Ο Άγιος Νεομάρτυρας Φιλούμενος του Φρέατος του Ιακώβ-29 Νοεμ

Βιογραφία των Αγίων και Γερόντων τις Εκκλησίας μας

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6147
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Ο Άγιος Νεομάρτυρας Φιλούμενος του Φρέατος του Ιακώβ-29 Νοεμ

Δημοσίευση από Domna »

Στους πολλούς και παλαιούς Μάρτυρες της χριστιανικής Πίστεως, έρχεται να προστεθεί και ό νεώτερος χρονικά. Είναι ό Αγιοταφίτης Αρχιμανδρίτης πατήρ Φιλούμενος Χασάπης ό Κύπριος, υιός υπερπολύτεκνης οικογένειας με 13 παιδιά.
Γεννήθηκε το 1913 πλησίον της Λευκωσίας. Από πολύ μικρός έκλινε απόλυτα προς τα θεία πράγματα, ακόμη και προς το Μοναχισμό. Σε ηλικία μόλις 12 ετών, μαζί με τον δίδυμο αδελφό του εγκατέλειψαν το πατρικό τους σπίτι και πήγαν στο Μοναστήρι του Σταυροβουνίου. Με πολλή δυσκολία έγιναν δεκτοί λόγω ηλικίας. Μετά πενταετή εκεί παραμονή αναχώρησαν για τους Αγίους Τόπους. Εκεί φοίτησαν στην Ιερατική Σχολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Στη συνέχεια έγιναν Μοναχοί και χειροτονήθηκαν Κληρικοί. Λίγο αργότερα ό δίδυμος αδελφός του π. Ελπίδος, για λόγους δικούς του, άφησε τους Αγίους Τόπους. Ό π. Φιλούμενος παρέμεινε ισόβια στην Αγία Γη και εντάχθηκε στην Αγιοταφική Αδελφότητα του Πατριαρχείου.
Ως Αγιοταφίτης υπήρξε πρότυπο ενάρετου ανθρώπου και κληρικού αφιερωμένου στην αποστολή του. Ήταν προσηνής και ούτος ειπείν γλυκύς τη όψει και τη γλώττη. Χαιρόσουν να συμπνευματίζεσαι μαζί του, να τον ακούς ηδέως. Πέραν από το δόσιμο του στο Θεό, ήταν παράλληλα αφοσιωμένος στη διακονία των ιερών Προσκυνημάτων. Ήταν γενικά χαριτωμένος και κεκοσμημένος με πλήθος αρετών. Ξεχώριζε ή απλότητα του, και μάλιστα ή ταπείνωση του και ή ανεξικακία του. Αγάπησε και αγαπήθηκε. Διάβασε πολλά και συγκροτήθηκε ως Κληρικός. Έμαθε ακόμη και την καθομιλουμένη εβραϊκή γλώσσα μαζί με τα αραβικά, γεγονός πού πολύ τον διευκόλυνε στη δύσκολη και θεάρεστη αποστολή του. Υπηρέτησε σε διάφορα ιερά Προσκυνήματα πού υπάρχουν διάσπαρτα στην Αγία Γη.
Το 1979 διακονούσε στο Προσκύνημα Φρέαρ του Ιακώβ ή της Σαμαρείτιδος. Στο πηγάδι αυτό έχει γίνει ή γνωστή συνάντηση του Χριστού με τη γυναίκα Σαμαρείτιδα. Ή ιερή αυτή συνάντηση είχε ως αποτέλεσμα, ή γυναίκα εκείνη πού ήταν ένοχη ηθικά, είχε μέχρι τότε σχέση με έξι άνδρες, να μετανοήσει ειλικρινά, να αλλάξει τρόπο ζωής, και στη συνέχεια να κηρύξει το Χριστό και την Ανάσταση Του μέχρι και τη Ρώμη, οπού και μαρτύρησε για την Πίστη μαζί με τίς πέντε αδελφές της. Για την Εκκλησία και τους πιστούς, είναι πλέον ή Ισαπόστολος και Μεγαλομάρτυς Αγία Φωτεινή. Εορτάζεται στις 26 Φεβρουαρίου. Στο Προσκύνημα αυτό συνάντησε δυσκολίες, ήλθε σε ρήξη με φανατικά εβραϊκά άτομα. Του ζητούσαν παράλογα.
Αποτέλεσμα, κάποιοι από τα άτομα αυτά, εντός του ιερού αυτού χώρου, στις 29.11.1979, ενώ μόνος του τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού, επιτέθηκαν με λύσσα και τον κατακρεούργησαν με το τσεκούρι, και κάτω από απερίγραπτες κραυγές και οιμωγές, παρέδωσε την ηρωική ψυχή του στο Λυτρωτή Χριστό, ύστερα από 46 χρόνια παραμονής και προσφοράς ως Αγιοταφίτης του Πατριαρχείου. Ό νεκρός τελικά μεταφέρθηκε στα Ιεροσόλυμα. Τάφηκε στο Κοιμητήριο του Πατριαρχείου στο λόφο Σιών.
Ό άδικος και αποτρόπαιος σφαγιασμός του κατάθλιψε τους πάντας, όχι όμως και τους Εβραίους πού προσπάθησαν να αποσείσουν την ευθύνη, ότι τάχατες ευθύνονται Παλαιστίνιοι. Το θλιβερό γεγονός πήρε διαστάσεις, ακόμη και διπλωματικού χαρακτήρα μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ. Τελικά, μετά από διάστημα χρόνου, αποδείχθηκε ότι δύο φανατικοί Εβραίοι ήσαν οι φονιάδες. Πού οδηγεί ή μισαλλοδοξία!
Το 1985 αποφασίσθηκε ή εκταφή. Οι παρόντες ευρέθηκαν προ εκπλήξεως, το ιερό σκήνωμα εξήλθε του τάφου άφθαρτο και ευωδιάζον. Ό Κύριος Ουρανού και Γης, και με βάση την προ όσιακή ζωή του τον τίμησε, τον χαρίτωσε και δι' αυτού του όχι συνήθους τρόπου, στο να παραμένει άφθαρτο και το γήινο σώμα του. Το σκήνωμα μεταφέρθηκε σε Ιερό Ναό στο λόφο Σιών, και όσοι φθάνουν έως εκεί προσκυνούν «κατά το σιωπώμενον».
Για τους γνωρίζοντας τον π. Φιλούμενο, και με βάση το μαρτύριο, είναι ένας Νεομάρτυς της Εκκλησίας του Χριστού. Επειδή είναι μάρτυς χρονικά δεν τηρείται ή διαδικασία ως προς την επίσημη διακήρυξη του και έγγραφη του στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξου Εκκλησίας. Είθε να μη μακρύνει πολύ ό χρόνος.
Ή λαϊκή ευσέβεια στα θέματα αυτά, φαίνεται ότι προηγείται ως προς την τιμή και προσκύνηση. Έτσι, συμπληρώνοντας 20 χρόνια στις 29.11.1999 στην Κύπρο, Αθήνα και Θεσ/νίκη, άρχισαν τιμητικές εκκλησιαστικές εκδηλώσεις «κατά το σιωπώμενον» ξανατονίζεται. Από την ώρα της σφαγής του μέχρι σήμερα (2002), έχουν μεσολαβήσει διάφορα σημεία -θαύματα, οπότε όλα δικαιωματικά τον κατατάσσουν στο Πάνθεο των Αγίων της Εκκλησίας. Να έχουμε την ευχή και την ευλογία του, και να μιμούμεθα την εν Χριστώ ζωή του, και να έχουμε απόλυτη εμμονή στην Πίστη και Αγία Ορθοδοξία.

Άρχιμ. Νεκτάριος Ά, Ζιόμπολας
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 885
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 15, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: Αττική

Δημοσίευση από Iosif »

Κυκλοφορεί ένα βιβλίο αφιερωμένο στον Άγιο Νεομάρτυρα και Ιερομάρτυρα Φιλούμενο, που έγραψε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ζιόμπολας.
Στο βιβλίο αυτό υπάρχει φωτογραφία με το έως σήμερα ΑΦΘΑΡΤΟ σκήνωμα του Αγίου Φιλουμένου.

Δεν φοβόνται τον Ζωντανό Θεό, αυτοί που Τον πολεμούν ;
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1547
Εγγραφή: Δευ Δεκ 18, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Στερεά Ελλάδα

Re: Ο Αγιοταφίτης Νέο - ιερομάρτυρας Φιλούμενος (29.11.1979)

Δημοσίευση από efthumhs »

Σήμερα εκτός των άλλων είναι και η μνήμη του Αγίου Φιλούμενου του Ιερομάρτυρος στο Φρεα του Ιακώβ το 1979. Νομίζω πως σήμερα γίνεται στα Ιεροσόλυμα η επίσημη αγιοκατάταξή του στο αγιολόγιο της εκκλησίας. Τις πρεσβείες του να έχουμε και να μας συνοδέυουν...
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1547
Εγγραφή: Δευ Δεκ 18, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Στερεά Ελλάδα

Re: Ο Αγιοταφίτης Νέο - ιερομάρτυρας Φιλούμενος (29.11.1979)

Δημοσίευση από efthumhs »

Aπο χθεσινό δημοσίευμα του http://www.zoiforos.gr/index.php?option ... &Itemid=29

Η τελετή Αγιοκατατάξεως του ιερομάρτυρα Φιλούμενου


Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, κατόπιν Συνοδικής Αποφάσεως, θα τελέσει αύριο Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009, τη τελετή


κατατάξεως στο αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας του νέου ιερομάρτυρος Φιλουμένου Αγιοταφίτου, ηγουμένου του προσκυνήματος του Φρέατος του Ιακώβ.


Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ στη Νεάπολη της Σαμάρειας στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.


Επίσης ο νέος ιερομάρτυρας Φιλούμενος καταγόταν από την Κύπρο, και σε νεαρή ηλικία προσήλθε στην Αγιοταφιτική Αδελφότητα και διακονούσε πριν το μαρτυρικό του τέλος ως ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Φρέατος του Ιακώβ.


Να σημειωθεί, ότι στη συνείδηση πολλών εκ των τιμίων μελών της Εκκλησίας, καθώς και των Αφιοταφίτων Πατέρων ο ηγούμενος Φιλούμενος ήταν ήδη καθιερωμένος ως Νεομάρτυς.


Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, της Σαμαρείτιδος θα τελέσει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ο οποίος θα αναγνώσει και την επίσημη πράξη αγιοκατατάξεως του νέου Ιερομάρτυρα Φιλουμένου ενώπιον της ιεράς λάρνακας που βρίσκεται το ιερό λείψανο του.


Τέλος, να σημειωθεί ότι στη τελετή θα συμμετάσχουν από την πατρίδα του ιερομάρτυρα Φιλουμένου την Κύπρο, ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Σωτήριος Αθανασίου καθώς και άλλοι διπλωματικοί Αντιπρόσωποι.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 3227
Εγγραφή: Τρί Μάιος 05, 2009 5:25 pm
Τοποθεσία: Αγγελική@Αθήνα

Re: Ο Αγιοταφίτης Νέο - ιερομάρτυρας Φιλούμενος (29.11.1979)

Δημοσίευση από angieholi »

Φωτογραφίες:
skinoma ag. filomenou.jpg
Frear - Agios Filoumenos.jpg
Την ευχή του να έχουμε!....
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 561
Εγγραφή: Δευ Μαρ 05, 2007 6:00 am

Re: Ο Αγιοταφίτης Νέο - ιερομάρτυρας Φιλούμενος (29.11.1979)

Δημοσίευση από PRETORIAN »

Ο Άγιος να πρεσβεύει υπέρ ημών.
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
greekboy1981
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 182
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 02, 2005 5:00 am
Τοποθεσία: Ευάγγελος@Κομοτηνή
Επικοινωνία:

Re: Ο Αγιοταφίτης Νέο - ιερομάρτυρας Φιλούμενος (29.11.1979)

Δημοσίευση από greekboy1981 »

Μεγάλη η χάρη Του! Ας έχουμε την ευχή Του ... τον αγαπώ πολύ και ευχομαι να είναι πάντα κοντά μου ο παππούλης μου ... αλλα και με όλους μας !!
Άβαταρ μέλους
akylina
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 125
Εγγραφή: Παρ Σεπ 25, 2009 6:11 pm
Τοποθεσία: Αιτωλοακαρνανία

Re: Ο Αγιοταφίτης Νέο - ιερομάρτυρας Φιλούμενος (29.11.1979)

Δημοσίευση από akylina »

Άς έχουμε όλοι την ευχή του Αγίου Φιλουμένου.. Άς μεστιτεύει για τον κόσμο που έχει τόση ανάγκη στις ημέρες μας μα & για την αγιοταφική μας αδελφότητα στα Ιεροσόλυμα. Να δίνει κουράγιο σε όλους τους πατέρες, ιερείς, μοναχούς & μοναχές να συνεχίσουν με υπομονή, θάρρος & δύναμη να υπηρετούν τα Πανάγια Προσκυνήματα..
-Αινείτε τον Κύριον εκ των ουρανών,αινείτε αυτών εν τοις υψίστοις..
-Ευφράνθην επι τοις ειρηκόσι μοι εις οίκον Κυρίου πορευσόμεθα. Εστώτες ήσαν οι πόδες ημών εν ταις αυλαίς σου, Ιερουσαλήμ..
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6147
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Ο Άγιος Νεομάρτυρας Φιλούμενος του Φρέατος του Ιακώβ

Δημοσίευση από Domna »

Ο Άγιος Νεομάρτυρας Φιλούμενος του Φρέατος του Ιακώβ (+ 29 Νοεμβρίου 1979)
29 Νοεμβρίου, 2009 — VatopaidiFriend
Άγιος Φιλούμενος – Σήμερα στις 29 Νοεμβρίου ημέρα της εορτής του γίνεται η αγιοκατάταξή του στα Ιεροσόλυμα

Ο Άγιος Φιλούμενος κατά κόσμος Σοφοκλής γεννήθηκε στην Λευκωσία, στις 15 Οκτωβρίου 1913. Γονείς του ήταν οι Ευσεβείς Γεώργιος και Μαγδαληνή. Ήταν δίδυμος αδελφός με τον π. Ελπίδιο κατά κόσμον Αλέξανδρος και από μικροί ξεχώριχαν για την αγάπη που είχαν προς τον Θεό και γι’ αυτό από πολύ νωρίς άναψε μέσα τους η επιθυμία για τη μοναχική ζωή. Το 1927, σε ηλικία μόλις 14 τώ αναχώρησαν και οι δυο για την Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, αφού πήραν την ευχή του πνευματικού τους, αλλά και των ευλαβών γονέων τους. Εκεί έμειναν 6 περίπου χρόνια, όταν ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου τους πήρε για να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο του Πατριαρχείου στα Ιεροσόλυμα, όπου βρέθηκαν το 1934, μαθητές στην Σχολή της Αγίας Σιών.

Το 1937 εκάρησαν μοναχοί παίρνοντας ο Σοφοκλής το όνομα Φιλούμενος και ο Αλέξανδρος το όνομα Ελπίδιος. Στις 5 Σεπτεμβρίου του ιδίου χρόνου χειροτονήθηκαν διάκονοι και το 1939 αποφοίησαν από το Γυμνάσιο του Πατριαρχείου. Ο π. Ελπίδιος έφυγε από την Αγία Γη, υπηρετώντας σε άλλους τόπους. Ο Άγιος Φιλούμενος παρέμεινε στα Ιεροσόλυμα για 45 συνεχή χρόνια, μέχρι το μαρτύριό του. Το 1943 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και αφού πέρασε από διάφορες διακονίες μέσα στο Πατριαρχείο και διορίσθηκε σε διάφορες θέσεις υπηρετώντας πάντοτε με ευθύνη και φόβο Θεού και με πολύ αγάπη προς τους αγιοταφίτες πατέρες, στις 8 Μαΐου του 1979 μετατέθηκε στο Φρέαρ του Ιακώβ όπου υπηρέτησε μέχρι το μαρτυρικό του θάνατο, στις 29 Νοεμβρίου του ιδίου έτους. Εκεί όμως, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα από φανατικούς Εβραίους που συνέχεια τον απειλούσαν ότι αν δεν εγκαταλείψει το Φρέαρ και πάρει τις εικόνες και τον Εσταυρωμένο να φύγει, θα τον σκοτώσουν. Εκείνος όμως απαντούσε ότι δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το προσκύνημα, αλλά ότι ήταν έτοιμος ακόμα και να μαρτυρήσει, ως πιστός φύλακας αυτού.

Το απόγευμα της 29ης Νοεμβρίου του 1979, ημέρα της μνήμης του Αγ. Μάρτυρος Φιλουμένου, φανατικοί Εβραίοι μπήκαν στο χώρο του Φρέατος του Ιακώβ κι ενώ ο Άγιος τελούσε τον Εσπερινό, του επιτέθηκαν με τσεκούρι, τον κακοποίησαν και τέλος τον σκότωσαν. Το μαρτύριό του ήταν φρικτό, γιατί οι δήμιοί του τον χτύπησαν αλύπητα στο πρόσωπο και του έκοψαν τα δάχτυλα του δεξιού του χεριού. Στη συνέχεια βεβήλωσαν την Εκκλησία και το Σταυρό κι έριξαν μια χειροβομβίδα καταστρέφοντας τον χώρο. Είναι συγκλονιστική η μαρτυρία του π. Σωφρονίου που παρέλαβε το τίμιο λείψανο του μάρτυρα για να το ντύσει και να το ετοιμάσει για την ταφή, ότι παρέμεινε 5 μέρες μετά το μαρτύριό του ζεστό και εύκαμπτο και «βοήθησε» το Γέροντα Σωφρόνιο για να τον ντύσει. Συγκλονιστική είναι επίσης η μαρτυρία του κατά σάρκα αδελφού του π. Ελπιδίου, που αν και μίλια μακρυά, άκουσε τη φωνή του π. Φιλουμένου να του λέγει: «Αδελφέ μου με σκοτώνουν προς δόξαν Θεού. Σε παρακαλώ μην αγανακτήσεις».

Η Εκκλησία τον τιμά ως άγιο στις 29 Νοεμβρίου και το ευωδιάζον και θαυματουργό σκήνωμά του βρίσκεται εντός του νέου τρισυπόστατου μεγαλοπρεπούς ιερού ναού που χτίστηκε στο Φρέαρ του Ιακώβ, επ’ ονόματι της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, του Αγίου Φιλουμένου και του αγίου Ιουστίνου. Κτίτωρ του νέου αυτού ναού είναι ο Αρχιμανδρίτης π. Ιουστίνος, στον οποίο ο Άγιος Φιλούμενος εμφανίζεται συχνά και τον προστατεύει από τις επιθέσεις των φανατικών Εβραίων που συνεχίζονται εναντίον του π. Ιουστίνου και του Ιερού Προσκυνήματος. Χιλιάδες ορθόδοξοι καταφθάνουν κατ’ έτος για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανό του στο Φρέαρ του Ιακώβ, στη Σαμάρεια.

Τεμάχιον ιερού λειψάνου του, πετραχήλι του, μαζί με την παρούσα εικόνα ευρίσκονται και εις την Ελλάδα, εις την Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος.

http://vatopaidi.files.wordpress.com/20 ... u01big.jpg

http://vatopaidi.wordpress.com/2009/11/ ... more-23207
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 764
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 20, 2008 12:00 pm
Τοποθεσία: Aπο Αθήνα αλλα τώρα Ζάκυνθο
Επικοινωνία:

Re: Ο Άγιος Νεομάρτυρας Φιλούμενος του Φρέατος του Ιακώβ

Δημοσίευση από LOCKHEART »

Βέβαια ακούστηκε σε σήμερα στο 40 λειτουργο στο συναξάρι .

Ο Θεός να μας ευλογεί.
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Απάντηση

Επιστροφή στο “Βίοι Αγίων και Γερόντων”