Latin Ορθοδοξία!

Συζητήσεις περί της Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 737
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 24, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Αθήνα

Latin Ορθοδοξία!

Δημοσίευση από YiaVi »

Πριν από μερικά χρόνια θα φαινόταν απίστευτο να μιλάμε για λατινοαμερικανική Ορθοδοξία, να όμως που γίνεται και αυτό! Η πνευματική ένδεια του Ρ/καθολικισμού οδηγεί πολλές ψυχές στην αναζήτηση της αρχέγονης Εκκλησίας του Χριστού.

Γνωρίζαμε για την εξαιρετική πρόοδο που, με τη Χάρη του Θεού, έχει σημειώσει η Ορθοδοξία στην Λατινική Αμερική, κυρίως στην Κούβα, Κολομβία, Μπελίζ και Αϊτή, χάρις και στους κόπους του σεβασμ. Μητροπολίτη Παναμά κ. Αθηναγόρα (του Οικουμενικού Πατριαρχείου). Ο Θεός έχει καλά και αυτόν και τον αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεο, τον κουβανό πρωτοσύγγελο της Ι. Μητροπόλεως Παναμά, και τους άλλους ιερείς, όλους ή σχεδόν όλους Λατινοαμερικανούς. Ο π. Τιμόθεος, τον οποίο έχω γνωρίσει σε μία θεία Λειτουργία στον Πειραιά, είναι πνευματικό παιδί διακριτικού πνευματικού της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς και έχει μεγάλο ζήλο για την Ορθοδοξία.
http://www.iersyn.gr/america.html
(δυστυχώς, η Ι. Μητρόπολη Παναμά δεν έχει ακόμα διαδικτυακό τόπο δικό της).

Εκτός όμως από την Ι. Μητρόπολη Παναμά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έργο ιεραποστολικό στο Μεξικό επιτελεί και η Ι. Μητρόπολη Μεξικού του Πατριαρχείου Αντιοχείας (σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Αντώνιος). Η βάση του ποιμνίου είναι αραβικής καταγωγής, προστίθενται όμως διαρκώς και Λατινοαμερικανοί, μερικοί από τους οποίους χειροτονούνται και ιερείς, όπως θα δείτε.
http://www.iglesiaortodoxa.org.mx/

Στο Πατριαρχείο Αντιοχείας παραχωρήθηκε στη Γουατεμάλα παλιό εγκαταλελειμμένο ορφανοτροφείο, το οποίο ανακαινίστηκε από δωρεές ιδιωτών, φιλοξενεί πάνω από 110 παιδιά και την επιμέλειά του έχουν τρεις ορθόδοξες μοναχές από την Ι. Μονή Αγίας Τριάδος της Γουατεμάλα. Στη φωτογραφία, ο ρωσικού στυλ ναός είναι το νέο καθολικό του μοναστηριού, το οποίο θα εγκαινιαστεί τον Νοέμβριο.
Αυτή είναι η ιστοσελίδα της γυναικείας ιεράς μονής και του ορφανοτροφείου:
http://www.hogarafaelayau.org/

Σημαντικό ιεραποστολικό έργο επίσης επιτελείται στο Μεξικό από την Ορθόδοξη Εκκλησία εν Αμερική (Orthodox Church in America, OCA, πρώην ρωσική Μετροπόλια), που βρίσκεται σε κοινωνία και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις λοιπές αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες. Ο επίσκοπος του Μεξικού κ. Αλέξιος (Alejo) είναι Μεξικανός, προσήλυτος στην Ορθοδοξία, και υπάρχουν μικρές ενορίες σε διάφορες περιοχές. Όλοι οι κληρικοί της Εξαρχίας Μεξικού της OCA είναι Μεξικανοί.
http://www.oca.org/DIRMexico.asp?SID=9
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθόδοξη Ιεραποστολή”