Μυρωδιές Σαρακοστής
Δημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 27, 2007 3:11 pm
Αγαπητά μέλη του φόρουμ αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες συνταγές μαγειρικής για να εμπλουτίζεται το μενού και να δοκιμάζουμε νέα πράγματα!Σε αυτό το ωραίο ταξιδάκι γεύσεων καλείται ο καθένας να πάρει μέρος,να μοιραστεί γνώσεις,ιδέες,γεύσεις και μυστικά μαγειρικής.Νονά του τίτλου είναι η γλυκιά μας Πόπη ή Dirfaki ή η Marinemo μας!Α!Και κάτι άλλο:μην νομίσει κανείς ότι στην νηστεία δεν υπάρχουν δυνατότητες για να κάνεις κάποια φαγητά.Αν υπάρχει αγάπη και μεράκι όλα γίνονται.Να σας πω και κάτι τελευταίο;Όταν φτιάχνω ένα φαγητό και έχω έναν φόβο μήπως δεν τα καταφέρω,αλλά βάζω αγάπη στο τέλος με την βοήθεια του Θεού πετυχαίνει.Αν όμως ξεκινήσω με έπαρση ότι το φτιάχνω καλά και ωραία το φαί...τα θαλασσώνω..ή δεν πετυχαίνει όπως θα ήθελα.
Γιουβέτσι κριθαράκι με μανιτάρια!
Θα χρειαστώ:μισό κιλό μανιτάρια κατά προτίμηση πλευρότους,1 κούπα ελαιόλαδο,1 κούπα βούτηρο,1 κούπα κρασί λευκό,1 κούπα κρεμμύδι(στο μίξερ ),3 σκελίδες σκόρδο στο ρεντέ,3 φλιτζ ζωμό λαχανικών(βράστε 3 φλιτζ νερό και ρίξτε δύο κύβους λαχανικών),1 πακέτο κριθαράκι χοντρό,αλάτι και πιπέρι.
Βάζω σε τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε κατσαρόλα το μισό λάδι με το μισό βούτηρο να ζεσταθεί.Ρίχνω το κρεμμύδι με το σκόρδο να σωταριστούν καλά και προσθέτω τα μανιτάρια,τα οποία έχω προηγουμένως κόψει σε λωρίδες,Τα σωτάρω καλά και τα σβήνω με το κρασί.Μετά από λίγο ρίχνω τον ζωμό λαχανικών,χαμηλώνω και κλείνω με το καπάκι.Στο μεταξύ βάζω σε άλλη κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και το υπόλοιπο βούτηρο να ζεσταθούν.Μόλις λιώσει καλά το βούτηρο ρίχνω το κριθαράκι και το σωτάρω καλά.Ανακατεύω συνέχεια και μόλις πάρει χρώμα κατεβάζω την κατσαρόλα και ρίχνω το κριθαράκι σε γάστρα(με καπάκι,πήλινη κατά προτίμηση γιατί ψήνει πεντανόστιμα).Προσθέτω και από πάνω τα μανιτάρια όπως είναι με το ζουμί.Καπακώνω και ψήνω στους 180 για περίπου 45 λεπτά,αφού το σταυρώσω.
Καλή επιτυχία και σε λίγο θα σας γράψω και άλλες :-D
Γιουβέτσι κριθαράκι με μανιτάρια!
Θα χρειαστώ:μισό κιλό μανιτάρια κατά προτίμηση πλευρότους,1 κούπα ελαιόλαδο,1 κούπα βούτηρο,1 κούπα κρασί λευκό,1 κούπα κρεμμύδι(στο μίξερ ),3 σκελίδες σκόρδο στο ρεντέ,3 φλιτζ ζωμό λαχανικών(βράστε 3 φλιτζ νερό και ρίξτε δύο κύβους λαχανικών),1 πακέτο κριθαράκι χοντρό,αλάτι και πιπέρι.
Βάζω σε τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε κατσαρόλα το μισό λάδι με το μισό βούτηρο να ζεσταθεί.Ρίχνω το κρεμμύδι με το σκόρδο να σωταριστούν καλά και προσθέτω τα μανιτάρια,τα οποία έχω προηγουμένως κόψει σε λωρίδες,Τα σωτάρω καλά και τα σβήνω με το κρασί.Μετά από λίγο ρίχνω τον ζωμό λαχανικών,χαμηλώνω και κλείνω με το καπάκι.Στο μεταξύ βάζω σε άλλη κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και το υπόλοιπο βούτηρο να ζεσταθούν.Μόλις λιώσει καλά το βούτηρο ρίχνω το κριθαράκι και το σωτάρω καλά.Ανακατεύω συνέχεια και μόλις πάρει χρώμα κατεβάζω την κατσαρόλα και ρίχνω το κριθαράκι σε γάστρα(με καπάκι,πήλινη κατά προτίμηση γιατί ψήνει πεντανόστιμα).Προσθέτω και από πάνω τα μανιτάρια όπως είναι με το ζουμί.Καπακώνω και ψήνω στους 180 για περίπου 45 λεπτά,αφού το σταυρώσω.
Καλή επιτυχία και σε λίγο θα σας γράψω και άλλες :-D