάρκεια των δοκιμών σε όλους να βρίσκονται στο θέατρο. Και απαγόρεψε κατηγορηματικά να παρακολουθήσει τις παραστάσεις και ο φίλος του Έλληνα διοργανωτή που τον έφερε σε επαφή με τον Κόπερφιλντ, ο οποίος σημειωτέον είναι και ο ίδιος μάγος!!!
Τι φοβάται;
Ο αείμνηστος Αγιορείτης γέροντας Παΐσιος εξ αφορμής μιας επίσκεψης ενός νεαρού μάγου είχε μιλήσει περί της σύγχυσης των δαιμονίων. Αξίζει να αναφέρουμε λοιπόν ένα γεγονός που είχε συμβεί στον γέροντα Παΐσιο κατά την επίσκεψη του 16χρονου Γιάννη, ο οποίος από πέντε ετών είχε εντρυφήσει στη μαγεία στο Θιβέτ. Ο νεαρός Γιάννης επισκέφθηκε τον γέροντα προκειμένου να κάνει μια επίδειξη των δυνατοτήτων του (βλ. βιβλίο Ο βίος του Γέροντα Παϊσίου ιερομονάχου Ισαάκ). Ο νεαρός Γιάννης λοιπόν έδειξε στο γέροντα μια μεγάλη πέτρα. Εν συνεχεία την κοίταξε επίμονα και εκείνη έγινε κομμάτια και θρύψαλα. Ο γέροντας τον κοίταξε στα μάτια και του ζήτησε να σπάσει και μια μικρή πέτρα, στην οποία προηγουμένως είχε κάνει το σημείο του σταυρού. Ο νεαρός μάταια επιχειρούσε να τη σπάσει. Αντί να σπάσει την πέτρα άρχισε να κυλιέται χάμω και να βγάζει μπροστά στο γέροντα αλλά και σε πιστούς προσκυνητές αφρούς από το στόμα. Ο νεαρός Γιάννης έπειτα απʼ αυτό παρέμεινε ένα μήνα σχεδόν στο κελί του γέροντα μέχρι να απαλλαγεί από το σύνδρομο των δαιμονίων που του προσέδιδαν τη «δύναμη» της μαγείας. Ο γέροντας είχε διαλύσει τα δαιμόνια προκαλώντας τους σύγχυση με την ένθερμη προσευχή του και τον σταυρό του Κυρίου. Με συνεχείς προσευχές προς τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους κατάφερε να απαλλάξει τον Γιάννη από την επιρροή τους.
Ο φόβος λοιπόν του Κόπερφιλντ, όπως λένε εκκλησιαστικοί κύκλοι, έχει ακριβώς να κάνει με τη προκληθείσα πιθανή σύγχυση που δύναται να δημιουργηθεί στις δαιμονικές δυνάμεις και η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να τιναχθεί η παράστασή του στον αέρα και ο ίδιος να μην αποφύγει το διασυρμό. Και γιʼ αυτό λαμβάνει τα μέτρα του, όσο το δυνατόν μπορεί...
Γιατί ίσως διαισθάνεται πως το «δώρο» που του επιφυλάσσει η Ορθόδοξη Ελλάδα, λένε οι ίδιες πηγές έχει να κάνει με τις παρακλήσεις, τους εξορκισμούς και τις προσευχές αγίων ασκητών, ιερέων και λαϊκών προκειμένου να απαλλαγεί ο ίδιος από τα δαιμόνια που κατευθύνουν τη ζωή του αλλά και να μην παρασυρθούν ανυποψίαστοι πολίτες που θα τρέξουν να δουν τις παραστάσεις.
Πολλοί μιλούν για μια μεγάλη σύγκρουση, προϋπόθεση της οποίας αποτελεί η έλευση του Ντέϊβιντ Κόπερφιλντ. Με νόημα μάλιστα κάποιοι Πατέρες υποστηρίζουν ότι είναι βέβαιο ότι ο αρχιμάχος θα συναντήσει εκπλήξεις που δεν έχει διανοηθεί κατά το σχεδιασμό της επίσκεψής του στη χώρα μας.
Λεζάντα: Μετά τα τέρατα της eurovision ακολουθεί ο μάγος των ΗΠΑ!!!
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1253
Εγγραφή: Δευ Μάιος 15, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από paroikos »

Το παραπάνω μήνυμα το εντόπισα:
http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxoi/4 ... 0&read=652
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3872
Εγγραφή: Δευ Δεκ 26, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: http://clubs.pathfinder.gr/seraphim
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

ταυτόχρονα οι δαιμονικές ενέργειες παρουσιάζονται ως θεραπεία και εφαρμόζονται σε πολλά αμερικανικά και ευρωπαϊκά νοσοκομεία
βαριές κουβέντες....ε,και για να εφαρμόζονται αυτες οι δηθεν "δαιμονικές" θεραπείες σε "πολλα ευρωπαικα και αμερικανικα νοσοκομεια" απο καποιο επιστημονικό κοσκινο περασαν.


ας μην ειμαστε υπερβολικοί γιατι μετά καταγγελουμε τα σοβαρα και μας παιρνουν στην "πλάκα", μάλλον δικαίως.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Misha την Πέμ Σεπ 07, 2006 7:32 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
<div><img width="158" height="171" border="0" src="whiteangelap0.jpg" /></div><br />
ix8ys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: Τρί Μάιος 30, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από ix8ys »

parikos_ έγραψε:Το παραπάνω μήνυμα το εντόπισα:
http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxoi/4 ... 0&read=652
Για την ακρίβεια: http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=972&obcatid=1

Αλλά δεν έχει και πολύ σημασία. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός ταχυδακτυλουργός και τίποτε παραπάνω....
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1253
Εγγραφή: Δευ Μάιος 15, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από paroikos »

Σίγουρα το άρθρο μπορεί να περιέχει κάποιες "υπερβολές", φυσικά μέχρι της αποδείξεως του εναντίου. Απλός ταχυδακτυλουργός για ποιο λόγο άραγε να καταπατά τον Σταυρό πριν ή κατά τη διάρκεια των παραστάσεών του και γιατί άραγε να υπάρχει όρος στο συμβόλαιο να μην αποκαλυφθεί το τι κάνει κατά τις προετοιμασίες του.....Εν πάσει περιπτώση έθεσα απλώς υπόψιν το άρθρο που εντόπισα. Στις υπερβολές, πιθανώς να υποκρύπτεται ή και να υπάρχουν κάποια στοιχεία αληθείας.
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3872
Εγγραφή: Δευ Δεκ 26, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: http://clubs.pathfinder.gr/seraphim
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

Απαιτεί λοιπόν βάσει του συμβολαίου οι εργαζόμενοι που θα βοηθήσουν στις παραστάσεις, εκτός της 100μελούς μόνιμης ομάδας του, να υπογράψουν συμβόλαια πως δεν θα αποκαλύψουν τίποτε απʼ αυτά που τυχόν θα δουν ή θα αντιληφθούν. Επίσης απαγορεύει κατά τη διάρκεια των δοκιμών σε όλους να βρίσκονται στο θέατρο. Και απαγόρεψε κατηγορηματικά να παρακολουθήσει τις παραστάσεις και ο φίλος του Έλληνα διοργανωτή που τον έφερε σε επαφή με τον Κόπερφιλντ, ο οποίος σημειωτέον είναι και ο ίδιος μάγος!!!
Τι φοβάται;
προφανως φοβαται να μην αποκαλυφθουν τα τεχνικα στοιχεια της παραστασης του:αντικατοπτρισμοί,οπτικά εφε κλπ

τι μπορει να φοβαται? μη δουν οι εργαζομενοι το κουτι με τα δαιμονια που κουβαλάει?

οι σατανικοι μαγοι φιλοι μου δεν εχουν αναγκη ουτε απο λεηζερ,ουτε απο ολογραμματα για να κανουν τα κολπα τους.

διαβαστε το συμβαν του βιου του ηγαπημενου μαθητου Ιωαννου με τον Κυνωπα τον μαγο 2000 χρονια πριν...


θα πειτε ποιος Κοπερφιλντ???
<div><img width="158" height="171" border="0" src="whiteangelap0.jpg" /></div><br />
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1253
Εγγραφή: Δευ Μάιος 15, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από paroikos »

Οπότε φίλε Misha απορρίπτεις συλλήβδην τη λογική και τα στοιχεία του άρθρου......Κι αν ακόμη κουβαλάει κουτί με δαιμόνια (για να το γυρίσω και εγώ στο χιουμοριστικό) πως το αποκλείουμε; ;)
ix8ys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: Τρί Μάιος 30, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από ix8ys »

Misha έγραψε:διαβαστε το συμβαν του βιου του ηγαπημενου μαθητου Ιωαννου με τον Κυνωπα τον μαγο 2000 χρονια πριν...
θα πειτε ποιος Κοπερφιλντ???
Κάτι έχω ακούσει. Που υπάρχει αυτό να το διαβάσω;
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3872
Εγγραφή: Δευ Δεκ 26, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: http://clubs.pathfinder.gr/seraphim
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

φιλε Παροικε (το εχω γραψει κι αλλη φορα εδω) οταν ο περιφημος γεροντας Γαβριήλ ο Διονυσιατης προτεινε να μπει τηλεφωνο στη Μονη Διονυσιου,οι απλοι γεροντες της Μονης αντεδρασαν γιατι θεωρησαν πως το φαινομενο της μεταφορας της φωνης μεσα απο συρματα ειναι διχως αλλο δαιμονικο.

ειδε κι επαθε να τους πεισει ο μακαριστος παπα Γαβριηλ πως καμμια σχεση δεν εχει ο "εξαποδώ" με τον τροπο λειτουργιας του τηλεφωνου.


προσωπικα δεν εχω χαρισμα διακρισης πνευματων να πω πως αυτο ειναι δαιμονικο,το αλλο δεν ειναι...


αν ενας διακριτικός γεροντας μιλησει επ αυτού θα κάνω υπακοή αλλά επειδή δεν εχει μιλήσει ακόμα γι αυτό εκφραζω τις ανθρωπινες αποριες και αντιρρησεις μου....


αν δω πχ κατι να κινειται χωρις την εμφανη παρουσια κινητηριας δυναμης μάλλον θα παει στο "ταγκαλάκι" το μυαλό μου ,αν ομως ειχα διαβασει αυτο:

http://www.abc.net.au/worldtoday/conten ... 690850.htm

θα ημουν λιγοτερο κατηγορηματικός.


Κυριακη κοντη γιορτη...Ιδομεν...
<div><img width="158" height="171" border="0" src="whiteangelap0.jpg" /></div><br />
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σελίδες που ανακαλύψαμε και ίσως σας ενδιαφέρουν”