File Sharing,υπέρ ή κατά?

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Διακίνηση Αρχείων

Υπέρ Της Διακίνησης Αρχείων
8
42%
Κατά Της Διακίνησης Αρχείων
5
26%
Διχασμένος(-η)
6
32%

Σύνολο ψήφων: 19

taje
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

File Sharing,υπέρ ή κατά?

Δημοσίευση από taje »

Καλημέρα σας.
Θα ήθελα να ζητήσω την άποψη σας για την διακίνηση αρχείων μέσω του διαδικτύου.Αναφέρομαι σε αρχεία,που η διακίνηση θεωρείται παράνομη χωρίς την άδεια των εχόντων τα δικαιώματα(πχ. λογισμικό,αρχεία μουσικής,αρχεία ταινιών,...)
Προσωπικά,αισθάνομαι διχασμένος,καθώς αισθάνομαι τύψεις κάθε φορά που "κατεβάζω" ένα αρχείο.
Οι τύψεις μου δημιουργούνται από τον φόβο,μήπως με την πράξη μου αυτή παραβαίνω το "Ου Κλέψεις".
Σας ευχαριστώ.
michail
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από michail »

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΕΣΒΥΣΑ ΤΟ ΦΟΤΟΤΑΔΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΙΠΗ,ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΚΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ!
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Από την αρχή είχα αμφιβολίες για το αν είναι σωστό να κατεβάζω ή όχι.

Το πρόβλημα όμως μου το έλυσε η εκμετάλευση της τιμής κάποιου cd μουσικής που ήθελα να αγοράσω. (Γενικότερα αγοράζω πολύ περισσότερη μουσική από ότι προγράμματα ή βίντεοταινίες). Το cd αυτό ήταν πολύ ποιο ακριβό από όσο έπρεπε. Και όχι μόνο αυτό. Εγώ ήθελα να ακούσω μόνο ένα ή δύο τραγούδια από τα καμιά 13αριά που είχε το cd. Να έχανα όχι μόνο την διαφορά της τιμής αλλά και στην ουσία πολύ περισσότερα αφού εμένα με ενδιέφεραν το πολύ τα 2/13 του περιεχομένου του;

Αυτό με ανάγκασε να σκεφτώ τι ωραία που θα ήταν αν μπορούσα να αγοράσω μόνο τα τραγούδια που ήθελα. Δηλ μόνο τα δυο. Έριξα μια ματιά στο internet για τέτοια μαγαζιά -τα οποία ειναι πολύ ποιο διαδεδομένα στο εξωτερiκό από ότι στην Ελλάδα.... στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμα αυτό ή αν έχει είναι άγνωστο ακόμα- και βρήκα κάποιο μαγαζί (αυτό του real player: www.real.com) αλλά υποθέτω ότι το κάνουν και άλλα μαγαζιά (ίσως το amazon?) και από τότε δεν έχω πρόβλημα. Ειδικά με το κατέβασμα μουσικής. Είμαι απολύτως νόμιμη αφού αγοράζω ότι τραγούδια θέλω χωρίς να με κλέβουν με τις εξωφρενικές τιμές του cd. (Αν και το κάθε τραγούδι είναι κάπως ακριβό... γύρω στο 1ευρώ ανά τραγούδι....)

Όσο για προγράμματα έχω αγοράσει αρκετά και έτσι είμαι και από κει νόμιμη. Πρώτα το κατεβάζω βλέπω ανμου εξυπηρετεί και άμα είναι το αγοράζω.

Και για βίντεο έχω αυτήν την τακτική. Κατεβάζω τις ταινίες, τις βλέπω και άμα μου αρέσουν τις αγοράζω. Άμα όχι τις πετάω από τον σκληρό έτσι κανείς δεν μπορεί να μου πει ότι έχω παράνομο υλικό αφού δεν έχω...

Νομίζω ότι αυτό είναι μια ποιο δίκαιη λύση για όλους....
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Iosif »

Οτιδήποτε είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ, και δεν ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ με τις αρχές τού Χριστιανισμού, το ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ αμετακίνητα.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
yparxei
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yparxei »

το θεμα προφανως αναφερεται στους πιτσιρικαδες κατοχους υπολογιστη χωρις λεφτα για προγραμματα
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Iosif έγραψε:Οτιδήποτε είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ, και δεν ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ με τις αρχές τού Χριστιανισμού, το ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ αμετακίνητα.
Η έννοια του νόμιμου και του παράνομου αν τη δει κανείς απ΄τη νομική ή την πνευματική σκοπιά δεν είναι η ίδια.

Υπάρχουν χιλιάδες πράξεις που είναι νόμιμες από την ανθρώπινη νομική σκοπιά κι όμως είναι θανάσιμες αμαρτίες. Αντίθετα υπάρχουν περιπτώσεις που για να υπακούσει κάποιος στο νόμο του Θεού πρέπει να παραβεί τους νόμους των ανθρώπων. Έτσι μαρτύρησαν σχεδόν όλοι οι μάρτυρες της Χριστιανοσύνης.

Δε λέω βέβαια ότι η παράνομη διακίνηση λογισμικού εντάσσεται σ΄αυτή την κατηγορία. Αλλά γι αυτό έχουμε Πνευματικό. Τον ρωτάμε και λύνουμε το πρόβλημα. Νομίζω όμως ότι για να φτάσουμε να μας προβληματίζει αν η συγκεκριμένη πράξη είναι αμαρτία ή όχι πρέπει να έχουμε προχωρήσει πολύ στην πνευματική ζωή ώστε να μπορούμε ν΄ασχοληθούμε και με λεπτομέρειες.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: File Sharing,υπέρ ή κατά?

Δημοσίευση από lovethink »

taje έγραψε:Καλημέρα σας.
Θα ήθελα να ζητήσω την άποψη σας για την διακίνηση αρχείων μέσω του διαδικτύου.Αναφέρομαι σε αρχεία,που η διακίνηση θεωρείται παράνομη χωρίς την άδεια των εχόντων τα δικαιώματα(πχ. λογισμικό,αρχεία μουσικής,αρχεία ταινιών,...)
Προσωπικά,αισθάνομαι διχασμένος,καθώς αισθάνομαι τύψεις κάθε φορά που "κατεβάζω" ένα αρχείο.
Οι τύψεις μου δημιουργούνται από τον φόβο,μήπως με την πράξη μου αυτή παραβαίνω το "Ου Κλέψεις".
Σας ευχαριστώ.
Οχι παραβαίνεις του Ου Sharing
Συγνώμμη αλλά αν ήθελαν να πιάσουν τους μαύρους που πουλάνε πειρατικά θα το είχαν κάνει
Αλλά όλο και κάποιο συμφέρον υπάρχει
Δε μπορεί να βγαίνει ένα νέο cd τη Δευτέρα και να το έχουν από τις 8 το πρωί στα χέρια
Ολα τους τα στέκια τα ξέρω και δεν τα ξέρουν οι αστυνομικοί πχ ?
Μπούρδες μας δουλεύουν όλοι
Δεν αγοράζω από μαύρους όμως γιατί απλά δεν έχουν το ρεπερτόριο που με ενδιαφέρει και δεν κρατάνε τα cd τους πολύ και μου αρέσει πιο πολύ να πάρω αυθεντικό
Αλλά Mp3 έχω αμέτρητα όπως και κάποια προγράμματα στον υπολογιστή

Καταρχάς για ποιό λόγο οι εταιρίες δίνουν ταχύτητες στο ίντερνετ της τάξης των 4096kbps ? αντί των 56κ που ξεκίνησε ?
Για να μπαίνουμε πιο γρήγορα στο Google ?
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Iosif »

Iosif έγραψε:Οτιδήποτε είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ, και δεν ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ με τις αρχές τού Χριστιανισμού, το ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ αμετακίνητα.
Έκανα ΣΑΦΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ μεταξύ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ νόμου, και αρχών τού Χριστιανισμού.
Η υπακοή στους ανθρώπινους νόμους, υπάρχει ΜΟΝΟ όταν ΔΕΝ ακυρώνονται οι αρχές τού Χριστιανισμού.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Iosif έγραψε:
Έκανα ΣΑΦΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ μεταξύ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ νόμου, και αρχών τού Χριστιανισμού.
Η υπακοή στους ανθρώπινους νόμους, υπάρχει ΜΟΝΟ όταν ΔΕΝ ακυρώνονται οι αρχές τού Χριστιανισμού.
Οταν κλέψεις ένα ψωμί το στερείς από τον άλλον
Αν κατεβάσεις 10 mp3 τι στερείς και από ποιόν ?
Από την ΑΕΠΙ ? το ξέρετε ότι η ΑΕΠΙ ζητάει λεφτά αν έχεις μαγαζί και θες να βάζεις μουσική να παίζει ?
Γιατί σε κάποια σούπερμάρκετ παίζουν μίντι αρχεία και όχι μουσική ? (κάτι σπαστικοί ήχοι σαν μουσική ) για να μη πληρώνουν δικαιώματα
Μας ξεζουμήζουν από παντού
Χθες έβλεπα ότι στη Γαλλία ένα γιαούρτι με φρούτα έχει 18 λεπτά ενώ εδώ 87
Λυπάμαι , ζω σε μια χώρα που δεν με σέβετε
Δεν θα κάτσω να αγχωθώ και για τα Mp3
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Iosif »

Η προηγούμενη λογική, ΔΕΝ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ και η λογική τού Χριστιανισμού.
Εάν υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν είναι σωστά, οι άνθρωποι έχουν πολλούς τρόπους για να διαμαρτυρηθούν.
Η παρανομία, είναι ΛΑΘΟΣ λύση.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”