Τσιγάρο; ΤΕΛΟΣ

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Τσιγάρο; ΤΕΛΟΣ

Δημοσίευση από vasilisalt »

Ο Άνθρωπος κάπνιζε 3 πακέτα τσιγάρα επί 30 χρόνια. Αρρώστησε. Διάγνωση: Καρκίνος του πνεύμονα. Πολύ δύσκολα τα πράγματα. Κλείστηκε στον εαυτό του. Δεν ήθελε να δει και να μιλήσει σε κανέναν. Ακόμα και στη συζυγό του και στα παιδιά του. Σε φίλο του όμως άνοιξε τη καρδιά του: <<Νιώθω ελεεινός και τρισάθλιος. Χρόνια με προειδοποιούσε ο οργανισμός μου πως το τσιγάρο με πείραζε. Ο εγωισμός μου όμως δεν με άφηνε. Ήθελα να απολαύσω (μαύρη απόλαυση...) το τσιγαράκι μου. Και να φίλε τα χάλια μου. Ο εγωισμός μου με κατάντησε να υποβάλλω τους ανθρώπους που αγαπώ σε κόπους, δοκιμασίες, περιπέτειες. Δηλαδή το κακό μου το κεφάλι και τον εγωισμό μου θα τον πληρώσουν ακριβά οι άνθρωποι που υποτίθεται πως αγαπούσα και αγαπώ; Ε όχι λοιπόν. Θα προσπαθήσω να μην τους κουράσω καθόλου. Θα τιμωρήσω τον κακό εαυτό μου>>. Ο φίλος του αφού συμφώνησε μαζί του πως ήταν πράγματι λάθος του η επιμονή του σε κάτι που συνειδητά τον έβλαπτε, τον συμβούλεψε πως αν κάνει πράξη αυτά που σκέπτεται για αυτοτιμωρία του, στην ουσία θα τιμωρήσει τους ίδιους τους ανθρώπους που αγαπά. Γιατί γι αυτούς που τον αγαπούν είναι αυτονόητη η προσφορά τους και η συμμετοχή τους στην ίαση του ανθρώπου τους. Στη συγκεκριμένη στιγμή δεν έχουν άλλον τρόπο να του δείξουν την αγάπη τους και αυτό το έχουν πολύ ανάγκη. Η μη συμμετοχή τους αποτελεί μορφή τιμωρίας τους. Και αφού φούντωσε και την αυτοεκτίμηση του ασθενούς, ο φίλος απεχώρησε βγάζοντας ένα μεγάλο συμπέρασμα ζωής. ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΤΕΛΟΣ.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Re: Τσιγάρο; ΤΕΛΟΣ

Δημοσίευση από angieholi »

O μπαμπας μου απο τη στιγμη που του εγινε η διαγνωση καρκινου του πνευμονα, εζησε αλλους 6 μηνες. Ηταν ενας φανατικος καπνιστης απο τα νιατα του, φτανοντας στα 2 πακετα την ημερα. Ποτε δεν του ειπαμε τι ακριβως ειχε γιατι δεν θα το αντεχε... Ετσι ομως νομιζαμε εμεις γιατι τις τελευταιες μερες της ζωης του απεκαλυψε στη θεια μου "οτι ενιωθε οτι γεμισει ολοκληρος"... "Απο τι;" τον ρωτησε η θεια μου κανοντας την ανηξερη... "Απο αυτο που εχω.... δεν θα παω μεχρι τα Χριστουγεννα..." της ειπε και ετσι εγινε... Κοιμηθηκε στις 19 Νοεμβριου 2007 και μολις που προλαβε να δει 2 φορες το νεογεννητο εγγονακι του...

Σε καποιο ανυποψιαστο χρονο ειχε πει: "Αν ηξερα τι κακο θα μου προκαλουσε δεν θα το αρχιζα ποτε...." Ηταν ομως πλεον πολυ αργα, το κακο ειχε ηδη γινει.

Προς ολους λοιπον τους καπνιστες μια συμβουλη και μια παρακληση, αν αγαπατε την οικογενεια σας, τον αντρα σας ή τη γυναικα σας, αν λατρευετε τα παιδια σας, μη τους δωσετε να πιουνε αυτο το πικρο ποτηρι του θανατου.

Ολοι καποια στιγμη θα πεθανουμε, ο Θεος ξερει πως και Εκεινος αποφασιζει, αλλα ας μην υπογραφουμε την καταδικη μας ΜΟΝΟΙ μας...... Ας μην βαζουμε και εμεις το χερακι μας, ας μην προκαλουμε τον θανατο μας απο μια σιχαμερη συνηθεια...
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”