Δες το πριν πεθάνεις ! (βίντεο)

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δες το πριν πεθάνεις ! (βίντεο)

Δημοσίευση από Domna »

Παιδιά , τι λέτε γι αυτό το βίντεο ;
http://www.youtube.com/watch?v=MUH6DhqLwYM
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Δες το πριν πεθανεις !

Δημοσίευση από Evi_J »

Καλημέρα Δόμνα μου. Έχουμε να τα πούμε 6 μήνες!! Τι νέα; Καλά;

Tο βίντεο αυτό έτυχε να το δω λίγες μέρες πριν στο pathfinder. Μήπως μπορείς να μου πεις που το βρήκες εσύ;

Τώρα το αποτέλεσμα έβγαλα από αυτό το βίντεο.... Αν και είναι αλήθεια ότι η ζωή του ανθρώπου τελείωνει κάποτε και πρέπει να είναι προετοιμασμένος, πράγματα όπως "πόντοι" δεν υπάρχουν αλλιώς "κάηκες". Ο Χριστός συγχωρεί τον άνθρωπο ανάλογα με την προαίρεση του ανθρώπου όχι με πόντους.

Ένα άλλο θέμα που με απασχόλησε είναι ένα σημείο που φτάνει στην υπερβολή. Δεν φαίνεται πουθενά το γιατί πρέπει να γίνει "έτσι" αλλιώς κάηκες. Μοιάζει σαν μια σκιά τρόμου πάνω από το κεφάλι σου που κάνει τους ανθρώπους να αντιδρούν. Δεν δικαιολογεί το γιατί γίνεται ότι γίνεται.

Πάντως τοποθετεί μερικά ωραία ερωτήματα. ("Τι θεωρούμε εμείς σωστό;" ή "είναι όντως τόσο αγαθές οι προθέσεις μας;" κ.τ.λ)
lathras
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από lathras »

Αγαπητή Δόμνα γειά σου και από εμένα...καλή αρχή.

Φοβάμε ότι το βιντεάκι είναι full προτεσταντικό και δεν έχει καμμία σχέση με την ορθόδοξη θεώρηση. Μου θυμίζει οργανωσιακές δοξασίες και κακοδαιμονιες (Ζωή -Σωτήρας) (έτσι για να ανάψουμε λίγο τα αίματα στο καινούργιο site :wink: :wink: )

Πάντως όταν διάβασα τη μετάφραση............ "Κύριε Κοσμόπουλε....." έριξα πολύ γέλιο.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Αγαπητή μου Εφη και αγαπητέ lathra , σας εύχομαι και εγώ μία καλή αρχή και ένα καλό και ευλογημένο φθινώπορο και χεομώνα !!!
Εφη μου , ναι έχεις δίκαιο , έχουμε να τα πούμε πάρα πολύ καιρό !!! Δόξα τω Θεώ , είμαι καλά !!!
Εσύ πως είσαι ;;;;
Εφη , ρωτάς που βρήκα αυτό το βίντεο . Το βρήκα πρώτα πριν κάμποσο καιρό κατά σύμπτωση στο youtube αλλά δεν ήταν μεταγλωτισμένο στα ελληνικά . Και τώρα το βρήκα σε μερικά ορθόδοξα blog και ήταν μεταγλωτισμένο , όπως για παράδειγμα εδώ
http://gerontes.wordpress.com/2011/09/0 ... %B9%CF%82/
ή εδώ http://iliaxtida.wordpress.com/2011/09/01/tainia/
Εφη μου , ναι φάση έχει που το όνομα του Γερμανού το μεταγλώτισαν κύριε Κοσμόπουλε !!! :lol:
Εγώ γνωρίζω έναν κύριο Κοσμόπουλο και τον έχω αφιερώσει και μπλογκ .
http://dimitris-kosmopoulos.blogspot.com/
Και Εφη μου , έχεις απολύτως δίκαιο !!! Δεν φαίνεται πουθενά το γιατί πρέπει να γίνει "έτσι" αλλιώς κάηκες.

Lathra , λεβέντη μου , έχεις και εσύ δίκαιο , κάπως φαίνεται να είναι προτεσταντικό .

Και να διαβάσω και άλλες γνώμες !!!! :105 :105 :105

Αντε , αμαν αμαν έκανα να ανοίξει η ιστοσελίδα μας !!! ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :105 :105 :105 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Δες το πριν πεθάνεις ! (βίντεο)

Δημοσίευση από Evi_J »

Καλησπέρα
Σορρυ που δεν απάντησα νωρίτερα αλλά... το ξέχασα :oops:
Ευχαριστώ που μου είπες που το βρήκες. Και αν και ρώτησα απο περιέργεια, η απάντηση σου ήταν αυτή που φοβόμουνα: Ορθόδοξα blog. Δεν μου αρέσει και τόσο η ιδέα. Συμφωνώ με τον lathra: προτεστάντικες ιδέες...
Άβαταρ μέλους
iliasgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Δες το πριν πεθάνεις ! (βίντεο)

Δημοσίευση από iliasgr »

ανεξαρτητα παντως το σκοπο και τους συντελεστες του βιντεο,νομιζω οτι συμπυκνωνει ,παρα πολλα και βαθια ορθοδοξα νοηματα.
το δε κυριοτερο ειναι το οτι το εισητηριο του παραδεισου,μπορει να στο χαρισει ο Χριστος,με μια απλη αιτηση,αφου συναισθανθεις,την αδυναμια σου,και του το ζητησεις.
ποσοι απο μας σε στιγμες αυταρεσκειας δεν απαριθμουν τις ΄΄αρετες΄΄ τους,οπως ο ''κ.Κοσμοπουλος'',ξεχνωντας ο,τι δεν καναμε,ενω μπορουσαμε?
ποσοι απο μας οταν εξομολογουμαστε,δεν τονιζουμε τις καλες μας πραξεις,και εγωιστικα τις απαριθμουμε?
ποσοι απο μας τονιζουμε οτι δεν σκοτωσαμε κανενα,ενω εχουμε ευχηθει να παθει κακο καποιος ?
ας μας χαρισει ο Κυριος το εισητηριο,λοιπον,γιατι οσα λεφτα και αν διαθεσουμε(καλες πραξεις),ποτε δεν θα μπορεσουμε να το αγορασουμε.
σωσον Κυριε τους αμαρτωλους σου δουλους,ων πρωτος εγω ειμι.
ελεησον με ο Θεος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”