Σωστός χαιρετισμός
Συντονιστής: Συντονιστές
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σωστός χαιρετισμός
Βλεπω καποιες απαντησεις απο καποια μελη τα οποια αρχιζουν τη συζητηση τους διαφορετικα π.χ Χαιρετε αδελφοι και καπως αλλιως.Και στο τελος κλεινουν αναλογος.Οταν παιρνω τηλ. τον πνευματικο μου κομπλαρω γιατι δεν ξερω να τον χαιρετω σωστα.Και να τον αποχαιρετω.Μπορει καποιος να μου γραψει ποιος ειναι ο σωστος χαιρετισμος και στα εν Χριστω αδελφια μας και στον πνευματικο μας?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Και το ευλογησον η ευλογειτε η την ευλογια σας ,ποτε το λενε?
Και στο τελος οταν τελειωνεις μια δημοσιευση ,που λενε ,,ο εν Χριστω ταδε.Αντε βοηθηστε παιδια. :-x
Και στο τελος οταν τελειωνεις μια δημοσιευση ,που λενε ,,ο εν Χριστω ταδε.Αντε βοηθηστε παιδια. :-x
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
PerlMaster
- Έμπειρος Αποστολέας

-
konstantinoupolitis
- Κορυφαίος Αποστολέας

"Για μένα σημασία έχει τι νιώθεις από μέσα σου όταν χαιρετάς και όχι τι λέει το στόμα σου, τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες"!
Σωστός. Ωστόσο Σμαρώ ας αποφύγουμε προχωρημένους χαιρετισμούς του τύπου "Για χαρα νταν ρε μεγάλε, δώσε μου την ευλόγα σου να τζαζάρω..... :D :D :D ".
Ένα απλό "την ευχή σας" και ένα χαίρετε ή καληνύχτα για αποφώνηση αρκεί...
Σωστός. Ωστόσο Σμαρώ ας αποφύγουμε προχωρημένους χαιρετισμούς του τύπου "Για χαρα νταν ρε μεγάλε, δώσε μου την ευλόγα σου να τζαζάρω..... :D :D :D ".
Ένα απλό "την ευχή σας" και ένα χαίρετε ή καληνύχτα για αποφώνηση αρκεί...
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ναι, αλλά είναι δυνατόν να απευθυνόμαστε στο ενικό, σ' έναν ιερωμένο σαν να είναι φίλος μας;PerlMaster έγραψε:Για μένα σημασία έχει τι νιώθεις από μέσα σου όταν χαιρετάς και όχι τι λέει το στόμα σου, τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες !
Έναν μικρότερό μου ενορίτη, που του μίλαγα στον ενικό, του συμπεριφέρομαι διαφορετικά τώρα που έγινε διάκονος. Και πάντα στον πληθυντικό.
Έχω την άποψη πως σε όλους τους κληρικούς οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό, ανεξαρτήτως ιδιοτήτων και πνευματικότητας, γιατί ο σεβασμός, μέσω του κληρικού, μεταβαίνει στο θεσμό του κλήρου και κατ' επέκταση στον Ιδρυτή της Εκκλησίας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
gkdgr
- Συστηματικός Αποστολέας

ΑΝ ΤΟΝ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ..ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΠΕΤΥΧΕΙ ΠΟΛΛΑ..ΣΗΜΑΝΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΕΣΑΙ..aposal έγραψε:Ναι, αλλά είναι δυνατόν να απευθυνόμαστε στο ενικό, σ' έναν ιερωμένο σαν να είναι φίλος μας;PerlMaster έγραψε:Για μένα σημασία έχει τι νιώθεις από μέσα σου όταν χαιρετάς και όχι τι λέει το στόμα σου, τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες !
Έναν μικρότερό μου ενορίτη, που του μίλαγα στον ενικό, του συμπεριφέρομαι διαφορετικά τώρα που έγινε διάκονος. Και πάντα στον πληθυντικό.
Έχω την άποψη πως σε όλους τους κληρικούς οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό, ανεξαρτήτως ιδιοτήτων και πνευματικότητας, γιατί ο σεβασμός, μέσω του κληρικού, μεταβαίνει στο θεσμό του κλήρου και κατ' επέκταση στον Ιδρυτή της Εκκλησίας.
Ο ΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ