Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου Δήμου Αττικής

Εδώ τοποθετήστε τις Ανακοινώσεις των Ιερών Μητροπόλεων σας

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 19317
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 8:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Re: Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου Δήμου Αττικής

Δημοσίευση από aposal » Κυρ Φεβ 18, 2018 10:02 pm

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΑΣ

Μια όμορφη απογευματινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό μας για τα νέα ζευγάρια και τις νέες οικογένειες στην αίθουσα του ενοριακού πνευματικού κέντρου το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου με προσκεκλημένη ομιλήτρια την εκπαιδευτικό και συγγραφέα κα Αγγελική Μαστρομιχαλάκη, με θέμα “Γάμος, συζυγία, καθημερινότητα…”.
Μέσα σε ένα κλίμα ευχάριστο και άκρως φιλικό αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ της ομιλήτριας και των ζευγαριών πάνω σε θέματα της συζυγίας και της καθημερινότητας αυτών.
Η κα Μαστρομιχαλάκη μεταξύ των άλλων είπε: “Οδοδείκτες για μια ισορροπημένη και υγιή συζυγία είναι η αγάπη, αφού όλα τα ζευγάρια συναντήθηκαν μέσα στην αγάπη και τα συνέδεσε το μυστήριο του Γάμου, η ενθάρρυνση και η στήριξη, όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: “Η οικία είναι παλαίστρα αγώνα και αρετής”, αφιέρωση, δηλ. να αφιερωθείς στην καθημερινότητα του γάμου, θυσιάζοντας το εγώ στο εμείς.
Τέλος, αναφέρθηκε στο χρόνο, που τόσο σημαντικό είναι να τον αφιερώνουμε στον/ην σύζυγό μας, να γελάμε, να παίζουμε, να επικοινωνoύμε και να μοιραζόμαστε στιγμές αλλά και κάποιες στιγμές σιωπής, το χιούμορ και το γέλιο, που έχουν ζωτική σημασία, οι καλές ιστορίες και τα καλά μηνύματα, τα οποία προσφέρουν έμπνευση και βοηθάνε στο να βελτιώνουμε και να ανανεώνουμε τη σχέση μας μέσα στο σπίτι μας”.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.

Άβαταρ μέλους
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 19317
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 8:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Re: Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου Δήμου Αττικής

Δημοσίευση από aposal » Τετ Φεβ 21, 2018 9:16 am

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους Αγίους Τόπους 23 - 28 Ιουλίου 2018 (λατρευτικές ακολουθίες στα προσκυνήματα)

1η ΜΕΡΑ Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
Συγκέντρωση στις 07:30 στο αεροδρόμιο. Έλεγχος εισιτηρίων, αποσκευών, διαβατηρίων και πτήση με EL AL στις 10:15 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν. Θα μεταφερθούμε στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρα Φιλουμένου και στη Σεβάστεια, όπου θα ψάλουμε την Παράκληση του Τιμίου Προδρόμου, στην περιοχή του αποκεφαλισμού του. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και προσκύνημα στον Π.Ν. της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.). Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ Τρίτη 24 Ιουλίου 2018
Μετά το πρωινό περίπατο στο Λόφο της Αγίας Σιών (όπου κοντά στο παλαιοχριστιανικό παρεκκλήσιο θα ψάλουμε τον Ικετήριο κανόνα στην Αγία Τριάδα), την περιοχή όπου υπάρχει το Τείχος των Δακρύων και το Πραιτώριο, με ενδιάμεσες στάσεις, διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου. Πιθανότητα επίσκεψης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Στάσεις σε μικρότερα μοναστήρια της Παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018
Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε για Θεία Λειτουργία στο Θεομητορικό Μνήμα στη Γεθσημανή. Θα ακολουθήσει ο Αγιασμός των Υδάτων στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου, και επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου Ιορδανίτου. Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα σταματήσουμε στο Όρος των Ελαιών, όπου στη Μικρά Γαλιλαία (στο παρεκκλήσιο της Θεοτόκου) θα τελέσουμε την παράκληση της Παναγίας. Επίσκεψη στις Μονές Τιμίου Σταυρού, Αγ. Ιωάννου Προδρόμου Ορεινής και Αγίου Συμεών Θεοδόχου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018
Έγερση νωρίς και στις 6:30 αναχώρηση για Βηθανία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου του Χοτζεβίτου, όπου θα τελέσουμε την παράκληση στον Άγιο Ιωάννη το νέο Χοζεβίτη. Άφιξη στην Ι.Μ. Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και τέλεση Ιερού Ευχελαίου.Προσκύνημα στην περίφημη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου και μεταφορά στη Βηθλεέμ και το Σπήλαιο της Γεννήσεως. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα.Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018
Στις 6:30, μετά το πρωινό, διασχίζοντας την περιοχή της Ιεριχούς θα φτάσουμε στα βόρεια του Ισραήλ και θα προσκυνήσουμε στις Ι.Μονές Αγ. Αποστόλων Τιβεριάδας και Καπερναούμ. Ακολουθεί βαρκάδα στην λίμνη της Γεννησαρέτ, όπου θα τελεστεί αρτοκλασία εν πλω. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωσή Του και όπου θα ψάλουμε τον Ικετήριο Κανόνα προς τον Κύριο, την Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα και τη Ναζαρέτ (τον τόπο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τον τόπο της αρχαίας Συναγωγής). Άφιξη στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ Σάββατο 28 Ιουλίου 2018
Πρωινό στο ξενοδοχείο, τελευταίο προσκύνημα στο Ναό της Αναστάσεως. Πιθανότητα για επίσκεψη σε κάποιο από τα μικρότερα μοναστήρια και ελεύθερος χρόνος. Στις 16:15 αναχώρηση για την Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου και στη συνέχεια άφιξη στο αεροδρόμιο. Έλεγχος αποσκευών, εισιτηρίων και διαβατηρίων και στις 20:45 πτήση με EL AL για Αθήνα. Άφιξη γύρω στις 23:00.
Κάθε βράδυ θα προσπαθήσουμε να βρισκόμαστε στο Γολγοθά για να τελούμε την ακολουθία του Αποδείπνου. Ακόμα και την τελευταία μέρα θα μας δοθεί η ευκαιρία για κάποια λατρευτική ακολουθία.

Τιμή: 830€
Προκαταβολή: 400€ μαζί με φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του διαβατηρίου. Η προκαταβολή σε περίπτωση ακύρωσης από τις 22/06/18 και μετά δεν επιστρέφεται. Όλο το ποσό πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 06 / 07 / 2018. Για ακυρώσεις ΜΕΤΑ τις 09/07/2018 παρακρατείται ΟΛΟΚΛΗΡΟ το κόστος συμμετοχής.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Τελ Αβίβ - Αθήνα με EL AL, Israel Air Lines.
Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο: Gloria στην Παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων (5 βράδια) με ημιδιατροφή (5 πρωινά και 5 δείπνα). Ξεναγήσεις και περιηγήσεις. Μεταφορές, μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί. Φόροι αεροδρομίων. Αρχηγός – Συνοδός. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ είσοδοι σε χώρο που έχει χρέωση και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα. Επίσης περιλαμβάνονται: Μεταφορά με μικρά πούλμαν στο μοναστήρι του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, βαρκάδα στη λίμνη της Γεννησαρέτ και φιλοδωρήματα.

Αναλόγως των συνθηκών ενδέχεται να τροποποιηθεί μέρος του προγράμματος και της σειράς των επισκέψεων με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση των προσκυνητών. ΕΠΙΣΗΣ η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως με την ημέρα που θα γίνει νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω των συνεχών διακυμάνσεων στην ισοτιμία ευρώ - δολλαρίου, οι τελική τιμή ενδέχεται να αυξηθεί. Σε περίπτωση που αυτό συμβεί η πιθανή αύξηση θα ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ στο κόστος της εκδρομής. Το κόστος έχει υπολογιστεί σύμφωνα με τις προσφορές που μας δόθηκαν από εταιρείες και ξενοδοχεία στις 10/2/ 2018.

Διοργάνωση:Travelogue, travel & tourism

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ:
Για την είσοδο στο Ισραήλ τα διαβατήρια πρέπει να έχουν περιθώριο τουλάχιστον 6 μηνών. ΑΡΑ όσοι συμμετέχουν θα πρέπει τα διαβατήριά τους να λήγουν μετά τις 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019.
Εάν τα διαβατήρια λήγουν πριν τις 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να εκδοθούν ΝΕΑ όσο το δυνατόν συντομότερα!

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Στο αεροσκάφος επιτρέπεται να παραδοθεί μόνο μία αποσκευή κατ’ άτομο συνολικού βάρους 23 κιλών. Για παράδειγμα: δεν μπορεί κάποιος να ταξιδέψει με 2 αποσκευές, έστω κι αν ζυγίσουν μαζί είκοσι κιλά. Θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πληρώσει τη δεύτερη αποσκευή.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.

Άβαταρ μέλους
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 19317
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 8:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Re: Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου Δήμου Αττικής

Δημοσίευση από aposal » Πέμ Μαρ 01, 2018 10:17 am

ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΚΑΜΑΡΙΖΑΣ

Την Παρασκευή, 2 Μαρτίου ο Ιερός Ναός μας θα πραγματοποιήσει προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου (Καμάριζας) Λαυρίου.
Ώρα αναχώρησης, 2:30 το μεσημέρι και επιστροφή 7:00 το βράδυ.
Πληροφορίες στο γραφείο του Ιερού Ναού.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.

Άβαταρ μέλους
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 19317
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 8:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Re: Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου Δήμου Αττικής

Δημοσίευση από aposal » Δευ Μαρ 12, 2018 9:31 am

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1821

Με τη παρουσία εκατοντάδων πιστών που κυριολεκτικά κατέκλυσαν τον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 11 Μαρτίου, η επίσημη ενοριακή εκδήλωση με την ευκαιρία της εορτής της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821.
Ομιλητής του εκδηλώσεως ήταν ο κ. Δημήτριος Σταθακόπουλος, Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, Οθωμανολόγος, Δικηγόρος με θέμα: “1821: ο ανυπόστατος αφορισμός της Επανάστασης από τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε’ και η διαταγή εκτελέσεώς του ως κεφαλή της Επανάστασης”.

Ο ομιλητής με τον ζωντανό, χειμαρρώδη και τεκμηριωμένο ιστορικά λόγο του, ενημέρωσε με μοναδικό τρόπο το πυκνό ακροατήριο για τα ιστορικά γεγονότα που προηγήθηκαν της Ελληνικής Επαναστάσεως, τη στάση του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε’ και το μαρτυρικό τέλος του που ήταν το επιστέγασμα της μεγάλης προσφοράς του στο Ελληνικό έθνος.

Την ομιλία του ολοκλήρωσε ο κ. Σταθακόπουλος με το αφοριστικό έγγραφο προς τον Παρτριάρχη Γρηγόριο Ε’, όπως αυτό είναι καταγεγραμμένο στις Οθομανικές ιστορικές πηγές.

“To αφοριστικό έγγραφο αντε­λήφθη η Υψηλή Πύλη, η οποία εκτός του ότι εξόρισε και τελικώς εφόνευσε τον ατυχή πρωθιερέα των Τούρκων, διότι επίστευσε τους απίστους ραγιάδες, οδήγησε τελικώς μετά από πολλά μαρτύρια πολλούς αρχιερείς στον θάνατο, κορυφαίο δε και πρώτο μεταξύ αυτών τον πατριάρχη Γρηγόριο, αμέσως μετά τη λειτουργία του Πάσχα, στις 10 Απριλίου του 1821. Απηγχονίσθη στη μεσαία πύλη της εισόδου του Πατριαρχείου. Επάνω στο στήθος «ην η αιτία αυτού γεγραμμένη», κρεμάσθηκε το εκτενές καταδικαστικό έγγραφο, ο γιαφτάς, που και μόνο αρκεί να συντρίψει σε χίλια κομμάτια τις γραφίδες των στρατευμένων διαστροφέων της ιστορίας μας. Μεταξύ άλλων έγραφε και τα εξής:

Ο άπιστος πατριάρχης των Ελλήνων αδύνατον να θεωρηθή αλλότριος των στάσεων του έθνους του... Αλλ’ εξ αιτίας της διαφθοράς της καρδίας του όχι μόνο δεν ειδοποίησεν, ουδ’ επαίδευσε τους απατηθέντας, αλλά καθ’ όλα τα φαινόμενα ήτο και ο ίδιος αυτός, ως αρχηγός, μυστικός συμμέτοχος της επαναστάσεως. Είμεθα πληροφορημένοι ότι εγεννήθη ο ίδιος εν Πελοποννήσω και ότι είναι συνένοχος όλων των αταξιών, όσας οι αποπλανηθέντες ραγιάδες έπραξαν κατά την επαρχίαν των Καλαβρύτων. Ούτος λοιπόν είναι αίτιος του παντελούς αφανισμού τον οποίον μέλλουν διά της θείας βοηθείας να πάθωσιν οι αποπλανηθέντες ραγιάδες. Επειδή δε εβεβαιώθημεν πανταχόθεν περί της προδοσίας του όχι μόνον εις βλάβην της Υψηλής Πύλης, αλλά και εις όλεθρον του ιδίου έθνους του, ανάγκη ήτο να λείψη ο άνθρωπος ούτος από του προσώπου της γης και διά τούτο εκρεμάσθη προς σωφρονισμόν των άλλων".
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.

Άβαταρ μέλους
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 19317
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 8:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Re: Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου Δήμου Αττικής

Δημοσίευση από aposal » Τρί Μαρ 13, 2018 9:39 am

ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΕΦΡΑΙΜ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

Την Παρασκευή, 16 Μαρτίου ο Ιερός Ναός μας θα πραγματοποιήσει προσκύνημα στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ Νέας Μάκρης.
Ώρα αναχώρησης, 2:30 το μεσημέρι και επιστροφή 7:00 το βράδυ.
Πληροφορίες στο γραφείο του Ιερού Ναού.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.

Άβαταρ μέλους
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 19317
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 8:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Re: Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου Δήμου Αττικής

Δημοσίευση από aposal » Τετ Μαρ 14, 2018 9:24 am

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΜΕΤΣΟΒΟ, ΑΡΤΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ 10 - 13 Απριλίου

1η μέρα:

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση για Ισθμό όπου θα κάνουμε στάση και στη συνέχεια θα περάσουμε από την καινούρια γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου και συνεχίζουμε για Ιωάννινα , με ενδιάμεση στάση για καφέ και φαγητό , συνεχίζοντας θα κάνουμε στάση στο Μπιζάνι, επίσκεψη στο Μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα του φημισμένου Ηπειρώτη γλύπτη Παύλου Βρέλλη. Ιωάννινα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η μέρα:

Μετά το πρωινό αναχώρηση για μονοήμερη εκδρομή. Πρώτος σταθμός θα είναι το Πολεμικό Μουσείο(Ελληνοιταλικού πολέμου 1940-1941) στο Καλπάκι, επίσκεψη στην Ι.Μονή Βελλά, στη συνέχεια αναχώρηση για την Ελληνοαλβανική μεθώριο στο Μπουραζάνι, μέσα σε ένα θαυμάσιο τοπίο, όπου θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Μολυβδοσκέπαστης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα χωριά του κεντρικού Ζαγορίου. Στη διαδρομή θα απολαύσουμε την άγρια φυσική ομορφιά του τοπίου και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών. Άφιξη στο Μονοδένδρι. Γεύμα σε ταβέρνα. Μετάβαση με τα πόδια (1000μ περίπου) στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής κτισμένο σε ΄ένα από τα πιο όμορφα τοπία της χαράδρας του Βίκου. Επιστροφή στα Ιωάννινα, διανυκτέρευση.

3η μέρα:

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Μέτσοβο, επίσκεψη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, γεύμα και επιστροφή για τη παλιά πόλη των Ιωαννίνων όπου περπατώντας τη διασχίζουμε και φτάνουμε στο μώλο της λίμνης Παμβώτιδας, όπου με καραβάκι θα μεταβούμε στο γραφικό νησάκι. Ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα:

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Άρτα που θα επισκεφτούμε την Ι.Μονή Κάτω Παναγιάς , συνεχίζοντας στη περιοχή Ζαλόγγου θα επισκεφτούμε την Ι.Μονή Αγίου Δημητρίου Ζαλόγγου Πρεβέζης, και περπατώντας θα ανέβουμε στο βράχο που έπεσαν οι Σουλιώτισσες, συνεχίζουμε την επιστροφή μας με τις ανάλογες στάσεις.
Επιστροφή Αθήνα.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 9713325 & 2109712456
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.

Άβαταρ μέλους
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 19317
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 8:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Re: Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου Δήμου Αττικής

Δημοσίευση από aposal » Πέμ Μαρ 15, 2018 4:08 pm

Η ΕΒΔΟΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΑΣ

Την Τρίτη, 13 Μαρτίου και ώρα 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου επί της οδού Κολοκοτρώνη 8, πραγματοποιήθηκε η έβδομη συνάντηση του Σεμιναρίου Ιστορίας που διοργανώνει ο Ιερός Ναός μας.
Ομιλητής ήταν ο κ. Γεώργιος Καραμπελιάς, συγγραφέας - εκδότης του περιοδικού “Άρδην”, με θέμα: «Το πρόσωπο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού», με στοιχεία που η ιστορική έρευνα έφερε στο φως από Ενετικά αρχεία.
Ο ομιλητής αρχικά αναφέρθηκε στις περιοδείες του Αγίου στην Δυτική Μακεδονία, Βόρειο Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα και Επτάνησα που πραγματοποιήθηκαν στο χρονικό διάστημα των δεκαέξι χρόνων.
Στη συνέχεια της ομιλίας του τόνισε ότι ο Άγιος Κοσμάς ίδρυσε διακόσια τριάντα σχολεία τα οποία υπήρξαν ανάχωμα στον εξισλαμισμό των ελληνικών πληθυσμών. Το κήρυγμά του επικεντρώθηκε στην καθιέρωση της αργίας της Κυριακής από τους Έλληνες Χριστιανούς για το οποίο καταδιώχθηκε και εν τέλει μαρτύρησε.
Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είναι από τους σημαντικότερους Νέο-Ιερομάρτυρες και προάγγελος της Επανάστασης του Γένους μας.
Στο τέλος ο ομιλητής απάντησε στα ερωτήματα που του υπέβαλε το ακροατήριο.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.

Άβαταρ μέλους
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 19317
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 8:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Re: Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου Δήμου Αττικής

Δημοσίευση από aposal » Δευ Μαρ 19, 2018 9:25 am

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΘΕΣΠΙΩΝ Κ. ΣΥΜΕΩΝ

Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτη, συγγραφέα της Κλίμακος - Δ’ Κυριακή Νηστειών, στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό μας.
Στη Θεία Λειτουργία προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού και τους Διακόνους π. Ιωάννη, Αρχιδιάκονο και π. Δημήτριο.
Στην εμπνευσμένη και γεμάτη παλμό ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην ανεκτίμητη σταυρική θυσία του Σωτήρα μας Χριστού, δια της οποίας καταλύθηκε το κράτος του θανάτου. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι η πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου είναι καρπός της νηστείας και της προσευχής.
Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος ο Θεοφιλέστατος παρομοίωσε την πνευματική πορεία του πιστού, ως κλίμακα που από τη γη τον ανεβάζει στον ουρανό και από φθαρτό τον κάνει αιώνιο.
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας εκ μέρους των ιερέων του Ναού και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο π. Ματθαίος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο υπογραμμίζοντας το αξιοθαύμαστο έργο που έχει επιτελέσει ως Πρωτοσύγκελλος και την ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα με τις οποίες έχει περιβάλλει το ενοριακό έργο, προσφέροντάς του ένα εγκόλπιο και σταυρό.
Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν ο κ. Βασίλειος Λεβέντης, Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, η Δημοτική Αρχή και εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.

Άβαταρ μέλους
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 19317
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 8:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Re: Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου Δήμου Αττικής

Δημοσίευση από aposal » Δευ Μαρ 19, 2018 9:27 am

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ Δ’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ – ΟΜΙΛΙΑ π. ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΣΙΝΑΪΤΗ

Την Κυριακή Δ’ Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος), 18 Μαρτίου, ώρα 6:00 το απόγευμα, στην ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και έψαλε πολυμελής βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Σταύρου Πήλιουρα.
Ακολούθησε στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού ομιλία με θέμα: " Το σύγχρονο συνάξαρι από την έρημο του Σινά "
Oμιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αρσένιος ∆ικαίος της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Θεοβαδίστου Όρους Σινά.
Να σημειωθεί ότι η προσέλευση των πιστών τόσο στον Κατανυκτικό Εσπερινό εντός του Ιερού Ναού, όσο και στην ομιλία που ακολούθησε στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού ήταν εντυπωσιακή.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.

Άβαταρ μέλους
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 19317
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 8:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Re: Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου Δήμου Αττικής

Δημοσίευση από aposal » Τετ Μαρ 21, 2018 9:26 am

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 και ώρα 6:00 το απόγευμα τα παιδιά των κατηχητικών μας συνάξεων, οι κατηχητές και οι κατηχήτριες, σας προσκαλούν στην εορταστική εκδήλωση της 25ης Μαρτίου 1821, που θα πραγματοποιηθεί στον ισόγειο χώρο του Ναού.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανακοινώσεις Ιερών Μητροπόλεων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες