Το "ευχαριστώ"

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
triantafillia
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Το "ευχαριστώ"

Δημοσίευση από triantafillia »

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡΑ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΔΕΛΦΙΑ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!

TO "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"

Είδα στον ύπνο μου πως επισκέφθηκα τον Παράδεισο και ένας άγγελος ανέλαβε να με ξεναγήσει.
Περπατούσαμε δίπλα δίπλα σε μια τεράστια αίθουσα γεμάτη αγγέλους.
Ο άγγελος οδηγός μου σταμάτησε μπροστά στον πρώτο σταθμό εργασίας και είπε:
«Αυτό είναι το τμήμα παραλαβής. Εδώ παραλαμβάνουμε όλες τις αιτήσεις που φτάνυν στον Θεό, με την μορφή προσευχής».
Κοίταξα γύρω στον χώρο. Έσφυζε από κίνηση, με τόσους πολλούς αγγέλους να βγάζουν και να ταξινομούν αιτήσεις γραμμένες σε ογκώδεις στοίβες από και σημειώματα, από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μετά προχωρήσαμε σε έναν μακρύ διάδρομο, μέχρι που φτάσαμε στο δεύτερο σταθμό. Ο άγγελός μου είπε:
«Αυτό είναι το τμήμα συσκευασίας και παράδοσης. Εδώ οι χάρες και οι ευχές που έχουν ζητηθεί προωθούνται και παραδίδονται σε αυτούς που τις ζήτησαν».
Πρόσεξα και πάλι πόση κίνηση είχε εδώ. Αμέτρητοι άγγλοι πηγαινοέρχονταν δουλεύοντας σκληρά, αφού τόσες πολλές επιθυμίες είχαν ζητηθεί και συσκευάζονταν για να παραδοθούν στην γη. Τέλος, στην άκρη ενός μακρινού διαδρόμου, σταματήσαμε στην πόρτα ενός πολύ μικρού σταθμού. Προς μεγάλη μου έκπληξη μόνο ένας άγγελος καθόταν εκεί, χωρίς να κάνει ουσιαστικά τίποτα.
«Αυτό είναι το τμήμα ευχαριστιών», μου είπε σιγανά ο άγγελος μου. Έδειχνε λίγο ντροπιασμένος.
«Πως γίνεται αυτό; Δεν υπάρχει δουλειά εδώ;» ρώτησα.
«Είναι λυπηρό» αναστέναξε ο άγγελος. «Αφού παραλάβουν τις χάρες τους οι άνθρωποι, πολύ λίγοι στέλνουν ευχαριστήρια».
«Πως μπορεί κάποιος να ευχαριστήσει τον Θεό για τις ευλογίες που παρέλαβε;» ρώτησα πάλι.
«Πολύ απλά» απάντησε. «Χρειάζεται μόνο να πεις ευχαριστώ Θεέ μου!»
«Και γιατί ακριβώς πρέπει να ευχαριστήσουμε;»
«Αν έχεις τρόφιμα στο ψυγείο σου, ρούχα στην πλάτη σου, μια στέγη πάνω από το κεφάλι σου και ένα μέρος για να κοιμηθείς, είσαι πλουσιότερος από το 75% αυτού του κόσμου.
Αν έχεις χρήματα στην τράπεζα, στο πορτοφόλι σου και λίγα κέρματα σ' ένα πιατάκι είσαι το 8% των ανθρώπων που ευημερούν.
Αν ξύπνησες το πρωί με περισσότερη υγεία από ότι αρρώστια, είσαι πιο ευλογημένος από όσους δεν θα επιζήσουν καν ως αυτή τη μέρα.
Αν ποτέ δεν βίωσες την εμπειρία του φόβου του πολέμου, της μοναξιάς της φυλακής, της αγωνίας του βασανισμού και της σουβλιάς της πείνας, είσαι μπροστά από 700 εκατομμύρια ανθρώπους αυτής της γης.
Αν μπορείς να προσευχηθείς σε ένα ναό χωρίς τον φόβο της επίθεσης, της σύλληψης ή της εκτέλεσης, θα σε ζηλεύουν σίγουρα περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο.

Αν οι γονείς σου είναι ακόμα ζωντανοί και είναι ακόμα παντρεμένοι, είσαι σπάνιος.
Αν μπορείς να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά και να χαμογελάς, δεν είσαι ο κανόνας, είσαι η εξαίρεση για όλους όσους ζουν μέσα στην αμφιβολία και στην απόγνωση.
Και αν διαβάζεις τώρα αυτό το μήνυμα, μόλις έλαβες μια διπλή ευλογία, γιατί σου το έδωσε κάποιος που σ' αγαπάει και γιατί είσαι πιο τυχερός από δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους, που δεν ξέρουν καν να διαβάζουν.
«Κατάλαβα. Και τώρα τι να κάνω; Πως μπορώ ν' αρχίσω;»
«Να πεις καλημέρα», μου χαμογέλασε ο άγγελος, «να μετρήσεις τις ευλογίες σου και να περάσεις αυτό το μήνυμα και σε άλλους ανθρώπους, για να τους θυμίσεις πόσο ευλογημένοι είναι.
Και να μην ξεχάσεις να στείλεις το ευχαριστήριό σου».

Περ. «Τόλμη», Αρχιμ. Δανιήλ Σάπικα, Ιατρού.
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από PRETORIAN »

ΕΥΓΕ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ. ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ Ο ΥΨΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΝ ΒΑΖΩ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ....
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
Άβαταρ μέλους
yiorgos31
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yiorgos31 »

Ευχαριστώ Τριανταφυλλιά. Θαυμάσιο. Είχα γνωρίσει δικηγόρο, που μόλις έβγαινε από το σπίτι του έκανε το σταυρό του και έλεγε Δόξα σοι ο Θεός, που τον ξημέρωσε η μέρα. Και έκανε πάλι το ίδιο όταν έμπαινε μέσα, που τον άφησε ο Θεός να γυρίσει χωρίς να πάθει τίποτα...
triantafillia
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από triantafillia »

ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΥΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΕ ΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ Ο ΘΕΟΥΛΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Εικόνα
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
andreastsa
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: O θρύλος του Μαρμαρωμένου Βασιλιά και ο Έλληνας στρατηγός

Δημοσίευση από andreastsa »

Το βάζω εδώ:
Είδα στόν ύπνο μου πώς επισκέφθηκα τόν Παράδεισο καί ένας άγγελος ανέλαβε νά μέ ξεναγήσει. Περπατούσαμε δίπλα - δίπλα σέ μιά τεράστια αίθουσα γεμάτη μέ αγγέλους. Ο άγγελος οδηγός μου σταμάτησε μπροστά στόν πρώτο σταθμό εργασίας καί είπε:
<< Αυτό είναι τό Τμήμα Παραλαβής. Εδώ παραλαμβάνουμε όλες τίς αιτήσεις πού φτάνουν στόν Θεό, μέ τή μορφή προσευχής>>. Κοίταξα γύρω ΄- γύρω τό χώρο. Έσφυζε από κίνηση μέ τόσο πολλούς αγγέλους νά βγάζουν καί νά ταξινομούν αιτήσεις γραμμένες σέ ογκώδεις στοίβες από χαρτιά καί σημειώματα, από ανθρώπους σέ όλον τόν κόσμο. Μετά προχωρήσαμε σέ ένα μακρύ διάδρομο, μέχρι πού φτάσαμε στό δεύτερο σταθμό. Ο άγγελος μού είπε: <<Αυτό είναι τό Τμήμα συσκευασίας καί Παράδοσης. Εδώ οί χάρες καί οί ευχές, πού έχουν ζητηθεί προωθούνται καί παραδίδονται σέ αυτούς πού τίς ζήτησαν>>.Πρόσεξα καί πάλι πόση κινηση είχε καί εδώ.Αμέτρητοι άγγελοι πηγαινοέρχονταν δουλεύοντας σκληρά, αφού τόσες πολλές επιθυμίες είχαν ζητηθεί καί συσκευάζονταν γιά νά παραδοθούν στή γή. Τέλος, στήν άκρη ενός μακριού διαδρόμου, σταματήσαμε στήν πόρτα ενός πολύ μικρού σταθμού. Πρός μεγάλη μου έκπληξη μόνο ένας άγγελος καθόταν εκεί, χωρίς νά κάνει ουσιαστικά τίποτα. <<Αυτό είναι τό Τμήμα τών Ευχαριστιών>>, μού είπε σιγανά ό φίλος άγγελος μου. Έδειχνε λίγο ντροπιασμένος. << Πώς γίνεται αυτό; Δέν υπάρχει δουλειά; ρώτησα.
<<Είναι λυπηρό>> αναστέναξε ό άγγελος.<<Αφού παραλάβουν τίς χάρες τους οί άνθρωποι, πολύ λίγοι στέλνουν ευχαριστήρια>>. << Πώς μπορεί κάποιος νά ευχαριστήσει τό Θεό γιά τίς ευλογίες πού παρέλαβε;>> ρώτησα πάλι. << Πολύ απλά >> απάντησε. Χρειάζεται μόνο νά πείς : Ευχαριστώ Θεέ μου!>>. Καί γιατί ακριβώς πρέπει νά τόν ευχαριστήσουμε;; << άν έχεις τρόφιμα στό ψυγείο σου, ρούχα στήν πλάτη σου, μιά στέγη πάνω από τό κεφάλι σου καί ένα μέρος γιά νά κοιμηθείς, είσαι πλουσιώτερος κατά 75 τά εκατό αυτού τού κόσμου.Άν έχεις χρήματα στήν τράπεζα, στό πορτοφόλι σου καί λίγα κέρματα σέ ένα πιατάκι είσαι στό 8 τά εκατό τών αμθρώπων πού ευημερούν. Άν ξύπνησες σήμερα τό πρωί μέ περισσότερη υγεία από ότι αρρώστια, είσαι πιό ευλογημένος από όσους δέν θά επιζήσουν καν ώς αυτή τή μέρα.Άν ποτέ δέ βίωσες τήν εμπειρία τού φόβου τού πολέμου, τής μοναξιάς τής φυλακής, τής αγωνίας τού βασανισμού καί τής σουβλιάς τής πείνας, είσαι μπροστά από 700 εκατομμύρια ανθρώπους αυτής τής γής. Άν μπορείς νά προσευχηθείς σέ ένα ναό χωρίς τό φόβο τής επίθεσης, τής σύλληψης ή τής εκτέλεσης, θά σέ ζηλεύουν σίγουρα περίπου 3 δισεκστομμύρια άνθρωποι στόν κόσμο.άν οί γονείς σου είναι ζωντανοί καί είναι ακόμα παντρεμένοι, είσαι σπάνιος. Άν μπορείς νά κρατάς τό κεφάλι σου ψηλά καί νά χαμογελάς, δέν είσαι ό κανόνας, είσαι ή εξαίρεση γιά όλους όσους ζούν μέσα στήν αμφιβολία καί στήν απόγνωση. Καί άν διαβάζεις τώρα αυτό τό μήνυμα, μόλις έλαβες μία διπλή ευλογία, γιατί σού τό έδωσε κάποιος πού σ' αγαπάει καί γιατί είσαι πιό τυχερός από δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους, πού δέν ξέρουν καν νά διαβάζουν. << Κατάλαβα. Καί τώρα τί νά κάνω; Πώς μπορώ νά αρχίσω; << Νά πείς καλημέρα>>, μού χαμογέλασε ό άγγελος μου, << νά μετρήσεις τίς ευλογίες σου καί νά περάσεις αυό τό μήνυμα καί σέ άλλους ανθρώπους, γιά νά τούς θυμί-σεις πόσο ευλογημένοι είναι. καί νά μήν ξεχάσεις νά στείλεις τό ευχαριστήριο σου>>. Πηγή: Περ. << Τόλμη> Αρχιμ. Δανιήλ Σάπικα, Ιατρού. Ενα κείμενο φανταστικό πού θεώρησα χρέος μου νά τό μεταφέρω σε όλους εσάς!!!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”