Πατέρας προπέμπει τον υιό του προς τον ουρανό...

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

Εικόνα

Στην Κοίμηση τον Χριστόφορου, υιού του πατρός Ευέλθοντος, που συνέβη στις 18-11-1995
Αποχαιρετισμός, επικήδειος.

Πολυαγαπημένε μου γυιέ Χριστόφορε,

Παλαίψαμε με νύχια και με δόντια με το Θεό, και μας νίκησε. Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να σε κρατήσουμε κοντά μας. Όμως ή αγάπη του Θεού για σένα ήταν πιο δυνατή! Και σε πήρε κοντά του. «Ο Κύριος έδωκεν, ο Κύριος αφείλετο. Ως τω Κυρίω έδοξεν, ούτω και εγένετο.

Είη το όνομα Κυρίου ευλογημένον εις τούς αιώνας» (Ιώβ α' 21), είναι εμπειρία φοβερή. Ένας νέος, όλο όνειρα, με μέλλον, που πάει στην Ελλάδα για σπουδές, στο τέταρτο έτος Ιατρικής, να φεύγει μέσα από τα χέρια μας με μαρτυρικούς πόνους από τη μία στιγμή στην άλλη, είναι ασύλληπτο στην ανθρώπινη σκέψη.

Είμαστε, όμως, γυιέ μου, Χριστιανοί. Και πιστεύουμε πως «τα μεν ώδε πρόσκαιρα, τα δε εκείσε αιώνια». Και πιστεύουμε ακόμη πως ό,τι επιτρέψει ο Κύριος είναι για το καλό μας. Και γνωρίζουμε πόσο μας αγαπά ο Θεός. Και ποτέ δε θα αφήσει να μας συμβεί κάτι κακό. Επιτρέπει τις δοκιμασίες για να χαρίσει το στεφάνι.

Σαν το χρυσάφι σε δοκίμασε στο καμίνι της ζωής Και του πόνου, γυιέ μου. Και αποδείκτηκες άνθρωπος του Θεού σε μία εποχή απομάκρυνσης από το Θεό. Ως την τελευταία σου στιγμή, στο κρεββάτι της δοκιμασίας και του πόνου, έμεινες συνεπής στις αρχές που ευσεβείς άνθρωποι του Θεού φύτεψαν στη ψυχή σου. Ποτέ δεν πρόδωσες τις αρχές, που Πνευματικοί Πατέρες στην Ελλάδα, στο Άγιον Όρος Και εδώ έβαλαν μέσα σου. Έζησες ενσυνείδητα τη μυστηριακή ζωή, παρά το νεαρό της ηλικίας σου. Μόλις είκοσι δύο χρόνων, κι όμως «τελειωθείς εν ολίγω επλήρωσες χρόνους μακρούς».

Μέσα στον αφόρητο πόνο ζήτησες επίμονα τον πνευματικό σου Πατέρα για εξομολόγηση και θεία Κοινωνία. Πήρες στο χέρι το εισιτήριο για τη Βασιλεία του Θεού.

Μπροστά στο φέρετρό σου, δεν το κρύβουμε ότι πονάμε. Η μάνα που σε γέννησε, τα αδέλφια σου κι εγώ, σφαδάζουμε από οδύνη και πόνο στο χωρισμό. Μα στην ψυχή, έχουμε γαλήνη, άγγελέ μου, γιατί αποκτούμε εσένα πρεσβευτή δικό μας στους ουρανούς. Εκεί σε προπέμπουμε κι εκεί θα συναντηθούμε. «Ετοίμαζε μας ξενίαν». Εύχου να έχουμε κι εμείς τα δικά σου τέλη, χριστιανά, έστω κι αν παραχώρησε ο Θεός, για εξαγνισμό της ψυχής σου, να μην είναι ανώδυνα.

Μαζί μας σε προπέμπουν στον ουρανό ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπός μας, Άγιοι Αρχιερείς και πλήθος αγαπητών σεβαστών Πατέρων, Ηγουμένων, Ιερομόναχων, Κληρικών, Μοναχών και Λαϊκών από την Ελλάδα και εδώ, που τόσο συμπαραστάθηκαν στον πόνο μας και από τα βάθη της καρδιάς προσευχήθηκαν και προσεύχονται για σένα, παιδί μου. Προς όλους εκφράζουμε σαν οικογένεια ευγνώμονες ευχαριστίες. Η αγάπη σας μας στηρίζει.

Μακαριώτατε,

Να μου επιτρέψετε να θυμίσω κάτι στη γυναίκα μου, στα παιδιά μου και σε μένα.
Ανδρούλα, Χριστόφορε, Μαρία, Δημήτρη: «Πάντοτε χαίρετε, αδιαλείπτως προσεύχεσθε, εν παντί ευχαριστείτε». Ναι, Χριστόφορέ μου, χαιρόμαστε. Μια χαρμολύπη μας συνεπαίρνει. Προσευχόμαστε για την ψυχή σου. Ευχαριστούμε το Θεό για σένα.
Χριστόφορέ μου, άγγελέ μου, λεβέντη μου, αγάπη μου, στο καλό.
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Re: Πατέρας προπέμπει τον υιό του προς τον ουρανό...

Αφιέρωση

Η φετινή χρονιά σφραγίστηκε, για την οικογένειά μας, με το θάνατο σου, λατρευτό μου παιδί, Χριστόφορε.

Υπακούοντας στο κάλεσμα του Θεού και με εφόδια ακριβά και πολύτιμα την Εξομολόγηση και τη θεία Κοινωνία, αναχώρησες, γυιέ μου, για τους ουρανούς. Ημερομηνία αλησμόνητη: Δεκαοκτώ Νοεμβρίου 1995, μνήμη των αγίων μαρτύρων Πλάτωνος και Ρωμανού.

Αυτή η αναχώρηση μας στοίχισε πάρα πολύ. Δακρύσαμε, κλάψαμε, πονέσαμε όλοι στο σπίτι. Η αγάπη, όμως, του Θεού, που εκδηλώθηκε πλούσια σε μας με την αγάπη των ανθρώπων, μας στήριξε πάρα πολύ. Κι έτσι η θλίψη μετατράπηκε σε χαρμολύπη· και στο βάθος του πικρού ποτηριού βρήκαμε και την παρηγοριά. Βρήκαμε ακόμη και τη δύναμη να ψιθυρίσουμε με Ιώβεια υπομονή «ο Κύριος έδωκεν, ο Κύριος αφείλετο. Ως τω Κυρίω έδοξεν, ούτω και εγένετο. Είη το όνομα Κυρίου ευλογημένον εις τους αιώνας». Με αυτές τις σκέψεις σε προπέμψαμε στους ουρανούς και επαναβρίσκουμε ο καθένας τον εαυτό του και τη θέση του.

Όπως γνωρίζεις, Χριστόφορέ μου, σαν κληρικός ανήκω στον ιερό χώρο της Εκκλησίας. Εκεί όπου δόθηκα όταν ήμουν περίπου στη δική σου ηλικία.

Είμαι λειτουργός του Θεού του Υψίστου. Η φυσική μου θέση, χάριτι Θεού, είναι προ του ιερού θυσιαστηρίου.

Ίσταμαι ενώπιον της αγίας Τραπέζης για να προσφέρω την αναίμακτη θυσία. Προσεύχομαι εκ βάθους καρδίας «υπέρ των ημετέρων αμαρτημάτων Και των του λαού αγνοημάτων...». Ο λειτουργικός χρόνος προχωρεί... «Υπέρ αφέσεως αμαρτιών, μακάριας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του κεκοιμημένου δούλου του Θεού Χριστοφόρου...». Βρίσκομαι εκτός τόπου και χρόνου...

Μπροστά μου η μορφή σου, πολυαγαπημένε μου Χριστόφορε. Με παίρνει το παράπονο. Τα δάκρυα κυλούν ανεξέλεγκτα. Λυγμοί συγκλονίζουν το είναι μου. Πηγαίος ο πόνος. Πάω να ψιθυρίσω το παράπονό μου. Όμως... Απέναντι μου ο Εσταυρωμένος.

Συγκρίνεται ο δικός μου πόνος με το δικό του πόνο; Συγκρίνεται η δική μου θλίψη με τη δική του θλίψη; Αυτός κι αν πόνεσε και πονά για μας! Ποιος ανθρώπινος σταυρός μπορεί να έχει τις διαστάσεις και το βάρος του δικού του Σταύρου;

Οι αγαθοί λογισμοί με ημερεύουν. Όμως ο πονηρός εργάζεται. Και με πειράζει με το δικό του τρόπο: «Ναι, υπέφερε αυτός, αλλά αυτός είναι Θεός! Ενώ εσύ είσαι ένας μικρός, αδύναμος άνθρωπος. Πώς θα σηκώσεις τον πόνο του αναπάντεχου θανάτου του πρωτότοκου;...».

Τότε επεμβαίνει και πάλι ο Θεός «Για φέρε γύρω τη ματιά. Στους τοίχους παντού οι άγιοι Μάρτυρες. Και αυτοί άνθρωποι «περικείμενοι ασθένειαν» και υπέφεραν τόσα και τόσα...

«Ελιθάσθησαν, επρίσθησαν, εν φόνω μαχαίρας απέθανον...». Και ιδού τώρα χαίροντες... Χαίροντες εν τη ελπίδι....

Λυπάμαι για την μόλις επιδειχθείσαν ολιγοπιστία μου. Ντρέπομαι... Σκύβω το κεφάλι...
Στην αγία Τράπεζα, μπροστά μου, το Ευαγγέλιο. Στο κέντρο του η εικόνα της Αναστάσεως. Προσηλώνω εκεί το βλέμμα. Αναπτερώνω την ελπίδα Και την πίστη.

«Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών...».
Τώρα τα δάκρυα δεν είναι πόνου και απελπισίας. Είναι δάκρυα μετάνοιας και προσευχής. Δόξα σοι ο Θεός!

Με τη διάπυρη ευχή «καλήν ανάσταση» γυιέ μου, χρυσέ μου και λεβέντη μου, άγγελέ μου και αγάπη μου, σου αφιερώνω το φετινό τόμο του ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗΝ, έστω κι αν είναι τόσο φτωχός, σε σύγκριση με το δικό σου μεγαλείο.

Με τις ευχές και την αγάπη μου ο πατέρας σου π. Ευέλθων

http://www.impantokratoros.gr/p-eyeltho ... os.el.aspx
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δεν ξέρω πως σας φάνηκε σε όλους εσάς, που κάνατε το κόπο να το διαβάσετε.
Όμως προσωπικά εγώ συγκινήθηκα πάρα πολύ.
Βλέπουμε τον πόνο ενός πατέρα, ενός Ιερέα συγκεκριμένα, που πονάει για το χαμό του παιδιού του, και δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπό του προς στιγμή πειράζεται από τον διάβολο και αναρωτιέται... και λυγίζει και στιγμιαία αμφιβάλλει..... ΟΜΩΣ!
Αμέσως σηκώνει το βλέμμα του προς τον Εσταυρωμένο και η ελπίδα και η πίστη στο Άγιο Θέλημα του Θεού τον κάνει να "σηκωθεί" και μετατρέπει την λύπη του σε χαρμολύπη, όπως ο ίδιος ομολογεί....
Αυτό ακριβώς το σημείο, είναι μια δύναμη που μόνο όσοι με πίστη κοιτάζουν προς τον Θεό, μπορούν να την πάρουν και βασικά είναι μια δύναμη ψυχική, που μόνο ο Θεός μπορεί να μας την χαρίσει.
Δεν αντέχεται ο πόνος έξω από την αγκαλιά του Θεού και δεν μπορεί να βασταχτεί με τις ανθρώπινες δυνάμεις μας.... μακάρι αυτό να το καταλάβουν όλοι οι άνθρωποι και να ψάξουν να βρουν αυτήν την "πηγή παρηγοριάς" στο θεανθρώπινο πρόσωπο του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και της Παναγίας μας, της Ορθοδοξίας μας και της Αγίας μας Εκκλησίας.

Μέσα στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε τέτοια παραδείγματα... για να παίρνουμε και εμείς δύναμη....

Συγχωρέστε με... αλλά απλά ήθελα να εκφράσω κάποιες λίγες προσωπικές σκέψεις που μου ήρθαν διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο..... :8
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Ο λογος αυτος μας υπερβαινει.

Ειναι σαν απατητο ψηλο βουνο χαμενο μεσα στα συννεφα,
το οποιο απαιτει πιστη ιση με το υψος του, για να το ανεβει κανεις,
χωρις να αποκαμει.

Ειναι λογος υπερβατικος, ασφαλως δεν ερχεται απο τον κοσμο ετουτο,
αλλα εκπορευεται απο την βεβαιη καρδιακη προγευση την αιωνιοτητος
η οποια ξεπηδα μεσα απο την καιομενη καρδια του Πατερα αυτου,
Πατερα, με το Π να ειναι κατι παραπανω απο κεφαλαιο..

Ιερευς και Πατερας, πληρει καθε πατερικη προϋποθεση και νοημα.
Γεννα, ανασταινει, καθοδηγει και εισαγει τον υιο του, στην Βασιλεια των Ουρανων.

Και δικαιωνει απολυτα το σκοπο και τον νοημα της Πατροτητος.

Αληθεια ποιος ειναι ο σκοπος ενος Πατερα;
Εαν δεν ειναι αυτος, τοτε ποιος ειναι;

Ο βιολογικος; Αυτον τον εχουν και τα αλογα κτηνη.
Να γεννησουν να θρεψουν, να εκπαιδευσουν να αφησουν,
στην συνεχεια ελευθερα τα "τεκνα" τους, στον ανταγωνισμο
και την πιθανη εξολοθρευση κατα τις επιταγες της φυσεως.

Ετσι και χειροτερα οι ανθρωποι της εποχης μας.

Γεννουν, θρεφουν, αλλα δεν παιδαγωγουν,
δεν νουθετουν κατα παιδεια και νουθεσια Κυριου τα τεκνα τους,
που ειναι υιοι Θεου κατα χαριν, κεκελευσμενοι προαιωνιως,
αλλα τα αφηνουν μολις σταθουν στα ποδια τους,
να αναλωθουν και να καταναλωθουν απο το πνευμα του κοσμου,
το σαρκοβορο και το ψυχοκτονο. Και θα δωσουν λογο γιαυτο.

Ομως εδω εχουμε την καταξιωση, και πεπληρωμενο τον προεπινοουμενο σκοπο της δημιουργιας,
και των χαρισμενων ιδιωματων του Θεου, στον ανθρωπο, δηλαδη να ασκει πατροτητα και φροντιδα,
και αυτος ως ενας μικροθεος, για τα πλασματα τα οποια φερνει στον κοσμο,
ως συν-δημιουργος και συν-προνοητης, κατα τις Βουλες του Τρισαγιου Θεου μας.

Επιπλεον ο Πατερας αυτος, ιερουργει την ουσια της Πιστεως μας,
εκκεντριζεται ψυχη και σωματι στον απολυτο τον εσωτερικο πυρηνα της ορθοδοξης πνευματικης ζωης,
που δεν ειναι αλλος απο την Ιωβεια υπομονη και ταπεινωση στο Θειον Θελημα.

Βυθιζεται στην αβυσσο της ανθρωπινης απογνωσεως, αλλα εν υπομονη και ταπεινωσει,
δεν πνιγεται και δεν βουλιαζει στην εκουσια η ακουσια βλασφημια η γογγυσμο,
αλλα αναβαπτιζεται, καθαιρεται ετι, και ανυψωνεται ως τον ουρανο οπου εν πνευματι και αληθεια,
θεωρει την μακαρια οδο που βαδιζει ο υιος του,
την χαρτογραφει και ετοιμαζεται να την ακολουθησει εν καιρω.

Στην πραγματικοτητα ο Πατερας αυτος δεν θεολογει.

Εχει γινει ο ιδιος Θεολογια.

Θεολογει υπαρκτικως, και περνα τις δοκιμασιες και τις εξετασεις,
απο τις πιο δυσκολες που μπορει να βαλει ο Κυριος, με αριστα.

Τελικα ολοι για μια τετοια στιγμη προετοιμαζομαστε.
Ειτε ειναι η δικη μας, ειτε καποιου μελους της οικογενειας μας.

Ειναι στιγμη της αληθειας, για ολους.
Εκει οπου τα υπαρκτικα μας ψεμματα πεφτουν κατω σαν λεπια.
Εκει οπου ο καθρεπτης της αυταρκειας και της βεβαιοτητος μας σπαει εκκωφαντικα,
και μενουμε προσωπο προς προσωπο με την αβυσσο, των αποτελεσματων της αρχεγονης παρακοης μας.

Εκει που ο Θεος κελευει. Ζητα να δει, τελικα εσωτερικα, καρδιακα, με ποιον ειμαστε ταγμενοι.

Ειμαστε με τον κοσμο, με τα του κοσμου, με τον εαυτο μας, με τον εχθρο και τις διαβολες του,
η ειμαστε με τον Θεο, και οπου μας παει, οπου μας καλεσει, οποτε μας φωναξει με το ονομα μας;

Kανεις δεν αμφιβαλει οτι αυτο το τεκνο του Παραδεισου, δεν ειναι τωρα σε αναπαυση μακαρια,
και δεν προγευεται τα ανεκφραστα και ανειπωτα καλλη του Ουρανιου Βασιλειου.

Οπως και κανενας δεν αμφιβαλλει οτι αυτος ο Πατερας,
δικαιωσε απολυτα το ονομα και το πραγμα
που φερει αυτος ο τοσο τιμητικος τιτλος για εναν ανθρωπο.

Και μενει να εκζητησουμε νοερα τις ευχες του, για τον δικο μας αγωνα,
και να του αντευχηθουμε και εμεις, να συναντηθει εν ημερα Κυριου,
με τον υιο του, και να συνεφραινεται να απολαμβανει και να δοξολογει
μαζι του το Υπερευλογημενο Ονομα Του,
το μονο Ονομα κατω απο γη και ουρανο που δια-σωζει,
ακεραιο τον ανθρωπο,
ως προσωπο και ως αιωνια υπαρξη δια της χαριτος και της παναγαπης Του.

Αμην.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Ο Ιερέας (με "Ι" κεφαλαίο), π. Ευέλθων που έγραψε τον παραπάνω επικήδειο, ανήκει εδώ και λίγα χρόνια στην Θριαμβεύουσα Εκκλησία.
Ίσως γι'αυτό δημοσιεύτηκαν αυτά τα λόγια, αυτές τις μέρες και έγινε φανερό σε περισσότερους ανθρώπους το μεγαλείο της ψυχής του....

Όσον αφορά αυτό που λες Διονύση:
dionysisgr έγραψε:Ειμαστε με τον κοσμο, με τα του κοσμου, με τον εαυτο μας, με τον εχθρο και τις διαβολες του,
ή ειμαστε με τον Θεο, και οπου μας παει, οπου μας καλεσει, οποτε μας φωναξει με το ονομα μας;
Εύχομαι, επειδή οι περισσότεροι, είμαστε μέσα στον κόσμο και με τα του κόσμου,
άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, αναλόγως με τον αγώνα που κάνει ο καθένας και την πνευματική του κατάσταση....
τουλάχιστον, εύχομαι και ελπίζω... κάθε φορά που μας καλεί ο Θεός...., να Τον ακούμε ή έστω να προσπαθούμε να Τον ακούσουμε.....

Ο Θεός να μας δίνει δύναμη και φώτιση.....
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Ευχαριστω περιποθητο και ευκλεες τεκνο αγαπης,
τεκνο διακονιας, και διαχειρισεως, Αγγελικη.

Αρα επιασε τοπο ακομα δεν γραφτηκε η ευχη μας,
δηλαδη να ζει μακαριως στον Ουρανο,
στην Βασιλεια που ειναι τοσο κοντα μας, τοπικα, οσο και χρονικα,
ο ευλογημενος αυτος Ιερεας-Πατερας μαζι με τον υιο του.

Μενει να ευχονται και για εμας, εν Χριστω,
με την κοινωνια και την ενοτητα που χαρακτηριζουν την Εκκλησια γης και ουρανου,
που ειναι μια, ενα Σωμα, ενα Πνευμα και για εμας, τους αθλιους, αμαρτωλους και περιλειπομενους.

Σε οτι αφορα το κομματι που παρεθεσες, ηθελα να το αναλυσω ως εξης, γιατι ισως ειναι λιγο μπερδεμενο.

Ολοι ειμαστε στον κοσμο, δεν ειμαστε σε καμμια αγγελικη κατασταση και στον αιωνα που ζουν τα πνευματα αυτα.

Αλλα αυτο που εχει νοημα, και επιθυμει ο Θεος για εμας, και φυσικα ουτα κατα διανοια χωρις την Χαρη Του,
δεν μπορουμε να πραγματωσουμε ειναι το εξης.

Οντες συμφυρομενοι και διατριβοντες στον κοσμο, και τις βιοτικες μεριμνες, ταυτοχρονα, οι Χριστιανοι,
που ζουμε λειτουργικα και εκκλησιαστικα, να ειμαστε μισθοφοροι του Χριστου σε ετοιμοτητα και συναγερμο.

Οπου μισθος, ο ουρανιος, οπου το δευτερο συνθετικο του φορεως, να ειναι το πνευμα της χρηστοτητος του Κυριου.

Να μας ευλογησει και να μας ενδυναμωσει ο Χριστος, να ειμαστε ετοιμοι, σε καθε περιπτωση που θα μας καλεσει,
συμφωνα με τον σκοπο και το θελημα Του. Ανα πασα στιγμη.

Βεβαια για να μην κοροϊδευουμε και τον εαυτο μας, και τους αδελφους μας, αυτο ειναι πορρωθεν μακρια μας.

Ειμαστε βολεμενοι, εχουμε τον φοβο, εχουμε την λατρεια του κοσμου, και ολα τα παθη μεσα μας,
που καθιστουν σχεδον αδυνατο το πνευματικο αυτο "μισθοφορικο" φρονημα.

Αλλα ειναι υποχρεωση μας, και επιτρεπομενη φιλοδοξια μας, να το αναζητουμε αυτο,
να παρακαλουμε τον Κυριο να μας διδει πνευμα συνεσεως, δυναμεως, φρονημα κραταιο και θαρσος πνευματικο,
και να μας ενισχυει την Πιστη και την Υπομονη, και οταν μας καλεσει να ανταποκριθουμε.

Αλλωστε μην ξεχναμε, σε τελικη αναλυση τι υποσχεθηκαμε ΟΛΟΙ, μεσω του πνευματικου μας αναδοχου,
κατα το αγιον βαπτισμα μας.

Να γινουμε Στρατιωτες παραταξεως Κυριου. Στρατιωτες.
Οχι απλα καλοι ανθρωποι, "χρησιμοι" στην κοινωνια..

Αλλοιμονο οταν μας καλεσει ο Κυριος, να μην ανταποκριθουμε.

Ας ειναι αυτη η ευχη μας, οταν ερθει η ωρα του καθενος, σε οποιοδηποτε διακονημα η δοκιμασια,
να σταθουμε στο υψος μας, και να μην ντροπιασουμε την Χριστιανικη μας,
ιδιοτητα που ειναι το αλας της γης, και το φως του κοσμου.

Αυτο ηθελα να καταδειξω και να ευχηθω, γιατι πραγματικα στον εαυτο μας,
δεν μπορουμε να εχουμε καμμια απολυτως εμπιστοσυνη,
αλλα στον Κυριο μονο, ελπιζουμε και παραθετουμε την ζωη μας,
εαυτον και αλληλους.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

Εάν είναι γραφτό να συναντήσουμε κυρίως χαρές σε αυτήν την πρόσκαιρη ζωή μας να είναι ευλογημένο.

Εάν είναι να συναντήσουμε λύπες, τότε να είναι υπέρ- ευλογημένο.

Εγώ το μόνο που θα πώ είναι......“Γενηθήτω το θέλημά σου, ως εν ουρανώ και επί της γης” :8 :8 :8
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Διονύση... πράγματι συμφωνώ μαζί σου και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία... Έτσι είναι τα "πράγματα".

Και όσον αφορά το σχόλιο που έκανα: "εύχομαι και ελπίζω... κάθε φορά που μας καλεί ο Θεός...., να Τον ακούμε ή έστω να προσπαθούμε να Τον ακούσουμε....."
δεν εννοούσα όταν μας φωνάξει ο Κύριος κοντά Του, δηλαδή την στιγμή του θανάτου μας,
αλλά να μπορούμε να "ακούμε" τον Θεό κάθε φορά που με τον "τρόπο" Του φωνάζει να πάμε κοντά Του,
μας "ζητάει" δηλαδή να Τον πλησιάσουμε και πάλι, γιατί εμείς με την άτακτη ζωή μας απομακρυνθήκαμε...
και εν γένει να μπορούμε να ακούμε και να μην χάνουμε τις ευκαιρίες που μας δίνει Εκείνος για περισσότερη προσευχή, για ενδυνάμωση της πίστης μας,
για καθαρισμό και φωτισμός της καρδιάς μας...
Κάθε ευκαιρία λοιπόν που μας δίνεται για πνευματική πρόοδο, κάθε φορά δηλαδή που Εκείνος μας καλεί, να αποδεχόμαστε ταπεινά και να μην χάνουμε την "ευκαιρία"!

Πολύ σε ευχαριστώ για τις σκέψεις σου, που μου έδωσαν "τροφή" και σκέψη, στο ήδη πλούσιο πνευματικό κείμενο του π. Ευέλθων.
Ας έχουμε την ευχή του.......
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”