Γυναίκες παραβίασαν το άβατον του Αγίου Όρους!

Γενικότερη συζήτηση σχετικά με την ερμηνεία των προφητειών της Ορθοδοξίας και τα Σημεία των Καιρών στην Εποχή μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1870
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 12, 2005 6:00 am
Επικοινωνία:

Γυναίκες παραβίασαν το άβατον του Αγίου Όρους!

Δημοσίευση από Christos »

Αγαπητοί φίλοι ελέχθει πρίν λίγο στις ειδήσεις στην τηλεόραση ότι χθές Τριτη 8 Ιανουαρίου 2008 γυναίκες καταπάτησαν το άβατον του Αγίου Όρους παραβιάζοντας τα συρματοπλέγματα. :-O

Το θλιβερό αυτό επεισόδιο - Σημείο των Καιρών - αναφέρεται και στο Εκκλησιαστικό Ειδησεογραφικό Πρακτορίο Romfea.gr

Συγκλονιστικό είναι το γεγονός από ότι πληροφορηθήκαμε, πως μια ομάδα γυναικών παραβίασε τα όρια του Αγίου Όρους και πάτησε συμβολικά σε έδαφος άβατο, αμέσως άντρες της Αστυνομίας έσπευσαν και τις απομάκρυναν από το σημείο.

Πηγή: Romfea.gr
http://www.romfea.gr/index.php?option=c ... 4&Itemid=1
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 857
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 06, 2007 5:00 am

Δημοσίευση από fotios »

Χαίρετε αδερφοί!
Πολύ σωστά, σημείο των καιρών! Ομως δεν είναι και
σημείο των καιρών πως 2 Ιερές μονές ζητάν περίπου 10000 στρέμματα γης, που πήραν με συμβόλαια από εχθρούς του έθνους, ακόμη ζητάν και και την
παιδική κατασκήνωση της νομαρχίας...(τουλάχιστον σύμφωνα με τους δημοσιογράφους και τους κατοίκους της περιοχής)??? Τελικά σε ποιον δουλεύουμε στον Θεό ή στο μαμωνά? Το θέτω και σαν γενικό ερώτημα και όχι απλώς για την συγκεκριμένη περίπτωση? Νομίζω πως δεν πρέπει να είμαστε μονόπλευροι αλλά να βλέπουμε τις αιτίες πίσω από τα πράγματα ,μήπως
και εμείς δίνουμε δικαιώματα? Μήπως από τους Χριστιανούς βλασφημείται το όνομα του Χριστού στα έθνη?
Ευλογείτε!
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 245
Εγγραφή: Δευ Μάιος 07, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: ΠΑΙΑΝΙΑ

Δημοσίευση από andriyian »

Οι διαμαρτυρομενοι καταγγελουν καταπατηση δασικων,δημοσιων και ιδιωτικων ιδιοκτησιων απο μοναστηρια του Αθω και επιδιωκουν την ακυρωση καθε συμβολαιογραφικης πραξης ή παραχωρησης 82000 στρεμματων.
Οι αντιδικιες Δημοσιου,κατοικων της Χαλκιδικης και Ιερων Μονων του Αγ. Ορους εχουν ιστορια περιπου 25 ετων, ενω σε λιγες μερες, στις 14 Ιανουαριου θα γινει ενα ακομα δικαστηριο στη Θεσσαλονικη, με αντιδικο τη Μονη Κουτλουμουσιου, που διεκδικει απο το Δημοσιο 4500 στρεμματα!
giannisxr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 222
Εγγραφή: Δευ Δεκ 31, 2007 6:00 am

Δημοσίευση από giannisxr »

βασικα
ολες αυτες οι διεκδικησεις προσκροουν στο 105 του συνταγματος
περι του καθεστωτος του αγιου ορους
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 25068
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Δημοσίευση από aposal »

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Σύγχρονες προφητείες και θαύματα» του Γιώργου Κορή
Κάποιοι έχουν σχέδιο να αλώσουν το Άγιο Όρος. Αυτοί θέλουν να κάνουν δρόμους να επισκέπτονται το Άγιο Όρος τουρίστες, με συνέπεια να κουράζονται από τη φιλοξενία οι καλόγεροι. Ύστερα θα πουν ότι πρέπει να γίνει ένα ξενοδοχείο, για να μην κουράζεστε κι εσείς οι καλόγεροι κι αυτοί θα συμφωνήσουν. Ύστερα θα δώσουν χρήματα για να συντηρηθούν οι ναοί. Ύστερα θα πουν ότι επειδή έδωσαν πολλά χρήματα στη συντήρηση των ναών, δεν πρέπει στα μοναστήρια οι μοναχοί να καίνε κεριά και λιβάνια, αλλά πρέπει να τους κτίσουν μια διαφορετική εκκλησία στην περιοχή του μοναστηριού. Ύστερα θα τοποθετήσουν κάποιον φύλακα με γένια και ράσα ο οποίος θα έχει τη γυναίκα του στην Ουρανούπολη κι έτσι θα μας κάνουν Μουσείο. Αυτό είναι το σχέδιό τους, αλλά δεν θα το επιτρέψει η Παναγία. Είναι και μερικοί καλόγεροι που το θέλουν αυτό, όμως τον τελευταίο λόγο τον έχει η Παναγία. Αν δεν συνέλθουν θα φάνε κι άλλο χαστούκι από την Παναγία (ο Γέροντας θεωρούσε ότι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε ένα καλοκαίρι πριν λίγα χρόνια και η οποία άρχισε την πρώτη μέρα της νηστείας και τελείωσε την τελευταία, ήταν σκαμπίλι από την Παναγία).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Nici-D
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 189
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 14, 2007 6:00 am
Τοποθεσία: Germania

Δημοσίευση από Nici-D »

oi gunaikes autes giati to ekanan auto, den sebontai tin Panagia mas?
andriana
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Τετ Δεκ 19, 2007 6:00 am
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από andriana »

Δυστυχώς δεν σέβονται πια τίποτα...
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1870
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 12, 2005 6:00 am
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

Μετά παρακάτω λόγια η Ιερά Κοινότητα του Άγιου Όρους ζητά με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Σιούφα την άρση της ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κας Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ

"Eυχόμενοι δαψιλή την ευλογίαν του Θεού εφ’ Υμάς, δια του παρόντος Ιεροκοινοσφραγίστου ημών Γράμματος και εξ αποφάσεως εν συνεδρία Β’/22.1.2008 της καθ’ ημάς Ιεράς Κοινότητος προαγόμεθα, ίνα γνωρίσωμεν Υμίν ότι, καθώς περιήλθεν εις γνώσιν ημών, η βουλευτής του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου της Β’ Περιφερείας Θεσσαλονίκης, την Τρίτην 8.1.2008 (ν.η.), λαβούσα μέρος εις διαδήλωσιν, εις την οποίαν συμμετέσχον διαδηλωταί εκ των Δ.Δ. Ουρανοπόλεως, Σιθωνίας, Τορώνης και Ορμυλίας, μετέβη εις την περιοχήν των συνόρων της ΝΔ πλευράς της Αθωνικής χερσονήσου (περιοχή Φραγκοκάστρου), εν η ωρισμένοι βιαίως κατέστρεψαν την περίφραξιν των αγιορειτικών συνόρων, και εισήλθεν εις το εσωτερικόν του μανδροτοίχου, μετά τινών ανδρών και άλλων γυναικών, παραβιάζουσα ούτω προκλητικώς το άβατον του Άγιου Όρους και το άσυλον της κατοικίας".

Την επιστολή αυτή κοινοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκο Αλαβάνο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8.1.2008 είχε γίνει συμβολική πορεία από την Ουρανούπολη προς τα όρια του Αγίου όρους την οποία πραγματοποίησαν πάνω από 1500 γυναίκες και άνδρες, κάτοικοι του Νομού Χαλκιδικής.

Την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της πορείας είχε η Διαδημοτική Επιτροπή κατοίκων της Ουρανούπολης, του Αγίου Νικολάου, της Ορμύλιας και της Ν. Καλλικράτειας του Ν. Χαλκιδικής.

Η πορεία έγινε για να εκφραστεί η έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων για την προβλεπόμενη παραχώρηση εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου προς τις Μονές του Αγίου Όρους δημόσιας γης συνολικής έκτασης 82.000 στρεμμάτων.

Πηγη: http://www.romfea.gr/index.php?option=c ... 8&Itemid=2
nikolaos-9

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

Για τη μοναστική (και την Εκκλησιαστική περιουσία γενικότερα) διαμαρτύρονται διάφοροι, με το γνωστό επιχείρημα βέβαια "γιατί δεν τη μοιράζει η Εκκλησία στους φτωχούς;", πράγμα που το ακούω συνεχώς.

Ωραία, να δώσει η Εκκλησία όλη της την περιουσία μονομιάς στον κόσμο. Να αγοράσουν όλοι αυτοκίνητα και ότι άλλο έχουν ανάγκη, να τα φάνε τέλος πάντων. Την επόμενη μέρα λοιπόν...τί; Δε θα ξαναέχουν ανάγκες όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Τι θα γίνει τότε;
Μη γελιόμαστε, πίσω από όλες αυτές τις συζητήσεις που κάνουν διάφοροι πολιτικοί και υποδαυλίζουν τέτοιου είδους τραγελαφικές "διαμαρτυρίες", βρίσκονται συμφέροντα μεγαλοεργολάβων, που βλέπουν κάποιες εκτάσεις ως.. "ξερολούκουμο". Κάποιες παραθαλάσσιες ειδικά...
Τις διασυνδέσεις του Περισσού με κύκλους των παραπάνω επιχειρηματιών, όλοι τις γνωρίζουμε..
Δεν το έγραψα αυτό για να πολιτικολογήσω, αλλά ιδιαίτερα από αυτό το χώρο φωνασκούν εναντίον της Εκκλησιαστικής περιουσίας και κόπτονται γιά το διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας.


Τέλος, μου φαίνεται οξύμωρο και απορώ, πως είναι δυνατό μία παράταξη που υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα της εργασίας, τις δημόσιες επιχειρήσεις, να ενοχλείται που οι ιερείς είναι υπάλληλοι του δημοσίου...
nikolaos-9

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

Και να διαχωριστεί η Εκκλησία από το κράτος αλλά και να δημευτεί η περιουσία της. Πως θα τα βγάζει πέρα μετά;

Τόση διανόηση (...) σ' αυτή την πτέρυγα, πως και δεν το σκέφτηκαν;

Το σίγουρο είναι πως η περιουσία της Εκκλησίας χρειάζεται αυστηρή διαχείρηση, γιά να μην κάνουν όρεξη διάφοροι...
Απ' ότι ξέρω ο νέος Αρχιεπίσκοπος όρισε Επίσκοπο (από πρωτοπρεσβύτερος που ήταν πρίν) ως επικεφαλή της διαχείρησης των οικονομικών. Αυτό είναι ένα καλό βήμα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προφητείες-Σημεία των Καιρών”