Σελίδα 8 από 8

Δημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 04, 2008 5:22 pm
από cghera
είμαστε είμαστε ! :D

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 12, 2008 1:16 pm
από despinael
Η συνταγή λέγεται "Χουμους το αριστοκρατικο)

400gr ρεβυθια
2 ντοματες
2 κρεμμυδακια φρέσκα
παπρικα
χυμός λεμονιού
ελαιόλαδο( για όσους νηστεύουν και απο αυτό ταχίνι)
ελιές
πιπεριά φλωρίνης(οχι απαραίτητα)

Βράζουμε τα ρεβύθια τα στραγγίζουμε και τα βαζουμε στο μπλέντερ .Ψιλοκόβουμε τις ντοματούλες σε μικρά κυβάκια και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδελιτσες .Βαζουμε τα ρεβύθια σε ένα μεγαλο μπολ και ρίχνουμε τα υπόλοιπα καθώς και τον χυμό λεμονιού τισ ελιές κτλ και ότι αλλο μπορεί να σας αρέσει απο λαχανικό(πράσο πχ) και είναι έτοιμο.Πασπαλίζουμε με παπρικα και αλατοπιπερο και μπορείτε να σερβιρετε.

Η συνταγή ειναι απο το βιβλίο του Ηλία Μαμαλάκη που βγαίνει μηνιαιως υπάρχουν αρκετές συνταγές για την νηστεία .

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 12, 2008 3:14 pm
από Teri
Πολύ ωραία όλα αυτά καλά μου παιδιά, αλλά να μην ξεχνάμε και τα πατροπαράδοτα και Ελληνικότατα όσπρια (φακές, φασολάδα, ρεβίθια) που είναι νοστιμότατα και άνευ ελαίου, για να μην πω και πόσο υγιεινά!
Δοκιμάστε όμως και τα παραδοσιακά "λαδερά" φαγητά (αρακάς, φασολάκια, αγκινάρες αλά πολίτα κτλ κτλ) ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ: απλά αχνίστε το κρεμμύδι με νερό και αυξήστε ελαφρά την ποσότητα των μυρωδικών! Δοκιμασμένο, εύγεστο και απλό.
Άλλωστε αν σε περιόδο νηστείας ασχολούμαστε τόσο πολύ με το τι θα φάμε νομίζω ότι χάνουμε το πραγματικό νόημά της .........