Ας δοξάσουμε όλοι το Θεό που μας κράτησε ζωντανούς σωματικά και πνευματικά για μια ακόμη χρονιά, αν και με κάποιες "απώλειες", και να Τον παρακαλέσουμε να μας χαρίσει τις ευλογίες Του και για το 2014.
Για την Πατρίδα μας ας ανατείλει μια καλύτερη μέρα, τώρα που καταλάβαμε την αξία των αγαθών που μας προσέφερε απλόχερα ο Θεός τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τα θεωρούσαμε δικά μας και δεδομένα. Τώρα, λοιπόν, που οι περισσότεροι θυμηθήκαμε και πάλι ότι έχουμε συνάνθρωπο, ας ευδοκήσει ο Θεός να αρθεί η δοκιμασία και να Τον παρακαλέσουμε να μας φωτίζει να μην ξεχάσουμε ποτέ ξανά, ότι όλα τα αγαθά αυτού του κόσμου είναι μόνο προσωρινά και ότι είμαστε απλοί διαχειριστές τους.
Επίσης να Τον παρακαλέσουμε να μας φωτίζει να χρησιμοποιούμε, με μεγαλύτερη σύνεση και εστίαση στο κοινό καλό, την ψήφο μας, ώστε τα πρόσωπα που διαχειρίζονται τα κοινά να είναι άνθρωποι του Θεού για να βοηθούν στο ανέβασμα της κοινωνίας και όχι στην διαφθορά της.