Και Καλόν Παράδεισο αδέρφι μου!
Χρόνια Πολλά Μάξιμε!
Συντονιστής: Συντονιστές
Χρόνια Πολλά Μάξιμε!
Να' σαι καλά κι ευλογημένος οικογενειακώς!
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Χρόνια Πολλά Μάξιμε!
Ο ΟΣΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ο Καυσοκαλύβης - 13 Ιανουαρίου
Μοναχογιός ευσεβών γονέων από την πόλη Λάμψακο. Ονομαζόταν προηγουμένως Μανουήλ και ανατράφηκε από παιδί στα θεία, και σωτήρια διδάγματα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Το μοναχικό σχήμα το πήρε σ' ένα Μοναστήρι του όρους Γάνου, όπου, κοντά σ' έναν εξαίρετο γέροντα, τον Μάρκο, αναδείχτηκε ακούραστος και ακατάβλητος στη μελέτη, την προσευχή, την κυριαρχία της γλώσσας, την αγάπη και την ομόνοια. Έπειτα πήγε στην Κων/πολη, όπου η αρετή του τον έφερε συνομιλητή με τον αυτοκράτορα Ανδρόνικο Παλαιολόγο. Κατόπιν πήγε στη Θεσσαλονίκη για να προσκυνήσει το άγιο λείψανο του αγίου Δημητρίου, και από κει τράβηξε για το Άγιο Όρος. Εκεί κατέληξε στη Μονή της Λαύρας, άλλ' αργότερα με άδεια του ηγουμένου λόγω της αρετής του, γύρισε όλο τον Άθω. Οι μεγάλοι ασκητικοί του αγώνες συγκρίνονται με αυτούς των μεγάλων ασκητών της Αιγύπτου. Επειδή έκανε συχνές μετακινήσεις, κατόπιν έκαιγε την καλύβα του, για να ασκείται στην πλήρη ακτημοσύνη. Γι΄ αυτό και ονομάστηκε Καυσοκαλύβης. Απεβίωσε ειρηνικά το 1320 σε ηλικία 95 ετών, διατηρώντας όλη τη δύναμη και τη διαύγεια του νου του.
Μοναχογιός ευσεβών γονέων από την πόλη Λάμψακο. Ονομαζόταν προηγουμένως Μανουήλ και ανατράφηκε από παιδί στα θεία, και σωτήρια διδάγματα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Το μοναχικό σχήμα το πήρε σ' ένα Μοναστήρι του όρους Γάνου, όπου, κοντά σ' έναν εξαίρετο γέροντα, τον Μάρκο, αναδείχτηκε ακούραστος και ακατάβλητος στη μελέτη, την προσευχή, την κυριαρχία της γλώσσας, την αγάπη και την ομόνοια. Έπειτα πήγε στην Κων/πολη, όπου η αρετή του τον έφερε συνομιλητή με τον αυτοκράτορα Ανδρόνικο Παλαιολόγο. Κατόπιν πήγε στη Θεσσαλονίκη για να προσκυνήσει το άγιο λείψανο του αγίου Δημητρίου, και από κει τράβηξε για το Άγιο Όρος. Εκεί κατέληξε στη Μονή της Λαύρας, άλλ' αργότερα με άδεια του ηγουμένου λόγω της αρετής του, γύρισε όλο τον Άθω. Οι μεγάλοι ασκητικοί του αγώνες συγκρίνονται με αυτούς των μεγάλων ασκητών της Αιγύπτου. Επειδή έκανε συχνές μετακινήσεις, κατόπιν έκαιγε την καλύβα του, για να ασκείται στην πλήρη ακτημοσύνη. Γι΄ αυτό και ονομάστηκε Καυσοκαλύβης. Απεβίωσε ειρηνικά το 1320 σε ηλικία 95 ετών, διατηρώντας όλη τη δύναμη και τη διαύγεια του νου του.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μαξιμε καλον παραδεισο να εχεις σου ευχομαι
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Με σένα να του εύχεσαι είναι σίγουρο...
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

ναι οντος θα πανε οποσδηποτε εκει με τις ευχες μου 
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Dimitris39 έγραψε:ναι οντος θα πανε οποσδηποτε εκει με τις ευχες μου
Χρόνια Πολλά Max......
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα !!!
- nickzark
- Κορυφαίος Αποστολέας

xρόνια πολλά καλά και ευλογημένα.με υγεία
Ευχαριστω ολους για τις ευχες. Πάντα καλοδεχούμενες. Καλό Παράδεισο σε όλους.
Μια λεπτομέρεια, δε γιορτάζω στις 13 αλλά στις 21/1, του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού, οπότε να μου ξαναευχηθειτε σε μια βδομάδα

Μια λεπτομέρεια, δε γιορτάζω στις 13 αλλά στις 21/1, του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού, οπότε να μου ξαναευχηθειτε σε μια βδομάδα
-
gkou
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλά το θυμόμουν...max1 έγραψε:Ευχαριστω ολους για τις ευχες. Πάντα καλοδεχούμενες. Καλό Παράδεισο σε όλους.
Μια λεπτομέρεια, δε γιορτάζω στις 13 αλλά στις 21/1, του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού, οπότε να μου ξαναευχηθειτε σε μια βδομάδα![]()
![]()